• Eduardo
    26.7k
    U ovom intervjuu Jakira jasno se vidi nekoliko ponavljajućih obrazaca u njegovom načinu razmišljanja i izražavanja, kao uostalom kod većine naših trenera koji dobiju cipelu u dinamu... formalno priznaje (priznaju) krivnju, ali nikad ne konkretizira što bi on osobno mogao ili trebao napraviti drukčije... sipa iz rukava samoopravdanje za samoopravdanjem i traži način kojim bi se prikazao kako je on zapravo samo žrtva trenutka u kojem se klub nalazio... ništa novo, to je narativ koji je stalan po pitanju dinama posljednjih xy godina... međutim, činjenica je da je dinamo i ranije prolazio kroz upravljačke krize, političke podjele, medijske hajke, i veće turbulencije. Stari recept hrvatskih trenera... preuzima svu krivnju, ali zapravo ne preuzima ništa.

U trenutku kada kaže kako "nitko u dinamu nije radio u takvim okolnostima", on je kod mene izgubio kredibilitet. Svatko tko je radio u dinamu ili samo pratio svjestan je da su okolnosti uvijek toksične, da je pritisak konstanta, da se uvijek "čeka kiks"... Jakire moj, nisi ti iznimka nego pravilo.

Stvarno mi se više riga od njegove priče o porazu od Bayerna... taj poraz konstantno opravdava kao posljedicu nadljudskog Bayerna i neporecive razlike u kvaliteti, a ne taktičkog neuspjeha ili psihološkog kolapsa ekipe... nikad iz njegovih usta nisam čuo rečenicu poput "pogriješio sam u pripremi", "kao trener nisam dobro reagirao u određenim trenucima" i sl... priznaj ko frajer pogreške u pristupu, taktici i pripremi, ali ne.

Bayern je bolji, bio je bolji, naravno. Ali to nije opravdanje za katastrofalnu defenzivnu organizaciju, nepostojeću pripremu i paniku koja je vladala na terenu. Jakir to ne vidi ili se pravi da ne vidi, a jedan je od glavnih redatelja tog debakla. I nepojmljivo mi je da on i dan danas misli kako se taj ishod nije mogao spriječiti ili bar ublažiti.

I zato, unatoč dvostrukoj kruni, njegov mandat kod mnogih nije ostavio značajnog traga.

Za ostvarene uspjehe :clap: i :up: ali ovo kronično nepostojanje samokritike je za :vomit:
  • Chempers
    891
    Biscan je bez sumnje jedan od najgorih koji su protutnjali ovim klubom zadnjih godina ali se spominju rezultati s Olimpijom i "nesreća" s Aekom i još svakakve akrobacije samo radi toga jer se prije 10 godina sastao sa Šimićem na Cvjetnom trgu. Taj Jakir kojeg sad pljujete (ni ja nikad nisam bio njegov pobornik i želio sam da ode) je bar duplo bolji trener od forum darlinga Biscana.
  • Droljo
    22k
    preuzima svu krivnju, ali zapravo ne preuzima ništa.Eduardo

To i mene ubija u pojam. Kakti preuzimanje odgovornosti :lol:
    Veli poslije poraza, u potpunosti preuzimam odgovornost i idemo dalje po starom. To se ne radi tak legendo. Ili šuti ili daj mandat na raspolaganje i reci da odlaziš bez centa odštete ako uprava tako odluči.
  • vjeko1701
    19.8k
    Tebi je uvijek sve crno-bijelo. Malo tko Bišćana smatra dobrim trenerom, barem u kontekstu Dinama. Još manje ih misli da nije trebao dobiti otkaz ali postoji određen respekt i prema igračkim danima i prema tom "sastanku na trgu" gdje se barem može ne nazivati ga pogrdnim nadimcima. Neki minimum respekta.

Olimpija i Rijeka se spominju u kontekstu usporedbe trenerske karijere prije preuzimanja Dinama gdje je Bišćan u par deka s Jakirom.

