• Nogo
    7.9k
    Boban želi Miereza u Dinamu

• Zvonimir Boban želi dovesti Ramona Miereza u Dinamo kako bi pojačao napad.

• Mierez je zainteresiran za povratak u HNL, gdje je igrao za Osijek i bio jedan od najboljih igrača.

• Glavni problem u transferu je Mierezova visoka plaća u Al-Jaziri, koja premašuje Dinamov limit.

• Pregovori su u tijeku, a obje strane rade na pronalasku rješenja za povratak 'El Torra' u HNL.

https://www.24sata.hr/sport/boban-sanja-klasnog-golgetera-evo-gdje-je-zapelo-s-mierezom-1060237
  • Dani Olmić
    1.7k
    https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/transferi/otkrivamo-detalje-pregovora-dinama-i-augsburga-za-belju-plavi-povecavaju-ponudu-15599021?fbclid=IwQ0xDSwLO-MlleHRuA2FlbQIxMQABHkCpZHYT8_DQpYZNc6tbpc0tOpFZDSP20Xaxj5EY8J14afOhF0W_qo9FOL6a_aem_X6B1ALLokzY2TjpmABH6YQ

I ta je svota za Dinamo prevelika, ali u Maksimiru su, prema nekim informacijama, ipak spremni "podebljati" svoju ponudu za još milijun eura, tako da bi platili Belju četiri milijuna eura. Sad su opet Nijemci na potezu, a u ovom transfernom "ping-pongu" nije zanemariva činjenica da Beljo želi otići iz Augsburga baš u Dinamo...
  • skener
    4.4k
    Lukas Kačavenda nije se pojavio na Dinamovom jutarnjem treningu u slovenskom Preddvoru, na terenu koji će do 12.srpnja biti Dinamova baza u Sloveniji. Kačavenda je napustio pripreme, otišao za Zagreb, a otamo bi trebao u novi klub. Nije tajna da bi Kačavenda karijeru trebao nastaviti u austrijskom LASK-u iz Linza, radi se o posudbi s otkupom. Prođe li, naravno, liječnički pregled, Kač će, definitivno, napustiti modre trupe.

Jedan je otišao, jedan dolazi, mogli bi smo tako reći. Naime, u utorak prijepodne očekuju u Sloveniji Sergija Domingueza, stopera iz Barcelone. On je došao u nedjelju u Zagrebu, u ponedjeljak ujutro krenuo s liječničkim pregledima, ako sve bude po planu, mogao bi već večeras biti predstavljen. A u utorak, dakle, priključit će se novim suigračima u Sloveniji.

https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/kacavenda-napustio-pripreme-sergi-na-lijecnickom-prikljucuje-se-u-utorak/147463
  • Nogo
    7.9k
    Bočkaj odlazi iz Dinama
    Dinamo i Petar Bočkaj (28) dogovorili su se oko uvjeta pod kojim će raskinuti ugovor. Bočkaj nije u planovima Marija Kovačevića i Zvonimira Bobana te će uskoro i službeno biti objavljeno da napušta klub. Bočkaju je ugovor vrijedio još godinu i pol, ali neće ga odraditi do kraja te će otići nakon što je prošle sezone odigrao samo 45 minuta za Dinamo.

Bočkaj ima želju ostati u Hrvatskoj te će najvjerojatnije potpisati za nekog drugog člana SuperSport HNL-a. Dosad ga se povezivalo s Varaždinom i Vukovarom. Podsjetimo, Bočkaj je u Dinamo stigao iz Osijeka tijekom zime 2022. za 2.7 milijuna eura, a imao je godišnju plaću od 550 tisuća eura.

/Index
  • Nogo
    7.9k
    Radi se i na ulaznim transferima. Sergi Dominguez (20) danas bi trebao odraditi liječnički i staviti paraf na ugovor s Dinamom, a u utorak bi trebao doći u Sloveniju na pripreme

Mario Kovačević, novi trener Dinama, ovih dana u Brdu kod Kranja brusi formu svojih nogometaša za novu sezonu. A dio "modre" svlačionice od sljedeće sezone neće biti veznjak Lukas Kačavenda (22). Kako smo u nedjelju prvi doznali, Kačavenda će u LASK na posudbu s opcijom otkupa za milijun i pol eura. Veznjak je u nedjelju navečer napustio pripreme i otišao za Zagreb.

Bočkaj (28). Prema našim informacijama, karijeru bi trebao nastaviti u Varaždinu, koji je minulu sezonu završio na četvrtom mjestu i igra u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Radi se i na ulaznim transferima. Sergi Dominguez (20) danas bi trebao odraditi liječnički i staviti paraf na ugovor s Dinamom, a u utorak bi trebao doći u Sloveniju na pripreme. Prema našim informacijama, Barcelona će za Domingueza dobiti 1,2 milijuna eura plus bonusi uz 20 posto od idućeg transfera, a Barcelona će imati i pravo prvokupa.

I 24sata su u Sloveniji i prate pripreme Dinama. Koliko čujemo, svi su oduševljeni kvalitetom veznjaka Gonzala Villara (27), koji je u klub došao prije nekoliko dana iz španjolskog drugoligaša Granade za tri milijuna eura. Također, ljudima u Dinamu sviđa se što svi stranci koji su došli u ovom prijelaznom roku odlično govore engleski (Matteo Pérez Vinlöf, spomenuti Villar...).

Cordoba i Vinlöf kliknuli
    Dinamo je u hotelu Elegans u Brdu kod Kranja. U istom hotelu odsjeda i Šahtar s Darijem Srnom, koji je sportski direktor ukrajinskog kluba. U hotelu smo u razgovoru vidjeli Kolumbijca Juana Cordobu i spomenutog Péreza Vinlöfa, koji igra za Švedsku, ali govori i španjolski, budući da mu je otac Peruanac.

