• Gradjanski Dinamo
    537
    Uživajte. Napomena - čitate na vlastitu odgovornost.

Dno dna od teksta. O nerazumijevanju elementarnih povijesnih činjenica i prekrajanju povijesti nema smisla pričati. Baš dno svih dna.

Iako tekst dolazi iz opskurne kvazidesne novine (što se svjetonazora tiče), smatram da bi na ovo morao reagirati klub.

01.jpg

02.jpg
  • nemapredaje
    5.4k

To je kao da ideš demantirati nešto napisano u Imperijalu prije dvadesetak godina ili sada u sprskom Kuriru.

Totalna glupost od novina.
  • Patak
    3.5k
    Može par natuknica što je autor promašio? Ako ti se da,.da ne čitam sve...
  • Gradjanski Dinamo
    537

Slažem se ja s tobom u potpunosti. Ali i ta "novina" ima svoje čitatelje. Šteta samo papira potrošenog za tiskanje. Bolje da su ga iskoristili u higijenske svrhe.

No dotični autor se u ovom pamfletu, osim navodnih povijesnih tema, dotakao i ljudi koji danas vode klub na način koji nema veze sa zdravim razumom.
  • Gradjanski Dinamo
    537

O povijesnoj tematici koje se dotakao nema smisla pričati jer je "omašio ceo fudbal". Doslovno je cherry pickao dijelove iz povijesti Građanskog i Dinama, pa složio pričicu koja samo njemu ima smisla. Razmišljam o tome da tijekom produljenog vikenda složim jedan osvrt na ovaj tekst gdje bih detaljnije objasnio svu lakrdiju ovog pamfleta. Ako stignem. Objavit ću ga ovdje.

Ono kaj me prehitilo je dio u kojem se doslovno popišao po grupi (BBB) i sadašnjem vodstvu kluba. Teško je to prepričati. Popi hladne vode i pročitaj. Neće biti lako, ali pročitaj. :smile:
  • Dinamo-SB
    372
    Vlasnik Hrvatskog tjednika je Ivica Marijačić iz Zadra. Moja pretpostavka je da gorljivi navijač jednog kluba s juga države. Opće poznat kao tip koji iako ima "desne" novine je sve ono što konstantno ubija i truje desnicu i razjedinjuje već duži niz godina u RH,a nema s kim nije surađivao na toj desnici. Na tog klauna se ne treba obazirati. Netko tko se naziva velikim Hrvatom i domoljubom,a napisati ovakav tekst i popljuvati Boyse i Bobana? Strašno s kakvim lažnim domoljubima živimo.
  • Bosskovitz
    16.9k
    Nije mi jasno zakaj uopće ovdje daješ prostor jednom pamfletu koji vrišti mržnjom prema Dinamu. Više ljudi će vidjeti taj tekst na Zoni no što će se prodati primjeraka tog smeća.
  • Gradjanski Dinamo
    537

Ma u pravu si. Al' me prehitilo. Pozlilo mi je kad sam pročitao. Jednostavno imam nisku razinu tolerancije na kvaziintelektualno klošarenje. To mi je mana.
  • Gradjanski Dinamo
    537

To sam i ja mislio. Ali na jednom mjestu spominje i dotični klub u ne baš najboljem svjetlu. Tako da...
    Ali boli me briga za njih. Njegov osvrt na Dinamo i Građanski je ono što mi je problematično.
  • Teofil Kateran
    2.7k
    Bruni Petkoviću je Boban "otkazao" ugovor jer je nacionalno osviješteni hrvatski reprezentativac. Majko mila šta sam ja upravo sve pročitao.

A ovo nije ni blizu najluđa stvar iz teksta.
  • masacusec
    5.5k
    Tekst krojen po mamićevoj retorici koje se ni njegov prijatel bujanec ne bi posramio. Shit of the day!
  • Gradjanski Dinamo
    537

Pa zato i kažem da za ovo pročitat treba imat dobar želudac.
  • Dr Hofmann
    3.1k
    Nacionalno osviješteni Bruno Petković :rofl: Čak me ovo smeće od teksta i nasmijalo, čovjek je spreman za psihijatriju, ako je taj vlasnik iz Zadra, ima institucija na Ugljanu za njega ko stvorena.
  • purger39
    72
    Poštovani gospodine/gospođo Vanja, jbg ime je za oba spola , čestitam Vam od na ovakvoj količini gluposti za koju ste imali snage, volje i znanja napisati....

Jedino kaj bi mogli ispraviti je činjenica da SVI navijači Dinama a ne samo Boysi smatraju i da smo SVI naivno uvjereni kako je Dinamo jedinstveni simbol hrvatskog nacionalizma iz ex SFRJ...

Pretpostavljam da, gdine/gđo Vanja, niste živjeli u doba SFRJ-a pa ne znate da je bilo dovoljno reći da navijate za Dinamo pa su svi znali da ste Hrvat za razliku od nekih drugih klubova iz Lijepe naše...

Ali evo da i Vama pomognem, moja oba pokojna djeda su navijali za Građanski i kada se ugasio Građanski, nastavili su navijati za Dinamo jer za njih je bio on nasljednik Građanskog...

Građanski je silan, neslomljiv, on je ideja, a Dinamo je svetinja...
  • badjibadara
    5.6k
    Na mene je članak (koji uzgred nisam pročitao) imao sjajan marketinški utjecaj. Naručio sam dva crna dresa (povratak Dinama na jugokomunistički početak) i jedne crne hlačice. Hvala debilnom autoru članka.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.