• Jaro
    10.8k
    Nazalost, momcad igra kako je trener vodi. U HNLu se uzgajaju/odgajaju izrazito kukavicki i defenzivno orijentirani treneri koji bi radije sve svoje bliznje zrtvovali nego prihvatili ili dopustili ikakav rizik. Momcad u koju si ulozio 18 milja eura, protiv Sibenik...ovaj Gorice igra kako igra. Ocekujem "kontroliranu" postavku na Poljudu i 1 ili 2 komada iz nekog cuda u nasoj mrezi... Standard...
    U HNLu nema pojacanja za Dinamo (prinova i potencijala da ali pojacanja nikako), a trenera nikako... Al jbg, Cannavaro je dokaz da stranci ne valjaju pa cemo drvit po istome dok nam se slucajno ne dogodi neki novi Bjelica...
    Ah, da - nebi bilo lose ni na golu imat osobu koja ce donijet koji bod ponekad...
    A slijedi razdoblje kad, kako nas trener najavljuje, necemo trenirati vec samo igrati svako 3 dana. Dakle, pomaka nece biti do zime. Sretno nam svima...
  • Zambatine škude
    3.6k
    Mario Kovačević je vršitelj duznosti trenera jer je jedini pristao bespogovorno slijedit politiku kluba bez protupitanja i bez ikakvog upliva u transfer politiku. Njega se za ovaj rok pitalo kao i nas na Zoni.emilperska

Ovo je doslovno definicija onoga kako bi klub trebao izgledati. Sasvim promašena kritika.
  • Infinity
    19.6k
    Ne zelim ulaziti u komentar emilperska, ali se s tobom ne bih slozio.

Ako klub nekog trenera vidi dugorocno, mislim da bi se tog trenera trebalo nesto pitati po pitanju tranafera. Valjda je taj trener s nekim razlogom doveden, valjda taj trener ima neku svoju viziju kako bi mu momcad trebala izgledati i valjda ga je klub zbog toga i doveo.

Ako trener bez rijeci prihvaca ono sto mu dovodi uprava, ako od toga pravi 'pitu', ja bih rekao da mu je predsjednik kluba Zdravko Mamic ili da u suprotnom uprava kluba trenera vidi kao privremeno ili kratkorocno rjesenje.

Uprava i trener moraju suradjivati kod transfera. Sve ostalo je jako lose. Ako se vizija trenera i uprave razilaze, postavlja se pitanje zasto je uprava dovela tog trenera.
  • emilperska
    11.6k
    Ovo je doslovno definicija onoga kako bi klub trebao izgledati. Sasvim promašena kritika.Zambatine škude

Ako forsira igru s krilima, a nema krila, onda bi red bio reć upravi da mu dovedu krila kad se već dovodi 10+ novih igrača i trosi 25 mil EUR.

Ili izađi iz svojih taktickih okova i pocni igrat bez krila. Negdje si zakazao..

Bilo da si ZBu bespogovorno kimao glavom i rekao da sve može iako nemaš igrače za formaciju koju te traže bilo da si u životu naučio igrat tu 1 formaciju i držiš je se kao pijan plota i ne znaš nista drugo.

Nešto ne valja s obzirom na uloženo. Nije valjalo ni nakon Vukovara, ali se zamaskiralo i gurnulo pod tepih.
  • Teofil Kateran
    3.2k
    Danas se od početka vidjelo da je Gorica ušla puno agresivnije i motiviranije u susret. Previše krivih dodavanja i previše grešaka, a na sve to još i igra s igračem manje 37 minuta. Vezni red nam ne funkcionira najbolje i nadam se da će Kovačević tu što prije pronaći optimalno rješenje. Dobra stvar je što je Bennacer spreman od iduće utakmice, a Zajc se pokazao u dobrom svjetlu iako smo igrali protiv amatera pa ćemo ga zapravo tek vidjeti.

Bilo je ovo sramotno izdanje, a težak raspored tek dolazi. Iduće dvije utakmice su Hajduk i Fenerbahce i ne bi bilo ugodno ostati 4 utakmice bez pobjede. Nadam se da će se probuditi pojedini, zapravo gotovo svi igrači, a bome i trener.
  • Zambatine škude
    3.6k
    Valjda je taj trener s nekim razlogom doveden, valjda taj trener ima neku svoju viziju kako bi mu momcad trebala izgledati i valjda ga je klub zbog toga i doveo.Infinity

Viziju nigdje gdje stvari funkcioniraju ne postavlja trener, pa čak ni u klubovima neograničenog budžeta. Nije Kovačević potpisao za Dinamo koji će mu dovesti xy igrača pa će klub slagati momčad po tome kako je on navikao, nego je potpisao za Dinamo.

