• skener
    2.7k
    https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/germanijak-doznaje-dinamo-dogovorio-ostanak-senatora-a-iz-istre-dolazi-krilni-napadac/145490

Polako se slaže i igrački mozaik. Dejan Ljubičić iz Kölna već je “obećan” Bobanu, dolazi kao slobodan igrač, a u Maksimiru su, kako Germanijak doznaje, ovih dana riješili i ostanak Kevina Theophile-Catherinea. Iako će u listopadu napuniti 36, njegovo iskustvo i profesionalizam vrijede više od svake statistike. U klubu vjeruju da će Theophile zaključiti karijeru upravo tamo gdje je odigrao 214 utakmica i ostavio dosta dubok trag.

Zagrebačko sunce, čini se, još uvijek prija Francuzu. Potpis je, kažu, stvar formalnosti. A sličan scenarij, kako opet doznaje Germanijak, očekuje se i na relaciji Maksimir – Aldo Drosina. Nije riječ o Vinku Roziću, djetetu Dinama za kojeg se naveliko šuška da bi ga vratili u Maksimiru, ali teško da se mogu nositi s izdašnijim ponudama s Otoka, iako niti to nije isključeno, već o Mateu Lisici, desnom krilu Istre, koji je nastupio u svih 34 HNL utakmice u ovoj sezoni, zabio četiri gola i upisao šest asistencija, a navijači ga vide kao budućnost modrog napada.
  • skener
    2.7k
    https://www.24sata.hr/sport/doznajemo-dinamo-zeli-oteti-istri-ponajboljeg-igraca-stigao-je-u-maksimir-na-pregovore-1051389

Lisica je, prema našim informacijama, u srijedu u pratnji oca stigao u Maksimir na pregovore. U Dinamu su mu predstavili projekt i što očekuju od njega. Sad je na Dinamu i Istri da se dogovore oko odštete.
  • Nogo
    6.2k
    24 sata - plaćeni članak

Prošlog ljeta zvao me Sivasspor, ali nije mi žao što sam ostao u Istri. Uz mene su uvijek majka, otac, sestra, djevojka, nono i nona, rekao je Mateo Lisica, krilni napadač Istre

Istra 1961 ove sezone igra možda i najljepši nogomet u HNL-u, a strah i trepet za sve protivnike je sjajni Mateo Lisica (21) Ovaj prodorni krilni napadač zabijao je Dinamu, Rijeci i Hajduku, tek mu je 21 godina, ali već je skupio 135 utakmica za Istru i već odavno je jedan od najboljih igrača momčadi iz Pule.

Nije tajna da ga žele dovesti mnogi klubovi iz Europe, za ovakve mlade i potentne igrače ne pita se cijena, ali sve je izvjesnije kako će Lisica ostati u Hrvatskoj. Naime, započeo je pregovore s Dinamom koji je žestoko zagrizao za njega i želi njegovu hitrinu i brzinu kojom terorizira braniče diljem HNL-a.

Jasno je da su ovakvi igrači na cijeni pa ni 'modri' neće proći lišo. Spominje se cifra od milijun eura, ali jasno da će Istra pokušati izvući što veći iznos za svog aduta.

Mateo je rođen u Puli, gdje je i započeo s nogometom u Istri, ali malo je poznato da je bio na probi u Dinamu! Tamo se kalio zajedno s Joškom Gvardiolom, put ih je odveo na druge adrese, no Lisica bi se nakon nekoliko godina mogao vratiti na Maksimir. Razgovarali smo s njim krajem prošle godine kada je zabio u remiju (2-2) protiv 'modrih', a to je proslavio poprilično burno.

Lisica: Suđenje ne želim komentirati
    Za Istru je Lisica odigrao 135 utakmica, zabio deset golova i 11 puta asistirao. Dojam je da je posebno motiviran protiv velikana, budući da je po gol postigao Rijeci, Hajduku i Dinamu.

Burno sam proslavio jer je to bila velika utakmica. U žaru igre i borbe... Drago mi je jako zbog tog gola. Volim velike utakmice, ali u svakoj sam maksimalno motiviran. Kad nisi na 100 posto, to se vidi - kazao nam je tada Lisica.

'Nije mi žao što nisam otišao u Tursku'
    Prošlog ljeta imali ste ponudu iz Turske. Zašto nije došlo do transfera?

- Bila je ponuda Sivasspora, ali nije mi žao što sam ostao. Mislim da će mi jako dobro doći još ova sezona u HNL-u. Uvijek ima vremena za otići van. Dobro sam ušao u sezonu, sad sam na pragu ulaska u top formu i sve ide dobro.

