• austrijanac
    7.8k
    McKenna mi je zadnji krivac u ovoj situaciji.
    Moris, zadnji vezni, Dominguez pa tek onda on - iako nisam siguran što je mogao napravit a obzirom da je bio dost udaljen.
  • Crni86
    15.2k
    Povratna trka nalik na proslu sezonu, zadnja linija i protivniciki igraci….
  • CastAway1986
    4.1k
    Znači i ovaj gol ce se pripisati grešci Mišića kao i onaj u Varaždinu!!?Smiješna reakcija oba stopera kod prvog gola a vi samo krivite druge , sreća nema vise Špike i senatora..
  • Dzoni
    2k
    Mišić je taj koji je izgubio loptu i sporo se vraćao u obranu, Mckenna je morao držati liniju i svakako ne bi stigao po loptu, Dominguezu se odbila nesretno lopta nakon lijepog uklizivanja, a ovaj je prošao kroz stranu Valinčića. Boli me kurac dal je netko senator ili ne, Mišić je nedvojbeno među krivcima za gol
  • Jaro
    10.8k
    pa McKenna drzi liniju i "svog" igraca, vezni se (ponovo) ne pojavljuju i povratnoj trci, Valincic je ispao, Domingues ulovio pa nije ulovio loptu... jbg
  • badjibadara
    7.5k
    Ne krivim nikoga za prvi gol osim neuigranosti, nepostojanja zadnjeg veznog i povratne trke.
    Toliko se tu stvari izdesavalo u 6-7 sekundi, i sve u korist gostiju.

Ono sto me muci je igrac iza McKenne na prvoj slici (20:09):

KARyO3a.jpeg

Na drugoj je vec debelo ispred njega, dok McKenna skolski drzi liniju, sve po pravilima i lagano kaska. Prosle su tek dvije sekunde:

0aksITB.jpeg

E tu bih volio da je iskocio iz zacrtane linije i pokusao doci do lopte. Jedini igrac Dinama koji je u punom povratnom trku je Sergi. Valincic, za kojeg sam mislio da ce preorati teren, lagano kaska, vezni su u nekom svom filmu, i jebi ga, dobijes gol.
  • hardek
    6.3k
    Meni se odmah na prvu činilo da je morao odnijeti i loptu i napadača i Domingueza ako treba. Nije direktni krivac za gol jer se desio splet nesretnih okolnosti ali mislim da je mogao spriječiti ovaj gol.
  • CastAway1986
    4.1k
    mogao je 100% , KTC ili Torrente bi nabili i loptu i igraca na zapadnu tribinu..
  • Klenx
    8.7k
    Ono sto me muci je igrac iza McKenne na prvoj slici (20:09):badjibadara

Pogledaj poziciju i udaljenost Villara od Poze na ovoj slici, koliko je, jedno 4 metra udaljen od njega.
    U tom trenutku usporava trk, Pozo odlazi naprijed.

Nastavak akcije dovodi Dominguezov start, napad se djelomično odgađa, lopta dolazi do asistenta koji nakon 2-3 dodira šalje tu loptu strijelcu Pozi koji bar 2 sekunde stoji u mjestu prije nego je dobio asistenciju.
    Villar se tek kod dodavanja (asistencije) pojavljuje u kadru, nakon što se akcija odgodila za sigurno 5-6 sekundi.
    Da je produžio dva koraka u toj defanzivnoj tranziciji ili pokazao malo voljnog momenta on bi bio u poziciji blokirati pas prema Pozi i gol ne bi bio primljen.

Po meni bar 70% gola je njegova krivica.
  • prefontaine
    3.7k
    Index.hr, autor nije potpisan, ne znam zašto

Dinamov kapetan bez trake šuti i radi. Suigrači ga obožavaju, navijači zovu vođom - ovo je trenutni naslov, poznavajući rad ovog jadnog portala, u idućih 12 sati će biti nekoliko promjena naslova, ali ovaj je trenutni, u trenutku kopiranja članka.

DINAMO je u nedjelju doživio svoj prvi ovosezonski poraz u SuperSport HNL-u. Gorica je na Maksimiru slavila s 2:1 i došla do svoje prve pobjede nad Dinamom u povijesti na gostujućem terenu. Pred Dinamom je najteži tjedan sezone jer ga čeka derbi s Hajdukom na Poljudu, a onda otvara Europa ligu s Fenerbahčeom na Maksimiru.

Plavi su s četiri primljena gola, po dva u zadnje dvije utakmice, prva obrana lige. U velikoj Bobanovoj rekonstrukciji najviše se pitanja potezalo o obrani s obzirom na to da je Dinamo primio čak 41 gol, 20 više od prvaka Rijeke, a momčad je po tom kriteriju bila tek četvrta u ligi.

Dinamo je doveo čak pet igrača u zadnju liniju koja više nema nijednog startera u odnosu na prošlu sezonu. Sergi Dominguez i Scott McKenna su pokazali da mogu biti vrlo kompatibilan par, a posebnu hvalu je od navijača dobio škotski reprezentativac.

Kapetan bez trake
    Škoti su u nogometnom smislu uvijek percipirani kao hrabri, snažni i srčani igrači koji uvijek ostavljaju sve na terenu, a McKenna ostavlja upravo takav dojam. Već nakon uvodnih par utakmica pokupio je simpatije navijača, zapadna tribina mu je u nekoliko navrata pljeskala prilikom predstavljanja, a na društvenim mrežama su ga prozvali "kapetanom bez trake".

Na samom početku prvenstva, Tartan Army Croatia, udruga hrvatsko-škotskog prijateljstva koja funkcionira i kao podružnica navijača škotske nogometne reprezentacije, proglasila ga je počasnim članom.

Sve se to ovjekovječilo simpatičnom promocijom koja se odvila na Maksimiru, a na cijelu priču su reagirali i škotski navijači koji su oduševljeni time kako je McKenna dočekan u Hrvatskoj koju doživljavaju kao prijateljsku državu.

Sve je iznenadio dolaskom
    Dolazak McKenne, čovjeka s bogatim iskustvom Premiershipa, Championshipa, La Lige i reprezentativnog nogometa, bio je veliko iznenađenje. Za transfer su mediji saznali u zadnji čas, a maksimirska uprava ga je vješto krila dok sve nije dogovoreno.

Boban je, osim ugovora, važnu ulogu u pregovorima odigrao i na osobnoj razini. Više puta je zvao McKennu i predstavljao mu Dinamo, a gesta koja je posebno značila Škotu bila je kad ga je Boban zamolio da popriča s njegovom djevojkom te joj se predstavio i objasnio kako ih jedva čekaju primiti u plavu obitelj.

"Dinamo mi pruža mogućnost igranja u Europi i osvajanja trofeja, a to mi se jako svidjelo. Bili su jako uspješni dugi niz godina i želim biti dio toga. Znam da su ogroman klub zbog svega što su napravili u europskim natjecanjima. Odrastajući, čuo sam za njih jer su uvijek bili kompetitivni u Europi. Kada sam dobio poziv, nisam se dvoumio", rekao je na predstavljanju.

Vrlo dobro startao u sezonu
    Naravno, ništa od toga ne bi bilo pretjerano važno da McKenna na terenu nije pravi. Zasad je javnost vrlo zadovoljna njegovim igrama, a u nekoliko navrata ga je nakon prva tri kola, u kojima Dinamo nije primio gol, pohvalio i trener Mario Kovačević. McKenna nije tip koji se eksponira. Šuti i radi, a to je stav kakvog je u Maksimiru falilo.

McKenna je trenutačno najbolje ocijenjen stoper SuperSport HNL-a prema Sofascoreu, a u većini relevantnih kategorija je među pet najboljih u ligi. Protiv Vukovara je asistirao za vodeći pogodak, a u Varaždinu mu je poništen gol kojim bi Dinamo došao u vodstvo. Kasnije je Layec potvrdio da je VAR intervencija bila kriva i da se pogodak trebao priznati.

McKenni, baš kao i Dinamu, slijede najteži izazovi. Početak ligaške faze europskih natjecanja je zadnjih nekoliko sezona radio velike probleme Plavima. Prošlosezonskoj momčadi se često zamjeralo da im fali motivacije i krvi, a Škot je već sad pokazao da to kod njega nije problem.
  • CastAway1986
    4.1k
    pazi šta pricas sad ce te napasti da nije kriv Villar nego Mišić, jbg treba zadnjeg senatora pljuvati
  • Zagi
    11.7k
    Samo bih dodao da nigdje u kadru nema Kuleta.
    Slučajnost? Mislim da ne.
189101112Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal