• Teofil Kateran
    3.3k
    Da sumiramo što je sve spomenuo Nauković vezano za stadion Maksimir u podcastu, nek me netko ispravi ako griješim:

Prve projekcije bismo mogli vidjeti za Plavo Valetinovo
    Završetak procijenjen krajem 2029. ili početkom 2030.
    Dvije etaže, donja etaža veća kako se ne bi morala otvarati gornja na utakmicama s manjom potražnjom
    Sjever jedna etaža
    Skyboxovi uzduž cijelog stadiona
    Veliki muzej, fan shop i restoran u sklopu zapada
    Uredi u sklopu juga
    Teretana, prostori za navijače u sklopu sjevera
    Iza istoka prostor rezerviran za igrače i potencijalnu karantenu
    Broj mjesta između 33000 i 35000
    Planira se da stadion po izgledu ne bude običan nego da bude novi landmark Zagreba
    Nathodnik iznad Maksimirske
  • scooniepenn
    5.6k

U okviru Zapada je uz restoran i manji kafić, a ispod Sjevera uz ovo što si spomenuo i coworking prostor, koji će biti komercijalan kao i svi takvi prostori u kojima rade ljudi koji nemaju klasične urede, a ne žele raditi od doma. Ono što nisam ubrao je garaža ispod stadiona odnosno ide li se u to ili će se ići na parking.
  • Dino
    4.4k
    Planira se da stadion po izgledu ne bude običan nego da bude novi landmark ZagrebaTeofil Kateran

Daj Bože da ovo fakat bude istina. Ne bih mogao nakon sto godina čekanja i rušenja ovog kultnog mjesta gledati neki lidlić.
  • scooniepenn
    5.6k

Mislim da bi novi Maksimir mogao biti remek djelo i landmark Zagreba kao što je trebala biti Zračna luka da je prošlo rješenje pokojne Zahe Hadid.
  • Tvrdica McTvrdi
    2.1k
    Uredi u sklopu jugaTeofil Kateran

I kod juga dvorana za futsal i košarku
  • NitkoBitan
    31.6k
    Prve projekcije bismo mogli vidjeti za Plavo ValetinovoTeofil Kateran

Ovo je izreceno u poprilicno optimisticnom kontekstu, kao i dio posalice rekao bih jer je imao i prvu zvucniju procjenu - "plavi Bozic".

Ako se ne varam taj UA natjecaj bi trebalo objavit u 10,11 mjesecu, sa klasicnim kasnjenjem mozemo racunati i prosinac. Koliko ce mjeseci to trajat dok pristignu sve ponude, odnosno ne zatvori se rok dostave modela(sumnjam da ce se ista javno objavljivat sto im dode u meduvremenu)? Pa rekao bih sigurno barem pola godine. I onda jos barem 2-3 mjeseca vijecanja koji je najbolji model.

Po meni ce bit dobro ako cemo saznat izgled novog Maksimira do sezone 26/27. Prije ionako nema neke potrebe osim zadovoljavanja navijaca.

A i treba naglasit da su ako se ne varam i oko tog finalnog modela moguce preinake. Sjetimo se Kranjce koliko se puta mijenjao vanjski izgled.
  • shameless86
    777
    nisam ulovio dio gdje je spomenut nadhodnik iznad maksimirske..to je kao prijedlog,ili ide ziher?
  • Mali Zeus
    19.4k
    Auuu sjever jedna etaža, kako će to grmiti.
  • NORTE
    19.9k
    U Kranjču selimo čim se novi stadion otvori, fan shop u Kranjči će vjerojatno biti preseljen ovaj koji je sad pored zapada (dva prilagođena brodska kontejnera), svakako premalo za posjetu na utakmicama i čudno da u Kranjči neće biti mjesta za useljavanje i pravog shopa kao drugog potrebnog punkta kako bi se malo rasteretio jedan fan shop, sve u cilju viših prihoda.

Spomenuta je i mogućnost dolaska biciklom na novi stadion Maksimir (a i u Kranjču), svakako pohvaljujem takvu ideju i nadam se da će postojati nekakvo natkriveno mjesto gdje bi se mogli privremeno zavezat bicikli.

