• rokikaciga
    6.2k
    Kustosija i Sesvete ulazu velike napore u omladinski pogon, naravno svako u svojim financijskim okvirima.
  • Omake
    12.7k
    Otjecaj kolege @Pacho . Nemoguće je čitati njegove komentare, a ne dobiti lirične inspiracije

Je. Pet golova u 9 utakmica za krilo samo po sebi djeluje dobro, ali čovjek je potrošio preko 250 posjeda za tih 5 golova. Tri od 5 je došlo protiv Vukovara. Nema niti jedne asistencije, niti jedan stvoren zicer. Meni je to malo s obzirom na uloženo i mislim da zbog toga rezultat Osijeka pati. Znam da zvuči kontraintuitivno, da ti je prvi strijelac problem. Zato samo i spomenuo NBA i usage rate kao paralelu. Prije, u 90ima i ranije si imao klubove u NBA gdje prvi strijelac zabija 20+, ali uz očajan postotak, malo asistencija, i dosta više izgubljenih lopti. I onda kada pogledaš u kombinaciji par parametara vidiš da ti je bolje da te posjede koje taj strijelac 20+ koševa po utakmici koristi distribuiraš i na druge igrače.

Mislim da je to jedino bio slučaj kod FootyStats tablice očekivanih bodova. Oni to rade jako kruto i simplistično. Svaka utakmica preko 0,5 xg razlike se registrira kao 3 boda za bolju momčad, a ispod toga je remi. Ja sam ovdje koristio dosad osvojene bodove plus(očekivani bodovi po utakmici puta broj preostalih kola). Formula za očekivane bodove po utakmici je preuzeta sa StatsBomb jer mi djeluje kao najbolja.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet