• Crni86
    12k
    kolega je par postova prije izvadio prosjecnu placu grada zagreba i napravio nekoliko izracuna koliko je posto prosjecna place potrebno izdvojiti za godisnju ulaznicu

Postoje i ljudi koji imaju 0 eura pa kaj cemo sa njima? Postoje svakojake socijalne prilike i neprilike, ali jednostavno je nemoguce zadovoljiti sve. Na kraju onda za takve osobe su tu i pojedinacne karte ako si vec ne mogu priustiti godisnju iz takvih razloga.

Bezveze se vrtimo oko cijene karata kada su prosle godine apsolutno sve godisnje rasprodane.
  • jakov1
    732
    Imali smo pun stadion fejk navijaca koji nisu imali nikakvu pripadnost prema klubu.Crni86

Imali smo ih neovisno o cijeni karata, to ti govorim. 2011. na Nefci dode 30 tisuca ljudi za kunu, a na Inter za vikend mozda 2 tisuce. Onda se prodaju papreno skupi paketi za LP, na Real i Ajax dode opet 30 tisuca, a za vikend opet par tisuca na Varazdinu i Rijeci. Znaci pun stadion "fejkera" kako god okrenes, drugacije nije islo.

U zadnjih par godina se to ipak malo promijenilo pa zato mislim da je tvoja prica promasena, danas vise nema straha da ce stadion preuzeti "fejkeri" jer se napokon dovoljno prosirila baza pravih navijaca koji na Dinamo dolaze zbog Dinama.

Ako nisi znao nas klub ima proracun od 60,70 milijuna eura kojeg mora napunit.

Od godisnjih se zaradi milijun, milijun i pol eura. Stavi si to u odnos s nekim promasenim transferima ili otpremninama i onda reci ozbiljno jel mislis da klubu ista znaci bila cijena 170 ili 70.

Svi ocekujete nesto od kluba, ali tesko vam je nesto dat.

Niti jedna osoba na ovoj temi nije rekla da nece kupiti godisnju zato sto je cijena visoka tako da molim te ne izmisljaj i ne optuzuj.
  • Crni86
    12k
    Niti jedna osoba na ovoj temi nije rekla da nece kupiti godisnju zato sto je cijena visoka tako da molim te ne izmisljaj i ne optuzuj.jakov1

Ne samo kukate da kukate. Jer eto treba se oko neceg kukat makar cete kupit godisnje, makar su sve rasprodane.
  • jakov1
    732
    Buraz, s kim se ti boris i koliko godina imas?
  • Crni86
    12k
    ocito sa nekim ko ni sam ne zna sta pise i koje mu je misljenje ali ocito voli da filozfira.

Ne znam sta si se zakacio na mene kad te nista ne smeta oko cijene godisnjih, slobodno preskoci post.
  • BBB Mataa998
    2.5k

Svi ali bas svi su shvatili da se zalis na cijenu godisnje i sad su svi ludi samo ti pametan?
  • jakov1
    732
    Skupa je, ali cu ju svejedno platiti ako ulovim. Ne znam sta te toliko zbunjuje.
  • Sajla
    10k
    nisam vidio, možda je bilo ali mi je promaknulo - a koja bi cijena bila OK, što ne bi bilo skupo onima koji misle da je sada previše? kad se razvuče na cijelu godinu štednje da to bude 20 centi dnevno, 30? da pojedinačna karta ispadne 4 eura, 5, 6...?
  • The Undertaker
    8.3k
    Vidim po tvojim upisima da ti ne razmišljaš tako, za tebe su članovi i navijači “gledatelji” i “klijenti” i doživljavaš taj odnos godišnjaka i kluba kao odnos kupca i dućana.Bosskovitz

Kao prvo, ne odnosi se moj upis samo na godišnje već i na pojedinačne ulaznice. Ako je već broj godišnjih ograničen i manji od potražnje (i dalje ne kontam zašto jer Kranjča podnosi barem 6.000 pretplatnika) koliko bi ekstra koštalo klub da svaku utakmicu cijena pojedinačne karte za Zapad Gore za studente, djecu i umirovljenike bude 5 EUR?

Što se tiče odnosa kluba prema navijačima, mislim da odnos kao kupac i dućan treba vrijediti za trgovačku robu, ugostiteljske usluge, lože i ulaznice (i pojedinačne i godišnje) za tribinu Zapad Dole.

Članski pristup (nazovimo ga tako, gdje bi ulogu trebao imati i socijalni moment) bi trebao biti za članarinu i za ulaznice za tribine Sjever i Zapad Gore, sa velikim popustima za djecu, umirovljenike i studente. Zapad Gore bi trebao biti uvijek otvoren, ciljajući baš tu publiku.
    To je moj prijedlog/mišljenje i, ako netko tako želi shvatiti, kritika.
  • Jurki
    18.2k
    vec je bila rijec o ZG i SG.. i stvar je u tome da su preveliki troskovi za klub da otvori te tribine..a ZD i SD nisu popunjeni do kraja.
    Nema smisla otvarati ZG ako je na ZD prazno 1000 mjesta.
    Nema smisla prodati 500 karata za SG po 5 eura ako su troskovi otvaranja tribine duplo veci.
  • Papastrumf
    17.1k
    (i dalje ne kontam zašto jer Kranjča podnosi barem 6.000 pretplatnika)The Undertaker

Kapacitet Kranjče je 11.163 gledatelja. Kad makneš vip mjesta na zapadu te sky boxove, ostaje cca 10.500. Ti bi prodao 6.000 godišnjih. Kad daš UEFI ono što oni zahtijevaju, za europske utakmice bi mogao prodati cca 3600-3700 mjesta.
    Maknimo sa strane europske utakmice, svejedno je premali broj ulaznica u prodaji za negodišnjake, pogotovo jer će biti velika potražnja s obzirom na novi stadion i svime što on donosi. Veliki dio navijača neće imati prilike kupiti ulaznicu niti za jednu utakmicu u sezoni. Jedino što bi pomoglo je da se puste u prodaju odmah pojedinačne ulaznice za sve HNL utakmice u sezoni.
    I ovih 4.500 godišnjaka je realno previše za Kranjču.
  • The Undertaker
    8.3k
    Nema smisla otvarati ZG ako je na ZD prazno 1000 mjesta.Jurki

Ako gledaš samo zaradu (odnos kupac-dućan) onda nema, ako gledaš malo šire (omogućiti uživo gledanje utakmice svima koji žele) onda ima.
  • Jurki
    18.2k
    nije to zarada nego cista poslovna logika.
    Evo primjer.. prosinac utakmica doma protiv npr Vukovara, snijeg je i velike hladnoce..prodaja karata ide jako slabo i ti bi isel otvarati ZG, a upitno je dal ces pokriti i ZD?
    Znaci klub bi trebal otvoriti ZG a nije popunjen ni ZD?

Ima tu ljudi koji rade u klubu i koji znaju koliki su troskovi otvaranja tribine..
  • Ivan1
    24
    dao bi milijardu dolara za jedan sekund dinamovog sjevera
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.