• Jaro
    5.4k
    da se drze propisa - pola prvoligasa nemre dobit licencu zbog terena - jer je jedan od uvjeta i ravan, vodootporan teren - Slaven, Istra, Lokomotiva, Rudes to nemaju... Jbt, Rudes su pustili na ono igraliste gdje covjek ima terasu obiteljske kuce umjesto tribine - fakat jbn slika za image lige...
    Zasto Sibenik nije dobio licencu - ko zna - siguran sam da ima hrpu razloga (sigurno nisu ni teren od prosle sezone popravili recimo), ali kad zatreba sve ce im se oprostit i pustit ce ih se u ligu kao i svaki puta do sada bilo koga... Jebes kriterije...
  • Omerta
    58
    Ipak nije problem u financijama nego mijenjaju stolice na istočnoj tribini i na cijelom stadionu moraju numerirat stolice i redove, te jedan brojač nije ispravan.
  • Jaro
    5.4k
    jedan brojač nije ispravan.Omerta

    a na maksu su svi ispravni? :rofl:
  • NVKOD
    709
    Kratka analiza igrača nakon odigranog 31. kola HNL-a. Analizom će se obuhvatiti svi oni igrači koji su najviše pridonijeli klubu što se tiče golova i asistencija, bilo da se radi o hrvatskim pašnjacima u ligi i kupu ili u europskim avanturama. Ne umanjujući bitnost ostalih igrača koji ne zabijaju i/ili asistiraju, u ovom slučaju će se gledati samo brojke. Iako je po broju golova drugi strijelac lige, u analizu neće ući Fran Brodić samo zbog činjenice jer je igrao za Varaždin prije dolaska u Dinamo (uzet je samo jedan igrač po klubu, osim Rudeša). Svi podaci su preuzeti sa Transfermarktovih stranica.

    Predstavnici klubova:
    Dinamo - Bruno Petković
    Hajduk - Marko Livaja
    Rijeka - Toni Fruk
    Osijek - Ramon Mierez
    Lokomotiva - Robert Mudražija
    Gorica - Tim Matavž
    Slaven Belupo - Tomislav Štrkalj
    Varaždin - Ivan Postonjski
    Istra - Ante Erceg
    Rudeš - Aleksa Latković i Fran Karačić (obojica imaju isti broj G+A)

    Broj golova

    Broj-golova.png

    Vidljivo prema grafu, najbolji topnik lige je Osijekov Ramon Mierez s čak 14 golova. Nakon detaljnih pregleda snimki gola za 1:0 protiv Osijeka, ustanovljeno je da je ipak Mierez dirao loptu, stoga mu se pripisuje taj gol, a ne Lovriću. S 10 golova u suparničkim mrežama prate ga Petković i Livaja, svaki kao najbolji strijelac svoje ekipe. Od ostalih valja spomenuti motor Varaždina, Igora Postonjskog, koji je jučerašnjih golom iz slobodnjaka skočio na 7 zabijenih golova te Antu Ercega koji iako je bez kluba od 28. ožujka i dalje drži mjesto najboljeg strijelca Istre. Zanimljivo je vidjeti da je Toni Fruk sa samo 3 gola u rangu igrača iz Rudeša, no sve nadoknađuje asistencijama.

    Ove sezone čak četiri kluba su igrala neko od europskih natjecanja, a to su Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek. Od navedenih klubova, samo dvojica igrača su zabijala u Europi, a to su Petković i Mierez. Za Petkovića su se gledala sva europska natjecanja (kvalifikacije za Ligu prvaka, kvalifikacije za Europa ligu te skupine i nokaut faza Konferencijske lige) od kojih je svih 7 postigao u KL-u, a Mierez je taj jedan zgoditak postigao u kvalifikacijama za KL.

    5 od izabranih 11 igrača je zabijalo u Kupu pri čemu Livaja i Mudražija dijele prvo mjesto. Livaja je dva pogotka postigao u tri nastupa dok Mudražija u četiri. Ramon Mierez je jedini na listi odabranih igrača koji je ove sezone zabio u svim trima natjecanjima.

    Valja spomenuti da je Mierezu potrebno najmanje minuta za postizanje u HNL-u i to 185, u Europi stoji
    na 322 minute po pogotku, a u Kupu na 210. Petkoviću za svaki gol u HNL-u treba 197 minuta, a u Europi (sva natjecanja) 159 minuta. Livaji treba 216 minuta za gol u HNL-u i samo 120 za Kup. Sljedeći na listi je Tim Matavž sa 227 minuta po golu u ligi dok svima ostalima treba dosta više.

    Broj asistencija

    Broj-asistencija.png

    Nedostatak u golovima Fruk nadoknađuje u asistencijama gdje je uvjerljivo prvi s 15 dodavanja za gol. Gledajući samo HNL, duplo manje ima Mierez dok Petković čak tri puta manje asistencija! Zanimljivo je vidjeti da su čak dva napadača u top 3 što se tiče asistencija. Treće mjesto dijele veznjak Mudražija i napadač Štrkalj, a drvenu medalju je dobio Petković s pet asistencija (prvo mjesto u Dinamu drži Baturina sa sedam asistencija).

    U Europi su samo asistirali Petković i Fruk što znači, kad bi se sumiralo, da je Petković drugi najbolji asistent ove sezone. U Kupu nijedan od odabranih igrača nije asistirao.

    Sudjelovanje u golovima

    Sudjelovanje-u-golovima-HNL.png

    Ovdje su uzete vrijednosti samo za HNL radi zanimljivosti podataka. Graf prikazuje jednu "anomaliju", a to je činjenica da je Fran Karačić, otkako je potpisao za Rudeš ove zime i kada je bio na terenu, sudjelovao u 67 % svih golova Rudeša! Naime, u sedam utakmica upisao je jedan gol i tri asistencije, a Rudeš je u tom periodu zabio 6 golova. Ništa manje bitan u Rudešu (za njihove standarde) nije Latković sa svojih dva gola i dvije asistencije u 24 utakmice.

    Zanimljivo je vidjeti da su Štrkalj, Mierez, Erceg i Livaja jako bitni kotačići u svojim klubovima. Štrkalj je sudjelovao u 40 % svih golova kad je bio na terenu, Mierez 39 %, Erceg 38 %, a Livaja 34 %. Izostanak tih igrača pokazao se kao veliki hendikep jer su te ekipe puno teže zabijale kada navedenih igrača nije bilo. Tako je Štrkalj svojim golovima i asistencijama sudjelovao u 33,33 % svih golova Slavena, Mierez u ogromnih 40,38 % Osijeka, Erceg također u 33,33 % Istre, a Livaja u 34,15 % Hajduka. Bez obzira što Ercega nema gotovo mjesec dana u klubu, ostavio je velik utisak u Istri gdje mu je prva pratilja po golovima Matej Vuk (4 gola).

    Ostatak ekipe sudjeluje manje u golovima svojih momčadi što pokazuje na raznovrsnost strijelaca i činjenicu da se lakše mogu podnijeti s izostankom svojih igrača (iako je Petković priča za sebe i svi znamo koliko znači Dinamu neovisno što ne zabija).

    Golovi i asistencije

    Golovi-i-asistencije.png

    Listu po golovima i asistencijama u svim natjecanjima predvodi Petković s 17 golova i 9 asistencija što u HNL-u, što u Europi. Drugo mjesto drži Mierez s 16 golova i 7 asistencija dok je broncu dobio Fruk s 3 gola i 16 asistencija. Osim G + A, zgodno je vidjeti u kojoj frekvenciji određeni igrač to ostvaruje. Petkoviću je za gol ili asistenciju potrebno 122 minute dok se ispred Miereza ubacio Mudražija s 132 minute za G ili A, a s čak 9 G ili A manje. Mierez i Fruk drže granicu ispod 140 minuta, a interesantno je za vidjeti da su ispred Livaje Štrkalj i Matavž koji u zadnje vrijeme ne igra, no i dalje drži dobru brojku. Najneefikasniji u ovoj rubrici je Latković kojemu treba 411 minuta za gol ili asistenciju.
  • Keyser Soze
    8.1k
    Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik. Kako Dalmatinski portal neslužbeno doznaje, novi predsjednik Hajduka trebao bi biti Ivan Bilić, ekonomist i financijski savjetnik.
  • Shane
    165
    Kružni tok, ovaj izgleda kao Lukša u mladim danima.
  • Navijač Dinama
    7.3k
    mislim da i Petkovic ima i manje odigranih utakmica od Miereza, cirka tri- četir, što mu daje još više na značaju, pogotov nama.
  • San Lorenzo
    11.2k
    Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik. Kako Dalmatinski portal neslužbeno doznaje, novi predsjednik Hajduka trebao bi biti Ivan Bilić, ekonomist i financijski savjetnikKeyser Soze

    Znači nakon Lukše im treba financijski savjetnik. :chin:
  • NitkoBitan
    11.9k
    Lud covik koji se uklapa u ludilo dolje.

    Novi (vjerojatni) predsjednik Hajduka.
  • Mr Anderson
    5.3k
    Znam ga, radio sam nekad s njim.
  • NitkoBitan
    11.9k
    I? Jel kapacitet za vodit Hajduk?
  • Mr Anderson
    5.3k

    Pa teško je reći, prošlo je više od 10 godina, po meni nije. Nije isto voditi takav klub oko kojeg je uvijek ludilo ili tim od 10 ljudi. Vjerojatno je neka dubioza u financijama ako uzimaju za predsjednika čovjeka iz tog područja.
  • blackbully
    4.4k
    Jebe se Lukši :rofl:

    Screenshot-20240423-200806-edit-95561099125628.jpg
  • NitkoBitan
    11.9k
    Novi predsjednik Hajduka.

    "Ipak i dalje svaki ponedjeljak bih nakon iscrpljujućeg vikenda vezao kravatu i uredno radio svoj posao. Bio je to pravi "dvostruki život" povezan jedino mojim prepričavanjima vikend dogodovština kolegama kojima sam bio jako zabavan i "poseban". Imao sam svoju publiku i repertoar. Preuveličavao sam priče, činio ih zanimljivijima i tako postao jako popularan. Unatoč svemu tome osjećao sam se prazan. Niti buka stadiona, a niti sva tapšanja po ramenu nisu mogla zatomiti moje vapaje za istinskim ispunjenjem.

    Godinama me Kristijan nagovarao da pođem s njim u crkvu, a da će on zauzvrat poći na utakmicu sa mnom. Godinama bi se ja samo nasmijao, odgurnuo ga riječima, ili rukom. Smatrao sam se katolikom, a on je bio tek neki "sektaš". Pred Božić, bili su to moji posljednji dani u uredu u Zagrebu, jer posao me vodio u Ljubljanu, Kristijan me je još jednom upitao "Hoćeš li doći u subotu u crkvu?" Bio sam pijan i alkohola i zadovoljstva što idem na novu radnu poziciju, pa sam pristao.

    U subotu me Kristijan dočekao na pragu svoga doma u papučama i umjesto u crkvu uveo u stan gdje se okupljao njihov molitveni tim. Bio sam ljut i razočaran, no on me posjeo između sebe i naše kolegice koja se obratila koji mjesec ranije. Bijes me prolazio dok sam slušao njihovu pjesmu, molitve, smijeh. Narednih dana doživio sam napade od Zloga, ali i izbavljenje od Boga. Povjerovao sam u Isusa i doista sve čemu sam se nekada rugao sada mi je postalo dragocjeno. Život mi se sasvim promjenio, osjećaj punine, radosti i to da sam voljen od Oca ispunja me svakim danom sve više. Isprazne zabave i priče to nisu mogli.

    Nogomet? Za mene su sada najnormalniji navijači oni koji pogledaju utakmicu na TV-u i na koje ishod ne utječe toliko, već mogu u dobrom raspoloženju provesti ostatak večeri. Takvih zapravo i nije malo, ali takve nitko ne zove navijačima. Ako već netko ima potrebu za navijanjem i slavljem, neka bogove nogometa zamijeni Stvoriteljem, jer pismo ne kaže bez veze: "Hvalit ću te svim srcem svojim, pred bogovima pjevat ću ti hvale" (Psalam 138:1)."
  • Joza
    335
    Bel nam sudi protiv varaždina
    Kolaric lokomotiva rijeka
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.