• dinamo u srcu
    1.2k


    Ja cu nadodat malo kriticki da su troskovi puno veci nego sto su bili 2000godina, a to nisi spomenuo. Naravno da je danas puno lakse zaradit nego prije.

    Razumijem da se puno olaksalo u mnogim stvarima, u par klikova narucis odjecu hranu, kupis kartu i sacuvao si zdravlje i vrijeme.

    Tko hoce radit i zaradit moze di god hoce, a to nije bilo bas moguce 2000 godinama. Danas mozes u par dana dogovorit posao i otic van, na brod, mozes radit koji god hoces posao. Sezone na moru se bolesno placaju, samo od bakse od konobarenja dobijes mjesecnu placu. Uz to ti svi poslodavci nude i smjestaj i hranu i minimalnu placu ne manju od 1000eura( malo sam i rekao) tako da imas cistu zaradu od svoje place jer nemas prakticki nikakve troskove tih 4 mjeseca.

    Tko hoce zaradit moze vrlo lako, istina troskovi su ogromni hrana, rezije,renta, ali se moze apsolutno.
  • jedan u nizu
    5.8k

    Litra benzina je nekada kostala 6 kuna, danas kosta 1,55 eura
    Burek je nekada kostao 8 kuna, danas kosta 2,20 eura
    itd itd

    Moja generacije je kredite za stan plaćala 6-7%, vi danas imate kredite po 2-3%.Mali dioničar

    danas kreditna stopa nije 2-3% nego vise od 4%, a to je na stan od 250k eura puno puno vise.

    Mi smo diplomske radove pisali posuđujući knjige u knjižnicama, a vi svaki seminar i diplomski možete napraviti bolesno dobro sa besplatno dostupnih izvora na internetu.Mali dioničar

    tvoji roditelji nisu ni imali knjiznicu za takve stvari. Ocemo ovakve stvari usporedivati? Tehnologija ide naprijed, olaksa puno, ali to nema veze sa kupovnom moci

    Možete raditi od doma, sa plaže, od kud god želiteMali dioničar

    ne mogu

    Možete se organizirati da živite 30 km od Zagreba i ne morate svaki dan ići na posao i možete imati jako dobre prihode.Mali dioničar

    ne mogu

    Ja ti govorim iz vlastitog iskustva,Mali dioničar

    tako je, gledas kroz svoje iskustvo, a ne iskustvo vecine.


    Istina, danas ima vise mogucnosti, i ja bih isto rekao da ima posla i prilika za one koji hoce raditi. Ali nisu sve prilike sjajne i bajne kako opisujes. Vecina mladih sa prosjecnim primanjima ne moze kupiti stan u danasnje vrijeme. Cijene stanova i cijene najma su nam skoro kao u zapadnoj europi, a prosjecne place i minimalne place daleko manje. Ako mladi u Njemackoj tesko dolaze do stana, zasto mislis da je nama lakse?
  • jedan u nizu
    5.8k
    I onda mi netko kaže zašto mladi odlazeMrvica

    i jer je mnogima vise pun kurac slusati ciji je djed bio partizan, a ciji ustasa.
  • Mlađi referent
    10.4k
    Telegram tvrdi da DP traži:
    - MUP
    - pravosuđe
    - kulturu
    - regionalni razvoj

    I da smo na korak do nove vlade
  • Jaro
    5.4k
    po tome odustali odgospidarstva i poljoprivrede - vise svinje u Slavoniji nisu problem...

    Sazvakat i ispljunut ce ih HDZ samo tako...
  • ElektricnaInfluencija
    153
    Ne vjerujem da će im HDZ predat Ministarstvo unutrarnjih poslova
  • gledatelj
    202
    82Skmnp
    Posrali se sami po sebi
  • gledatelj
    202
    https://ibb.co/82Skmnp
    Neće mi sliku stavit pa evo link
  • Oluja
    3.6k
    pa upravo traženjem MUP-a i pravosuđa žele postići da takvi ipak ne budu na slobodi.
  • gledatelj
    202
    Hoće i Plenkoviceva baba onda dobit koje ministarstvo
  • Oluja
    3.6k
    Duboko sam uvjeren u to da neće. Uzimajući u obzir Plenkovićevu dob teško je vjerovati da mu je baba uopće živa, a ako i je živa ne vjerujem da ima afiniteta prema ministarskoj fotelji.
  • gledatelj
    202
    A da, teško s obzirom na godine da bi mogla bit i gradonačelnik Vukovara i vodit ministarstvo
  • Mlađi referent
    10.4k
    Divno je vidit ljevicu na aparatima

