• ElDorado
    4.2k
    Ajoj šta pričate napamet. Tih 10 milja je uz razne bonuse, odigrane utakmice, minute itd itd. Budite sigurni da će ga Barca prodati dalje i da ima 5% šanse da nekaj odigra za njih. Vidi:Faye.
    Ali za sada sve su to nagađanja.
  • rokikaciga
    1.7k
    Ak bude flop onda i tih 2.7m je top za nekog tko je bio kadet/junior godinu-dvije.

Tovarija najvece pulene nemre prodat za te pare
  • Sajla
    9.2k
    U studenom se igra svjetsko prvenstvo U17 reprezentacija. Ako ga Portugal bude zvao i ako tamo nešto dobro odigra, malome dionice rastu. Idealni rasplet - nedovoljno interesantan drugima u ovoj dobi, prvo napravi nešto u Dinamu pa ode za koju godinu kad nam donese koju kantu.
  • Dzoni
    1.4k

Treba za 0 razvijat možda?
  • Crni86
    11.1k
    Majstore, procitaj kaj sam napisao pa opet malo razmisli.

Omasio si sve. Poanta je da covjek koji radi sve da izgradi stabilnu ekipu, odrice se senatora, mjenja 17 igraca, da se ne bi dao zajebavatza 3 milijuja eura neg bi malom dao papire i reko aj bok.

Clanak napisan kao sf prica. Kaj mislite zasto se nitko nije ni potpiso. Netko zapalio topa, sjeo za komp i krenuo pisat.
  • Jaro
    10.3k
    iz svega se moze zakljuciti kako mali nema nikakav standard ugovor s GNK dinamo. Tu je u nekim cudnim dealovima sklopljenima na osovini Bara - Maric - nekak ne vjerujem da je tu ista dogovoreno u interesu kluba. Boban eventualno moze pokusati izvuci sto se izvuc da, ali ovakvi dealovi ne trebaju Dinamu - zasto rusiti odnose s drugim klubovima na ovaj nacin. Dinamo nije na vrhu nogometne piramide (a i gore vidimo kako Real mora platit 10 milja za mjesec dana TAA jer je prethodno isao iza ledja Liverpoolu pa se ovi inatili) da bi mogao zbog usluga mutnim managerima. Dinamo ce igracki od maloga imati golu kiflu - a ako dajemo sconto velikim klubovima zbog imagea, onda necemo valjda taj skupo placeni image prodavati za 2-3 milje eura mutnjacima?
  • IvanS
    286
    Valjda ima nešto i u mogućoj budućoj suradnji s Barcom... Možda Boban igra i na tu kartu.

Uostalom ako mali bude dobar, onda će nam valjda nešto i igrački donijeti u tih (koliko?) dvije godine. Ako ne bude dobar onda valjda neće niti igrati.

Nego, koliko naši igrači dugo igraju u prvoj ekipi prije nego ih se transferira?
    Ima more primjera gdje su odlepršali nakon tek samo jedne sezone gdje su nešto pokazali.

Mi svi bismo da Varela odradi dvije/tri dobre sezone i da ga utržimo za 20 mil € barem.
    Ako postoji klauzula koju je netko potpisao onda ne možemo puno birati.
    Treba izvuči najviše što se može, a ako nam na terenu donese nešto onda je to bonus.

Pitanje je zapravo da li nama odgovara suradnja s Barcom gdje bi mi razvijali njihove potencijale. Jer, mi smo navikli da se naši igrači razvijaju na posudbama (B ekipa?), a ne da mi razvijamo tuđe posuđene igrače.
    Druga stvar je kada dovedemo talenta kao Olma, razvijemo ga i zaradimo dobar novac.
  • Bosskovitz
    16.7k
    Pitanje je zapravo da li nama odgovara suradnja s Barcom gdje bi mi razvijali njihove potencijale.IvanS

Ne. Varela je vrlo specifičan slučaj i teško da tako nešto može prerasti u suradnju s i jednim dionikom tog procesa.
  • Ludovic IX
    8.7k
    pa razvijamo njih 15 po generaciji za 0 eura..ako ne i više. Maloljetan je pa roditelji potpisuju. Ako boban predstavi projekt, zašto nebi bio bar 4-5 godine kod nas kao Olmo..i Olmo je Barin. Zašto on valja a ovaj odmah ne valja a tek je došao
  • Jaro
    10.3k
    Ne. Varela je vrlo specifičan slučaj i teško da tako nešto može prerasti u suradnju s i jednim dionikom tog procesa.Bosskovitz

iskreno se nadam
  • rokikaciga
    1.7k
    Veli Bara da ostaje u Dinamu i da postoji interes drugih klubova za njega, ne samo Barca.

Tko zna kaj je tu istina kaj se sve plasira u medije
  • Efes Pilsen
    11.3k
    Bara odgovara na svoj placeni clanak, vec videno.
  • Shkera
    53
    https://www.index.hr/sport/clanak/andy-bara-za-index-potvrdio-dosad-najveci-bobanov-posao-u-dinamu/2677821.aspx?index_tid=706020&index_ref=naslovnica_sport_ostalo_d_0

"Cardoso Varela trenutačno ostaje u Dinamu. O njegovoj budućnosti razgovarat ćemo u nadolazećem razdoblju. Interesa ne nedostaje – uključujući Barcelonu, ali i niz drugih velikih europskih klubova. Za sada ostaje na Maksimiru, a sve ostalo tek slijedi za dogovoriti", rekao nam je Bara. Time je i potvrđen dosad najveći Bobanov posao u Dinamu, a to je zadržavanje mladog talenta u klubu.

Kako je Dinamo doveo Varelu za Index je u veljači objasnio splitski odvjetnik Davor Radić, kojeg je hrvatski menadžer Andy Bara istaknuo kao ključnu figuru realizacije posla. "Moja ključna uloga ogleda se u tome što sam za svoju stranku Dinamo isporučio rezultat, a to je registracija igrača Varele za Dinamo sukladno FIFA-inoj odluci", rekao je tada Radić.

"Nisam odvjetnik obitelji igrača Varele, pa ne znam detalje što se sve prije događalo između njih i Porta, no prilikom pripremanja dokumentacije za FIFA-u dobio sam na uvid taj ugovor.

U razgovoru s ocem igrača koji sam obavio u siječnju 2025. godine, nakon što je Dinamo odlučio pokrenuti postupak pred FIFA-om, sjećam se da mi je otac rekao da je njegov sin imao amaterski ugovor s Portom po kojem je dobivao mjesečnu naknadu od svega 350 eura za školski pribor i pomoć pri učenju, a s druge strane da je u tom istom ugovoru imao klauzulu po kojoj je igrač s navršenih 16 godina bio u obvezi potpisati novi ugovor s Portom i ako to ne učini, da maloljetno dijete mora platiti Portu novčani iznos od 3 milijuna eura.

Kako sam godinama poslovno surađivao s Benficom, vrlo dobro znam portugalsko pravo te mogu potvrditi da se radi o ništetnoj klauzuli jer, prema nacionalnom zakonodavstvu Portugala, bilo koje ugovorne klauzule u kojima maloljetni sportaš daje prethodni pristanak na buduće produljenje ugovora nisu valjane klauzule", odgovorio je Radić u veljači za Index.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.