• pjetlić
    120
    Ako dode do prisilnog preoblikovanja, prisilni propis je iznad Statuta.

Zna li netko hoce javiti odnosno objaviti pristigle amandmane, nesto onako kako je u eSavjetovanju i koji ce sada biti iduci koraci?
  • cron1ck
    2.1k

uf, kakav video na jutro, ovo se gleda kao Bobanov intervju par puta
  • Davieboy86
    857
    Covjek je informiran, kulturan, tecan i lako probavljiv, cak i za pravne amatere kao ja. Nemam pojma o ovim stvarima ali zvuci mi ovako laicki na prvu sve vrlo logicno i zadovoljavajuce.
  • PetkoDaniOršaGol
    559
    Kad pomislim samo na sve one Mordor skupštine, na one lobotomizirane šupkolisce, na onog smrada koji je izjavio da si navijači osnuju svoj Dinamo... i sad kad slušam ovo... stanice mi se automatski obnavljaju... pomlađujem se.... :cool:
  • Bjelko77
    79
    Na poslu sam pa nemrem slušat, ali čim vidim da je u pitanju prof. Globan, znam da će biti dobro.
    Čovjek mi predavo nekoliko kolegija na faksu i stvarno je jedan od najboljih profesora na EFZG-u.
  • mokoxax468
    1.4k
    Evo uspoređivam tekst i ovo su izmjene:
    - dodano u članak 5: "(6) Žig Kluba prati obilježja grba, pečata i drugih znakova Kluba."

- izbačen dio iz članka 6: Načelo demokratskog ustroja Kluba ne može se mijenjati niti odredbama ovog Statuta niti referendumom.

- na par mjesta, uz građansku i hrvatsku tradiciju, dodano i zagrebačku

- u članak 11 dodano: "(4) Klub sukladno ciljevima djeluje na području sporta."

- u članku 13d dodano : "posebno povezivanje sa sportskim klubovima koji koriste naziv "Dinamo" s
    koje promiče zajedničke vrijednosti, koristi zajedničku infrastrukturu i doprinosi sportskim i stručnim organizacijama, kao i s tijelima javne vlasti te pravnim i društvenom utjecaju Kluba,..."
    u članku 13 dodano "j. Humanitarna i društvena djelatnost: u tu svrhu između ostalih aktivnosti, osniva i podupire Zakladu GNK Dinamo „Nema predaje“."

- u članku 16 dodano: "Statut, Pravilnik o izborima u GNK „Dinamo“ te godišnja financijska izvješća i revizorski nalazi moraju biti dostupni članovima Kluba na odgovarajući način."

- u članak 29 dodano "(6) Članovi tijela Kluba, Počasni predsjednik Kluba, članovi Izbornog povjerenstva, povjerenici Kluba i članovi odbora koje osniva Nadzorni odbor mogu, prema odluci Uprave uz prethodno odobrenje Predsjednika Kluba, primati naknadu koja može biti i nagrada materijalne naravi, ili da s ostalim osobama koje Klub želi nagraditi, budu gosti na domaćim i/ili gostujućim utakmica Kluba."

- promjena članka 35, točke 4: "(4) U slučaju izjednačenog broja glasova kod donošenja odluka na sjednicama Skupštine Predsjednika Nadzornog odbora ili osoba koje ga u slučaju spriječenosti zamjenjuju prijedlog se smatra odbijenim. Skupština, po odluci predsjedavajućeg, može ponovno sukladno članku 36. stavku 1. ovog Statuta odlučivati o istom prijedlogu nakon dodatne rasprave i izmjene sadržaja prijedloga dok traje ista točka dnevnog reda ili na idućoj sjednici Skupštine."

- u članak 39 dodano: "c. radi procjene financijskog poslovanja Kluba mora angažirati neovisnog vanjskog revizora jednom godišnje. Izvješće neovisnog revizora sastavni je dio izvješća o radu Nadzornog odbora."

- u članak 49 dodano: "(1) Klub može imati samo 1 (jednog) Počasnog predsjednika Kluba u isto vrijeme."

- u članku 51, promjenjen datum dostavljanja plan i program upravljanja Klubom s 5 na 15 dana te se izborne liste moraju dostaviti 20 dana za redovne izbore, odnosno 7 za izvanredne

- u članku 52 dodan dio za drugi krug izbora: "(6) U slučaju da u prvom krugu izbora niti jedna od više kandidiranih izbornih lista ne dobije više od 50% (pedeset posto) glasova članova Kluba ili u slučaju da su dvije izborne liste s najvećim brojem dobivenih glasova članova Kluba ostvarile identičan broj dobivenih glasova, saziva se drugi krug izbora na kojima sudjeluju dvije izborne liste koje su u prvom
    krugu izbora ostvarile najveći broj dobivenih glasova članova Kluba, a koji se mora održati
    najkasnije u roku od 15 (petnaest) dana od dana održavanja prvog kruga izbora.
  • Mathiasovi Chageri
    6k
    dodano i zagrebačkumokoxax468

Apsolutno podržavam. Svaka čast svim amandmanima, ali posebno je važno njegovati zagrebačku tradiciju i kulturu. Dinamo je, kao i Građanski, neraskidivo povezan s identitetom i poviješću Zagreba. Dinamo je Zagreb i Zagreb je Dinamo.

Nažalost, danas je duh i kultura prijeratnog Zagreba skoro nestala, što zbog turbulentnih povijesnih okolnosti, što zbog nekih stvari o kojima nije popularno pričati, no naš klub se razvio iz upravo tog Zagreba.

Zato pozdravljam svaku, pa makar simboličnu inicijativu od strane kluba, bilo kroz glazbu prije utakmice, bilo kroz simbole grada na dresu, bilo kroz riječ u statutu, bilo kroz slavljenje i obilježavanje bitnih gradskih datuma. To nam je, kao nasljednicima slavnih Purgera, dužnost i obaveza.
  • Thor
    489
    :victory:
  • Thor
    489
    Ima jos prihvacenih amandmana i korekcija teksta u odnosu na inicijali prijedlog. Ovo sa Zagrebom je vjerojatno vise nas pisalo.

Molim samo da se ispravi, a to mi bode u oci strucno, a pisao sam i o tome izmedju ostalog amandman...
    Ostalo je da klub moze dati clanovima pocasna odlikovanja (cl.21,st2.,c).
    Odlikovanja su predmet dodjele zasluznim gradjanima i organizacijama koje dodjeljuje Predsjednik drzave na temelju ustavnih ovlasti.
    Trebalo bi, i predlazem u finalnom tekstu zamijeniti rijec "odlikovanja" u priznanja/zahvale/ nagrade ili tome slicno.
    Ovako kako je napisano nije po meni ispravno.
    Ostale amandmane koji nisu prihvaceni mogu razumjeti kao stav IO, no za neke od njih (koji nemaju veze s izborima i upravljanjem) bi volio da smo mogli cuti obrazlozenje zasto nisu prihvaceni.
    Al ok. U svakom slucaju ovo je bolji tekst i sadrzaj od predlozenog. :victory:
  • pjetlić
    120
    Slazem se. Vidim po svojim prijedlozima da su se dostavljene primjedbe citale. Ja isto mislim da ima nekog sitnog prostora za napredak, ali ljudi kojima smo dali povjerenje rade kako misle da je ispravno. Na kraju, odgovornost je njihova pa im treba i dati malo kredita za neke stvari.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.