Pohvaljujem ideju programa za Maksimir da donja etaža bude veća od gornje (primjer su otprilike stadioni Lyona i Juventusa).

Tribina jug novog Maksimira će također imati lože i urede kluba što znači da će gosti biti samo gore (Lyon).

Pretpostavljam da će barem dio fasade novog sjevera biti ostakljen jer je spomenuta teretana i "cybercaffe" prostor za članove kluba s pogledom na park Maksimir.
  • NitkoBitan
    31.6k
    Sad sam prosao tocno kroz sto je Naukovic rekao u clanku Indexa, a ne po nekom sjecanju.

Ako se ne varam taj UA natjecaj bi trebalo objavit u 10,11 mjesecu, sa klasicnim kasnjenjem mozemo racunati i prosinac.NitkoBitan

Ovo stoji.

Pa rekao bih sigurno barem pola godine. I onda jos barem 2-3 mjeseca vijecanja koji je najbolji model.NitkoBitan

Naukovic je rekao 2-4 mjeseca natjecaj i mjesec dana odlucivanja, pa eventualne zalbe. Znaci najoptimisticniji scenarij bi bio da natjecaj ide u listopadu, sve dostavljene ponude se znaju do kraja godine, u sijecnju se odlucuje i stvarno bi se onda za "Plavo Valentinovo" moglo znat kako ce izgledat novi stadion.

Ali... Poznavajuci hrvatsko postivanje rokova sami procijenite koliko je to realno. Ja bi bio zadovoljan da saznamo do pocetka sezone 26/27, dapace malo materijala za razbijanje ljetne dosade. Ja bih rade da pocetak godine posvetimo europskim i transfermarkt (zimski prijelazni rok jel) mastarijama a ne izgledu novog stadiona.
  • Sajla
    13.2k
    coworking prostorscooniepenn

a ne, neću forsirati u firmi da ga koristimo u svakoj mogućoj prilici :)

nisam ulovio dio gdje je spomenut nadhodnik iznad maksimirskeshameless86

u Q&A dijelu je sigurno spomenuto, možda i ranije. nisam još pogledao cijeli podcast ali u dogovoru na nečije pitanje je Nauković to rekao..
  • SAS1987
    18.6k
    Prema opisu, skyboxovi oko stadiona izmedu nivoja, donji nivo veci od gornjeg (veliki plus), sjever na jedan nivo mislim da cemo dobiti stadion koji ce prema konfiguraciji tribina biti sličan stadionu Espanyola (skyboxevi i gornji nivo manji) te recimo Freiburga po pitanju tribine iza gola. A ak se napravi vrhunski posao dobivamu bolju verziju Juventus arene.

Ja sam zadovoljan :smile:
  • Mladi Starac
    411
    Spomenuta je i mogućnost dolaska biciklom na novi stadion Maksimir (a i u Kranjču), svakako pohvaljujem takvu ideju i nadam se da će postojati nekakvo natkriveno mjesto gdje bi se mogli privremeno zavezat bicikli.NORTE

ovo je bilo spomenuto oko priče sa lokacijom stadiona.
    dobili su info od stranih arhitekata da je trend gradnje stadiona da bude upravo u gradu gdje bi se lakše dolazilo do tog stadiona. pješice, javnim prijevozom, biciklom... što je super.
    evo ja sam na tekmu u nedjelju došao Bajsom. super stvar!

a ziher ce se napraviti i posebna stanica za sve koji dolaze svojim biciklima.
  • Pacho
    5.3k
    Grad i Vlada grade i financiraju pola-pola, to znači da grade sportski objekt za korištenje. Ne mogu izgraditi objekt nakrcan kao shopping centar i nama dati da njime upravljamo i još zarađujemo.

Ovaj dio bas ne kuzim. U cemu je tocno problem?
  • Neron53
    2.1k
    Malo mi je nerealna brojka od 900 skyboxeva, koliko se navodi. Možda 90...ili 900 mjesta u njima??
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet