• Papastrumf
    17.1k
    Apologetsko podržavanje svake klupske odluke zapravo odmaže klubu jer nemaju nikakav korektiv.The Undertaker

Istina.
    Međutim, to se sigurno ne odnosi na cijene godišnjih ulaznica jer su iste i više nego korektne.
    Ljudi bi sad trebali na silu pisati kako su cijene skupe kada velikoj većini koja kupuje godišnje očito nisu?
    Zašto bi klub trebao voditi brigu o tome što o cijenama godišnjih misle oni koji ih niti ne kupuju?
  • Crni86
    12k
    Godisnje ulaznice su po ovim cijenama prosle sezone sve radprodane. Godinu dana kasnije ista cijena, a mi raspravljamo da su cijene preskupe. Kome su preskupe kada su rasprodane bile? Pa ocito je zakljucak sire javnosti da cijene nisu preskupe kada je prvi dan slobodne prodaje apsolutno sve otislo?

Upravo u tome je poanta, svaki proizvod ima svijeg kupca. Ti ocito nisi kupac tog proizvods i to je to. To i je moja poanta, da je nekim ljudima ovaj klub sve, maksimir im je dom, zive za dan utakmice i da ih pitas dali bi i zadnji euro za godisnju. Odrekli bi se rucka vani, kuhali bi doma, ne bi kupili novi auto, namjestaj vec bi dio dali na godisnju, na putovanja itd. Dok imas ostale koji kukaju jer je karta 25 a ne 20, koji kukaju da je karta 350 a ne 300 i jbga inda tebi taj dozivljaj nema istu vrijednost kao drugima koji bi dali i zadnji euro pa i tih 350 eura kojih su sada dali. Zalis se na cijenu radi sebe, a rasprodane sve godisnje sto je itekako znak kako je plavom puku koji je zagrizen to itekako okej i pristupacna cijena za ono sta njima te utakmice znace dok tebi nije i fair enough. Ali onda budi objektivan i nemoj govorit radi sebe kako su karte preskupe…

To je kao da komentiras kako su rolexi bolesno skupi, da mu treba spustit vrijednost, a sat konstantno rasprodan i ima fanatika koji ih kupuju. Ocito nisi taj koji zna cijenit tu vrijednost proizvoda kao drugi te tebi ta vrijednost nije toliko potrebna i to je to. To nije sramota.

Kada ostane ne raprodane godisnje ulaznice mozemo pricat o cijeni. Sve dok se sve godisnje rasprodaju (pa i veci broj nego sta je bio predviden) cijena je idealno poslozena, a mozda cak i preniska.
  • Noel
    12.9k

Nisi odgovorio na pitanje kolege kako ti je prošle godine bila odlična cijena za godišnje a ove godine nije? Zanima me odgovor ,moguće da si u pravu,možda ima nekaj kaj nisam primijetio...
  • crophantom
    938
    Ja ne mogu vjerovat da se i dalje raspravlja da je skupa godišnja za minimalno 22 tekme, pogotovo od ekipe koja bi da je Dinamo konkuretnan klub u Europi, da igra atraktivan nogomet i da dovodi top igrače za naše prilike, a s druge strane bio taj proizvod (utakmicu) htjeli platiti 5 eura ko da gledaju NK Zagorec protiv Gaja iz Mača.
    Cijena godišnjih je i vise nego razumna, kad cemo imati normalan stadion siguran sam da ce značajno poskupiti.
    170 eura danas spičkaš u restoranu ko da si reko keks ak odvedeš maličku na malo bolju večeru.
  • The Undertaker
    8.3k
    Vidiš, ja uopće nisam kritizirao cijenu ulaznica. Nigdje nisam napisao da je meni preskupo jer nije.
    Napisao sam načelan prijedlog/mišljenje da bi cijena ulaznice za djecu, studente i penziće trebala biti jeftina (bagatelna). To mišljenje se bazira na stavu da članski klub treba izaći u susret socijalno "osjetljivim" kategorijama, pogotovo kad na većini utakmica imamo slobodnih kapaciteta. Trošak za klub bi bio relativno malen u odnosu na budžet a korist u društvenom smislu znatna.
    Ako me netko demantira brojkama, sve pet.

Zapravo je apsurdna situacija da ja kao "guzonja za Zapada" branim interese ljudi kojima je kupnja karte relativno velik izdatak a još mi je čudnije da ima navijača kojima je to problem.
  • The Undertaker
    8.3k
    Meni je cijena u redu i platio bih godišnju i da je skuplja. Sad ti citiraj gdje sam ja napisao da je meni cijena godišnje prevelika.
  • Crni86
    12k
    djecuThe Undertaker

Postoje obiteljski paketi gdje roditelji i djeca mogu proci jeftinije te su karte za posjetitelje ispod 18 godina jeftinije.

penzićeThe Undertaker

Godisnje za osobe starije od 65 godina su isto tako jeftinije.

Ne znam sta podrazumijevas jeftnije. Da su godisnje za te skupine 50 eura? Pa to nije bas korektno niti prema onoj glavnoj potrosackoj skupini.

Ovakve razrede treba uvesti i u prodaju pojedincanih ulaznica.
  • jakov1
    730
    Kada ostane ne raprodane godisnje ulaznice mozemo pricat o cijeni. Sve dok se sve godisnje rasprodaju (pa i veci broj nego sta je bio predviden) cijena je idealno poslozena, a mozda cak i preniska.Crni86

Ignoriras kompletnu povijest nogometa i zasto se ta obicna blesava igra razvila u svjetski fenomen kojeg danas imamo.
  • Crni86
    12k
    svima karte po kunu, zapad 10 kuna. Prosla su ta vremena bogu hvala.

Svuda u svijetu se karte placaju, svuda u svijetu je to normalno. Nek klub djeli karte i za 0 eura, ali onda od tog istog kluba ne ocekujte rezultatsku izvrsnost, ne ocekujte europe pothvaate i sl. Manjim klubovima pogotovo je taj novac presudan kako bi se mogli boriti sa vecima. Nazalost je sve novac, pa prije si kume i lovio svoju hranu za jest pa eto danas ju kupujes…
  • Noel
    12.9k

Ako ti je cijena u redu onda sam nekaj krivo povezao/pročitao. Ali da se osvrnem na tvoj prijedlog oko izlaženja u susret "najranjivijima" kako ih zoveš. Oni svi imaju dobre popuste na godišnje kao djeca i umirovljenici. Ima tu i ekipe koja možda i ne treba taj popust ali eto skrpat će se u skupinu popusta kao mlađi od 18 ili umirovljenik kad smo već kod toga..
  • jakov1
    730

Govoris kao da su cijene ulaznica krive sto tad nitko nije dolazio na stadion, a ne glavonja koji je klub pretvorio u svoj obrt i maltene slao dobermane na navijace.
  • Crni86
    12k
    kako? Pa kad su se karte djelile, stadioni su bili puni, trazila se karta vise? Bili su svi ludi otic za kunu na maksimir makar nisu zbali nabrijat dva igraca i vise ih nikad svijet nije vidio na stadionu. Imali smo pun stadion fejk navijaca koji nisu imali nikakvu pripadnost prema klubu.

U svakom normalno uredenom klubu se godisnje karte monetiziraju, najbormalnija stvar u danasnjem svijetu jer klubovi vise ne postoje iz zabave. Ako nisi znao nas klub ima proracun od 60,70 milijuna eura kojeg mora napunit.

Svi ocekujete nesto od kluba, ali tesko vam je nesto dat. To je isto tako obostran odnos u kojeg je potrebno ulagati da li vrijeme, energiju, glasnice, novac ili nesto sasvim peto.

Neka karte budu besplatne, al onda ajmo u 2. /3. ligu i da se svi skupa druzimo, cugamo, pojedemo poslije janjca i lijepo nam je.
  • Ludovic IX
    9k
    za djecu i je bagatelna - 10 eura za sve domaće tj 20 besplatnih kada uplatis 10 eura članarine.

Moj primjer: ja na pojedinačne potrosim vise od 360 eura ali nema mi smisla uzimati godišnju jer 5-6 puta povedem sina na tekmu, 3-4 puta ode i stari samnom. A 2-3 puta neko od frendova ide samnom iz kt. Uzmem godišnju i sto onda, kako da malo sjedi pored mene a ima 8 godina.

Ja ću bit onaj koji daje i vise novaca nego bi trebao ali nema veze. Bit ce za belju
  • Bosskovitz
    17.1k
    Meni je jasno da klub želi veće cijene ulaznica/pretplata jer će zaraditi više ali mi nije jasno zašto bi to htjeli gledatelji.The Undertaker

Klub nije neko strano tijelo, a mi nismo samo gledatelji. Uz to kaj sam gledatelj i navijač, ja sam i član kluba - ovo je (i) moj klub. Ne želim skupe ulaznice koje si ljudi mogu jedva priustiti samo zato da bi klub vise zaradio, ali ne zelim ni da se klub omalovazava smiješno niskim cijenama ulaznica kao kaj je znao u proslosti.

Vidim po tvojim upisima da ti ne razmišljaš tako, za tebe su članovi i navijači “gledatelji” i “klijenti” i doživljavaš taj odnos godišnjaka i kluba kao odnos kupca i dućana. To je legitimno, ali pogrešno. Kad odem u Lidl, hocu da mi sve bude najjeftinije sto moze biti - nije me briga ni za njih ni za njihov brend, da sutra propadnu i nestanu s lica zemlje otisao bih u Kaufland. S Dinamom to nije tako. Stalo mi je do njegovog brenda i ugleda, stalo mi je do toga da bude uspješan i nije mi svejedno na cije utakmice idem.

Mozemo pricati o cijeni za djecu i penzionere, ali ta matematika nije tako plasticna kao kaj ju ti prikazujes, a ni argument o “vecini utakmica sa slobodnim kapacitetom” ne drzi vodu zbog Kranjce, koja je i temeljni razlog zasto je broj godišnjih danas ograničen jer ih klub sigurno može prodati osjetno više.
  • Dinaminjo
    1.5k
    Nekome tko ima mirovinu 500 eura i tko ima placu 1000 eura i onome tko ima 1600 i onome tko ima 2500 nije isto.

A dok je Maks takav, svi oni imaju izbor 2 ulaznice, 360 i 170 eura, dakle skoro da i nemaju izbor
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.