Kojeg god igrača "dovodi trener", taj igrač će se svakako tu zadržati dulje od trenera i platit ćeš odštetu i ugovor u vrijednosti pet trenera. Pa imaš Perkovića od Bišćana ili Hoxhu od Jakira s kojima nijedan trener poslije nije znao šta bi.

Da se pita bilo kojeg trenera na svijetu, nitko od njih ne bi trpio greške mlađih igrača na svoju štetu što je dugoročno u interesu kluba. Vinlof i Varela bi igrali za juniore ili B ekipu, a s Kovačevićem bi iz Belupa došao netko tipa Luka Lučić za kojeg zna da može do zadnjeg detalja isporučiti točno što on želi od beka.

Ako se vizija trenera i uprave razilaze, postavlja se pitanje zasto je uprava dovela tog trenera.Infinity

Ovo što ti pišeš tu i perška u odgovoru je nešto sasvim drugo, je li Kovačević dobar trener i je li pravi za Dinamo (je li skauting trenera dobro odrađen), hoće li biti kompatibilan za ovaj kadar.

Ali najnormalniji je proces taj da je trener izvršitelj sportske vizije, nikakav kreator. Naravno da je najbolje kad se ideje i želje i sda i trenera i igrača poklapaju, ne moramo vrtit te zaključke koji su samorazumljivi i djeci iz osnovne škole.

Dinamo ima felera u kadru, ali to ima i Real pa radi korekcije, isprobava i snalazi se. Možemo mi stavljati naglasak na to koliko hoćemo, ali realnost je ta da je prvak Đalović kojem je Mišković prodao osam prvotimaca, a mi eto ne možemo realizirati Kovačevićeve ideje jer Stojković nije pravo krilo.
  • Ljubo
    109
    Najgore je kaj me uhvatila neka ravnodušnost nakon ove tekme. Sto pametno reci? Zadnje dvije sezone ista priča. Ova Gorica je protiv Vukovara jedva bod uzela, o cem pričamo… Toliko me ova bezidejnost u igri danas pogodila. Čak sam malo i krenuo sumnjati u Kovačevića kao trenera sto ne želim nikako jer mi je jako prirasto srcu. Ali mogu se ponavljati ko papagaj stvarno mi nije jasno da ovako izgleda ekipa u koju je uloženo 20+ milijuna.
  • Hectorharatti
    335
    Svo Zlo bilo u ovoj utakmici ako se promjene stavovi.. na derbiju samo ne zelim gledat neko mudrovanje i cekat neke greske, nikakvi ziheraski stav, u napad kao Lavovu.
  • BBB Sibenik
    6.1k
    U prvih 10min se odma vidilo da to nije to, govor tijela svih igrača za onu stvar. Vezni red ne zna šta oce sa loptom, doslovno se zabijaju jedni u druge! Muke Isusove za napravit višak na krilu i centrirat. Nez zašto niie se probalo sa Zajcom pa i Mudrazijom, bilo je očito da vezni red štuca. Krila nisu ništa napravila al ništa tek tamo do ulaska ovog malog. Također u duel igri isto nismo bili superiorni kao ekipa. Jedna stvar mi nije jasna kompletno nova momčad, novi trener a igra je izgledala ista unazad dvi sezone??!!! Umisto na +6 il bar +3 sinoć, mi klasično ove jadnike od doli držimo da ne potonu.
  • Mali Zeus
    19.3k
    sve stoji al Varela je bio dobar, bar je bio opasan. Zazivao se i sad je igrao, nikakve pedagogije ne pedagogije.

Od prve se vidjelo da nismo unutra, nesto smo probali s izmjenama i ajd nije napravio 3 jedne te iste izmjene al opet kao da je prčkao i probavao nešto bez neke ideje, ne znam.

Mudražija mora igrati, idealan je za ovakve tekme, a i Zajc je u kupu pokazao da je dobar. Ispada da Kovačević ima previše igrača i ne znam što bi i kako s njima
  • Jaro
    10.8k
    Od prve se vidjelo da nismo unutraMali Zeus

A di su onda? Ova skupina igraca nema ime, nema trofeje i nema rezultate iza sebe pa se malo uljuljali i nisu unutra u sestom kolu prvenstva? Ako je tsko, onda su neprofesionalne i beskarakterne necu zavrsiti...
    Ona momcad kaj nas je razocarala prosle (i pretprosle) sezone je momcad koja je stekla svoje ime i vaznost i pravo na naa respekt i povjerenje. Ovi to tek moraju. To kaj su obukli Dinamov dres ih nije preko noci pretvorilo u nesto sto nisu. A znamo sto jesu - spanjolski drugoligasi, HNL borba za opstanak i slicno. Za bilo sto vise - imaju samo jedno mjesto za to dokazat - a to je teren. Za sad - slabo...
  • Mali Zeus
    19.3k
    A di su onda? Ova skupina igraca nema ime, nema trofeje i nema rezultate iza sebe pa se malo uljuljali i nisu unutra u sestom kolu prvenstva? Ako je tsko, onda su neprofesionalne i beskarakterne necu zavrsiti...Jaro

Možda ih je malo ponijelo i sad bum udarac u pod. Ne znam, nije čak to bilo jebeni smo lako ćemo nego ne znam, valjda kad 2, 3 krenu lošije prenese se na momčad. Jebote ak ti je Gorica agresivnija i aktivnija a igraš doma, na svaku loptu smo kasnili, svaki duel gubili, onda ti i odbijancu krenu protivniku i drkali smo po lopti uvijek 2, 3 dodira previše. Onda svaki igrač želi nešto sam, pa napravi prodor i ne doda loptu na vrijeme, zabijamo se bezveze. Sve skupa opet kao jedna od tekmi prošle godine di od jebene prve minute vidiš di će to ići.

Kova mora nači načina da ih digne i da ih motivira za ovakve tekme ak to ne ide i ak sami ne shvaćaju trenutak. Mislim nisu zaboravili igrati, prošlo kolo su izdominirali Varaždin u prvom pol. i u prijašnjim tekmama je izgledalo sve to dobro uz određene probleme. Nije odjednom sad sve loše i za baciti, al da treba mijenjati i miksati apsolutno treba.
  • NikiDZGbbb
    0
    Pozz ekipa, sta reci na ovo sinoc.
    Bijeda, sramota, ocaj i tolika nemoc, strasno...
    Nevjerojatno je to da mi imamo takva poluvremena u OS i RI (citaj drugo i prvo pol., gdje smo stv dobro igrali, pokazivali veliku zelju, jeli travu, orali terenom) i sad dodemo do ovoga. Koji k se dogodio u meduvremenu, nemamo odg na Carevicev bunker? Kova mi je stv drag i simpatican lik, ali prijatelju sta si ti pripremio u ova dva tjedna pauze? Nista, apsolutno nista...
    Nije kraj svijeta, idemo dalje... Gostovanje na Titu, okarakterizirano kao najteže gostovanje u ligi. Oni nista posebno, bolji jesu u odnosu na proslu sezonu pod Gatusom.
    Dosta upisa prije ove horor tekme sa Goricom tko bi trebao igrati, pa se i ja sada prikljucujem sa svojim zeljama i pozdravima za Split:

Hoxha Beljo Bakrar

Misic (C) Zajc

Bennacer

Goda McKenna Domi Valincic

Filipović
  • vjeko1701
    18.6k
    Jebote ak ti je Gorica agresivnija i aktivnija a igraš doma, na svaku loptu smo kasnili, svaki duel gubili, onda ti i odbijancu krenu protivniku i drkali smo po lopti uvijek 2, 3 dodira previše.Mali Zeus

Ma svi su bili loši osim first-touch gol Kuleta. I da, sramota je da te doma usred Maksimira kresne ekipa kojoj je u prvih 11 f*cking drvo Čuić.

Sve ko prošla sezona. Sterilno, ono kaj se uspije stvoriti se promaši par metara od gola a primiš dvije kontre od kojih je jedna bila valjda najsporija i najneučinkovitija kontra svih vremena.

Imaš šansu pred derbi otići na +3 i usereš se u gaće. Di je obećana agresija, trka, motiviranost, muda?

Mah...
  • Mali Zeus
    19.3k
    Sve ko prošla sezona. Sterilno, ono kaj se uspije stvoriti se promaši par metara od gola a primiš dvije kontre od kojih je jedna bila valjda najsporija i najneučinkovitija kontra svih vremena.vjeko1701

Jedan gol gori od drugog, prvi Dominguez nekako izvuče loptu na tren, a ostali gledaju umjesto da se zalete i izbace loptu van, prebroje nas ko malu djecu i ide šut Perez Vinlofu kroz noge, drugi kontra svi gledaju povratnu, stoje u redu, nitko ne ide u blok. Ma smiješno.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet