• IceMan
    3k

Vrlo vjerojatno, tu činjenicu nisam znao.

Al me znalo smetat, jer kod nas u Varaždinu se znalo pričat kao - “Hajduku nije ništa značilo, a da je Varteksu pustio bio bi Varteks prvak”

Točno je ovo drugo, al ovo prvo da im nije ništa značilo je netočno jer su uz kiks Dinama mogli i oni postat prvaci.

Samo to sam htio kazat.
  • Klenx
    7.7k
    Rekao sam vam već, previše se opterećujete unaprijed i vrtite scenarije od kojih je svaki moguć, ali i nije pretjerano realan.
    "Junaštvo, čojstvo, poštenje i drugarstvo", a dodao bi i moral kod NK Pravednik Split je već više puta pokazano kroz povijest. Pokazano da je samo mrtvo slovo na papiru.
    Eto kod kolege Pagginija gore samo jedan primjer.

Nema scenarija za ovo prvenstvo u kojem je u očima tih debila Hajduk ili pobjednik, ili je sve namješteno.
    Rijekine dvije pobjede i naslov prvaka - Hajduk je, svojim potezom, zajebao Dinamo i izabrao "manje zlo". Jer eto, Hajduk je Barcelona, a Durdov i Kalik su Yamal i Olmo pa trebaju pustiti utakmicu jer su jednostavno bolji.

Rijeka kiksa na Poljudu - Mišković nije htio "kontra matice" i zaključio je da mu je to isplativije.

Rijeka dobije na Poljudu, skiksa protiv Slaven Belupa - Hajduk je dao sve od sebe da zajebe Dinamo, ali Mišković je ipak odlučio izmaknuti se matici

Dinamo dobije Lokomotivu - Lokomotiva se naguzila

Dinamo ne dobije Lokomotivu - Dinamo zapravo želi natjerati Yamala, Olma i Barcelonu s Poljuda da
    dobije Rijeku, pa da se prvenstvo rješava u zadnjem kolu.

Rijeka osvaja kup i prvenstvo - Hajduk im je dao vjetar u leđa da nakon prvenstva riješe i Slaven Belupo
    koji se izmaknuo Dinamu u prvenstvu.

Rijeka osvaja prvenstvo, ne osvaja kup - Mišković je zamijenio kup za prvenstvo sa Slavenom.

No stvarno – vrijedi li se oko toga živcirati?
    Hajduk, klub s ogromnom bazom navijača i slavnom poviješću, već godinama nije ozbiljan konkurent za naslov. Odron je u HNL-u, odron je i u Europi.
    Umjesto da se bave sobom, infrastrukturalnim napretkom, radom s mladima, ili pametnim pojačanjima, u fokusu su im mitovi, zavjere, sudačke teorije i "moralna nadmoć".
    Svake sezone ista priča: kad ne ide, nisu oni krivi, kriv je netko drugi.
    Savez, suci, politika, Mamić, Dinamo, Rijeka, HNL, Boban, Zajec, Kustić, stadioni, lopte, termini utakmica, nema tko nije.
    Jedino je Hajdukov gol pošten i čist, sve ostalo je namješteno.
    Kad sezona ode kvragu, kad više nemaju za što igrati, kad im ostaje samo jal tada ispliva sva gorčina, sva sitna pakost i frustracija. Sve ono što oni u stvarnosti i jesu, a samo se lažno predstavljaju.
    I tu leži srž problema. Dok god tovari žive u tom balonu lažnog morala, mitova i teorija zavjere, dotle će ostati zaglavljeni u prosječnosti. Navijači koji se stalno pozivaju na čast, a ponašaju se sitno i osvetnički kad god stvari ne idu po planu - to nije put prema napretku, to je krug samosažaljenja iz kojeg se ne izlazi. Za njih nema napretka dok ne pogledaju sami sebe u ogledalo i iskreno kažu: “Nismo dovoljno dobri. Nismo pobijedili jer nismo zaslužili. Što trebamo mijenjati?”
    Dokle god im je Dinamo važniji od Hajduka, dok god se više bave tuđim uspjesima nego svojim promašajima, dok god misle da će ih mitovi i nostalgija voditi naprijed ostat će tu gdje jesu. Na margini. Vječno treći, vječno uvrijeđeni, i vječno "moralni pobjednici", samo bez trofeja.

Ne opterećujte se i pustite njihove navijače, tribine i forume ih da se guše u svom lažnom moralu, opravdanjima i beskrajnim analizama nepravde. Na kraju dana, tablica sve kaže. I nitko ne dolazi na ideju nekome puštati ako sam ima za što igrat. Hajduk, kao što znamo, nema.

Što se terena tiče, mogu Livaja, Uremović, i ne znam tko će im se još pridružiti glumiti "lože", "leđa", "umor", "načetost".
    Ja sam siguran da će Gattuso sa tih 11 koji istrče časno odigrati, ako treba i časno pasti.
    Niti je Rijeka nešto wow, a dolazi im i umorna.
    Sve je moguće.

Vidim da tako gledaju i kladionice.
    Dok god je par u ponudi, ili na Rijeku nije koeficijent 1.20 siguran sam da tu nema namjernog namještanja i puštanja.
    Uzmite kokice, zavaljajte se pred TV i gledajte tu utakmicu između Hajduka i Rijeke opušteno.
    Ako Rijeka dobije (oni u svakom slučaju puštaju, ne daj Bože da postoji scenarij gdje je jednostavno Rijeka dobila jer je bolja), gledajte kako se guše u opravdanjima, kako se uvjeravaju da je to bilo "za veće dobro", kako se međusobno tješe na društvenim mrežama.
    Ako slučajno i iznenade – opet će to pokušati prikazat kao “dokaz svoje veličine”, pa će danima lupetat o "nepokleknutom Hajduku". A opet, tko zna.
    Možda iz bijesa i frustracija prekinu utakmicu i krenu u preuranjenu obnovu Poljuda.

Na kraju krajeva, nije u nedjelju zadnja utakmica sezone. Ništa ne ovisi jedino o tovarima.

Jedino o čemu će oni direktno odlučivati je kako počistiti i sanirati blato, govna i mulj koji ih čekaju od pozicije predsjednika do svlačionice u ljeto 2025. godine.
  • NitkoBitan
    26.2k
    Sa sportskim direktorom Vitalijem i voditeljem Akademije Primorcem klub će se sporazumno rastatiIvdzo11

Zar im nije taj Boro Primorac kao neka legenda koju postuju? Zar ga nisu uzdizali u nebesa nakon finala juniorske LP?

Mislim ne kuzim kaj im je on konkretno skrivio, ne bih rekao da su njihove mlade kategorije podbacile.
  • db-izbjeglica
    17.5k
    majko mila klupskih legendi... vrhunac je trenerska pozicija u west hamu

:monkey:

najbolje od svega, oni su imali tudora, koji je danas trener juventusa, al su ga zbog svoje toksičnosti doslovno potjerali. jednostavno klauni... :lol:
  • Mali Zeus
    17.1k
    Evo ako se nisam smrznuo na taj popis imena, osobito onaj dežmekasti Vučević.
  • Danko
    2.1k

Kažu da je bio nosač čunjeva u arsenalu godinama.
  • KtcGoat
    590
    Da sam na Bilićevom mjestu, nastavio bi vodit "Neuspjeh Prvaka".
  • mlinchica
    3k
    Nit je Bilic Zvone, nit je Bilic ZvoneRitam Ulice

Ili kako je Danko iza placa rekao - u svakom slučaju su u lose, lose situaciji :rofl:
  • LA BOMBA
    223
    Slažem se da je način kako Hajduk funkcionira smiješan ali mislim da se ih ipak ne smije podcenjivati.

Hajduk bi ove godine mogao biti lagano prvak ako bi imali boljeg trenera ili golmana u dobroj formi koji bi ih spašavao. Tako da pričati da oni nisu ozbiljni konkurent je meni ludo.

U Evropi se često dogodi da neki klub koji je katastrofalno vođen pobijedi titule na krilima neke euforije, pritiska na konkurente, kvalitetnog trenera ili pojedinih igrača. Napoli meni izgleda kao smješan klub, ono prodaje najboljeg igrača u zimu kad se bori za titulu, ali prvi su i mogli bi osvojiti već drugu titulu o poslednjih 3 godina. Barcelona je i u onim godinama kad je bila totalni cirkus uzela gomilu titula Realu. Pogledaj recimo i Atletico koji je vođen katastrofalno ali je jedan trener mogao preukrenuti sve i još dalje ih drži u eliti.

Ja mislim da bi samo jedan čovjek koji zna šta radi, trener ili sportski direktor, mogao Hajduk pretvoriti u mnogo bolji klub za sezonu ili dve. Možda ne mogu pružiti opasnost na dugi rok ali samo jedna Hajdukova titula bi mogla biti dovoljno da sruše momentum Dinama i bace te nazad za nekoliko godina.
  • don
    13k
    Ja mislim da bi samo jedan čovjek koji zna šta radi, trener, mogao Hajduk pretvoriti u mnogo bolji klub za sezonu ili dve.LA BOMBA

Albert Riera?
  • Droljo
    15.8k
    majko mila klupskih legendi... vrhunac je trenerska pozicija u west hamudb-izbjeglica

Ne.
    Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije. Bez razloga se omalovažava.
  • bbb medimurje
    4k
    Biliću će biti ponuđeno vođenje klupskih financija i jedino ako prihvati tu funkciju može ostati na Poljudu. Sa sportskim direktorom Vitalijem i voditeljem Akademije Primorcem klub će se sporazumno rastati, čeka se da trener Gennaro Gattuso ode sam, a upitan je čak i status Marinke Akrap koja obnaša dužnost člana uprave. Njenim dolaskom napravljen je odličan posao u sektoru marketinga, ali rad u upravi koja je nagomilala dugove i neki upitni projekti mogli bi i njoj presuditi.

Bilić bi bio na čelu tima, Vučević i Kalinić preuzeli bi upravljačke funkcije u sportskom segmentu... U svakom slučaju ponuda je na stolu, nitko od navedenih za sada nije dao svoj pristanak, ali ako dobiju garancije da će u klub ući kao tim, svi skupa, i da mogu raditi po svom, to bi se vrlo brzo moglo dogoditi.
    Ivdzo11

mene zanima tko to točno njima nudi? ak nadzorni odbor odlazi? Tko je po hijerarhiji u klubu dalje od njih?
    Svi znamo da sve vodi notorna udruga i našmarkani duje iz Solina ali me baš zanima kaj veli klupski statut i tko točno odlučuje takve stvari ako nadzornike biraju članovi..
  • Miro Vugrinec
    8.3k
    Ova info da će torcida pokusat prekinut utakmicu ako povede Hajduk potvrđuje samo jedno:

Mrzin Dinamo>Volin te Hajduce.

Igra tvoj klub "jadranski derbi" , a ti zelis izgubiti kako bi smanjio drugom rivalu šanse za prvaka. To samo govori kolke im je Dinamo komplekse nabio svojim naslovima
  • Peškaman
    6.9k
    - Zdravko je napravio Dinamo uspješnim, on je najzaslužniji za tu razliku prema Hajduku. Kad pogledamo sve te igrače koji su stvoreni kroz Dinamo... On je jedan nevjerojatan menadžer i šef kluba. Naravno da su ove druge stvari jako negativne, ako su istina. Dok sam vodio reprezentaciju imao sam jako korektan odnos s njim - rekao je Slaven Bilić.

torcidaindex625.jpg
  • mali M
    7.5k
    Hajduk bi ove godine mogao biti lagano prvak ako bi imali boljeg trenera ili golmana u dobroj formi koji bi ih spašavao.LA BOMBA

Dinamo je ove godine mogao žmirečki, bos i iz fotelje biti prvak da su imali boljeg trenera i golmana u dobroj formi prvi dio sezone. A da ne pričam, da nije imao 7-8 prvotimaca ozljeđenih pola sezone.
    Jedini koji ovdje podcjenjuje si ti, i to Dinamo. U normalnoj sezoni bez ozljeda i sa samo normalnim trenerom, ne mora biti fantastičan, Dinamo uzima prvenstvo bez beda.

ali samo jedna Hajdukova titula bi mogla biti dovoljno da sruše momentum Dinama i bace te nazad za nekoliko godina.LA BOMBA

ma i malo si rekao! ne unazad nekoliko godina, nego bi nas srozali na opanke!!! :roll:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.