Dinamo ne trenira u Nogometnom centru Brdo jer je Šahtar rezervirao sve terene, već u 10 minuta udaljenom već u Sportskom parku Preddvor. Svaki dan dinamovci imaju dva treninga. Ujutro je teretana u šatoru na spomenutom igralištu, a popodne su Dinamovi nogometaši vani. Nema ozlijeđenih.

Zanimljivo, s momčadi za sad na pripremama nije nitko iz uprave ili Izvršnog odbora. Nema ni Velimira Zajeca, ni sportskog direktora Darija Dapca, kao ni Zvonimira Bobana. Teško je i sjetiti se takve situacije u Dinamovoj povijesti, da baš nikoga od čelnih ljudi nije bilo na pripremama. Međutim, Boban bi trebao doći u utorak na utakmicu protiv Radomlja od 17.30 sati.

Otpala utakmica s Lutonom
    Dinamo već u srijedu igra protiv slovenskog prvoligaša Brava. Kovačević je u te dvije utakmice minutažu dati baš svima u kadru. "Modri" 5. srpnja igraju protiv Širokog Brijega, a 9. srpnja protiv Újpesta. Za Mađare će igrati Arijan Ademi, donedavni kapetan "modrih", koji je s Dinamom nedavno raskinuo ugovor. Doznajemo da njegov broj 5 ove sezone vjerojatno nitko neće nositi.

Neće Ademijev broj umiroviti, ali iz Dinama smatraju da ima dovoljno slobodnih brojeva i da ove sezone eventualno nekom novom igraču ne žele stvarati pritisak na taj način. Dodajmo i da je Dinamo 12. srpnja od 11.30 sati trebao igrati protiv Lutona, ali to je propalo jer Englezi imaju nekih problema s avionom pa će Kovačevićeva momčad taj dan igrati protiv slovenskog Primorja.

https://www.24sata.hr/sport/doznajemo-dinamo-raskinuo-s-bockajem-stize-spanjolac-a-iz-uprave-u-sloveniji-nema-nikoga-1060442
  • skener
    4.4k
    Službeno

Mladi španjolski branič, 191 centimetar visoki Sergi Dominguez, dosadašnji član Barcelone, novi je igrač Dinama. Dominguez je s plavima potpisao višegodišnji ugovor, a u Maksimir dolazi nakon što je prošao nogometnu školu Barcelone, popularnu La Masiju.

U momčadi trenera Marija Kovačevića konkurirat će za mjesto u središnjem dijelu obrambenog reda, ponajprije u ulozi desnog stopera. Rođen je 1. travnja 2005. godine u Barceloni, prve korake načinio u lokalnom klubu, Sant Gabrielu, a s navršenih 15 pristupio La Masiji gdje je prošao uzraste od U-16 do U-19, nastupao za mladu momčad i potom došao do udarnog sastava Barçelone.

Bio je član španjolske kadetske i juniorske reprezentacije pri čemu je u U-19 nacionalnom sastavu nakratko bio i kapetan.

U zadnjim dvjema sezonama igrao je za Barcelonu Atletic, mladu momčad katalonskog kluba, koja se natjecala u seniorskoj konkurenciji u trećem rangu španjolskog nogometa. Za mladu je momčad debitirao i nešto ranije, još na proljeće 2023. godine, nakon oporavka od ozljede. Paralelno je ujesen 2023. igrao i za juniore u UEFA Youth League, Uefinoj Ligi prvaka mladih.

U prošloj je sezoni bio u kadru prvog sastava Barcelone pri čemu je odigrao šest službenih utakmica od čega dvije u Ligi prvaka. 

“Uzbuđen sam što sam stigao u Zagreb. Naravno da mi je Dani Olmo puno toga ispričao o klubu i gradu tako da imam velika i pozitivna očekivanja. Dinamo je klub koji osvaja trofeje i zato sam došao ovdje. Želim se nastaviti razvijati i mislim da je ovo pravi klub za mladog igrača poput mene. Jedva čekam da se priključim dečkima i da se što bolje pripremimo za novu sezonu.“ – izjavio je Dominguez nakon potpisa ugovora.

Dragi Sergi, dobro nam došao u klub! Želimo ti puno sreće i uspjeha u plavom dresu!
  • Izet Hajrović
    5.7k
    "Hoćete li Radeljić dočekati Ligu prvaka u Rijeci? Dinamo je za njega dao ponudu, Rijeka je tu ponudu odbila. Jedno se vrijeme govorilo da sigurno odlazi jer ulazi u zadnju godinu ugovora s Rijekom, ali sada se u klubu sve češće koristi izraz »ako Radeljić ode, onda moramo po još jednog stopera«. Smeta li mu to, je li nakon osvojene dvostruke krune već pomislio da sigurno odlazi ili…?

– Kako mi može smetati to što sam igrač Rijeke, koji može – ostati u Rijeci?! Normalno da mi ne smeta nego sam ponosan i ne razmišljam ni o kakvim transferima. Ovo je to doba godine kad se svašta provlači kroz medije, spominju se svakakve glasine. Bilo je nekih kombinacija, ali zna se kako to ide. Prijelazni rok je dug, trajat će još više od dva mjeseca. Meni je u Rijeci prelijepo, a samo ako klub i predsjednik Mišković budu zadovoljni nekom ponudom, onda ćemo se lako dogovoriti. Nema ničijeg sebičnog forsiranja nego zajednički interes. A ja mislim samo i isključivo na Rijeku i europske utakmice. Tko ne vjeruje, vidjet će kad krene sezona. Ili neka pita trenere i suigrače kako treniram i radim – kaže Radeljić."

Radeljić za Novi list.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.