• don
    15.9k
    Zajc ili Bennacer mora startat na titu, sve ostalo je vožnja u krug.
  • Mr Anderson
    13.9k
    Bennacer može startati jedino ako je na nekih 60-70%, inače nema smisla ga stavljati u prvih 11.
  • Mali Zeus
    19.4k
    Igre nije bilo ni ranije?

Protiv Osijeka smo dobili na guzove? Ok imali su i oni šanse, ali je općenito to bila naša dobra tekma.
    S Vukovarom je bilo problema al kad smo zabili prvi sve je bilo jasno dalje. Protiv Rijeke smo ih izdominirali u prvom pol., u drugom pali, protiv Varaždina brutalno prvo, drugo nismo počeli dobro, ali se vratili u igru i za malo čak i pobijedili. Protiv Istre je bila suverena partija cijela.

Al dobro, sve je loše od početka i nije da se Kova pogubio nego se nije ni našao.
  • GeneralNapoleon
    2k

Evo kao netko tko nije odusevljen igrom od pocetka i to govorim od pocetka da prosipam svoj pogleda na stvari:

Osijek: Vise manje egal utakmica. Mogla je otic na obje strane. Otisla je na nasu. S obzirom da je prva tekma sa novom ekipom i jedno od najtezih gostovanja sasvim u redu. S druge strane po kvaliteti smo ozbiljno jaca ekipa i ne bi se ubiti trebali mucit protiv nikoga u HNLu. No sve h svemu nema se tu puno kritizirati.

Vukovar: Na takvim protivnicima mozes samo izgubit. Ocekuje se pobijeda bez da se oznojis. Na kraju smo i dobili takvu koja je mogla zavrsit i vise. Ali opet prvo poluvrijeme je bilo izuzetno mrsavo gdje smo poveli ne iz neke dominantne igre neg iz "slucajen" akcije nakon kornera gdje se Vidovic odlicno snasao. Pred kraj su se raspali i to je bilo to.

Rijeka: Prvo poluvrijeme dobro za derbi. Cvrsto i hladnokrvno. Nikakva dominacija. Stvoril si dvije prilike i zabil si dvije, od koje je jedna penal. Nisi dopustil nis ozbiljno. Ali i to prvo poluvrijeme je zavrsila sa 4:4 kaj se suteva prema golu tice. U drugom su nas razmontirali kak smo se vec navikli zadnje dvije sezone. Samo nas je sreca spasila da nisu izjednacili. Ukupno gledano Rijeka je bila solidno bolja u toj tekmi. I to nakon kaj su igrali 3 dana prije europu.

Istra: Ukupno nasa najbolja utakmica. Rano vodstvo, dominacija i prakticki nis nismo dopustili.

Varazdin: Nisam pogledao cijelu tekmu. Ali treba rec da je prvi highlight utakmice gol Lisice sa 20 metara u 22. minuti. Primili smo smijesne golove i to nas je kostalo.

Gorica: Grozota nad grozotama. Takticki razvaljeni od Carevica. Tipicno izdanje kakvo smo imali prosle sezone. Kreacija nikakva a otraga smo primili opet smijesne golove.

Tak da bih ja rezimirao da nema tu puno fantasticnog nogometa u 6 do sada odigrana kola. Ta poluvremena koja smo odigrali dobro nas je ubiti i najvise krasila cvrsta defenzivna igra, dopustanje malo prilika ili barem odlicne reakcije obrane koja je spasavala sve zivo.

Dok je s druge strane i u tim dobrim poluvremenima falila neka ofdnzivna dominacija i leprsava igra. Primarno smo stajali cvrsto i naprijed je vec neko nes iskemijal. Zadnje dvije je obrana popustila i eto ti ga na.

Recimo i Vukovar i Varazdin ih otkljucamo "slucajno". Nije da ih sabijemo u 16 metara i da imas osijecaj da ce gol past kad tad. Onda naravno nakon kaj ih otkljucamo postane lakse.
    Protiv Gorice isto imas prvi sut u 17. minuti. Nazalost nije Ljubicic zabio. Da je tko zna mozda bi pobijedili oa bi se opet zazmirilo na losije dijelove koji se ponavljaju iz tekme u tekmu.

Jos jednom samo mogu naglasit da je meni ovo po igri gotovo identicno na zadnje dvije sezone. Ali imamo nove igrace koji bi trebali bit u stanju igrat drugaciji nogomet. Tu onda dolazim do zakljucka da ocigledno nekaj trener nemre poslozit da to izgleda modernije brze jace. Ali ne kazem da treba dobit otkaz. Bilo bi suludo mu ga sada dati.

Ali u Dinamu ti svaka sljedeca moze bit preokret u vezi toga. Derbi mu je sigurno neko finale. Jer ne daj Boze da izgubi. To bi bilo 3 utakmice bez pobjede i jos 2 poraza za redom. Mislim da bi sa time bilo gotovo za njega.
  • Mali Zeus
    19.4k
    Varazdin: Nisam pogledao cijelu tekmu. Ali treba rec da je prvi highlight utakmice gol Lisice sa 20 metara u 22. minuti. Primili smo smijesne golove i to nas je kostalo.GeneralNapoleon

Eh. Baš zato ne moš nikako uspoređivati tekme protiv Varaždina i protiv Vukovara. Rijeka prvo poluvrijeme je možda bilo 4:4 šutevi, ali smo sve skupa bili bolji i dobro igrali. Osijek egal u kojem smo bili za nijansu bolji, a bila je i prva utakmica sezone pa je izgledalo bolje nego smo uopće očekivali.
  • vlatkomarkovic
    1.9k
    Vice napisao odličan članak gdje je sve dosta dobro objasnio….
  • periklo
    102
    I kad se već spominju zviždači sa zapada - koliko god su naši kriminalno odigrali, više me zabolilo slušati neprekidno kenjanje od doslovno pete minute utakmice, tad je išao prvi "vadi ga van", mislim da je Mišiću bio upućen... I takvih je bilo par u krugu od tri-četiri reda.

Ali sam ubrzo shvatio koji su to neinteligentni ljudi zapravo - jednog od njih je dijete pitalo za transparente sa Sjevera, jesu to neki dečki poginuli ili šta je bilo, a tata mrtvo hladno odgovara "ne, to je za Ivana Bebeka, hrvatskog suca". Tak da, ubuduće neću uzimati previše srcu komentare i zvižduke tako podkapacitiranih ljudi...

Pretpostavljam da su ovakve scene već previše puta opjevane tu na forumu, ali kako sam novi i na forumu i na zapadu...
  • Crni86
    15.2k
    jos bolje pod pritiskom kad se lopta vratila golmanu i krenule salve uvreda, zvizduci itd. A da je odigrana ta akcija na silu da smo popili iz kontre gol bi opet isti ti srali.

Kuzima ja da se komentira, kuzim da se i sere po tiho sa svojim drustvom itd i to je normalno. Kuzim i rkipu koja navija, dere se u znak podrske i onda izivcirani zvizde na poluvremenu. Ali jebeno ne kuzim takve poluidiote koji na utakmici ne kazu ni dinamo ni zagreb al ce prvi se derat vadi ga van i zvizdat. Fuj fuj fuj.
  • Klenx
    8.7k
    Pa koliko je novih igraca. Na stranu prijateljske utakmice, prave (prvenstvene i europske) su pokazatelj. I kombinira se, uci na greskama. Trener javno komunicira neke greske poput kombinacije Villara i Misica i to nece ponovit. Ne vidim problem?NitkoBitan

Kakve to ima veze koliko je novih igrača. Znaš koliko je istih igrača kod Gorice bilo u prvoj ekipi u odnosu na zadnju utakmicu proljetos kada su nas dobili u Gorici 1:0.
    Jedan. Leš.
    Dobar dio momčadi im je prošle godine ispao iz lige sa Šibenikom, i takvi dođu i očitaju nam mjeru usred Maksimira.

Prijelazni rok i igrački kadar smo već komentirali. S obzirom na uvjete jako dobro odrađen, ima rupa u kadru (krila, rezervni desni bek), ali realno, nismo klub s milijardama na računu da si možemo priuštit 22 top igrača raspoređena po svim pozicijama. Na kraju krajeva, i naši konkurenti u ligi imaju tektonske rupetine na nekim pozicijama. Uzeli smo ono što smo mogli, dobro se pojačali i na papiru to izgleda sasvim solidno. I tu dolazimo do još većeg problema.
    Imali smo nikad duže pripreme, nikad kasniji start europskih natjecanja, prvi put godinama unazad reprezentativnu stanku na kojoj nam je minimalan broj igrača nedostajao i savršen zdravstveni karton. Praktički puna 3 mjeseca gdje se radilo u miru, s ritmom jedne utakmice tjedno, u jako dobrim uvjetima.
    I što smo dobili iz toga? Ništa.
    Nemamo standardizirani sastav, nemamo jasnu prvu postavu.
    Čak na terenu i ne izgleda da znamo što točno hoćemo igrati.
    Sve se vrti oko istih 13-14 igrača dok su ostali zakucani na klupu.
    Pa čemu su onda služile sve te duge pripreme ako nakon tri mjeseca nemaš ekipu koja zna tko gdje igra i što mu je uloga?

Još jedna stvar koja me brine je ta da smo izgubili pobjednički mentalitet.
    Izgubili smo gard "Mi smo Dinamo"
    Dinamo je nekad bio klub kojeg su se svi bojali u HNL-u.
    Dinamove momčadi, koje su bile i puno lošije od ove današnje, znale su gaziti protivnike, masakrirati ih rezultatski, i to bez pardona.
    Već preko godinu dana se dešava da konkurenti skiksaju, a mi našu utakmicu odigramo ofrlje, trulo, anemično.
    Ne znam kad smo ušli u utakmicu na domaćem terenu gdje prvih 25 minuta sve frca od faulova, pritiska i udaraca po golu. Ne moramo dobiti tu utakmicu, nek nam naleti kontra i 0:1.
    Ali da smo izašli sa napadačkim gardom i stavom.
    Kova se mora pod hitno riješit tog mentaliteta “malog kluba”, gdje se igra na sigurno, gdje se kalkulira i povlači ručna. Koga se mi moramo bojati na Maksimiru? Ikera Poze, Čuića i Kavelja?

Nema veze što ti je Dinamo najveći klub u karijeri, ako brzo učiš i prilagođavaš se, možeš plivati u tim vodama.
    Za Kovu sam baš postao skeptičan.
    Ne zato što mislim da čovjek nema nogometnog znanja, niti da mu nedostaje stručnosti, nego jer se bojim da mentalno neće izdržat pritisak koji dolazi. Sumnjam da ima dovoljno čvrstine i hladne glave za podignuti ekipu nakon pada, a kad dolaze zajebani ispiti.
    A itekako zajebani ispiti nas čekaju do iduće reprezentativne stanke. Teži ispiti od ovih što smo pali.
    Propustili smo lijepu priliku odvojiti se na vrhu.
    Sad neka nam trener pokaže od čega je.
    To je ono čega se bojim osobno bojim. Ne same igre ili kvalitete igrača, nego što će potencijalno još dva loša rezultata zaredom stvorit pritisak i nesigurnost koju naš trener neće znati kontrolirati.
    A Dinamo bez jakog, stabilnog i odlučnog trenera u takvim trenucima je recept za itekakve probleme u jesenskom dijelu sezone.

Puna podrška Kovi i za 10 dana mi pokaži da sam bio u krivu.
  • Eduardo
    26.2k
    S druge strane po kvaliteti smo ozbiljno jaca ekipa i ne bi se ubiti trebali mucit protiv nikoga u HNLu.GeneralNapoleon

Jedan od ustaljenih narativa među dinamovcima s kojim se uopće ne slažem jer je previše površan i jednostavno nema veze s realnošću nogometa. Kvaliteta daje prednost na duge staze (zato dinamo i osvaja prvenstva), ali u svakoj pojedinačnoj utakmici nemaš ni pravo ni garanciju računati na sigurnu i laganu pobjedu. Ima u toj jednoj tekmi puno više faktora osim kvalitete na papiru.
  • Nogo
    9.2k
    https://www.24sata.hr/sport/dinamova-bajka-je-zavrsena-villar-i-misic-ne-funkcioniraju-skupa-klinac-jedini-ispao-frajer-1074502?24sata_ref=article_sidro_naj

DINAMO - GORICA 1-2 Dinamo je vezni red popunio najskupljim pojačanjima, igračima koji su igrali nogomet na visokoj razini, ali puno toga i dalje ne funkcionira u igri 'modrih'. A kad je bilo gusto, jedini je vukao mladi Portugalac...

Dinamo je napravio ozbiljnu grešku u koracima, "modri" su u šestom kolu u svom Maksimiru poraženi (2-1) od Gorice. A to se nije smjelo dogoditi. Nikako. Pristup, ponašanje, igra, voljni moment..., ništa nije bilo dobro u igri hrvatskog viceprvaka. Trener Dinama mora standardizirati postavu, posebice pronaći prava rješanja u veznoj liniji.

Mario Kovačević odlučio se za dvije zamjene u početnoj postavi u odnosu na prošlu prvenstvenu utakmicu s Varaždinom (2-2), umjesto Gode i Vidovića od prve su minute zaigrali Perez Vinlöf i Villar. Stojković se po prvi put ove sezone našao na lijevom krilu, dok su u veznoj liniji bili Mišić, Villar i Ljubičić.

I Dinamo je bio strašno loš, potpuno bespomoćan u prvih 45 minuta, potpuno izvan utakmice. I na svom Maksimiru protiv Gorice (uz sav respekt gostima) ostao bez udarca u okvir gola u prvom dijelu. Nedopustivo, da ne iskoristimo i neki puno teži izraz. Bilo je to negledljivo, igra bez glave i repa, a gosti su mogli još koji put šokirati Nevistića.

