• San Lorenzo
    22.4k
    Umjesto komentiranja tuđeg komentiranja dajte neki kontraargument zašto su druga pol. jučer, u Varaždinu, u Rijeci super predstave, dajte kontraargument zašto su utakmice s Goricom i Lokomotivom ono što svi zapravo želimo gledati?
  • Paggini
    73.3k
    kontraargument zašto su druga pol. jučer, u Varaždinu, u Rijeci super predstave, dajte kontraargument zašto su utakmice s Goricom i Lokomotivom ono što svi zapravo želimo gledati?San Lorenzo

Protiv Varaždina smo imali preko 20 udaraca, poništili nam čisti gol, imali zicer glavom kuleta, imali i penal, dobili pacovski gol nevistica i neregularan gol jbg. To je samo drugo poluvrijeme, prvo rapsodija.

Kao i Rijeka.

Jučer je bilo napadački bezveze, pogotovo drugo poluvrijeme, ali Osijek nije napravio ništa.

Vukovar prvo poluvrijeme bezz, al smo zabili za 1:0, drugo rapsodija.

Gorica je užas bila, Lokomotiva užas, to nemam šta "braniti", iako se i tu može naći neke stvari.

E sad, vi se fokusirate na ta famozna ista poluvremena, a ne pricate o Osijeku tamo kojeg smo brat bratu po svim objektivnim pokazateljima izdominirali, Hajduga koji nam kurca nije napravio usred poljuda, Slavena kojeg smo.izdominirali, Istre koju smo uništili, Rijeka prvo poluvrijeme, Varazdin prvo poluvrijeme, Vukovar drugo i pola prvog pol, Fener i Maccabi (al to je Europa, to ne vrijedi, jel).

Kao, ti pričaš kao da su ta poluvremena zapravo kako mi stalno igramo, a odigrali smo puno, puno više dobrog nego lošeg, ali fokus je na lošem.

Hm!
  • San Lorenzo
    22.4k

Fokus je na tome da smo mi protiv Širokog na pripremama jednako oscilirali kao i tri mjeseca kasnije protiv Rijeke, kao i četiri mjeseca kasnije protiv Osijeka.
    I sa Fabijom smo slušali o one-two touch nogometu, a proizvod na terenu je bio nešto sasvim drugo, Kovačević je došao kao trener koji traži visoki intenzitet, na tragu toga se i slagala ova ekipa, a ne možemo baš reći da je to što mi igramo slično onome što se najavljivalo.

Na početku sezone su igrači s klupe donijeli pobjedu u Osijeku, u posljednjih mjesec dana, osim Bakrara, ne pamtim nijednog koji je ušao i donio neku prevagu Vinlofa nema ni na mapi, Vidović i Stojković su se pogubili maksimalno, Galešić nema ni minute što sigurno ne izgleda bajno jer tek kreće najzahtjevniji period sezone.
  • austrijanac
    8k
    3 boda u kvaziderbiju se pišu, no Kova kako je uigrao jebenu obranu, tako mora i dominaciju dovest na veću i standardniju razinu.
  • Fatos Beqiraj
    252
    Jel mozda do hnla a ne do trenera? Svi treneri su najavljivali taj okomiti nogomet , al to mi ne mozemo igrat u hnlu kad se svi povlace.

Mi jednostavno moramo u hnl igrat neki spori dosadni nogomet kontrolirat utakmicu, imat preko 65% posjeda i to je to. Dobijat utakmice jednu po jednu do titule. A u Europi igrat taj okomiti nogomet
  • Kermit
    763
    Kratko ću se referirati na napisano. Slažem se da nije trener taj koji radi zamjene, već to radi tehniko na klupi. I on može stopirati ulazak igrača u teren ako želi, pričekati izvođenje auta, itd... Nije se jednom dogodilo da igrač stoji pokraj klupe, a klupa ga vrati ili čeka razvoj situacije.

Pravilo, pisano ili nepisano koje smo više puta vidjeli je da ne mijenjaš kada se braniš, kod kornera, prekida, osim ako namjenski ne stavljaš još jednog braniča zbog skoka. To se ne radi iz razloga što se može dogoditi konfuzija prilikom preuzimanja u čuvanju igrača, igrači još nisu na 100% radne temperature. I da slažem se da je to češće kod kornera i prekida bliže golu, ali jučerašnja situacija nam je pokazala da bi se trebalo razmišljati i o ovakvim situacijama. Ne zato da se sere po treneru nego da se to izbjegne u budućnosti.

Na sljedeće dvije fotke možete vidjeti situaciju kod izvođenja auta nakon kojeg je pao gol. Dva naša nova igrača na toj strani, Stojković i Ljubičić, Mišić s njima. Miške i Ljubičić markiraju, Stojke stoji.

1.jpg

Mišićev igrač kretnjom odvuče Mišića i otvori prostor Ljubičićevom igraču kojeg ovaj ne isprati. Stojke i dalje stoji.

2.jpg

Ljubičić gubi korak i posljedično duel, Dominguez je neodlučan i pada gol.

Summa summarum, gol je pao preko dva nova igrača koja su ušla na tu stranu, Stojkovića i Ljubičića. Ne moraš biti Mourinho da bi to vidio.
  • emilperska
    12.1k
    19 igrača.Paggini

Vidović, MPV i Villar mi nisu u ozb rotaciji.

MPV 92 minute unazad 2 mjeseca. Vidovic 158, Villar 144.
  • Paggini
    73.3k
    Vidović, MPV i Villar mi nisu u ozb rotacijiemilperska

Pa dvojica od njih mi nisu ni prikazali ništa zbog čega bi trebali dobiti više minuta, MPV je pokazao i imho bi trebao dobit. Što opet, može se lako i okrenuti, kako se i okrenulo za Hoxhu, Zajca, Godu i Bakrara.

Al ovdje pričam o rotiranju od početka sezone, ne da mi se stvarno sad vadit tovarske minute i količina igrača, ali mislim da smo tu negdje.
  • emilperska
    12.1k

Ne znam. Suština je da unazad mjesec, dva Kova to po meni suzio umjesto da proširi.

Kao u košarci koju si ti igrao i krene play off i coach skrati rotaciju s 12 igraca na 8 ili 9. Ali to radis u play offu, ne u ligaškom dijelu.
    Kova je unazad mj dana dosao na 14 igraca koje koristi + KTC kad se stoperi povrede.
    A nalazi se u dijelu sezone gdje je nužno da pokoju utakmicu dobije rotacijom. Ovo nije finish sezone da imamo zbijanje redova.

Misic i Valincic izraubani do besvijesti zajedno s Godom. Obit ce nam se u glavu to.
  • Paggini
    73.3k
    Suština je da unazad mjesec, dva Kova to po meni suzio umjesto da proširi.emilperska

A to se slažem s tobom i ostatkom foruma, ali s druge strane mislim da je to i problem što kad isti udju, ne daju apsolutno ništa na terenu.

Na početku sezone smo se ovdje svadjali da Stojke i Kule trebaju u prvu jer su ulazili i donosili dodatnu vrijednost. Pa onda i da Zajc treba vise minuta jer je protiv Predavca skolovao. Pa i za Bakrara i za Hoxhu.

Za koga bi sad rekao da na temelju igara treba igrati, osim MPVa? Vidović koji je grozomoran? Villar koji ima više storya od konkretnih akcija? Stojković kojj je u uzasnoj formi? Varela koji nije ozbiljna opcija na krilu?

