• IstinaZaDinamo
    1.3k


    Ne zaboravi i Istru koja se digla dolaskom talijana, mogla bi nam ugroziti prvo mjesto, a nesto ce se pitati i lokosa pa i gorice...
  • Banana 2
    469

    Kužim da se sprdaš, ali meni je Istra pik za solidan finiš sljedeće sezone. Lovit će peto mjesto.
  • Nino Bule
    11.6k
    Uglavnom izignorira sve argumenta i nastavi lupetat po svome, klasika
  • Jurki
    8.8k
    Rijeka je imala abnormalno dobru sezonu jer je imala dobar rosterBanana 2

    Rijeci prognoziram slobodni pad u prosjecnost.. plus ako dojdu u skupine konf lige.. bit ce im zestoka borba za 3-4. mjesto uz standardni Miskov natpis na Rujevici "for sale".
    To kaj je Osijek nabil 17 milja eura plusa.. pitanje kolko bu tih para ostalo na Pampersu jer Mađari nisu dzaba gradili stadion..
    Kaj se nase lige tice i dalje bu Dinamo sam sebi najveci konkurent za naslov.
  • mali M
    3.5k
    Sve te međustepenice van top 5 liga, iza svih smo.Banana 2

    okej, znači nisi odgovorio jer neznaš koga bi pobrojao da je naš rang kluba i financijski i rezultatski... to mi je dovoljno.. Brugge nas je prestigao, hau jes nou... kaj su jedan transfer napravili u 25 godina pa si se sav zacrvenio? daj me nemoj...

    uglavnom @Nino Bule baš to
    Uglavnom izignorira sve argumenta i nastavi lupetat po svome, klasikaNino Bule
  • Banana 2
    469
    okej, znači nisi odgovoriomali M

    Odgovorio sam ti lažljivče jedan. Doslovo u sljedećoj rečenici sam ti dao i primjer.

    Brugge nas je prestigao, hau jes noumali M

    Europski klubovi ozbiljnije gledaju prema Brižu i Kopenhagenu nego prema Zagrebu zadnjih godina.
  • Efes Pilsen
    6.9k
    Prica Bruggea se nekako poklapa s nasom, njih je Leko pogurao u LP, tamo su ostavili solidan dojam i nakon toga su nastavili s ozbiljnim europskim rezultatima. Kad smo mi gostovali u Brusselu nakon pobjede protiv Fenera oni su igrali u Madridu protiv Atletica.. Od tada idu financijski prema gore, i kod njih se prica oko stadiona vrti puno predugo, a njihov Jan Brydel je cesto na istom mjestu ili cak nize nego Maksimir (ne znam na koju foru..). Pogledajte iznose transfera, ovo mi mozemo samo sanjat

    https://www.transfermarkt.com/fc-brugge/transfers/verein/2282/saison_id/2023

    Belgija je atraktivniji izbor, place i standard.. Po financijskim mogucnostima su nas prestigli, to je vidljivo letimicnim pregledom ulaganja u prvu momcad.
  • mali M
    3.5k
    Odgovorio sam ti lažljivče jedanBanana 2

    :lol: :lol: :lol:

    Europski klubovi ozbiljnije gledaju prema Brižu i Kopenhagenu nego prema Zagrebu zadnjih godina.Banana 2

    to po tvojoj slobodnoj procjeni ili? nebudi mi teško, misliš Brugge sa prodajom u Strasbourgh i PSV? Ti velikani u zadnjih godinu dana? ili Lens? Hoffenheim? Ili Copenhagen sa gigantskim transferima u Lille ili Union? Leicester? Olympiacos? Ti gigantski eurposki klubovi koji su puno veći rang od onih kojima Dinamo prodaje? I pazi to sam izvukao dobre klubove, prodavao je i Copenhagen i u Čukarički ove godine... Ponavljam... baš imaš loše argumente, ali ti opet zaobiđi protuargumente i drvi po svome... nisi u pravu stari moj, kako ti se dalje da svađat sa svima. Baš si ko Mujo na autoputu...
  • Olmic
    2.7k
    Pjaca apsolutno nista ne bi donio Dinamu. Rade Vidovic i Stojkovic
  • Ludovic IX
    5.5k
    prodaješ igrače od 25 ili 28 godina za te cifre.. ivanušec je stvarno otišao za premalo...

    ali mi smo prodavali za vleike cifre igrače do 22 godine. veliki kluboci su od nas uzimali potencijal a feyenoord, fener i southampton gotove igrače..

    a ti i dalje prodavaj maglu
  • Papastrumf
    10k
    Opet se vrtite u krug. Kolega @Ludovic IX je dobro napisao:

    ali mi smo prodavali za velike cifre igrače do 22 godine. veliki kluboci su od nas uzimali potencijalLudovic IX

    Nije ista situacija sada i prije 5 ili 10 godina. Kao što sam pisao jednom prilikom, tada si imao nepostojeću konkurenciju i bez problema si mogao istrpiti dvojicu golobradih potencijala koji su imali dovoljan broj minuta da ih se kasnije proda kao potencijal.
    Na koji način bi zadnje 2-3 sezone, uz Hajduk, Osijek i Rijeku za vratom i u borbi za svaki bod mogao dati potrebne minute klincima? Nema teoretske šanse.
    Marić je to lijepo objasnio, jedan RB Leipzig neće iskrcati ozbiljan novac za igrača koji do svoje 20 godine nema već određeni broj minuta za prvu momčad.
  • Sajla
    3.5k
    nisam vidio da je postavljen objektivan kriterij tko je top klub, pa sam ga sam izabrao. gledat ću pobjednike LPa i prvake liga petice u zadnjih 5 godina, te klubove iz kojih su unazad par sezona dovodili U23 igrače (igrač od +25 godina koji može igrati na tom nivou teško da će u toj dobi još biti u Dinamu, nažalost) pošto je to ono što bismo mi trebali prodavati za velike cifre.

    Engleska:
    Chelsea, Liverpool, ManCity
    kupovali su iz: Santos, Rennes, Brighton, Villareal, ManCity, RB Lepizig, Bayern, Benfica, PSV, River Plate, Borussia (D), Anderlecht

    Njemačka:
    Bayern
    kupovao iz: Galatasaray, Maccabi Tel Aviv, Juventus, Rennes, Ajax, RB Leipzig

    Španjolska:
    Real (M), Barcelona, Atletico (M)
    kupovali su iz: Borussia (D), Fenerbače, Monaco, Rennes, Royal Antwerp, Granada, Racing Club (Montevideo), Hertha, Athletico Paranaense, Sevilla, Racing Santander, ManCity, Betis, Ajax

    Italija:
    Juventus, Inter, Milan, Napoli
    kupovali su iz: Everton, Lille, Genoa, Fiorentina, Schalke, Empoli, Aarhus, Standard Liège, Real (M), Valencia, RB Salzburg, Club Brugge, Brescia, Bordeaux, Eintracht, Sassuolo, Verona, RB Bragantino, Bari, Dinamo Batumi, Brighton

    Francuska:
    PSG. a glupo mi je uvrstiti Lille u analizu, iako su bili prvaci nedavno, to je anomalija i ne čini ih top klubom.
    kupovao je iz: Benfica, Sporting, Lyon, Reims, Mallorca, Corinthians, Sao Paulo, PSV, Porto, Inter

    moj zaključak? top klubovi u pravilu ne kupuju iz klubova kao što je Dinamo ili slabijih. Napoli je kupio Kvaradonu iz Batumija, ali je upitno možemo li Napoli zvati top klubom. Bayernova kupovina mladog golmana iz Maccabija za 5 mil je anomalija i njihov gotovo rekordni transfer, sigurno ne želimo da nam to bude cilj isto kao Aarhusova prodaja jednog klinca Interu za 7mil, a što nijedan ni drugi klub više nikad nisu ponovili.
    gotovo sve druge kupovine top klubova su bile iz "međustepenica" tipa Rennes ili RBL, klubova iz iste lige gdje su im igrači pod nosom, dovođenje južnoameričkih talenata s čime se ne možemo mjeriti i tu i tamo međusobne kupoprodaje. ostaju Ajax i portugalski klubovi s čijom kupovnom moći se ne možemo mjeriti.

    dakle - prodaja iz Dinama direktno u top topova Europe je rijetkost i iznimka. nevjerojatno je koliko puta nam je to uspjelo. kako zbog toga što mi ne možemo zadržati takve igrače dovoljno dugo da postanu kandidati za njih, tako i zbog toga što je teško dokazati kvalitetu u HNL jer top klubovi niti ne žele kupiti nedokazane igrače. mogu tu i tamo uzeti 18-godišnjaka i poslati ga na posudbu (Palaversa, Matej Delač, mali Vušković itd.) s upitnim rezultatom, ili prepustiti mladog igrača RBLu, Rennesu, Brightonu da se tamo dokažu pa onda iskorače stepenicu više.
    temeljiti budućnost kluba na planu da će Dinamo osvajati prvenstva i igrati dobro u Europi s 3-4-5 teenagera u prvih 11 kako bismo ih mogli redovno prodavati za 20-30 i više milijuna eura u klubove koji se bore za trofeje u LP ili ligama petice je naivno i recept za katastrofu. samo neka oni i dalje od nas idu u RBL, Rennes, Ajax i slične uz dobru odštetu i postotak od sljedeće prodaje. to naravno ne znači da ćemo odbiti Bayern ili Liverpool ako dođu s dobrom ponudom.
    naravno da će uvijek biti igrača koji će prvom prilikom pobjeći bilogdje van, naravno da Dinamo mora imati sve oči otvorene i dovoditi talente i iz Hrvatske i iz svijeta, ali postaviti kao kriterij uspjeha prodaju u najjače klubove Europe nema smisla. kako bismo se mi mogli mjeriti s Ajaxom, Benficom, Rennesom, Leipzigom kad su njihovi ulazni transferi u rangu naših rekordnih izlaznih?
    treba ciljati visoko, ali samo ako zadržimo dozu realnosti.

    i sad sam tek skužio da je ovo u temi nepopularnih mišljenja i ne znam spada li uopće ovdje :D
  • Mali dioničar
    14.3k
    Iako to nije jamstvo uspjeha jer i od ovih mega talenata 50% posrne, naravno da svi kod kupnje gledaju resale value koja je rezultanta igračevog iskustva u mladim godinama i njegovog napretka u novom, nazovimo ga medju klubu.

    https://football-observatory.com/WeeklyPost461

    Dinamo tu nema nikoga, a tu je recimo Pukštas.

    Vezano za minute mladih igrača, sigurno je u ovoj knap situaciji bolje u momčad gurati napadače nego stopere što je na proljeće pokušano sa Živkovićem. On je mogao igrati u Lokomotivi i doći na ovu listu “iskusnih” mladih igrača i tako upasti na mapu skauta.

    Slažem se s Bananom da su transferi u padu. Pa kad su Modrić, Ćorluka i Eduardo prodani to je bilo valjda za 3 godišnja proračuna kluba.

    Ove godine su prodani Livaković, Šutalo, Ivanušec za valjda pola godišnjeg proračuna.

    Mislim da je dobitna kombinacija transfer tipa Olmo i Gvardiol gdje se dobije solidan novac odmah plus postotak budućeg transfera.

    Realnost je da niti nema potentnog igrača ne samo u Dinamu nego u HNL-u kojega bi uzeo Juventus kao što je uzeo Pjacu.

    Puno posla je pred Dinamom.
  • Dudu9
    447
    Prodaja je najbolja kad igrači igraju u Dinamu a da su ispod 21 godine, primjer sad Baturina prije Gvardiol itd, jer tako kupac kupuje talent koji još može usavršit, sto su stariji da igraju najbolje ko Oršić teško uzet neki novac kad je to gotov igrač koji teško mogu dalje napredovat, najbolja solucija za Dinamo je da svake godine gura nekog juniora 17,18 godina u utakmicama prve momčadi koliko rezultat to dozvoljava
  • Banana 2
    469
    Nije ista situacija sada i prije 5 ili 10 godina. Kao što sam pisao jednom prilikom, tada si imao nepostojeću konkurenciju i bez problema si mogao istrpiti dvojicu golobradih potencijala koji su imali dovoljan broj minuta da ih se kasnije proda kao potencijal.
    Na koji način bi zadnje 2-3 sezone, uz Hajduk, Osijek i Rijeku za vratom i u borbi za svaki bod mogao dati potrebne minute klincima? Nema teoretske šanse.
    Papastrumf

    I kako ćemo to onda uspijevati u naredne 2-3 sezone?
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.