• Crni86
    1.2k
    ak za 500k dobijemo Brekala na pola sezone to je dobar posao. Jos ako se dogovori i otkup do max 2,5 mil. moze se rec da je odraden vrhunski posao.
    Po meni smo jos uvijek deficitarni i na poziciji ljevog beka, doso je Ogi ali nemamo zamjenu, pa neka se onda bar neki junior povuce pa da smo poduplani na toj poziciji. I od svih ostalih pozicija me najvise brine napadac ako Petko stvarno ode na ljeto, zbog njegove vaznosti mi jednostavno moramo nac zamjenu za njega vec sada.
  • Izet Hajrović
    910
    Lokomotiva mi izgleda dobro popunjena u vezi, ne znam baš koliko je pametno slati veznjaka u Loksu u ovome trenutku. Imaju oni Mudražiju, Marića, Bubanju i Krivaka koji okupiraju pozicije u vezi. Doduše, Bubanju pokušavaju prodati već 3 prijelazna roka, možda napokon uspiju, ali svejedno im je prioritet razvijati njihove igrače. Ne slažem se da bi Sučića trebalo slati na posudbu, on je jedina prava šestica koju imamo. Postao je rubni prvotimac i vezni red nam izgleda dobro kada su on i Mišić u paru.
  • Izet Hajrović
    910
    ja se nadam da bismo ga mogli zadržati na valu dobre atmosfere ako osvojimo naslov i ako ćemo imati jaku ekipu s Brekalom i Kanekom na krilima za napad na Ligu prvaka. Da se mene pita, na ljeto bih mu dao Drmićev ugovor, prema špekulacijama 1.2 mil, dao bih mu 1 mil. za potpis jer prava zamjena za Petka ne košta sigurno manje od 5 mil. i još bih mu dao bonus od 500k ako uđemo u Ligu prvaka. Mislim da je to realno i izvedivo, Petko mi ne izgleda kao tip koji bi išao samo zbog para, imao je i prije bogatije ponude pa nije išao, a i pametan je on. Jedino na što ne bi ostao imun je vjerojatno poziv nekog kluba iz lige petice iz gornjeg doma tablice, ali mislim da takvi klubovi neće biti previše zainteresirani jer je on specifičan tip igrača i teško da će bilo koji klub iz lige petica igru prilagođavati njemu. Ako ne osvojimo naslov prvaka, onda možemo zaboraviti na ostanak Petka.
  • Common Sense
    511
    Ništa od Lokomotive. Šikić ne želi preuzimati ni dio plaće za posuđene igrače. Igrača na posudbi kompletno plaća Dinamo. Za mlade igrače to nije neki trošak jer ti ugovori nisu visoki. Za Bernauera će se tražiti neki klub koji bi preuzeo njegovu plaću tijekom posudbe i imao opciju otkupa.

    Za one kojima još to nije jasno, kreše se proračun maksimalno, a ono malo love što će se potrošiti uložit će se u lijevo krilo. Drmiću je ponuđen sporazumni raskid ugovora s određenom otpremninom što je on odbio, njemu je draže sjedit na klupi nego negdje igrat i trošit koljena.
  • Ban
    698
    Pa već imamo Krdžalića u Loksi i ništa ne igra, najbolje da im još jednog pošaljemo.
  • Droljo
    5.1k
    kreše se proračun maksimalnoCommon Sense

