• BBB Sibenik
    3.9k
    Ogiwara livo, RPG desno moćno!
  • Izet Hajrović
    819
    oni itekako mogu biti tipovi igrača poput Frimponga i Grimalda u Bayer Leverkusenu. Dobro, neće biti baš tako efikasni, ali mogu igrati takvu ulogu modernog wing-beka. Obojica se vole ubacivati u kazneni prostor, pogotovo RPG.
  • Kujtim Shalla
    2.1k
    :rofl: nemoj mi Bojdo dirat
  • Nemrem igra Dinamo
    403

    Hvala na glasu don :wink:
  • veselko tenžera
    1.2k
    Baturini, Vidoviću i Špikiću strašno odgovara kad ne igraju visoko kao krila/desetka nego kad su povučeniji. Kad imaju ispred sebe prostora i 2 napadača do izražaja dolazi njihova prodornost. Svaki na svoj način, Vidović odličnom tehnikom i kretnjama napada prostor, Špikić brzinom, Baturina je brži od Vidovića, bolji tehničar od Špikića.

    Ovo kako smo mi izgledali do njihovog gola i još više kako su oni bili nemoćni me podsjetilo na Jakirov Zrinjski u Premier ligi. Dominacija i kontrola, a protivnik nemoćan. Da se malo realizacija popravi to bi bile lagane pobjede osigurane za poluvrijeme. Onda je lakše odmarati dio igrača i uigravati nove zamisli. Kraj je guste sezone pa to nije prioritet, ali to je put koji si Dinamo mora osigurati kroz sezonu u HNLu.
  • blue heart 72
    1.3k
    Ako tučemo Loksu, nadam se bez toga ako, prvi put ove sezone sjedamo na prvo mjesto. Pa i ako je najvjerojatnije samo na 1 dan, opet lijepa spoznaja da dolazimo tamo gdje i pripadamo
  • pencilneck
    635
    Rijeka sigurno velike nade polaže u to da ćemo kiksati u Kranjčevićevoj s obzirom na to da Lokomotiva ove sezone izuzetno rijetko gubi utakmice i bili su nam najteži protivnik ove sezone. Ako tu tekmu uspijemo riješiti, moral će Riječanima pasti, bit će u situaciji da nam prvi put gledaju u leđa i ne bi me začudilo da puknu pod pritiskom već protiv Gorice tu istu večer.

    Ogromna tekma nam je ova u nedjelju. Možda i ključ prvenstva.
  • NKDZ86
    206
    Jedini pravi pristup za pobijedu protiv lokomotive : stisnut, pucat što više, ne pimplat i grist od prve do zadnje minute utakmice.
  • San Lorenzo
    11k
    Ogromna tekma nam je ova u nedjelju. Možda i ključ prvenstvapencilneck

    Jubilarna 25. prekretnica sezone! :razz:
  • Iskrenjak
    93
    Sad gledam, stvarno ako to dobijemo bez puno drame - bit ce cisti pokazatelj da smo u formi i da bi to moglo biti napokon to.
    Pa zadnji puta kad smo ih dobili sa vise od jedan razlike je bio prije vise od 3 godine! 11.4.2021.
  • rioda
    2.2k
    BBB najavljuju turnir "Za sve one kojih nema" 12. svibnja u Kušlanovoj. Uz turnir, održat će se i koncert, ali i revijalna utakmica na kojoj će snage odmjeriti ekipe igrača i navijača s nikad odigrane utakmice 13. svibnja 1990.
  • Pesca90
    29
    na ovome igralistu sam odrastao i imam termina i utakmica kao Zannetti i Maldini zajedno za Inter i Milan.Dan poslije Osijeka nadam se sa prvog mjesta da to lagodno igramo
  • NitkoBitan
    11.8k
    na ovome igralistu sam odrastao i imam termina i utakmica kao Zannetti i Maldini zajednoPesca90

    A tko nema, najbolje igraliste u Zagrebu :cool:

    Nadam se festivalu Dinamovstine na Pesci i neka dodu stotine i stotine Dinamovaca. Valjda ce vrijeme posluzit.

    Btw. bilo bi lijepo da dodu i igraci Dinama pa neka nastane kultnija slika od one iz Dugava. Kakav bi to show bio da igraci svjedoce nogometnim carolijama svojih navijaca :sweat:
  • NVKOD
    707
    Ususret završnici ove napete sezone, odlučio sam malo pogledati kako stojimo s brojem gledatelja na domaćim utakmicama (isključivo HNL). Podaci su preuzeti sa Transfermarktovih stranica, stoga može biti malih odstupanja što se tiče starijih sezona.

    Broj-gledatelja.png

    Daleko najjače sezone (otkako postoje podaci) su sezona 2006/07 s ukupno 121 500 gledatelja na HNL utakmicama i 2007/08 s 123 800. Nakon tih sezona slijedi slobodan pad što se tiče gledanosti gdje je u prosjeku bilo 67 362 gledatelja (gledajući od sezone 2008/09 do 2019/20). Za sezonu 2020/21 kao koronu sezonu nema smisla išta analizirati, a manjak gledatelja zbog mjera zaštite se osjeti i u sljedećoj sezoni. Ponovni zamah dobivamo u prošloj 2022/23 sezoni kada je HNL utakmice pratilo 109 097 ljudi. S obzirom da smo ove sezone cijelo vrijeme gledali u leđa najvećim rivalima, to se odrazilo na broj gledatelja. U današnjih 16 utakmica, na Maksimiru je bilo 120 306 ljudi, s tim da nam je preostao derbi s Osijekom i možebitna proslava naslova protiv Rudeša u kojem se će se dodatno podebljati rekord posjećenosti.

    Gledajući prosjek u 18 sezona, ispada da na Maksimir godišnje dolazi 75 271 gledatelj, no kada bi izuzeli korona sezonu (gdje je ukupna dolaznost bila 1169 gledatelja), prosjek se diže na 79 630.

    Prosjek-gledatelja.png

    Osim ukupnog broja posjetitelja, valja pogledati i prosječnu dolaznost na domaće utakmice. Zanimljivo je primijetiti da smo dosad jedino u sezona 2006/07 i 2007/08 imali prosječnu dolaznost iznad 7000 (u sezoni 2007/08 iznosila je 7282). Od 2008/09 do 2019/20 prosjek je iznosio blijednih 3935. Korona sezona ponovno narušava izgled grafa, a od 65 gledatelja po utakmici u 2020/21, rastemo na 3926 u 2021/22 sve do 6061 u 2022/23 i 7519 u ovoj sezoni. Također, nedostaju dvije domaće utakmice i zbog važnosti obaju utakmica, vjerujem da će prosjek gledatelja debelo premašiti 8000.

    Gledajući prosjek u 18 sezona, prosječan broj gledatelja na HNL utakmicama je 4401, a bez korona sezone bilo bi 4656.

    S pravom se može reći samo jedno:
    BBB-OVISNICI.jpg

    Zato pravac na Maksimir!
  • NitkoBitan
    11.8k
    Statisticari, kada je zadnji put na utakmici Dinama protiv Varazdina/Varteksa u Varazdinu bilo vise od 10 tisuca ljudi? Mislim da nam se iduce subote sprema spektakl.

    Zagorci, Prigorci, Medimurci poludite... i izadite drugima u susret oko kupnje karata za domacu tribinu.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.