A o tretiranju nekog ko "darlinga" baš i nebi dok god neki Jakir fanovi forum i Zonu kao zajednicu i dalje bombardiraju duplim profilima i gnjusnim komentarima nakon kaj su izgubili svaki razum njegovim otkazom.
  • Jurki
    20.1k
    Svi treneri od Cacica pa nadalje imaju jedan zajednicki feler.
    Robovanje istim 14-15 igraca.
    Zamjene koje cesto nemaju nikakvog smisla. Kad je utakmica rijesena.. ne ubacuju se klinci ili igraci koji manje participiraju.
    Isto tak cesto se dogodilo kad se lomi utakmica, trener nije napravil adekvatne zamjene.
    Nama je zadnji igrac kojega smo izbacili u prvi sastav iz juniora Baturina kojeg vise nema u klubu.
    Ceste promjene trenera su itekakav pokazatelj da smo s trenerima cesce fulavali nego pogađali.
    Izreka.. koliko para, toliko muzike.. kod nasih trenera se itekak pokazala istinitom.
    Samo kaj smo mi dodatno napravili sa cestim izmjenama trenera armagedon za klubsku blagajnu.
    Kad se sve turbulencije zadnjih par godina.. od kata pa nanize saberu.. jos smo mi napravili odlicne rezultate.
  • Noel
    16.4k
    Al dobro s obzirom da si svršavao na Cannavara ne čudi me , imas fetiš na strance već viđeno milijun puta na forumu i smiješno vise za komentiratiCastAway1986

Pa i Jakirović je stranac. :lol:
  • Crusades
    19.3k
    Ja znam da mnogima Bišćan ne leži zbog jedne druge stvari koja neme veze sa trenerskim talentom ili rezultatima, ali ajmo ga ne ocjenjivat po inicijativama nego po rezultatima.

Zašto je Bišćan dobio otkaz nakon tijesnog ispadanja od AEK-a, a Jakir nije nakon blamaže protiv Sparte?
  • emilperska
    12k
    Za ostvarene uspjehe :clap: i :up: ali ovo kronično nepostojanje samokritike je za :vomit:Eduardo

Ja mu čak priznajem ovaj dio da je klub bio u upravljačkoj krizi i da stvari nisu bile bezbrižne kao npr. 2016 ili 2019. A i kadar je bio slabiji nego tad, Hajduk jači itd. Te iste probleme su imali i Čačić i Biščan kad je krenuo kolaps po starom statutu pa par mjeseci dvorskih borbi, pa sheratonska skupština pa status quo par mj itd. To jest bilo nešto novo i opasno u Dinamu.

U toj situaciji nakon ispadanje iz Europe uzeo je HNL što je realno kompenziralo ove blamaže Balkani, Loksa, loša gostovanja Solun, Prag, Plzen. Poraze u Gorici itd. Ajmo reći da je tu došao na 0 i da je na tome ostalo bio bi neutralan i u očima "hejtera".

Ja mu najviše zamjeran taj Bayern, katastrofalnu pripremu, katastrofalnu reakciju tijekom utakmice i onda šlag na tortu ni grama samokritike sto je momcad primila 9 golova, a jos 2 ili 3 su ponistena radi milimetarskih zaleđa. Pa da igraš sa Slavenom, nije baš najrealnije da primis 11-12 golova.
    Taj njegov nastup poslije Bayerna, njegovi nekritički komentari godinu dana poslije da se to moralo desiti, meni je to najgore. Jednostavno grama samokritike ja tu ne vidim. Pa da je bar rekao trebao sam na 5:2 napravit povlačenje da ne bude blamaža itd. Realno kad izgubiš 9:2 od bilo kog, ti sam daješ otkaz jer ti je neugodno, a ne da čekaš bijelo-crne dimove.

Ali velim čovjek je jednostavno takav. On sve zna, on je najpametniji. Svi su drugi krivi, on nikad nije kriv i to je to. Takav gard se isto prodaje. Od svih bivših trenera Dinama unazad 10 godina, on s Jovičevićem i Bjelicom je jedini odrzao neki standard kvalitete da se kreće u ajmo reć respektabilnim klubovima. Znači da ipak vrijedi nekome..
  • Jurki
    20.1k
    Biscan meni nije sjeo jer je delal ista sranja ko i Cacic prije njega.
    Rijeseno prvenstvo, rijesena utakmica.. on ceka 70.tu minutu za prvu zamjenu.
    Nist osobno protiv njega.. al lik je trenerski fleksibilan ko armirani beton.
  • emilperska
    12k
    Zašto je Bišćan dobio otkaz nakon tijesnog ispadanja od AEK-a, a Jakir nije nakon blamaže protiv Sparte?
    now
    Crusades

Zato što nije napravio zamjene iz nekog inata i zato što nije znao beknut pred igračima od šoka nakon tekme. Zato što su mu igrači i u HNLu nakon 60 minute padali od muke.

ali ajmo ga ne ocjenjivat po inicijativama nego rezultatima.

Crusades

Pa zbog tih inicijativa i je u razmatranju da nekad (mozda i nakon Kove) on preuzme Dinamo, a Jakir nije. Iako je Jakir nakon Dinamo mozda i digao karijeru, a ovaj moze radit samo po Emiratima očito.

Ponavljam, nijedan ni drugi nisu treneri za Dinamo kojim većina ovdje teži.
  • Efes Pilsen
    13.2k
    On nikad nije ni znao reagirat, meni jos zvoni da on nije uspio sprijecit potop Gorice na Poljudu, ono popusili su 6 komada..
  • vjeko1701
    19.8k
    da nekad (mozda i nakon Kove) on preuzme Dinamo, a Jakir nijeemilperska

I jednog i drugog se na ovom forumu više puta spomenulo u kontekstu "jednog dana možda opet".
  • emilperska
    12k
    I Bišćan i Čačić su imali istu manu, dobro postavljena utakmica ali totalna nemogućnost prilagodbe kroz utakmicu i neprepoznavanje trenutka za osvježit nekim igračem.vjeko1701

Ne bi se složio. Čačić je u drugom mandatu u Dinamu itekako reagirao i donosio dobre odluke gdje su često zamjene odlučivale utakmicu.

Gorica prva utakmica, Petko odmah na poluvremenu, Tolić kasnije
    Hajduk 1. - Hoffenheim i Menalo
    Superkup - zamjene prije penala
    Lokomotiva 2.put - Menalo
    Shkupi, Ludogorec
    Bodo - Drmić, Bočkaj, Dilaver
    Itd.
  • Jurki
    20.1k
    hvala, ali ne hvala.. bolje za Dinamo nikad vise.
    Ako bi se islo u buducnosti po trenera ili neki mladi ambiciozni španjolski trener koji je turbo ambiciozan i zeljan osobnog proboja na trenersku scenu (Španjolci su definitivno u vrhu kaj se struke tice) ili prekaljenog stratega koji je premazan svim mogucim mastima.

Čačić je u pocetku napravil prave poteze.. al u novoj sezoni je tesko puklo između njega i igraca.
    On moze napraviti instant rezultat.. al na duge staze je to osuđeno na propast.
  • Orc123
    13.5k
    si ti bolestan? Ni jednom rijecju nisam spomenuo Canavarra ali u nedostatku argumenata raspravu svodis na osobnu razinu....ali da, necu se spustat na taj nivo!

Nikad mi se nije sviđao stil nogometa od Jakira, niti nacin na koji on to prezentira. Jako lijepo prica a na terenu smo izgledali jako lose...i da, osvojili smo naslov i to u utakmici protiv Rijeke u direktnom dvoboju gdje nas Rijeka izdominirala i da je onaj udarac glavom Smolcica isao par milimetara u pkvir ne bi bila stativa nego gol i sad bi govorili o 2 izgubljena prvenstva...te sezone ocajni i u Europi...eto sad nas nisu usrala ta 2 milimetra i gol razlikom popusili prvenstvo....vratilolo nam se....

Ja za razliku od tebe argumentiram stav....nije mi se sviđao nacin kako je momcad izgledala i jedino radi tih par milimetara i osvojenog prvenstva on nije dobio nogu na ljeto....
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.