• Keyser Soze
    16.2k
    Propuštena je jako lijepa prilika da zakucamo tovare na početku, isto kao i prošle sezone samo što smo se sad sami ubili. Ne može ti se dogodit da ti vezna linija izgleda ovako nakon toliko priprema, jednostavno fali neki x faktor. Ja se ne sjećam kad smo jadnije izgledali u HNL-u na domaćem terenu kao jučer, eventualno Lokomotiva koja je dosta bolja od ove Gorice. Jednostavno opravdanja nema, nek izvole počet pobjeđivat.
  • MarK
    1k
    60. Xoxa - Varela, Bakrar - Lisica
    70. Kulenović - Beljo, Zajc - Vidović
    90. Villar - Ljubičić
  • striko
    2.4k
    Koliko te puta Kule mora vaditi da dobije priliku od prve minute?
  • PetkoDaniOršaGol
    817
    Kad smo već kod predviđanja budućnosti vezano za poljud.... repriza Gorice na Maksimiru... mutav i bezmudi pristup, do 20. minute krvare oči od ničega sa obje strane, Mišiću već tad mlataraju ruke uz tijelo kao da nisu njegove, od 20. minute nadalje kreće pojačan tovarski pritisak na suca, sve grublji startovi, utakmice se od strane magaradi namjerno usmjerava u potencijalni kaos, sredinu terena smo izgubili, obrana ili nabacuje prema naprijed na Belju ili sramežljivo idemo na krila, pa vraćamo u sredinu pa golmanu i tako unedogled. U 72. minuti masnokosi kupi otpadak u naših 16, gradi se i malonogometno pogađa u Nevin dalji donj kut... Neva širi ruke, svi naši gledaju u pod... nastupa rezignacija, ulazi Kule, daje 130%, ne može pospremiti nikakav otpadak jer smo dodatno nestali, kraj tekme, orgijanje po medijima, budim se u znoju jer je ovo bio ružan san... ili?

U subotu neće biti nogometa. Carević je Garcii jučer dostavio skriptu kako igrati protiv nas. To će biti rat u kojem pobjedu odnosi onaj koji se prvi fizički nametne i uđe u glavu protivniku. Ako ćemo ići u to grotlo sa jučerašnjim stavom, gotovi smo.
  • GeneralNapoleon
    2k

Mozda sam se neprecizno izjasnio. Nisam mislio sa time da bi mi trebali zgazit u 36 utakmica 36 puta sa hendikepom bez da se oznojimo.

Poanta mi je da imamo kadar koji je, barem smatram (jos) da je, osjetljivo jaci od svih protivnika u HNLu. Mozda najslicnije kaj je i Bayern, papogotovo prije, u Bundesligi.

Znaci ak gledas izoliranu tekmu onda je onak rezultat koji je realno za ocekivat pobijeda u hendikepu u vecini slucajeva. Mislim to pokazuju i kvote na kladarama gdje smo i na derbi gostovanjima cesto favoriti, ak se ne varam. Jer primarno ces gledati koliko su ekipe koje igraju igracki kvalitetne. I to naravno ne znaci da ce tako biti, ni da treba tako biti. Jer logicno da kvaliteta sama nije odlucujuca.

Ali onda ocekujem da barem u pola derbija razbijemo protivnike, kao sto je to recimo i bilo 22/23 pod Cacketom. A ja se ne sjecam kad smo mi u nekom derbiju izgledali prikladno kvaliteti kadra. Mozda onaj kup na poljudu u prvom poluvremenu.

Ne ocekujem da svaku razvalimo. Ali s obzirom na kvalitetu kadra, koja jednostavno mora biti tu kad smo potrosili na pojacanja kolko druge ekipe vrijede ukupno, ocekujem da ta kvaliteta na vecem broju utakmica ispliva na vidjelo. A to zelim tako da ponekad i razbijemo nekoga u derbiju i igrom i rezultatom, da vecinu derbija budemo dominantna i kontrolirajuci ekipa preko cijele tekme, te da i ako izgubimo da ne budemo razbijeni na proste faktore. To mogu bit samo apsolutne iznimke.

A sad smo znaci odigrali dva derbija koja smo dobila ali ni u jednom nismo bili nesto dominantni. A vjerojatno necemo bit ni na poljudu. Rezultat nas je pomazil u prva dva i nemam problema sa time. Ali osobno ocekujem vise. Ocekujem da u derbijima budemo od prilike kao 22/23.

Jer opet cu navest primjer Bayern koji isto zna odigrat losije ili kiksat protiv konkurenata. Ali zato ih onda i nasamaraju tako da ovi ne znaju sto ih je s naslo. Zelim da Rijeka ponekad primi petardu na Maksimiru pa da se kaze a jbg nije to nista cudno. To nam fali zadnje dvije sezone. A brine me kaj trenutno ne izgleda da ce ic na bolje. Dok bi kvaliteta koja je za to potrebna trebala postojat. I to sam mislil sa time da se ne bi trebali protiv nikoga mucit.
  • Paggini
    69.5k
    Carević je Garcii jučer dostavio skriptu kako igrati protiv nas.PetkoDaniOršaGol

Bunker, pa naprijed samo dodji blizu 16m i pucaj Nevisticu kut, zabij i valjaj se kao da si u staljingradu.

