• Maki2
    454
    Kaneko je igro wing beka jako puno u Japanu. Ogiwara takoder.
  • Nevo7
    608
    Evo, ja bi ovako nekako. Dobijemo viška igrača u sredini, krila tak i tak nemamo, osim Hoxhe o kome nema smisla raspravljati ili Špikića koji, po meni, bez problema može igrati sve desno, ali i lijevo. Da se popravi u glavi, da ga krene, on bi kao Srna, Tomečak, Vrsaljko mogao se spustiti i igrati desnog beka ili vingbeka. Ogiwara i Kaneko su tak i tak u Japanu igrali kao vingbekovi. Obrana bi bila gušća, a Ristovski s godinama gubi moć ponavljanja pa bi mu ova uloga desnog stopera dobro došla. Slično su primijetili Francuzi sa RPG-om pa su ga sa desnog beka stavili na stopera.
    Čak bi u nekim mojim ludim snovima, da imamo sposobnog trenera koji razmišlja a ne glumi, mogli bi Rileta u fazi napada prebaciti na desnog beka, Kaneka na krilo gore. Asimetrija je godinama već popularna...
    U vezi, Baturina više iza, kao neki središnji vezni, osmica. On je po meni kao Kovačić. Pa i Modrić je prodisao kad je dobio prostora da povuče loptu naprijed i onda je tek preda, a ne da čeka na gotovo. Sučić kao zadnji vezni. Nemamo drugog i nemamo boljeg i sasvim dobro to igra. Mišić kao drugi pivot u tandemu sa Baturinom, iako bi ja njega rađe iza, al tu ima veću slobodu koju on zna koristiti. Bulat bi tu isto bio dobar, Halilović isto.
    Vidović kao desetka, prednji vezni, polušpica iza Petkovića koji bi mu mogao ostavljati lopte, utrčavati iz drugog plana, kombinirati kaj već. A daleko nisu niti Baturina i Mišić/Bulat da se ubace.
    U nekim idejama formacija bi mogla umjesto 3-5-1-1 biti 3-4-2-1 sa Baturinom i Vidovićem kao duplim desetkama.

    lineup.png
  • Petar86
    592
    . sve to dobro zvuci ali nama u prvenstvu s 4-2-3-1 nikog nema u zavrsnici i mucimo se zabiti gol, s ovakvom postavom ja ne vidim nacina da zabijemo... bilo bi idealno kreniti s 4-2-3-1 zabiti i onda se povuci u tvoju formaciju

    A ici na nulu protiv Betisa je nemoguce ja mislim
  • DiddyGuela
    968
    Tu doslovno nemas igraca koji ima mogucnost zabijati u seriji, tipa 30 golova u sezoni. Ne bi rekao cak da imas njih 3 koji kombinirano sigurno zabijaju 30-40 u sezoni.

    Obrana također vrlo tanka protiv formacije s 2 napadaca. Bas bi me zanimalo kako bi npr. Ogi/Kaneko kao bekovi branili drugu stativu protiv napadca poput Miereza. A cak je i on blagi primjer onog sto bi nas cekalo protiv obiljnih protivnika u EU.
  • austrijanac
    2.7k
    U tekmama HNL-a možeš bez beda s Brodićem ili Kuletom kao još jednom špicom, bez Mišića.

    Pa i Modrić je prodisaoNevo7

    Za ovo imaš pivu, Baturina bi isto mogao tim putem. Ovog je pijanac Rednkapp spustio uz zadnjeg veznog i dao mu svu slobodu.
  • Nevo7
    608
    sve to dobro zvuci ali nama u prvenstvu s 4-2-3-1 nikog nema u zavrsnici i mucimo se zabiti gol, s ovakvom postavom ja ne vidim nacina da zabijemo... bilo bi idealno kreniti s 4-2-3-1 zabiti i onda se povuci u tvoju formacijuPetar86

    stari moj, da nas Jakir čuje za fluidnost, mijenjanje formacije za vrijeme tekme, bilo bi mu slabo. Bilo bi kao onaj sa crnogorcima "jesam glumac al nijesam kaskader"

    Formacija nije sveto pismo da mora tako biti čvrsta cijelu tekmu. Realno, tercet najboljih trenera na svijetu, Guardiola, Ancelotti, Xabi Alonso, svi oni imaju fluidne formacije. U fazi napada su ovakvi, u obrani onakvi, sve se mijenja i funkcionira. Zato, zakaj ne, počnimo sa jednom, probamo izvuči nekak, i u fazi odmora zgusnemo sredinu. Dobro kažeš

    U tekmama HNL-a možeš bez beda s Brodićem ili Kuletom kao još jednom špicom, bez Mišića.austrijanac

    Pa da, ako mi kao Dinamo, sa igračima kao Kulenovićem i Brodićem, nemremo nekim goricama, varaždinima, istrama, rudešima zabiti barem dva komada bez Petkovića, Mišića, Baturine, onda možemo slobodno ključ u bravu i baviti se baletom
  • Kepec
    4.8k
    Dinamovi navijači su zaslužili da naredna 4 dana imaju "praznik".
    Dragi igrači, omogućite nam to. Dajte sve od sebe da pred punim Maksimirom (koliko je to moguće) osigurate još dvije europske utakmice.
    Dragi igrači dajte sve od sebe, pripremite se za Rijeku koja je u naletu i pokažite joj tko je gazda hnl-a.
    Podrška koju uvijek tražite (s razlogom) je ovdje. Konačno. Nema potrebe za dijeljenjem besplatnih karata i pozivnica, moljakanja po školama, raznim oglasima itd. Navijači su ovdje, pred karatanom, na stadionu, svjesni situacije. Svjesni da je svaki čovjek bitan svakom igraču.
    Ovo nisu utakmice s niželigašima gdje očekujemo laku pobjedu. Ovo su utakmice gdje se pokazuje kaj je Dinamo. Narednih dana upravo na vama je red da to pokažete.
    Dragi navijači, bili na Zapadu, Sjeveru ili možda jugu, nemojte otić prije 90.+ minute. Nemojte prestat navijati. Nemojte odustati od igrača na terenu.
    Ova momčad ima tu kvalitetu, i za proć dalje u Europi i za osvojiti 3 boda protiv vodeće Rijeke. Samo ta kvaliteta treba izaći na vidjelo.

    S tobom uvijek prolazili sve, svugdje bili samo zbog tebe, tebe branili tebi vjerni ostali, ponosni su tvoji Purgeri.
  • Krizy
    36.5k
    Osvojiti naslov i ušutiti gamad. Prilično jednostavno.
    Neka onda čupaju što god žele.
  • NitkoBitan
    12.3k
    Ja sam ih sve blokirao. Nek im tovari lajkaju i citaju clanke, tanko ce srat.

    Najbolje im nis ne komentirat i klikat, tako zaraduju.
  • wolfgang14
    1.1k
    Jel iko zna kaj je ovo

  • Paggini
    7.1k


    Molimo se svi da je presica za otkaz Jakiru
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.