• Jurki
    18.4k
    vjerojatno je tu mislil na Zajca. A Zajc nije ofenzivni veznjak.
    Čisto sumnjam da bu dosel Zajc i jos netko.
  • IvanS
    347
    Dakle, Zvone Boban je takav genijalac! Milina je čitati njegove izjave i komentare.

Toliko znanja, autoriteta, a opet sa svakim igračem korektan u razgovoru. Rasvijetlio je i priče oko Petka i Pjace.

I slažem se s većinom zadnjih upisa ovdje, da se na treći napadač misli na brojno trećeg, a ne po nekom statusu i redoslijedu.
    Konačno se ispravno razmišlja od strane odgovornih koji u suradnji s trenerom gledaju i analiziraju tko može odgovoriti određenim zahtjevima.
    Ako možeš igraš, ako ne naći ćemo rješenje, igraj negdje dalje i sl.

Stvarno, iz Zvonetovih riječi može se osjetiti optimizam da se rade ispravne i dobre stvari, a to samo povećava šanse da se na kraju dođe do trofeja i do uspjeha.
  • cibona
    5.8k
    Kako god bilo, krila su nam nužna. Na lijevoj strani su poluotpisani Hoxha, maloljetni Varella i Vidović kojemu to nije prirodna pozicija, a na desnoj strani otpisani Cordoba, Lisica i poluotpisani Špikić koji je u najmanju ruku al pari s Lisicom.

Dakle, moramo pod hitno pronaći barem jedno klasno krilo. Zato me zabrinjava bobanova izjava u kojoj ne naslućujem da smo u potrazi za krilnim pojačanjima.
  • IvanS
    347
    Beljo je broj 1, Mierez bi se po meni borio za tu poziciju, ali ili previše traži što mi ne želimo platit jer prvu špicu imamo ili se Mierez ne vidi kao igrač koji će se boriti za broj 1, u bilo kojem slučaju, ne dolazi pa idemo alternativnim putem za manje para uzet rotacijskog napadača.Fan

Već su ljudi tu na forumu pisali da nije do Miereza i da nije on taj koji traži prevelik novac. (Osim ako imaš neku informaciju koju mi nemamo)
    Ili to da se Mierez ne vidi kao netko tko se mora boriti za udarnu špicu. Jel to on izjavio, ili?

I treće, zašto bismo dovodili neke rotacijske igrače za manje para ako već imamo i Kuleta i Kulušića i Ćutuka.
    Ima li smisla gomilati igrače samo da bismo ih imali dovoljno na broju ili je ipak bitno da nešto znaju i igrati?

Druga stvara je ako struka procijeni da je netko dobar i da ga se može iskoristiti, i još ako je cijena dobra onda sam uvijek za.
    Dodatna kvaliteta mi je plus, dok gomilanje kvantitete ne podržavam.
  • Fan
    1.2k
    Već su ljudi tu na forumu pisali da nije do Miereza i da nije on taj koji traži prevelik novac. (Osim ako imaš neku informaciju koju mi nemamo)
    Ili to da se Mierez ne vidi kao netko tko se mora boriti za udarnu špicu. Jel to on izjavio, ili?
    IvanS

Na te ljude se i referiram. Iako je tako ispalo kad pročitam opet svoj komentar, nisam ciljao striktno na njega, da on traži preveliku plaću, nego sveukupno, i plaća i bonusi i agenti, pa i sam klub za koji trenutno igra (iako naravno mogu se ugovori i raskinut po želji igrača, uz penale).

Što se druge stvari tiče, ok, neka struka procijeni, ali vjerujem, i to je samo moje mišljenje, da je od svih ovih nabrojanih samo Mierez u tom rangu Belje, ostali su klasa ili dvije niže.
  • IvanS
    347
    To se slažem s tobom.
    Mierez je po meni svakako bolji od svih nabrojanih mogućih dolazaka. Barem od ovih što se recikliraju već danima.

Možda nas ZB i Dabac iznenade s nekim imenom...
  • mikser
    24
    Ne kužim čemu taj pritisak na Bobana što se tiče formacije koja će se igrati.
    Čovjek je najavio da će se igrati 4-3-3, i ne vidi što bi bio problem da ovu sezonu odradimo u nekakvoj drukčioj formaciji.
    Doveli smo brdo poprilično mladih igrača koji u Dinamu mogu odraditi nekoliko sezona, formirali smo 80% ekipe (napravljeno je brdo posla), na iduće ljeto možemo rješiti krila i krenuti na 4-3-3.
    Najava da će sve selekcije igrati istu formaciju je dugoročni plan, možda je bilo nemoguće rješiti krila u ovom prijelaznom roku, možda je takvo stanje na tržištu.
  • GeneralNapoleon
    1.8k
    Jednostavno ne mogu razumijet da bi sa ovakvim krnjim krilima trebali bit kompletirani. Pa puno kriticnija su nam krila nego spica nakon dolaska Belje. Krila su nam na razini da smo ostali na Kuletu i Kulusicu.

Najbolje krilo koje trenutno imamo je Stojkovic koji uopce nije krilo. Vidovic po meni nikako ne smije igrat krilo jer je to teski uzas. On ce bit super kao 10etka, ali na krilu je gori od Hoxhe.

Mozemo se samo nadat da bu Lisica eksplodiral, makar u to sumnjam s obzirom na manjak prodornosti.

Kaj se veznjaka tice se mogu slozit samo ak se ide po klasicnu 6icu. To je doslovce jedini tip veznjaka koji nam trenutno fali i zbog cijeg nedostatka bi opet mogli patit.

Kaj se mene tice ne treba vise ni spic. Samo jedno krilo i 6ica. Makar cemo cak i 6icu vjerojatno pokrpat nekak. Ali krila su jednostavno tuzna za gledat i nemaju ni blizu dovoljno kvalitete.
  • Kikster21
    2
    Mene je nekako povuklo u intervju kada je Boban spomenuo da neki od igrača i planiraju završiti karijeru u Dinamu. Sad ne znam misli li na Zagorca i KTC-a ili pak Mišića. Ili je nešto dodatno poput Gode da ostane do kraja u Dinamu. A i možda mu je netko od pojačanja rekao tako nešto poput Ljubičića.
  • Navijač Dinama
    10.3k
    Slažem se sa dobrim djelom forumaša ovdje, odnosno mislim da nam je puno veći decifit na jednom, ako ne i oba krila nego špica i vezni.

Od veznjaka imamo redom Mišića, Villara, Mudražiju, Ljubičića, Pavića + Stojković i Vidović koji su više desetke i veznjaci nego krila.

Stojković na krilu mi je ok više nego na 10-ki, jer je sam po sebi "divlji" igrač pa samim time mu trenutno puno više odgovara bok odnosno strana, nego sredina.

Varela i Horvat su još zeleni. Lisica-Spikic su u deku-dvije, iako je Špikadona na odlasku. Cordoba lošiji od Hoxhe, a Hoxha je loš. Vidović prespor za krilo.

Radije bi ostavio Kulušića za trećeg napadača, nego dovodio ovog drvenjaka Bakrara. Svakako kad krene kraj rujna čeka nas ritam dvije utakmice tjedno i rotacije ce biti neophodne.
  • penetrisac
    242
    Možemo se samo nadati da će Varela baš eksplodirati na krilu jer to nam jedino krilo koje je baš krilo, ide direkt jedan na jedan i ima jak dribling i povratnu loptu. Hoxha se baš srozao, šta se s njim događa, nekad je znao proći i napraviti pomutnju, no ništa nije odigrao na pripremama. Lisica nema dribling niti taj prvi korak, treba mu prostor tj. tranzicija da eventualno pobjegne a prostora u HNL neće biti previše. Tako da svakako treba klasno desno krilo.
  • Ivdzo11
    7.9k
    ❌️ Transfer velikog talenta Roberta Ramšaka u Dinamo je definitivno propao. Po informacijama koje imamo, Leipzig ne želi prodati već samo želi pustiti Roberta na posudbu bez prava otkupa, a uz sve to njegovi predstavnici zagovaraju da Robert ima garanciju i bitnu ulogu u klubu.
    Dinamo se povukao, te ovaj transfer se neće sigurno dogoditi.
  • modri7
    241
    Slažem se. Na krilima imamo kvantitet, ali ne i kvalitet. Razumio bih da se na Stojkovića računa kao na krilnog igrača, ali je Kovačević u intervjuu otvoreno reko da ga vidi kao veznog igrača koji povremeno može odigrat krilo. Čak i da Stojković igra krilo, fali nam opet još jedno klasno krilo. Neshvatljivo mi je da nakon jednog Oršića imamo Hoxhu, Lisicu i Topića na krilima. Također mi je neshvatljivo da se dovodi Zajc (ako je istina) dok nemamo pravu šesticu i onda se čudimo što imamo problema kad nam protivnici idu u kontru i kasni se sa zatvaranjem. Mišić ne može konstanto igrat na dva fronta dok Villar i Ljubičić nisu klasične šestice.
  • NitkoBitan
    29.1k
    Rekao je da se trazi klasi vezni i treci napadac, ali isto tako je spomenuo nesto u kontekstu da ako se otvori prilika za nesto dovest kaj je bolje u odnosu na trenutni kadar da ce se to napravit. Ne bih rekao da je otpisano dovodenje krila, pogotovo ako se rjesimo Spikica, Cordobe i Hoxhe.
  • tp1997
    1.7k
    Nastavno na raspravu o krilima, nije mi bas jasno, pogotovo odslusavsi intervju i onaj dio kako se detaljno secira svaka pozicija i svaki igrac u kontekstu formacije, kako se nije doslo do zakljucka da smo tanki na krilima...

I to pogotovo za 4-3-3 formaciju gdje su krila kljucna
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.