Slažem se da bi bilo dobro više rotirati, ali ta ekipa na klupi mi nije zaslužila svojom igrom da moraju igrati

RPG, MPV, Villar uz Bennacera su moje želje za dodatnim impulsima, ali ostale mi nije žao što ne igraju s obzirom kako su igrali kad su ušli.
  • SAS1987
    18.9k
    Sto ako se nogometna momcad gradi u fazama? Najprije beton / disciplina i kad sistem funkcionira onda se doda fluidnost, pressing i vise svobode jer momcad "osjeca" kada i kako pokriti.

Nije se ni totalni Ajax sagradio da im trener bacio loptu pa kazao "jebes pozicije, idite ko petar bockaj na bencinsku".
  • Eduardo
    26.8k
    Stvarno ne znam jel’ meni samo čini ili cijela ova situacija s Kovom na zoni lagano podsjeća na reprizu one sapunice s Jakirom... samo što su se imena i avatari malo promijenili, ali scenarij je praktički isti... isti obrasci, ista dinamika, isti način na koji se gotovo svaka rasprava pretvori u osobni obračun.

Tad su se ljudi međusobno ubijali po komentarima, dijelili u tabore, analizirali tko je što rekao i s kakvom skrivenom namjerom. Sad ista špranca, samo s novim junakom i par novih branitelja lika i djela.

U isti koš se trpaju i napisane pizdarije i svaka iole kritična poruka prema Kovi koja se odmah doživljava kao napad, kao da je riječ o svetoj kravi o kojoj se ne smije ništa negativno reći. I čim netko pokuša iznijeti svoje mišljenje koje nije stopostotno pohvalno, odmah kreće lavina etiketa, podbadanja, agresije... doslovno ista već viđena šema.

Umjesto rasprave o temi, krene analiza tko je to rekao, s kakvim motivom, i u kojoj temi je prije godinu dana napisao nešto sumnjivo. Sve po starom receptu... umjesto argumenata, ide kopanje po povijesti postova i dokazivanje tko ima pravo govoriti o kojoj temi.

Kritika više ne postoji. To je sad automatski okarakterizirano kao napad... ako napišeš da nešto nije funkcioniralo, odmah si hejter, trol, ili još bolje onaj što uvijek traži dlaku u jajetu... nema između.

Vrhunac svega je kad se krene s onim klasičnim forumskim "nisi dirnuo loptu", "šta ti znaš o nogometu", "što si ti napravio u životu" i sl.

Kao da trebaš biti Guardiola da bi imao mišljenje o Kovi ili nekom trećem treneru i načinu igre... ovo je navijački forum, ne polažemo UEFA licencu... ako se sve svodi na to da samo nogometni stručnjaci smiju komentirati trenera, onda ugasimo forum i idemo svi doma.

Iskreno, takav način rasprave nit' je zanimljiv nit' poticajan... što god da napišeš, netko će to protumačiti kao napad pa makar si samo rekao da nešto nije savršeno.

Zvuči poznato? Naravno da zvuči. Jer sve smo to već prošli...

Forum bi trebao biti mjesto gdje se može reći "ovo mi se ne sviđa, evo zašto" bez da ti netko odmah skače za vrat... ako netko ne vidi svijet istim naočalama, to ne znači da je slijep, možda jednostavno vidi iz drugog kuta pa makar to viđenje bilo pogrešno.
  • emilperska
    12.1k

-Mudražija lani 14 golova u HNLu.
    -Soldo je kao naš igrač skupio unazad 2 sezone 75+ nastupa za Goricu i Osijek ugl kao starter. Odbijena je ponuda Rangersa.
    - Topić bio starter Zrinje, osvojio naslov, dao 9 golova kao krilo. Odbijena ponuda iz Seria A.

Mi ovoj trojici nismo dali 90 minuta zbrojeno u 10 kola HNL.

Zašto pobogu?

Da Mudri nemre igrat protiv Gorice doma ispred Bennacera i Zajca me nitko nemre uvjerit..
  • Crusades
    19.4k
    Zašto bi Mudri igrao prije Zajca i Bennacera kad je losiji od njih? :lol:
  • Cif
    446
    ili mišića
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.