• mali M
    3.4k
    hjoooo di mi daš taj portal koji nebi kliknuo pa da je jedini. Budem se onda još malo strpio dok ostali objave... ali hvala na trudu @Captain America
  • Nino Bule
    11.3k
    Meni najzanimljiviji dio

    "Svi igrači koji dođu, treba im godina dana da se adaptiraju. Vani skupi igrači koji dođu u novi klub igraju u prosjeku 55 posto minuta. Kad pričamo o pojačanjima, moramo bolje o tome pričati. Nije svaki igrač za Dinamo pojačanje i to ne može biti igrač iz Slavena ili Gorice."

    Ovo mi govori da su i vidovic i kaneko i hoxha u planovima ako naravno za prvu dvojicu ispregovaraju povoljne uvjete, sad se moraju pazit da im je dobra procjena i da nebi 2 od 3 ispala čorak
  • Noel
    4k
    Mogao bi on vrlo brzo učvrstit svoju poziciju kao stalni SD a ne privremeni. Priča realno bez neke mitomanije tipa dovest ćemo perverzna pojačanja napadamo Europu bla bla bla.
  • Captain America
    13.4k
    Diplomatski odgovori kakvi se i očekuju na ovakvoj pressici. Vidit ćemo djela na ljeto pa donositi konačan sud o Marićevom radu.
  • veselko tenžera
    1.2k
    Sama činjenica da je netko iz kluba javno istupio i pojasnio bilo koji segment strategije, u ovom slučaju sportske, me tjera da trljam oči nad ekranom. Elokventnost i kvaliteta sadržaja su bonus.

    Inače, svako javno istupanje šalje poruku na više adresa. Mi navijači gledamo prvo sebe, pogotovo jer godinama nije bilo nikakve komunikacije prema nama. Međutim, osim navijaca, ovdje je poruka poslana i svim igračima, njihovim menadžerima, klincima koji dolaze, njihovim roditeljima, igračima koji će nam biti zanimljivi na ljeto, klubovima i menadžerima tih igrača, skautima koji prate pojedina tržišta (Skandimavija, Francuska), HNSu, novinarima.

    Sve kulturno i gospodski uz jasan gard i što mi je najdraže, dosljednost. Marić je na tragu nekih svojih ranijih intervijua, priča je zdravorazumska.

    Jasno je rekao da su on i Zajec odgovorni za sportski sektor. Također, nema više daj ugovore za 25 klinaca iz jedne generacije, neko će sigurno isplivati. Sad se očito ide u smjeru ranijeg drila i promjene uvjeta funkcioniranja da se filtrira par njih s najvećim potencijalom. Apsolutno podržavam, mediokriteti ne smiju gušiti talente.

    Zasad sve izgleda jako dobro, ušlo se žestoko u posao i držim fige da se odradi na vrhunski način.

    Edit: ova priča je puno šira i dugoročnija od (jednog) transfernog roka. Čisto da se ne postavlja na način da je 31.8. ili giljotina ili sve lovorike svijeta.
  • Jurki
    8.5k
    Maric je jasno naglasil probleme juniorskog nogometa koji su se pojavili ukidanjem drugih momcadi.
    Po recenom se trazi optimalni feeder club koji bu istrpel te mlade igrace.
    Po svemu bude zestok zaokret kaj se tice kupovine igraca. S ovim zasigurno nebu zadovoljan ostatak Hnl karavane jer znamo da se nece kupovati Bockaji za skoro 3 milje eura.
    Hnlu je riknul bankomat koji je financiral davljenike kupovinom vecinom bofl robe.
    Misko dont like this. :rofl:
  • Mlađi referent
    10.4k
    ova priča je puno šira i dugoročnija od (jednog) transfernog roka. Čisto da se ne postavlja na način da je 31.8. ili giljotina ili sve lovorike svijeta.veselko tenžera

    Ovo :ok:

    Dao bih Mariću ulogu stalnog SD-a odma. Ne vidim prirodnije i logičnije od toga da sami iznjedrimo SD-a iz svog sustava, čovjeka koji poznaje tržišta, ali poznaje i dinamo, njegov puk, DNA, okolinu u kojoj klub djeluje.

    Dinamo tek mora stvorit neke jasne okvire po kojima se radi, krenuti s jasnom strategijom, idejom (kaže i Marić, zna se tko je za kaj kriv, a tko za kaj zaslužan). Kod uprave prije vladala je jedna ogromna i zabrinjavajuća stihija i tek se sad nosivi stupovi postavljaju.
  • Captain America
    13.4k
    Maric je jasno naglasil probleme juniorskog nogometa koji su se pojavili ukidanjem drugih momcadi.Jurki

    Nevjerojatno je da u HNSu i dalje sjede isti amateri koji su donijeli ovu odluku koja se pokazala katastrofalnom nakon samo 2 godine. Dinamo je bio rezolutno protiv, a čini mi se da su i Bjelica u ime Osijeka i tovari kritizirali tu odluku.

    Po svemu bude zestok zaokret kaj se tice kupovine igraca. S ovim zasigurno nebu zadovoljan ostatak Hnl karavane jer znamo da se nece kupovati Bockaji za skoro 3 milje eura.
    Hnlu je riknul bankomat koji je financiral davljenike kupovinom vecinom bofl robe.
    Jurki

    Polako, kolega. Ovo se i lani govorilo, najavljivalo pustošenje Francuske u L'Equipeu pa je sve rezultiralo groznim prijelaznim rokom gdje se jedino Bernauer pokazao igračem za užu rotaciju i opravdao ulaganje.
  • striko
    1.1k
    Treba se naviknuti na život bez dodavanja gasa i novog igrača Boška Balabana. :meh: Šalu na stranu, elokventan i prizeman lik. Ispred smo 100 svjetlosnih godina od ostatka HNL a i Balkana.
  • Jurki
    8.5k
    ovo za Hns se slazem da su totalni amateri i neznalice koje nije briga za buducnost ni klubova ni reprezentacije na kraju krajeva.

    Polako, kolega. Ovo se i lani govorilo, najavljivalo pustošenje FrancuskeCaptain America

    Zar nije zaokret ako se nece kupovati bofl roba iz hnla kak je bil slucaj do sad.
    Ne velim da ne treba kupiti u hnlu vec ne igraci kakvi su se kupovali ovih godina. Koji su se kupili i pokazali ko promasaji.
    E sad kaj se bude kupilo zapravo to bumo tek vidli. Ali po ovome sigurno se nebu kupovali Bockaji za kojega smo svi znali da je losa kupovina.
  • Mali Zeus
    9.4k
    Sama činjenica da sportski direktor ima presicu je meni fascinantna.

    Da ne govorim da je sve dobro rekao.

    Di je sad Vlak da nam kaže koga je skoro pratio i koga je skoro angažirao.
  • Mali dioničar
    14k
    Maric je jasno naglasil probleme juniorskog nogometa koji su se pojavili ukidanjem drugih momcadi.
    — Jurki

    Nevjerojatno je da u HNSu i dalje sjede isti amateri koji su donijeli ovu odluku koja se pokazala katastrofalnom nakon samo 2 godine. Dinamo je bio rezolutno protiv, a čini mi se da su i Bjelica u ime Osijeka i tovari kritizirali tu odluku.
    Captain America

    Dvije su medalje ove teme.

    Prvo, Marić je i sam rekao da je za najbolje igrače najbolje rješenje igranje najvišeg stupnja natjecanja. Da se ne vraćamo samo na Lokomotivu, po meni je ovo što su se davali na posudbu igrači u Istru, Goricu, Slaven, Lokomotivu dobro rješenje pa neka se vidi tko je za što.

    Drugo, problem nastupa Dinama 2, Hajduka 2 ili Osijeka 2 u Drugom rangu (1. HNL) je utjecanje tih klubova na rezultat natjecanja. Da ne bi Dinamo protiv Šibenika poslao lošu ekipu, a protiv Zrinskog nabrijanu koja će Zrinskom otkinuti bodove ili obrnuto. I ako imaš tri kluba s takvim mogućnostima manipulacije to je problem za regularnost natjecanja drugog ranga odnosno Dinamo, Hajduk i Osijek mogu značajno utjecati na to tko će iduće sezone igrati najviši rang.

    Zato bi u tom slučaju trebala jaka regulacija drugog ranga natjecanja što je praktički nemoguće.

    Milsim da Dinamo 2 nije trebao odustati od 3. ranga pa ajde ako su ti juniori takve face nego poderu tu ligu sa Kustošijom i ekipom. Nije isti podražaj kao drugi rang, ali nije ni puno slabiji.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.