Jeben plan. Mislim sva kritika prema nama stoji, ali ovo da je Carevic napravio neki trenerski masterclass je malo smijesno
  • Mali Zeus
    19.4k
    Nekad je bitno da 2.golman samo uđe i makne fokus javnosti sa 1.golmana . Nece Fila ostati između vratnica i da obrani par dobrih tekmi. On je i dalje rezervni golman,ali pravi rezervni golman treba uskakati u ovim situacijama.Dinamo-SB

Upravo to, imamo to kaj imamo, nisam siguran da je Čavlinu trebalo slati na posudbu al kaj je tu je, neka Nevistić malo odmori, makne se sa fokusa i starta Filipović. Kao kad je došao Jakir mislim pa je Nevistić bio u lošoj formi i onda ga je netko vrijeme zamijenio Zagorac.
  • PetkoDaniOršaGol
    817
    ... a tu su i drugi bonus "dragulji" antinogometa:

- naglasiti svaki prekršaj (i onaj koji to nije) teatralnim bacanjem kako bi se na nesposobnog suca izvršio dodatni pritisak
    - svaku odluku suca popratiti sa širenjem ruku i dizanjem tenzija uz izraz lica da je sve ovo teorija zavjere
    - odugovlačenje zbog "grčeva"
    - dovucimo se do 16 i čim je lopta unutra tražiti penal - od 10 puta jednom će suditi
    - mesarenje po nogama, laktovi, natjerati protivnika da se boji ući u idući duel i riskirati povredu
    - sjeckanje igre, razbijanje ritma
    - stalno držati tenzije visoko (ne sudi tebi faul, pa ide akcija, pa sudi protivniku, pa svi oko suca, pa prijeti uletom Torcide, odcijepljenjem Dalmacije i sl.)

Edit:

Trenerski masterclass ili ne, uspio je. Na ovu foru smo najebali već sada dobar broj utakmica i prosuli fini broj bodova. Prvo poluvrijeme na Rujevici je putokaz kako treba igrati HNL.
  • Crni86
    15.2k
    ha moras priznat da nam vec drugi ili treci put prodaje istu foru…

Preslika zadnjih par nasih tekmi. Da je jednom reko bi da je slucajnost, ali da nas 3 puta ovak zajebe ne bi bas reko da je slucajno
  • Keyser Soze
    16.2k
    Mozda najslicnije kaj je i Bayern, papogotovo prije, u Bundesligi.GeneralNapoleon

Imaš golmana koji je među slabijima u ligi, desni bek i krilo su prošlogodišnji igrači Istre, lijevi bek su ti ili Bruno Goda ili klinac od 19 godina, lijevo krilo nemaš pa ga krpaju drugi igrači koji mogu više dati na nekim drugim pozicijama, ali ih tamo baš i ne možeš koristiti jer si nakrcan. Možda je ova ekipa na papiru najjača u ligi, ali je nelogično slagana, a za dosta igrača je Dinamo najveći izazov u karijeri pa tako i za trenera.
  • Mali Zeus
    19.4k
    Kako je nelogično slagana ak imamo duple sve pozicije. Jedino di je nelogično je da nemamo pravo lijevo krilo i ajd u vezi je gužva.

Al dobro mi je kak je Valinčić prošao put od rolls roycea od igrača do prošlogodišnjeg igrača Istre.
  • Paggini
    69.5k
    moras priznat da nam vec drugi ili treci put prodaje istu foru…

Preslika zadnjih par nasih tekmi. Da je jednom reko bi da je slucajnost, ali da nas 3 puta ovak zajebe ne bi bas reko da je slucajno
    Crni86

Pa nema tu šta zajebat nas, bunker je općepoznato sredstvo limitiranih momčadi protiv superiornih, samo se brani krvavo, bacaj se, unistavaj igru bacanjem, nema druge opcije, kao ni bilo koji drugi takav klub protiv nas. Nije to nikakav masterclass, to mu je jedina realna opcija.

Ali nasa je sramota sto uz sve te klase u odnosu na Goricu mi ne mozemo stvoriti postenu priliku i u kontinuitetu stvarati neke sanse.

Kazem,nprotiv Varazdina je Safaric izvrsno otvorio drugo poluvrijeme sa srednjim blokom, preuzeo vezu na tih 20 minuta, pa se povukao u bunker nakon drugog gola, ali tada smo stvarali prilike, bili pred njihovim golom, jučer ni blizu toga
  • hardek
    6.3k
    Bunker, pa naprijed samo dodji blizu 16m i pucaj Nevisticu kut, zabij i valjaj se kao da si u staljingradu.

Jeben plan. Mislim sva kritika prema nama stoji, ali ovo da je Carevic napravio neki trenerski masterclass je malo smijesno
    Paggini

Gorica u prvih 45 minuta nije igrala bunker već je stajala u srednjem bloku. Carević je ubacio dodatnog veznjaka i imao brojčanu prednost u sredini terena, a pustio nam je bočne pozicije gdje nemamo igrača za proći 1 na 1. Bunker je uslijedio tek na 0:2.

Mi smo u prvih 45 minuta kreirali ravno jednu priliku i to iz tranzicijske situacije.
  • Crni86
    15.2k
    slazem se za bunker, ali isto tako da je gorici s carevicem egzekucija protiv nas valjda 100%. Ipak ima nesto i u tome da nas covjek dobro skenira da nade nas mane kada imaju takvu realizaciju, to sigurno nije slucajno da imaju u 3 utakmice 5 prelazaka centra i 4 gola.
  • GeneralNapoleon
    2k

Ha dobro i Bayernu vezni igra desnog beka, a desni bek lijevog. Vecina klubova na neke nacine krpa neke pozicije. Jednosravno kroz to kaj smo ulozili duplo vise nego ostatak lige zajedno MORAMO imat vise kvalitete jer inace bi se ispostavilo da je kadroviranje bilo uzasno lose. A u to ne vjerujem (jos).
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet