• Carmichael
    196
    uff, Miške koliko god mana ima, em je kapetan novog Dinama, em u ove dvije utakmice baš puno doprinosi u obrambenim zadacima (što mi se čini prolazi nezapaženo), puno sudjeluje u organizaciji igre, diktiranju tempa, promjeni strane.. ne bih baš potpisao da je klupa.

Bit će utakmica u kojoj će ga se odmorit s obzirom na širinu klupe i općenito umor igrača, ali ako je derbi ili Europa, Mišić mora startat
  • Mudri
    0

Villar je i na pripremama najbolje djelovao u utakmicama kada nisu zajedno igrali on i Mišić.

Preslika situacije s Bulatom prije 2 godine.

Mišić je uvijek bio i uvijek će biti osmica. Kako bi njegove vrline najviše došle do izražaja, a mane ostale skrivene uz sebe treba imati nekog poput Sučića/Ademija iz 2022. kada je i pružao najbolje prezentacije u Dinamovom dresu.

Nevjerojatno mi je da nije dovedena prava šestica. Spominjan je Šunjić što znači da se taj profil igrača smatrao nužnim. Još nevjerojatnije mi je da Vidović ne pokriva prirodnu poziciju desetke.
  • Paggini
    63.8k
    Vidim ovaj tjedan se po Villaru udara, prošli je bio Vidović, par tjedana prije toga "najgori golman HNLa" Nevistić, hoćemo otvoriti anketu tko će biti nakon Rijeke?
  • Crusades
    17.7k
    Ima na YT kanal "Dotepenec na kvadrat", lik je na svakoj mogućoj utakmici na Zapadu, koliko vidim prati i FD, većinu sportskih događanja u Zagrebu, redovito snima videe navijanja/bakljadi pa kog zanima neka pogleda. Pretpostavljam da je Poljak zbog opisa profila na poljskom. Možda ga ekipa sa Zapada zna?
  • Keyser Soze
    15.4k
    Poljak je i ima godišnju ulaznicu koliko znam, ide na više utakmica od nekih "domaćih" i baš je zavolio klub.
  • veselko tenžera
    5.2k
    zaboravljaš Lisicu :smile:
    Ima tu i kukanja iz dosade, ali ne treba uvoditi verbalni delikt ako netko napiše mišljenje. Naravno, nije isto kad nešto napiše @Haza ili neki padobranac koji se tek registrirao.

Jedan sam od onih koji ne misli da se manjak agresije naše ekipe može riješiti dodatnim uigravanjem ove postave. Daj Bože da me teren razuvjeri.

U globalu mi stojimo više nego dobro. Ekipa pobjeđuje, energetski je jako dobra, par jakih aduta tek treba doseći pravu razinu fizičke pripremljenosti. O automatizmima cijele ekipe da ne govorim, to tek treba doći. Za to vrijeme konkurencija izgleda kao da će im biti sve gore i gore što znači da i vremena ima i više nego što smo mislili.

Naši vezni igrači su Mišić, Soldo, Villar, Ljubičić, Zajc, Stojković i Vidović kojeg tu ubrajam. Svih 7 bi u svim našim prvoligašima bili suvereni prvotimci i (po)najbolji igrači. Sad to kod nas treba uglazbiti jer je 5 od 7 novih igrača, a ljudi su malo nestrpljivi u ovom ritmu jedne utakmice tjedno.

Nek se komentira, dok god ljudi argumentima potkrijepe svoju priču to je u redu. Nije isto kad netko kaže da Neva nema kvalitetu i "da je njegov transfer u rangu Bočkaja i Štefulja" i kad se kaže "da se čini da je ova vezna linija nekompatibilna." Prvo je dokazano neistinito, a drugo je još uvijek u sferi predviđanja i ima osnove tako razmišljati prema viđenom. Fer je reći da je uzorak jako mali.

Vidjet ćemo, rekoše slijepci :smile:

Idemo polako, 3 boda na Rujevici pa će biti lakše raspravljati.
  • Paggini
    63.8k

Sve je to meni jasno, ja samo komentiram circle jerk koji se stvori i udara svaki dan svaki tjedan oko nekog. Nakon dvije utakmice. Koje smo dobili.

Iduci tjedan mi je najviši pick Beljo, osjetim već podrhtavanja i da se pripremilo postove, ali je zabio, pa ćemo primirit. Naravno, Nevistić je uvijek u vrhu iscekivanja, Lisica takodjer ("treba nam desno krilo ljudi" ekipa ponajviše)

Bit će zanimljivo pratiti ove LVP glasače
  • veselko tenžera
    5.2k
    razumijemo se, uz pretpostavku da je circle jerk nešto kao "dežurna budala" :smile:.

Ne znam koliko se isplati protiv toga boriti. U svakom slučaju časno je potruditi se.

Ima ekipe koja puše na hladno nakon što su brojne zablude u koje se vjerovalo prošle sezone pale kao kula od karata, ima ljudi koji koji skriveni iza anonimnosti rade za neke svoje interese, a imaš i Izeta kojem još nije jasno kako se Petka nije zadržalo svim silama...

Kako bilo, ne bih bio moderator, nema tih para :smile:
  • Zagi
    11.1k
    Je , to je tak kada Kule nije u prvoj.
    Osim trke, zalaganja i golova, služio je i kao gromobran .

Sada ne znamo gdje rokat pa po svima po malo.
  • ZgDLions
    1.3k
    Galešićeva faca kad sam drugi dan išao pogledati tekmu na maxu, nakon tekme ispod sjevera nije zračila zadovoljstvam i srećom.
    Ono, plješće, ali malo je kiseli, jel to početak nove sage, nije on KTC.
    :smile:
  • Nogo
    8.8k
    https://www.24sata.hr/sport/dinamo-se-izvukao-u-rudesu-cordoba-je-nezainteresiran-pojacanje-daleko-od-forme-1067863

Dinamo je na otvaranju HNL-a odigrao dvije solidne utakmice, upisao svih šest bodova. A od igrača koji su zaigrali protiv Rudeša rijetki će dobiti ozbiljne minute u bliskoj budućnosti. Jako rijetki...

Dinamo je u subotu gostovao u Rudešu gdje je u "generalnoj probi" kod zagrebačkog drugoligaša izvukao 0-0. Rudešani su bili dosta dojmljivi u tom dvoboju, igrali zanimljiv i atraktivan nogomet, dok su "plavi" ozbiljno podbacili. Pristupom, voljom, željom, htijenjem, angažmanom..., ali i kvalitetom predstave.

Mario Kovačević na teren je od prve minute poslao dosta ozbiljnu momčad, na vratima je bio Filipović, u zadnjoj liniji Živković, Galešić, Jakirović i Goda, u veznom redu Soldo, Pavić i Mudražija, a napadački trojac činili su Topić, Bakrar i Cordoba. Riječ je o igračima koji se nadaju minutama ove sezone, koji vjeruju da mogu imati važniju ulogu u prvoj momčadi Dinama.

OK, razumijemo i da se utakmica igrala u 18 sati po nesnosnoj vrućini, da dinamovcima iz drugog plana nije veliki motiv igrati protiv Rudeša, ali to ne smije i ne može biti opravdanje za jučerašnju predstavu. Dinamo je s dosta ozbiljnim sastavom imao tek jednu polupriliku (Galešić glavom) protiv ambicioznog drugoligaša. Zaista premalo...

Taj su dvoboj od igrača iz drugog plana zbog lakših ozljeda preskočili Theophile, Pierre-Gabriel i Špikić, a priliku su dobili i neki klinci poput Žaje, Benkotića (rođen 2009.), Bećirovića i Božića. I doista, ti klinci po ničemu nisu zaostajali za iskusnijim pojedincima, a ako se većina prvotimaca nada minutama u HNL-u, onda im se može nadati i ova četvorka.

Juan Cordoba djelovao je potpuno nezainteresirano, očito kako se Kolumbijac i dalje osjeća kao "strano tijelo" u Maksimiru. Kovačević na njega ne računa ozbiljno, Cordobi je već propala posudba u Sporting Gijon, a vidljivo je kako mu je voljni moment u utakmicama ovakvog tipa doslovno na "nuli". I kako se više u modrom domu ne nada ničemu. Već tek čeka odlazak iz kluba.

Mounsef Bakrar je pak zadovoljio voljnim momentom, ali alžirski napadač u Rudešu nije "postojao". Nismo brojali, ali vjerujemo kako je u svojih 60 minuta imao tek četiri-pet dodira s loptom. Ako i toliko. OK, bila je to prijateljska utakmica, ali prvi je dojam kako je Alžirac daleko od prave forme, kako će se za minute teško izboriti pored Belje i Kulenovića. Ali, dajmo mu još vremena...

A ako netko zaslužuje pohvale onda je to - Bruno Goda. Jedini uz Varelu koji je do sada participirao i u prvenstvenim utakmicama. Goda je i dvoboj protiv Rudeša shvatio ozbiljno, po velikoj vrućini trčao gore-dolje, pokušavao se nametnuti na svojoj lijevoj strani. Obrana je bila na nivou, nije primila gol, dok su veznjaci i napadači ozbiljno podbacili. Ali, baš ozbiljno podbacili...
  • shameless86
    606
    Goda :up: bravo dečko
  • rokikaciga
    4.1k
    Odsad kupujem samo Godu, nikakva Jana ili ostale vode..
  • emilperska
    11.3k
    Bio mi je kolega jucer na Rudesu, tocnije gledao je utakmicu iz blizine..
    Ako maknes sa strane maricevog Cordobu jer je to priča nedostojna Dinama i da zapravo samo gledamo da nađemo neke vece debile od nas da im ga uvalimo, jedino što brine je Bakrar. Jer je izgledao dosta slabo, a dosao je prije 8 dana iz lige koja je ful u natjecateljskom ritmu. Zadnji sluzbeni nastup je 17.07. imao. Trebao je biti u formi..
  • Paggini
    63.8k
    Trebao je biti u formi..emilperska

Da, to je i meni čudno. Jel imao neku ozljedu ili nesto?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.