Ostaje dojam kako su Mišić i Villar profilno preslični igrači, obojica žele preuzimati loptu od stopera, kreirati daleko od suparničkog gola, prerijetko su taj dvojac približi opasnoj zoni. Perez Vinlöf je bio propustan na lijevom boku, Dominguez prečesto zaigran u zadnjoj liniji, a Lisica i Valinčić na desnoj strani dosta suzdržani.

Vezna linija Gorice u kojoj su igrali Pozo, Bakić, Pršir i Kavelj lakoćom je držala posjed lopte, prijetila iz kontranapada, dinamovci su bili ranjivi sa svih strana. Takva je, beskrvna igra, već oko 25. minute naljutila i navijače sa zapadne tribine koji su vrlo rano počeli zvižducima častiti svoje ljubimce. Bilo je to uvjerljivo najslabije poluvrijeme Dinama pod vodstvom aktualnog trenera.

Za to su na kraju "platili" Perez-Vinlöf, Villar i Lisica koji su na poluvremenu ostali u svlačionici, u igru su ušli Goda, Bakrar i Varela. Dinamovi navijači taman su se ponadali preokretu, a odmah je zabio - Trontelj. I odveo goste na zasluženih 2-0. Kovačević je brzo morao zaigrati na sve ili ništa, ušao je i Kulenović, pa u prvom dodiru s loptom smanjio rezultat.

Dinamo se probudio, ali "modre" je odmah "ugasilo" isključenje Stojkovića. Veznjak Dinama neoprezno je, pa i prilično opasno startao na Pozu, čini se kako je i Stijkoviću odmah bilo jasno kako je napravio - glupost. Zagrepčani su pokušavali do kraja utakmice stići do izjednačenja, ali - neuspješno. Kovačevićeva bajka je završena, sad mu stižu Poljud i - teški dani.

Mario Kovačević danas je na terenu imao samo jednog "frajera", 16-godišnjeg Cardosa Varelu. Praktički sve akcije Dinama u nastavku su kretale s njegove lijeve strane, Varela je "lomio" čuvare, ubacivao, pripremao prilike suigračima, ali nije raspoložene suigrače. Samo Kulenovića, ali ni sjajni napadač ne može stalno spašavati "modre".
  • Noel
    15.8k

Kad kapetan i motor momčadi (Mišić) i vođa stožera i kolektiva (Kovačević) odrade partiju na terenu i na klupi kao jučer onda ostali dio momčadi i kolektiva na terenu i klupi ne mogu napraviti nikakvo čudo da uzdignu ekipu na terenu. Ne može se dogodit da umjesto Mišića jedan klinac od 17 godina preuzima odgovornost na terenu i pokušava sam 1 na 1 niti se može dogoditi da pomoćni trener Bloudek na liniji skače i djeli upute umjesto šefa stručnog stožera i prvog trenera Kovačevića. To su stvari koje su na razini malog kluba a ne velikana kakvog je Dinamo. Badava nam Zvone Boban,sposobni i pošteni ljudi u klubu, gromoglasni i vjerni navijači ako momčad na terenu na čelu sa Mišićem i stožer na klupi na čelu sa Kovačevićem djeluje izgubljeno i amaterski.
  • MarK
    1k
    Da sam trener ujutro bi uz kokice gledali prvih 45 minuta iz Varaždina, a popodne uz sklekove prvih 45 minuta od sinoć. I tako svaki dan. Do kraja sezone.
  • ElDorado
    5.9k
    Nažalost ponovit će se situacija iz prošle godine, trener iz straha od greške za tovare neće ništa mijenjati pogrešno očekujući da će po ko zna koji put isti postupak dati neki drugi rezultat. A neće. Vezna linija treba potpunu rekonstrukciju. Bennaser, Zajc, pa čak i Soldo. Mudri je u Loksi igrao desno krilo i ulazio s desna. Naš trener ukalupio se u neku shemu kako svaki igrać ima neko svoje mjesto bez neke kreativnije kombinatorike s igračima koje ima.
    A mogućnosti su mu još uvijek velike. Kao da je stalni pritisak mora se igrati 4-3-3. Ova momčad nasušno treba ofenzivnijeg veznog igrača. Zajc? Možda.
  • fakin
    1.2k
    poznavajući kovačevića znači sastav za split je

nevisitić
    valinčić, dominguez, mckenna, goda
    mišić, ljubičić
    lisica, vidović, varela
    beljo
bold
italic
underline
strike