    Još kad krene strogi režim na granicama prema alienima koji ilegalno upadaju u našu zemlju, jaoo, kad krene plakanje :love:
  • Neki tip
    19.1k
    Dragi mladi, najte kaj zamerit, ali iz moje staračke perspektive (solim pamet, glumim tatu, serem kvake, ne razumijem vas, ishlapio sam, niš ne kužim i sve to) - prilično ste zabrijali na nekakva imaginarna "prava" za koja smatrate da ih imate i za koja mislite da vam svijet duguje.

    Starci su vam trebali više omogućiti, Hrvatska vam je trebala više omogućiti, poslodavac bi vam trebao više dati.

    Na skoro svakom razgovoru za posao s tzv. "Generacijom Z" ista je priča. Prvo prava, onda možemo malo i o obvezama. Odgovornostima. Zahtjevima.

    I ne, nisu "svi" takvi, nikad nisu. Svako poopćavanje zahvati "nevine" - evo ja, evo moj primjer, evo znam ja... ma ne sumnjam ja u tebe, ti si vrijedan i super. I znam da znaš bar jednog koji je super.

    Pričam, dragi mladi, o trendu. O dojmu koji dijelim s još starčadi koja ne razumije.

    Odrastali smo u puno težim uvjetima, tražili poslove u puno goroj ekonomskoj situaciji, podstanarili u manjim i lošije namještenim stanovima, zasnivali obitelji na jednoj plaći (i ne, nije nam bilo "tada lako" i "moglo se", nego je bilo teže i lako vam to dokažem ako bude trebalo), za vrijeme studiranja radili sve i svašta, jer su starcima kasnile plaće po mjesec, dva, a kad bi konačno došli do prvog "pravog" posla pitali i sami gledali što možemo naučiti, napraviti, uskočiti, poboljšati.

    Ne kažem da i vi trebate težim putem. Pa imam klince. Želim da im bude lakše nego meni, i bit će im, kao što su se moji roditelji trudili da meni bude lakše nego njima.

    Ali tim klincima tupim i dok im u koštanu srž ne usadim ću tupiti da su odgovorni za svoje izbore i za svoj trud i da će to, jer hoće!, odrediti kako će im biti. Ne u svakoj situaciji i ne od danas do sutra, ali na samo maalo duži rok uvijek i beziznimno hoće. Naravno, ne pričam im o strankama i skupoći nekretnina, nego ukazujem na njima bliskim situacijama u kojima se nađu.

    Da, postoje lakše i teže okolnosti, rodimo se u različitim obiteljima, kvartovima, gradovima i selima, imamo različite političke, sigurnosne i ekonomske okolnosti.

    Govorim o tome da moja generacija, a ja sam 10ak ili 15 godina stariji od vas kojima se obraćam, ne 50, nije rasla u nekim bogatijim obiteljima, nekim boljim kvartovima, da nismo imali neke povoljnije političke okolnosti niti je ekonomska situacija bila bolja, dapače. Sve navedeno bilo je, u prosjeku, zahtjevnije.

    Tu se, zapravo, posve slažem s kolegom @Aggro (premda su nam polazne perspektive vjerojatno različite). Ako vam ono što imate ne odgovara i ne paše - mijenjajte svegavam, zašto se mirite sa statusom quo?

    Možete promijeniti društvo ili sebe, a vi čini mi se ne radite nijedno od toga nego odabirete, ako o odlascima iz zemlje pričamo, promijeniti društvo tako da ga zapravo zamijenite, ne promijenite.. naprosto odete u drugo, jer je tamo "zelenije".

    Legitimno, naravno, i to je odluka.

    Kao što moj mentor na faksu jednom slikovito reče.. "mi smo mislili da možemo pokrenuti planine, a vaš je domet borba za kvalitetnije lignje u menzi".

    Možda griješim, ali čini mi se da i od tog skromnog naslijeđa odustaste.
  • BBB Baranja
    230
    Ja cekam plakanje Urske Raukar i ostalih "kulturnjaka" kad Hasanbegovic opet bude ministar :love:
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.