Gol protiv Dinama bio je krasan. Jeste li ga nekome posvetili?

- Ovaj gol nisam nikome posebno posvetio. Uvijek su uz mene majka, otac, sestra, djevojka, nono, nona, kako mi u Istri kažemo za djedove i bake...- rekao nam je Mateo u listopadu prošle godine.

'Bio sam kao dječak u Dinamu'
    Nogometaši se nakon velikih utakmica i dobrih individualnih predstava vole počastiti kriškom pizze ili nečime iz fast fooda.

- Fast food? Nisam vam ja za to. Veći mi je gušt nakon utakmice doći doma i pojesti nešto što naprave majka ili nona.

Čuli smo da ste kao dječak bili na probi u Dinamu...

- Imao sam devet ili 10 godina kad me Dinamo pozvao, odigrao sam za "modre" nekoliko turnira. U to vrijeme bio sam s dečkima 2002. i 2003. godište. Tu je bio Joško Gvardiol, potom Tomislav Duvnjak, Ante Crnac, Bartol Barišić... Drago mi je što sam bio s njima, ali odlučio sam ostati u Istri jer sam tad bio premlad. Mislim da sam donio dobru odluku, imam već više od 100 seniorskih nastupa.

Kažu i da ste bili odličan đak. Završili ste srednju školu za arhitektonskog tehničara...

- Bio sam okej... Prolazio sam sve s 5, ali nisam upisao fakultet. Želim ostati potpuno predan nogometu, nemam više toliko vremena za daljnje obrazovanje. Ako bude prilike, možda upišem faks...

Stavio sam to ovdje pa neka admin premjesti ako misli u neku drugu temu.
  • Nogo
    6.2k
    24 sata

Zvonimir Boban vjerojatno će bitno promijeniti veznu liniju 'modrih". Sučić je otišao u Inter, Rog i Franjić se vraćaju u svoje klubove, vjerojatno i Belcar, a odlazi Baturina. Ali, Dinamo je već riješio tri nova veznjaka...

U Maksimiru se i dalje nadaju novom naslovu prvaka, ali Zvonimir Boban sa suradnicima gradi novu momčad, neki "novi Dinamo". U srijedu se u klupskim prostorijama "modrih" pojavio Mateo Lisica, koji je na razgovore s hrvatskim prvakom stigao u pratnji oca i svojeg agenta. Lisica je saslušao plan i projekt Dinamovih čelnika, prihvatio poziv najvećeg hrvatskoga kluba i na ljeto stiže u Dinamo.

Čelni ljudi "modrih" još su u ožujku ozbiljno prionuli na posao, počeli stvarati novu momčad. I u protekla dva mjeseca na dolazak u Maksimir privukli su već četiri igrača. Marko Soldo vraća se iz Osijeka, Robert Mudražija stiže iz Lokomotive, a Dejan Ljubičić odlučio je napustiti njemački nogomet (Köln) i putevima mlađeg brata Roberta doći u Dinamo.

Vezna linija hrvatskog prvaka s ta će tri nova lica dobiti potpuno novo ruho, Zagrepčani su spremni na odlazak svojih najvažnijih aduta. Petar Sučić na ljeto postaje novi član milanskog Intera, prema inozemstvu će, prilično je izvjesno, krenuti još jedan hrvatski reprezentativac - Martin Baturina.

Dinamovu avanturu završit će i Marko Rog, koji se vraća u Cagliari, čini se kako su dani u Dinamu odbrojeni i Leonu Belcaru. I tako bi iz sadašnje momčadi od veznjaka u Maksimiru trebali ostati samo Mišić, Ademi, Kačavenda i Stojković. Ali ljetni prijelazni rok još nije ni počeo, veliko je pitanje što će se u Maksimiru događati do kraja rujna.

Mateo Lisica pojačat će konkurenciju na desnom krilu, gdje je prva opcija "modrih" bio Marin Šotiček. Ipak, Basel nije bio spreman riješiti se hrvatskog reprezentativca do 21 godine, u Šotičeku vide zalog za budućnost, pa je Dinamo morao tražiti druge opcije. Lisicu žele sportski direktor Dario Dabac i član uprave Darko Podnar, dvojac koji je prijašnjih godina radio u Istri 1961.

A baš je desno krilo bilo najveći problem "modrih" ove sezone. Bivši sportski direktor Marko Marić na tu je poziciju doveo dva stranca - Juana Cordobu i Nathanäela Mbukua koji se ove sezone bili tek prolaznici. Marić im je iz konkurencije na zimu maknuo i Darija Špikića (posudbu u Arisu), ali se Cordoba i Mbuku opet nisu naigrali. Taj baš je desno krilo bilo najveći problem "modrih" ove sezone. Marić im je iz konkurencije na zimu maknuo i Darija Špikića (posudbu u Arisu), ali se Cordoba i Mbuku opet nisu naigrali. Tako su na desnom krilu igrali Stojković i Pjaca.

Lisica je već četvrti novi igrač Dinama za sljedeću sezonu, a sasvim je sigurno, novih će lica biti još. Barem toliko, ako ne i više. Zagrepčani ovog ljeta planiraju potpuni “makeover”, izgraditi novu momčad s kojom će i dalje dominirati hrvatskim nogometom. A prijelazni rok još nije ni počeo...
  • Nogo
    6.2k
    https://www.24sata.hr/sport/doznajemo-dinamo-je-poslao-ponudu-za-lisicu-ali-istra-trazi-vise-velika-zelja-i-bivsi-vatreni-1051721

Poker' novih igrača u veznom redu Dinama mogao bi kompletirati Milan Badelj (36). Istječe mu ugovor s talijanskom Genoom, u kojoj je kapetan. Boban je već okrenuo njegov broj...

Dolaskom Zvonimira Bobana na mjesto predsjednika uprave te Darija Dapca za sportskog direktora, Dinamo je posložio vertikalu odlučivanja, barem što se sportskih pitanja tiče. Boban i Dabac prionuli su poslu i češljaju tržište u potrazi za pojačanjima. Trojica su već dogovorena.

Iz Lokomotive stiže ubojiti veznjak Robert Mudražija (27). "Modri" su iskoristili i buyback opciju i iz Osijeka vraćaju Marka Soldu (21), igrača koji može pokriti sve tri pozicije u veznom redu.

Stiže iz Dejan Ljubičić (27). Bio je jedan od stožernih igrača njemačkog drugoligaša Kölna, ali izbacili su ga iz momčadi kad su saznali da je sve dogovorio s Dinamom (dolazi po isteku ugovora). Njegov brat Robert bio je u Dinamu, a danas je u Grčkoj. Dejan će, doznajemo, imati čak milijun eura neto. Trebao bi potpisati na četiri godine.

Boban i Dabac žele pojačati veznu liniju jer ovog ljeta računaju i na neke odlaske. Martin Baturina (22) prvi je u izlogu. Interesa ima i za Luku Stojkovića (21). Najsretniji statusom u zadnje vrijeme baš i nije kapetan Arijan Ademi (33). On će nakon sezone sjesti s Bobanom i vidjeti što i kako dalje. Dinamo vjerojatno neće otkupiti Leona Belcara (23) i on bi se trebao vratiti u Varaždin.

"Poker" novih igrača u veznom redu Dinama mogao bi kompletirati Milan Badelj (36). Doznajemo da ga je Dinamo zvao. Vide ga kao novog lidera svlačionice. On je već godinama kapetan Genoe, a ugovor mu istječe ovog ljeta. Ove sezone odigrao je 24 utakmice (1561 minutu) uz po gol i asistenciju. Badelj još nije odlučio hoće li u Dinamo, ostati u Genoi ili u mirovinu.

Dinamov sportski sektor problematičnom je označio i poziciju desnog krila. Kolumbijac Juan Cordoba (21) za "modre" nije zaigrao od 15. ožujka i pobjede nad Lokomotivom (3-0). Tad je dobio 23 minute. Podsjetimo, došao je ljetos za 2,1 milijun eura, a u 17 utakmica skupio je samo dva gola i tri asistencije.

Ništa boljim nije se pokazao ni Nathanaël Mbuku (23), reprezentativac DR Kongo. On je došao ljetos iz Augsburga, potpisao do 2027., a u 19 utakmica isporučio je dva gola i asistenciju. On nije zaigrao od 23. travnja i poraza kod Gorice (1-0). Tom prilikom dobio je 22 minute...

Poziciju desnog krila trebao bi popuniti Mateo Lisica (21). On je, pisali smo prije nekoliko dana, u pratnji oca došao u Maksimir na pregovore. Zainteresiran je za dolazak u Dinamo, a klub iz Maksimirske 128 sad se mora dogovoriti s Istrom.

"Modri" su, doznajemo, poslali prvu ponudu, nude 600.000 eura. Istra traži nešto više od milijun eura. Za očekivati je da će se naći na sredini i da će Lisica biti na ljetnim pripremama Dinama od prvog dana.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions