• agramZ
    2.3k
    kao i kad se prica o tim "arenama" koje bi se koristile za sve i svasta, sve se vrti oko profita. ovaj stadion rapida koji je u vlasnistvu rapida se koristi iskljucivo za nogomet i ponekad za neki klupski event(bozicna zabava i slicno). imas jedan veliki fan shop, muzej, odjel za navijace, poslovne prostore za ostale "obicne" radnike rapida i to je to. nikakve cudne trgovine i ne znam sta jos. samo nogomet.
  • SAS1987
    13.5k
    Espnyol ima odličan stadion i 20m od ulaza na tribinu shopping center i to mi je odlična kombinacija pogotovo ako se tako (su)financira izgradnja stadiona.

    Shopping centar na dva nivoa je pored stadiona. Meni se je koncept jako sviđao, prije utakmice sam malo prošetao, išao u trgovinu kupiti nešto za pojest i popit (jer su u restaurantima su bili redovi po 50 metara+) i pošto stadion ima jako, jako puno ulaza sam u 2 minute ušao na stadion. Ako je to cijena da se lakše financira stadion onda nema problema što se mene tiče.

    images?q=tbn%3AANd9GcRcL4MhCZpaFXoEJ3NCZEfxROrMH-avC9tjvfpM9yZcEUpn-wi0&usqp=CAU
  • agramZ
    2.3k
    imas i kod rapida u stadionu tj. ispod tribina stogod zelis za popit i pojest, cak "moderne" stvari kao jednu pizzu ali to je sve od rapida direktno. oni zive potpuno od navijaca, znaju da ce im doci protiv onog seoskog kluba koji je zadnji na tablici 20k navijaca. ali oni su na tome dugo radili da mogu tako zivjeti od navijaca i normalno imas jos ono prokleto sponzorirano ime stadiona s kojem financiraju jedan dio. taj nacin mi je ipak ljepsi, ima manje "komercijale".
  • Infinity
    15.3k
    Sto se tica ovih pitanja oko stajacih mjesta. Cini mi se da sam prije par mjeseci vidio da ce UEFA razmatrati povratak stajacih mjesta, ali ce biti rigorozne mjere, nece se moci ponoviti tragedije.
  • Dino
    2.2k

    Definitivno, jos jedan primjer nam je pred ocima sto bi trebalo izbjegavati u buducnosti. Sjeverna tribina je trebala skuziti kao shopping centar i uredi pa je na kraju od sveg tog drek ostal.


    Naravno, ima razlicitih nacina kak bi se stadion mogo lakse isfinancirat, pogotovo ako je to stadion u manjim sredinama gdje stvarno ima svrhu ubaciti shopping centar, restorane, postu, kino itd. No mislim da je to u slucajevima gdje je novac problem. U nasem slucaju je problem sto se ne zeli izgradit solidan stadion, vec je lakse utuc i izvadit novaca na tzv obnavljanjima i restauracijama.
  • Dino
    2.2k

    Zar nije da borussia ima jedan dio stajacih mjesta? Il sam nekaj pobrkal.
  • Infinity
    15.3k
    Ima i Bayern, ima i Schalke, imaju skoro svi klubovi BL, al postave stolice kad je europska utakmica.
  • agramZ
    2.3k
    prosle godine u 11. mjesecu je UEFA po prvi put dozvolila stajanje na U21 utakmici izmedju njemacke i belgije. igralo se na schwarzwald-stadionu (sc freiburg). nijemci, austrijanci i svicarci su vez pokazali koje su to mjere. safe standing - ove sipke prije nisu bile na stadionima ili su bile svakih 10 metara po jedna. kad su ovako postavljene stajanje postaje sigurnije od sjedenja.

    https://thefsa.org.uk/news/fans-welcome-groundbreaking-progress-on-standing-at-uefa-competitions/

    ovako izgleda schwarzwald-stadion i njihovo stajanje:

    Badenova-Stadion_innen.jpg
  • Blue 67
    212
    Nikad mi to nije bilo jasno,ako imaš ljude koji su voljni platit da gledaju utakmicu stojeći 90 minuta zašto im to ne dozvoliti.Ionako se zna kako se gleda utakmica sa navijačke tribine.Točno se znaju kriteriji kojima se određuje broj stajaćih mjesta isto kao sjedećih pustiš u prodaju taj broj ulaznica.Na ulazu imaš čitače i ne vidim u tome problem dapče vratio bi se neki "stari" pomalo zaboravljeni duh nogometa.
    Iako ja smtram da je ta zabrana stajanja čisto zbog interesa i novca tako da sumljam da će UEFA dopustiti to barem ne još neko vrijeme.
  • SAS1987
    13.5k
    Stari stadion Corinthiansa je, kao i mnogi ostali pretvoren u mini bolnicu. Ovaj mi se stadion uvjek sviđao ker je jednostavne i klasicne arhitekture (ako ignoriramo ovu ravnu tribinu koju su postavili iza gola i ruzne boje sjedala).

    g19sqbd80w3m2hv3.jpg

    joo275ntms9cb4kp.jpeg
    r1lwm00odwsaosb5.jpg
    s6rcp0i2rvn9jd1v.png

    Stadion jako slici onom u Harvardu (navodno jedan od najstarijih stadiona u americi).

    boe9gsab3qhjt2gu.jpg
    jaxpbtvh9sb00huh.jpeg
  • Crusades1986
    9.8k
    Ovaj zadnji stadion da pogledas iz zraka, zamisli kolko bi bilo teorija zavjera u susjednoj nam zemlji :lol:
  • Shkera
    19
    a i kod sjeverozapadnih susjeda jel odsječen jer ne stane unutar granica :lol:
  • SAS1987
    13.5k
    Ustase Harvard 1941 :cool:

    z9w0lq6bgbx2ty3s.jpg
  • Infinity
    15.3k
    Vuce i na Bezigrad
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.