• Crni86
    10.4k
    sa ovim doprinosom solde i mudrog, nebi se mi mucili zabit dva tri gola loksi, varazdinu itd. Dobili bi u njima igrace koji bi pomogli stojketu, pjaci, kuletu, peri s opipljivim ucinkom i bili bi mnogo mnogo opasniji. . Recite vi kaj ocete, ali ja mislim da je igrac kao mudri nama puno korisniji protiv bunkera u hnlu nego sta je to baturina. Nista protiv batija, ali jednostavno su razliciti igraci.

Uz to kad nadodas lisicu na krilu, s probijanjem krila, dirblingom i asistencijama sve postepeno dobiva neke obrise igre koji ce se forsirati.

Bit ce samo zanimljivo vidjeti u kojem konceptu ce se slagati i momcad za europu. Jer opet hnl i europa su kao dva razlicita sporta i trebat ce svakako nekakve prilagodbe i preinake, a samim time i mozda nesto drugacije igrace.
  • rokikaciga
    1.3k
    Tko bi rekao da se Boban razumije u nogomet? :rofl:
  • Crni86
    10.4k
    ma naravno da razumije, ali opet zanimljivo je vidjet kroz statistiku brojke koje je omake izvuko.

Bilo bi jos zanimljivije povuc usporedbu i s nasim veznjacima jer moza na kraju nasi veznjaci imaju i bolje brojke, ali iskreno po dojmu bez gledanja brojki reko bi da jedino pero i stojke imaju bolje brojke.
  • FelceAzzurro
    376
    I Soldo i Mudražija mogu itekako biti od koristi. Sezona je duga, ozljede se događaju, napraviti dobar sustav igre gdje ako netko nedostaje ulijeće drugi i zna sto mu je raditi. S novim trenerom sve se da to dobro naoštriti.
  • Ivdzo11
    6.4k
    Dinamo je preko svog direktora Darija Dapca ponudio Istri 1961, u prvom konkretnom kontaktu, točno onoliko koliko Lisicu vrednuje Transfermarkt, 650 tisuća eura. Na Drosini tu ponudu, uvjerljiv je dojam, nisu uzeli u ozbiljno razmatranje. Sve aktivnosti oko mogućih važnih transfera Zeleno-žutih idu preko čelnika iz Vitorije, odnosno Haritza Kuerejete i direktora Mikela Lauzurice. Oni pak o tome ne žele niti razgovarati dok se bilo koji transferi posao ne zgotovi, a pogotovo ne s novinarima.

Ako je AIK bio na pragu ponude od milijun eura (uz bonuse) u fazi kada Lisica još nije bio u velikom naletu, onda je logično da njegova vrijednost bude viša na temelju sjajnih mu prezentacija drugog dijela sezone. Ono što je zapravo ključno kada se želi angažirati mlađe i fizički moćne igrače, onda se za osiguranje njihovih usluga plaća cijena koja uzima u obzir taj dugoročni potencijal. Lisica bi u Dinamu sigurno napredovao i u momčadi koja se bori na višim natjecateljskim razinama, očekuje se kroz par godina kako će se (višestruko) mijenjati i njegova tržišna cijena za budući transfer.

Mateo Lisica, s druge strane, potvrđuju to njegovi predstavnici, prioritetno sebe vidi u Dinamu. Dakako, neka atraktivnija inozemna opcija mogla bi izazvati dvojbu, ali o takvim se situacijama za sada ne govori...

Lisica nije jedini igrač koji je zainteresirao Dinamo. Njegov suigrač s desnog boka, Moris Valinčić također je interesantan Modrima. I on (kao i Koski) ima više upita iz inozemstva, a čije se konkretiziranje ponuda očekuje nakon zaključenja natjecateljske sezone. Stoga, za transferne pomake valjat će pričekati još neko vrijeme...

Matteoni Istra
  • David17
    10
    Meni je odličan stav na početku da je Boban uveo da sve kategorije igraju isti sustav i po meni ċe to biti veliki napredak u nekvoj skorijoj buduċnosti, pogledat treba samo RB Salzburg kako to kod njih uspjeva..

Opet nisu nam financije iste ko i njima ali ako ċemo se držati tih stvari bit će to sve dobro
  • Izet Hajrović
    5k
    konkretno ove sezone rijetko tko protiv nas igra bunker, čak se i Istra, Varaždin i Belupo otvaraju i rade nam probleme s pressingom gdje se mučimo s iznošenjem lopte, a ne znam kako bi nam u tom segmentu pomogli Mudražija i Soldo kao najgori veznjaci lige što se passinga tiče. Mudražija je zasigurno efikasan, samo ne znam kako bi lopta došla do njega samo sa Sučićem i Mišićem u vezi kad se i ovako mučimo da dođemo do protivničkih 16 i napravimo nešto tamo. Ne treba gledati samo zelenilo i plavetnilo na grafu, treba obratiti pažnju i na ovo što se crveni. Često se prigovaralo kako nam suparnici "pojedu" vezni red pa tome sigurno ne bi doprinijele ove defanzivne brojke navedenih.

Lijepo to sve zvuči kad se istaknu samo pozitivne strane, ja primjerice znam jednog igrača koji je brz kao strijela, lucidan je, klasični južnoamerikanac, vrela krv, baš je nezgodan za čuvanje i još k tome lijeva noga na desnom krilu s dobrim udarcem, taj nam je idealan za Europu, a zove se Cordoba. Znam i jednog lijevog beka, veliki potencijal, mlad, prošao Rominu školu. Prije je igrao u vezi pa jako dobro igra nogom, baš je moderan tip lijevog beka koji se voli ubacivati u sredinu i pomoći veznjacima u izgradnji, a tek kakav centaršut ima, to je divota. Zove se Jan Oliveras.
  • rioda
    8.4k
    kad se i ovako mučimo da dođemo do protivničkih 16 i napravimo nešto tamoIzet Hajrović

Ove sezone smo zabili daleko najviše golova od svih u ligi, imamo i koliko ono, 30ak stativa i prečki? Po tvom, koliko ćemo zabijati u sezoni u kojoj se nećemo mučiti da dođemo do protivničkih 16 i tamo nešto napravimo?
  • Crni86
    10.4k
    imali smo problema sa izgradnjom to svakako. Ali susrete smo ugl dominirali usprkos tim problemima u manjim tekmama. Moj dojam je da smo vise imali enormnih problema s kreacijom u zadnjoj trecini i da budemo opasni po gol. Nakbolji primjeri su zadnje dve utakmice koje smo kiksali s loksom i goricom. Pogledas statistiku mi smo njih ubili, ali na terenu smo bili aposlutno bezopasni, kruzili smo oko 16 metara i to je to. Nismo imali igrace koji se snalaze u takvim situacijama, koji pune 16 metara, koji puknu itd. Mi prigovaramo stojketu,pjaci, peri i kuletu a realno oni su najvise doprinjeli dobrim rezultatima. Sta bi tek bilo da su imali slicnu podrsku od jednog dva igraca kako bi ih malo rasteretili?

Izgradnja igre je znala biti problematicna, tu se slazem, ali je to bilo puno evidentnije u prvom dijelu prvenstva kad su nas poharale ozlijede. Doveden je za taj dio ljubicic koji je odlican u progresiji lopte. Postepeno uigravas galeta i ocekujesm jos jednog stopera jakog na lopti koji ce biti dobar defanzivno ali i u kreaciji. Upravo se to i u jednom tekstu istaknulo kako Zvone zeli stopere koji ce igrati i diktirati igru.

Na kraju mi prvenstvo gubimo zbog obrane, kao navijacima naravno da nam se oci cakle na napad i da se taj dio igre najvise komentira. Jbga navijacki je da zelimo da zabimo 5 golova svako kolo.
  • Izet Hajrović
    5k
    većinu golova smo zabili iz tranzicije, malo smo zabijali na postavljenu obranu. U odnosu na razliku u kvaliteti kadra i plaće, trebalo bi to ići preko 90 golova. Obično zujimo oko 16m pa pokušavamo nešto s ubačajima, nema tu neke kreacije, a u tome nam sigurno neće pomoći Soldo i Mudražija.

Ali, Mudražija je dobar u realizaciji, što je je, samo ne znam s kim ga možemo upariti jer kreativnog veznjaka osmicu ili šesticu ne vidim, Soldo je neka vrsta Ademija. A da se stave npr. Mudražija i Kačavenda na osmicama, to bi bila katastrofa jer su obojica defanzivno loši pa bi opet imali problem da nam vezni red u fazi obrane ili suparničke tranzicije ne postoji.
  • Crni86
    10.4k
    malo smo zabijali na postavljenu obranu.Izet Hajrović

A u 99% utakmica smo imali veci posjed lopte od suparnika. Sumnjam da smo ga proveli pred vlastitim golom, od tuda i polazi moja premisa. Jako lose igramo na postavljenu obranu i lose kreiramo u posljednjoj trecini.
  • scooniepenn
    4.5k

Otisao je na Kvasinu, ciknuo lagano.
  • MAGDA7
    19
    Jel se zna kada će biti predstavljen Ljubicic?
  • Sajla
    8.8k
    ako mu ugovor s trenutnim klubom traje do 30.6....
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.