• smog
    236
    Nekaj novog na policama...

    https://hena-com.hr/knjige/cijena/kralj-hakla

    "Sedamdesetih godina u Zagrebu, na radničkoj Pešćenici, budućnost se čini puna mogućnosti: kad se ne dokazuje u dječjim tučnjavama, igrama karabitom i vožnji na pulferu, Pero Feler mašta o tome kako će zaigrati nogomet u Dinamu. Nakon nesretnog slučaja koji promijeni baš sve, Perino djetinjstvo završava, a on s rubova grada bježi u mitski prostor zagrebačke mladeži osamdesetih godina, pred Kavkaz, u shit, seks i tulume; tajni svijet mladosti nesvjesne da se bliži rat.

    Kralj hakla humoristična je i melankolična priča o „junaku našeg doba“: jednom mladiću u kojem je utjelovljena izgubljena generacija, ali i jednom gradu kakvog više nema. Dražen Lisak rođeni je pripovjedač, majstor dijaloga, komike i emocija bez patetike. Njegov prvijenac istodobno je roman o odrastanju i priča koja nepogrešivo hvata cajtgajst Zagreba u posljednjim danima socijalizma. Kralj hakla roman je kakav je Zagreb dugo čekao."
  • Bosna86
    11.5k
    Preporučam: The Social Dilemma, dokumentarni film na Netflixu - utjecaj društvenih mreža na ljude i obratno, dosta dobro i zanimljivo napravljeno.Mr Blue

    Digao se veliki hype oko velikog filma... Zanimljiv film, ali realno sve navedeno u filmu se zna odavno
  • Mr Blue
    3.3k
    Slažem se, pogotovo mi malo stariji koji smo išli 'u korak' s tom tehnologijom. Vjerujem da velik broj klinaca koji vise cijeli dan na Netflixu o ovoj temi zna malo ili ništa.
  • Majki2111
    2.6k
    https://www.imdb.com/title/tt6788942/

    Film o varanju na ispitima. Odličan. Napetost 10/10.
  • Neki tip
    19k
    veliš, krivo označeno na imdb-u.. piše "crime", a trebalo bi "educational documentary" :wink:
  • Majki2111
    2.6k
    Bome ostao sam zadivljen. Uvijek sam tražio način više za prepisat nešto na ispitu iako sam uvijek učio i večinom naučio za ispit. Ali ovo je neki novi nivo. Sve pohvale. Iskreno, kraj filma nije po mojem šmeku. Ali dopada mi se kaj odlikašica se upušta u takve stvari. Bez imalo žaljenja.
  • Neki tip
    19k
    Jedna od prepiski koju sam jutros čitao na forumu sjetila me na jedan od meni omiljenih naslova..

    Zasužnjeni um, Czeslaw Milosz.

    Iz prepiske na koju mislim proizlazi da je više u pitanju srce, nego um, ali ni um do kojeg ne dopiru ni vrlo jednostavne po(r)uke definitivno nije slobodan.

    Jer nije to pitanje kognitivnih kapaciteta, nego baš kao da je riječ o "zarobljenosti" uma, zatvorenosti za išta što odudara od već zabrinjavajuće petrificiranog sustava izokrenutih vrijednosti.

    Zato se zaista nadam da je @Papastrumf u pravu.

    Kako bilo, sjetilo me na naslov, ali sadržaj ove sjajne knjige je ipak nešto drugačiji..

    Zahvalan sam jednom profesoru s postdiplomskog koji me na tu knjigu uputio na seminaru i zbog kojeg sam bogatiji za jedno od ljepših književnih, ali i misaonih iskustava. Pa ako ju još tko uzme u ruke, bit će zahvalan meni. :)

    Neću o kratkom sadržaju, možete ga lako naći, ali uvjeravam vas da ćete knjigu poželjeti i kupiti i imati nakon što ju negdje posudite. Zato da bi je opet pročitali kad vam se hoće, ali i zato da ponosno stoji na policama kao neko ogledalo "bogatstva", odnosno onoga za što zadovoljni možete reći da iskustveno posjedujete.
  • Bosna86
    11.5k
    lslembmzutq9voqa.jpeg

    Je li netko čitao?
  • Dudu
    2.6k


    Nisam, jel preporučaš? :D

    Zapisao sam ovu od Zapadnjaka. Čitam sad Arhipelag Gulag, pa za jedno mjesec dana kad završim, trebat će neka nova na red..
  • Bosna86
    11.5k
    Nisam ali sam narucio... Gledao sam neki dan intervju Skabe iz Beogradskog sindikata u Balkan Infu pa je on preporucio tu knjigu... Malo sam googlao pa mi se svidio sadrzaj.. Vidjeti cemo kad procitam
  • Neki tip
    19k
    Zapisao sam ovu od ZapadnjakaDudu

    Javi dojmove.. :wink:
  • Kwedi
    3.8k
    Skabe iz Beogradskog sindikataBosna86

    Škabo maestro! Sve pratiš



    Pa ti si Bosna neki veći izdajnik! :cool:
  • Bosna86
    11.5k
    Znanje je moć!!!
  • Kwedi
    3.8k
    Samo Cya i samo Centralni Kotež
  • Bosna86
    11.5k
    Hahahaha ja sam vise za Ikca nego za CYA, ali mogu i oni proći
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.