    I nek se kreše. Moramo imati sto puta jaču momčad sa dosadašnjim proračunom. A drmić nek si ga pljuga.
  • Crni86
    1.2k
    slazem se, ali to se treba razrijesit sad odmah na proljece. Razumijem da je jos puno vremena do ljeta i da Petko ne moze tek tako prelomit to ali mi moramo zastiti svoje interese. Mi u lipnju mozemo preko noci ostat bez njega a svi smo vidli da licimo na drugoligasku ekipu bez Petka. Ja isto vjerujem da se Petku nejde, mozda je i to vise osiguranje bilo Petku ak se nastave sranja i pizdarije u klubu da moze samo dic sidro, povratkom ademija, malo jacim ugivorom i kompetetivnom ekipom vjerujem da bi Petko ostao.iVjerujem da cemo titulu osvojiti, ali moramo i vec sada pocet spremat ekipu za novu sezonu.
  • Izet Hajrović
    910
    slažem se, treba pripremati momčad za novu sezonu. Postoje igrači kojima na ljeto istječe ugovor i s kojima se smije početi pregovarati za besplatan dolazak na ljeto (eventualno provizija za transfer) i na taj način bi mogli osigurati npr. 2-3 pojačanja koja dolaze za minimalne troškove, vratimo Čavlinu i otkupimo Kaneka, Ogiwaru i Brekala te bi u toj situaciji već prije početka prijelaznog roka imali definiranu ekipu. Kasnije se može dovesti nekoga u slučaju prodaje nekog prvotimca.
  • Crni86
    1.2k
    bilo bi zanimljivo vidjet kolko smo trosili u one prve dvije sezone kad je Bjelica doso i kad smo ostvarili dva velika uspjeha. To je negdje otprilike nas realan budget. Jer po ovome i sta se pricalo kad se spominjala opcija b kod financiranja, pa dinamov budget ce uvijek ovisit o rezultatu u europi i prodaji igraca i nije to samo kod nas tako brojni klubovi u nasem rangu tako funkcioniraju, to sta je netko izvlacio lovu preko nekih transfera zadnjih par godina i gdje si nekim igracima dao milijune a ne mogu igrat hnl je drugi problem. U svakom biznisu je sve rizik, samo pravi biznismeni znaju upravljat tim rizikom te povuc poteze kako bi ih smanjili te ostvarili svoj cilj, a mi ocito imamo ljude koji su svjesni da nemaju prave kompetencije.
  • marcio amoroso
    32.5k
    Za one kojima još to nije jasno, kreše se proračun maksimalno,Common Sense

    Krešemo budžet tako što dovodimo igrače koji nam ne mogu pomoći.

    Na ljeto je dovedeno 10 igrača od kojih nam 8 nisu pomogli doslovno ništa.

    Bernaeuer, Sosa, Mykha, Ademi, Halilović, Kačavenda, Stojković, Kule.

    Jedini koji su imali pozitivan utjecaj na momčad su Theo i Kaneko, ali tek pred kraj polusezone.

    Ne štedi se tako da gomilaš igrače koji nemaju kvalitet za Dinamo. Ademija tu mogu izuzeti jer pomaže na druge načine i Stojkovića mogu izuzeti jer je bio peh sa ozljedom, ali je novac na ovih ostalih 6 igrača doslovno bačen u vjetar.
  • Common Sense
    511
    Slažem se, postali smo kao Man United, dovode se igrači stihijski, bez jasne vizije i kriterija. Igrači se masovno gomilaju i preplaćuju. I to nije samo ovaj zadnji prijelazni rok, već to traje zadnjih par sezona. Sve je to odraz lošeg rada uprave i loše unutarnje organizacije kluba.
  • Neki tip
    19.4k
    postali smo kao Man UnitedCommon Sense

    Jebate, pa ovo bi trebalo djeci u školama pokazivati kao primjer važnosti konteksta vremena. :ok:
  • Crni86
    1.2k
    slazem se da ali kad krenes otkupljivat ove koje si naveo (kaneko 1m, ogi 700k i za brekala ne znamo kolko ce bit otkup ali ajmo rec 3m) tu si vec na 5 milijuna, otkup cavline je navedeno da ce nakon jedne sezone bit 750k da svakom sezonom raste za 250k. To je vec 6 milijuna eura. Ako dovedemo brekala uvjeren sam da nejdemo u otkup vidovica, a nadam se ni kacavende. Trebalo bi ciljat igrace ovako kao sto si reko kojima isticu ugovori, te mozda iskoristiti zbivanja (do kojih je nazalost doslo) u Izraelu. Onako smo tamo navodno vec gledali neke igrace, Macabi je igrao EL ove godine. I nadam se da ce se postavit kvalitetna scouting sluzba pa cemo na vrijeme reagirat i dovoditi igrace kao sto smo cini mi se 2018. ( dilaver,ktc, orsa, petko, kadzior itd).
  • Mali Zeus
    9.8k
    Bernaeuer, Sosa, Mykha, Ademi, Halilović, Kačavenda, Stojković, Kule.marcio amoroso

    Bemti kad to ovak vidiš dođe ti zlo. Iako Halilović mi se čini ok igrač kojeg bi trebalo više koristiti, no svejedno.
  • marcio amoroso
    32.5k

    Halilović je bio debela rezerva u jednom Heerenvenu, a u ovom Dinamu se ne može izboriti ni za rotaciju. U 8 najtežih utakmica polusezone valjda nije dobio jednu jedinu minutu.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.