• duksy
    115
    Nakon svega kaj su napravili i kaj upravo rade Palestincima, bilo bi sramotno da im išta damo da grade.
  • Patak
    2.5k
    Joj, kaj se tu sve ne da pročitati. Evo mojih bombica za dobro jutro:
    1) Holokaust je učinjen prema hrvatskom narodu na kraju 2. svj. rata. Za to nemamo popise ali imamo kosti po Kočevskom rogu, Hudoj jami i drugim jamama, Macelju, Bleiburgu, križnom putu i bezbrojnim drugim stratištima. Uz kosti imamo i kosu od djevojaka iz tih istih jama. Drugi narodi dobro vode sjećanje na svoje žrtve, jedino mi ne.
    2) Židovima treba vratiti svu pokradenu imovinu i od ustaša i od komunista, isto kao i katoličkoj crkvi. Ono što nisu pokrali ustaše 1941 su nacionalizirali (pokrali) komunisti 1945. Ako žele graditi sinagogu naravno da nek grade, nadam se da im neće ekipa, poklonika bravara na vlasti to spriječiti, kao što im je bravar to sprječavao, izgradivši robnu kuću koliko vidim. I nek im grad plati, nemam ništa protiv, manje će biti novaca za njihove bolesne "projekte".
    3) Riječ sekularno ne postoji u hrvatskom Ustavu. To uvijek tvrde oni koji ga nisu pročitali. A neće nikad ni biti jer jednom kad imigranti dobiju većinu dobit ćete državu kakvu imaju u svojim matičnim državama. A one nisu "sekularne", i zato je bilo važno ukinuti demografsku mjeru u Zagrebu, a vrtići se grade za migrante.
    4) Zagrebački tramvaj (+autobusi) je jedan od najboljih na svijetu. Ocjenu 3 mu može dati samo onaj koji nije otišao dalje od Bregane. Ocjena je 5+. Čist, uredan, vozi 24 sata 365 dana u godini, klimatiziran, pokriva praktički svaki kutak grada i predgrađa. Ekipa koja putuje po svijetu nikad neće kritizirati zagrebački tramvaj, zato sam i napisao da netko pronađe neku kritiku istinskih putopisaca ili blogera. Takvih naravno nema jer bi im se smijali drugi putopisci. Doduše, sad nam je u gradu leftardska nesposobna sekta koja tu vrhunsku javnu uslugu može urušiti kao i odvoz smeća.
    5) Mainstream dnovinari zajedno sa gradskom woke sektom na vlasti su izrazito antikatolički nastrojeni, nimalo tolerantni prema katolicima. Pa neki tip je staru ženu katoličku aktivistkinju nokautirao na Cvjetnom placu prije par godina pa su ga "babe" i mediji opravdavali, organiziraju se akcije protiv katolika od Savice do Trga, traže se izmjene GUPa da se ne može izgraditi Crkva na Vrbanima. Siguran sam da je u Turskom carstvu bilo više tolerancije prema katolicima od današnjih wokera na vlasti. Tad je samo bilo bitno da je zvonik niži od minareta. E, a danas...
  • Neki tip
    19.6k
    Pa neki tip je staru ženu katoličku aktivistkinju nokautirao na Cvjetnom placuPatak

    Ne miješaj mene u to! :lol:
  • Patak
    2.5k
    Ups, sorry, ali vidiš da ti je ostao onaj dodatak "sa zapada" ne bi nikad došlo do te zabune. :-)
  • jedan u nizu
    6.7k
    @Patak
    Nigdje u ustave ne pise doslovno 'Hrvatska je sekularna drzava'. Sekularan je pojam koji opisuje nesto, ne mora nuzno biti upisan tim slovima u zakon.

    Evo sad cu ti citirati ustav

    Članak 41
    Sve vjerske zajednice jednake su pred zakonom i odvojene su od države.
    Vjerske zajednice slobodne su, u skladu sa zakonom, javno obavljati vjerske obrede, osmivati škole, učilišta, druge zavode, socijalne i dobrotvorne ustanove te upravljati njima, a u svojoj djelatnosti uživaju zaštitu i pomoć države.


    Pa sad ti meni reci da li smo ustavno sekularna drzava ili ne.
  • deda
    29k
    Ako su "odvojene od države" onda smo sekularna država.
  • Neki tip
    19.6k
    Ako vam je do rasprave o Hrvatskoj kao sekularnoj državi, onda ne donosite zaključke neinformirano, neprečac, paušalno i kako vam se sviđa, nego pročitajte što su već napisali oni što nešto o tome znaju i čitali su druge koji nešto o tome znaju.

    Pa onda, ako vidite kakvu rupu u argumentaciji, propust, nepokrivenu nišu, eto vam prostora.

    Je li Hrvatska sekularna država?

    Riječ je o Preglednom radu koji se u kategorizaciji znanstvenih radova definira, svojim riječima parafraziram, kao recenziran rad koji sadrži izvoran, sažet i kritički prikaz jednog područja ili njegova dijela, uz istaknut i izvoran autorov doprinos raspravi.

    Drugim riječima, naći ćete što drugi kažu o tome, što autor kaže o onome što su drugi rekli pa potom sigurno bolje i razumjeti ne tako prostu i crno-bijelu temu kakvom ovdje ispada.
  • mali M
    3.8k
    naravno da nije crno bijelo, baš o tome se i radi. kod nas je sekularizam istoznačnica sa ateizmom i to korištena i od religijske i ateističke strane.. a to je u suštini krivo. kad se kaže da vjeronauku nije mjesto u školama to nije sekularizam nego baš suprotno.. Iz moje perspektive, problem je što je kod nas sekularizam riječ koja se koristi kako kome paše, najčešće od politike, najčešće ovisno kojoj se skupini građana obraća. nama ideologija vlasti određuje što znači sekularizam. Ono što ja vidim je da se kod nas u biti događa sekularizacija, a to je sasvim druga riječ i to je baš baš netolerancija prema Crkvi.. to su one fore o slobodi, ali koja se dobiva oduzimanjem slobode drugome.. Sekularna država bi trebala biti suegzistiranje religije i nereligioznog društva, vođena moralnim vrijednostima, a mi ga svodimo na ili/ili.. Po meni se sve uvijek svede na moralne vrijednosti, a tu pada gro ljudi. Lakše je reči da je Crkva trula nego priznati da ti lažeš, da kradeš ili vrijeđaš druge... teško je živjeti ispravne moralne vrijednosti, zato ja uvijek gledam kakve tko ima moralne postavke i u svojim društvenim i političkim stavovima.. licemjera ima sa obje strane (političar x: "ja sam dobar vjernik katolik, ali ne dopuštam da mi vjera određuje moje političke odluke" :roll: ) tako da... sekularizam je čisto da država ne može upravljati Crkvom i dapače obratno, da Crkva ne upravlja državom.. sve ostalo su parole koje izvikuju pojedinci za svoje ideologije...
  • Tom Hanks
    2.7k
    Pretraži članke po googlu sa svećenik pa javi koliko je pozitivnih a koliko negativnihmali M

    Bilo bi odlično kada svećenici ne bi davali povoda da ih se drži pod povećalom
  • mali M
    3.8k
    Bilo bi odlično kada svećenici ne bi davali povoda da ih se drži pod povećalomTom Hanks

    Taaaako je... Samo si potvrdio moje riječi... Pretpostavljam da poznaješ osobno ni jednog, ali imaš svoje legitimno mišljenje... :roll:
  • NitkoBitan
    13.3k
    Bilo bi odlično kada svećenici ne bi davali povoda da ih se drži pod povećalomTom Hanks

    Pedofila ima u svim sferama drustva, a svecenici nisu jedina profesija koja je u kontaktu sa djecom. Ne bih rekao da nesto posebno odskacu od opce populacije po stopi pedofilije xy/100k. Medutim puno vise klikova donosi clanak koji za pedofiliju optuzuje svecenika, a ne automehanicara, a ima tu i pakosti. Odnosno ako pedofil nije svecenik onda medijima uopce nije bitno cime se bavi.

    Osnivac portala koji prednjaci u napadu na svecenike sto se tice pedofilije je i sam pedofil. A i poznat je onaj slucaj novinara iz Jutarnjeg koji se dopisivao sa maloljetnicama, brzo se to zataskalo i bome ti novinari stite ljude u svojim redovima. Tko zna, mozda ima vise pedofila medu novinarima nego medu svecenicima :chin:
  • mali M
    3.8k
    ma vjerujem kako nike mislio samo na to, ali point taken.. statistički ih je najviše u obitelji, školskim djelatnicima, sportskim trenerima ali naravno da neće zagovarati gašenje škola ili sporta zbog toga... S druge strane, slažem se da su i najveća sablazan svećenici jer oni ne da bi morali biti bolji, nego nikad bili spomenuti u tom kontekstu. A za ostale stvari koje se pišu o njima su odreda gluposti...
  • Tom Hanks
    2.7k
    Znamo ih i predobro,a ti guraj pod tepih i dalje slobodno

    @NitkoBitan nisam ni mislio samo na pedofiliju jer to nije jedini problem
  • Jaro
    5.9k
    Medutim puno vise klikova donosi clanak koji za pedofiliju optuzuje svecenika, a ne automehanicara, a ima tu i pakosti.NitkoBitan

    Srecom ne postoji globalna udruga automehanicara koja je godinama, desetljecima sustavno radila na zastiti pedofila u svojim redovima, koja je optuzenog ili sumnjivog automehanicara prebacila iz FIAT servisa u Bedekovcini u CITROENOV u Zelinu... Fakat pakosno...
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.