• ZGV
    3.2k
    Jel ima tko cijeli članak?
  • Klenx
    4.3k


    ‘Reći ću vam što je Mamić tražio od Vlatke Peras, imao je dva razloga!‘: Što stoji iza novog bizarnog zaokreta Dinama
    Predsjednik Skupštine Dinama Mirko Barišić i predsjednica Uprave Vlatka Peras su prema potrebi saveznici, a prema potrebi suparnici
    Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 07. prosinac 2023. 06:39
    <p>Zdravko Mamić</p>
    Premium icon
    Zdravko Mamić

    Paun Paunovic/Cropix/Cropix
    Facebook
    Twitter
    Messenger
    E-mail
    Viber
    WhatsApp
    OGLAS

    ADVERTISEMENT
    Koliku su nam točno štetu svojim incidentima posljednjih godina nanijeli Bad Blue Boysi?, upitao je dr. Vladimir Gašparović na posljednjoj sjednici Dinamova Izvršnog odbora.
    Njegovo pitanje stiglo je kao šlagvort na nekoliko prethodnih izlaganja na temu huliganskog pohoda navijača na Atenu. 350 tisuća eura, odgovorio je informiran član klupske vlade. I mi bismo sada trebali razgovarati o većoj kvoti za predstavnike navijača u Skupštini?, poentirao je Gašparović.
    Motivi i želje

    Premda za takva nadmudrivanja nema mjesta u pročišćenim stenogramima sjednica, s nekoliko strana dobivamo potvrdu da verbalna mačevanja, s naglaskom na Atenu, ne silaze s menija novog saziva IO-a, u kojem su mjesto zauzela i dvojica predstavnika sjeverne tribine, Ivan Nauković i Dubravko Skender. Poslije više prozivki za atenski izlet, jedan od njih dvojice piknuo je sijede glave u susjedstvu primjedbom - zanimljivo je kako vam 350 tisuća eura predstavlja problem, a ne spominjete opljačkanih 50 milijuna eura!
    Dan nakon što je GNK Dinamo na osječkom sudu podnio zahtjev da mu šestorica od sedmorice optuženih (Zdravko, Zoran i Mario Mamić, Damir Vrbanović, Igor Krota i Sandro Stipančić) u drugom predmetu za izvlačenje novca vrate otuđenih 21 milijun eura, zbunjena javnost češka se po tjemenu. Što znači ovaj zaokret, ako znamo da je klupska Skupština na sjednici 1. ožujka 2018. godine donijela odluku da klub nije financijski oštećen akcijama Mamićeva klana, kao i da tako upakiranu odluku ta ista Skupština do danas nije opozvala?
    OGLAS

    image
    Mirko Barišić i Vlatka Peras
    Niksa Stipanicev/Cropix
    "GNK Dinamo ne smatra se oštećenim djelovanjem pojedinih članova uprava u različitim razdobljima, a koje su predmet sumnji, istraga i kaznenih progona pokrenutih od Državnog odvjetništva, o kojima je klub obaviješten, i ne postavlja nikakav imovinsko-pravni zahtjev u tim predmetima", jasno stoji u točki 9 odluke koju je potpisao Mirko Barišić.
    Skupština, kao vrhovno tijelo kluba, nije smatrala prikladnim reagirati niti nakon potvrde pravomoćnosti presude Zdravku Mamiću 2021. godine, da bi, eto, dvije i pol godine kasnije, klub pred osječki sud ipak izašao sa zahtjevom za nadoknadu štete.
    Pritom zahtjev nije artikulirala ni Skupština niti Izvršni odbor kao njezin egzekutivni organ, nego je to učinila Uprava, na čelu s predsjednicom Vlatkom Peras. Motiv? Navodno, želja da novac još jednom ne pobjegne u kasu državnog proračuna, umjesto u maksimirsku blagajnu, kao što se to dogodilo s onih 10-ak milijuna eura iz prve optužnice protiv Mamića.
    "U formalnom smislu, ovo je sukob između Mirka Barišića, kao predsjednika Skupštine, i Vlatke Peras, kao šefice Uprave, ali bilo bi naivno vjerovati da su se veze među njima olabavile i da Peras solira u toj akciji", naglas razmišlja jedan maksimirski insajder.
    I nije ovim iznenadnim "twistom" u priči o kriminalu u Dinamu zbunjena samo javnost. Upitnici lebde i nad glavama nekolicine dužnosnika koje je Jutarnji kontaktirao tražeći pojašnjenja i kontekst.
    Predstavnik pred sudom

    Neki su, recimo, zbunjeni činjenicom da klub pred osječkim sudom zastupa splitski odvjetnik Davor Radić, koji je nekoć ratovao sa Zdravkom Mamićem (zastupajući odbjegle mlade talente Roberta Murića i Ajdina Hasića), da bi mu se kasnije ipak približio. Podsjećaju nas da je upravo Mamić prije godinu i pol, dok je videokonferencijama iz Međugorja još povlačio figure po ploči, tražio od gđe Peras da klub podnese takav odštetni zahtjev kakav je podnio u utorak.
    OGLAS

    Pritiskao je veliki gazda najbližu suradnicu zbog dva razloga, pojašnjavaju nam sugovornici. Prvi je zadržavanje kontrole nad novcem koji bi se vratio u Dinamovu kasu, a drugi mogućnost da Dinamo preko svojeg odvjetnika u sudskom procesu stavlja na dnevni red primjedbe koje ne bi mogla stavljati obrana optuženih.
    Nakon tolikih bizarnih zaokreta u borbi za vlast tijekom proteklih godinu dana, očito je nemoguće tek tako otkloniti sumnju da svjedočimo još jednom mutnom duplom pasu.
    AKTERI:
    Davor Radić
    Nekoć ratovao sa Zdravkom Mamićem (zastupajući odbjegle mlade talente Roberta Murića i Ajdina Hasića), da bi mu se kasnije ipak približio
    Nauković i Skender
    Nakon više prozivki za atenski izlet, jedan od njih piknuo je primjedbom - zanimljivo je kako vam 350 tisuća eura predstavlja problem, a ne spominjete opljačkanih 50 milijuna eura!
    Vladimir Gašparović
    Koliko su nam štetu nanijeli BBB-i? 350 tisuća eura? I mi bismo sada trebali razgovarati o većoj kvoti za predstavnike navijača u Skupštini, vikao je na sjednici IO-a
  • Jaro
    5.9k
    taj Gasparovic je bio u onoj ekipi koja je slagala prijedlog statuta kaj ne?
    Samo daje novu sliku na taj "ozbiljan projekt". A da ce se Atena koristiti kao argument protiv demokratizacije - bilo je jasno i prije nego je izasla
    vijest o smrti Grka. Isto kao sto ce se koristiti i pjesme iz Gorice.
  • serbus
    3.6k
    Ali dobro je da priča brzo završi, dečki koji su unutra imaju dovoljno municije i argumenata kojima ih se ugasi dok kažeš keks. Kao sa ovim 350 000 eura smeta a 50milijuna ne. I kraj teme nema s čim to rušiti...
  • Sajla
    3.8k
    naravno da će koristiti ovakve spinove, ali čak i oni znaju da je to šuplja priča. koliko je ono punoljetnih članova kluba, 32 tisuće? članarinama je već pokrivena ta cifra, a i prebačena. pa i da nije tako - nisu svi članovi kluba ujedno i BBB, niti su svi BBB razlog 350k eura kazni i to konačno nema nikakve veze s pravom člana neke udruge da sudjeluje u njenom radu, glasa ili se kandidira.
  • badjibadara
    1.7k
    Kolika je šteta od neulaska u LP ove godine?
    Kolika je šteta od neulaska u EL ove godine?
    Kolika je šteta za raskide ugovora sa neperspektivnim igračima, i dovođenje istih takvih koje tek trebamo otpisati?
    Ne zaboravimo da je i Brodić mogao potpisati besplatno za Dinamo u zimskom prijelaznom roku, ali su se isprsili i bacili u vjetar 500.000EUR....

    Ovako mogu do jutra, g. Gašparoviću.
  • marcio amoroso
    33.1k

    Ne treba to ništa. Samo treba pitati kolika je šteta što su potpisali da nisu oštećeni u prvoj presudi. Koliko milijuna je otišlo u državni proračun umjesto u Dinamo?
  • NORTE
    9.5k
    Koliku su nam točno štetu svojim incidentima posljednjih godina nanijeli Bad Blue Boysi?, upitao je dr. Vladimir Gašparović na posljednjoj sjednici Dinamova Izvršnog odbora.Klenx
    Rožiću poslije Rožića osnuj si svoj Dinamo pa ga pljačkaj do mile volje.
  • Nolifer
    6.9k
    Kolika je šteta izvlačenja novca iz Dinama od tog udruženog zločinačkog pothvata?
  • NORTE
    9.5k
    Vrlo vjerojatno ćemo u derbiju imat rasprodan stadion, gotovo sigurno. Već sad me zovu ljudi van Zagreba koji inače baš i ne idu. Potražnja je već sad tolika da će se gornje etaže rasprodat. Redovi za ulaznice će bit ogromni.
  • Bosna86
    11.6k
    Žohari će danas kiksati
    Mi ćemo pobijediti Rudeš
    Braća se vraćaju
    Prezimljavamo u Europi
    Ponižavamo nizu vrstu
    Čestit Božić
    Sretna Nova godina
  • Mali Zeus
    10.3k
    Braća se vraćajuBosna86

    Uf na sekundu sam se stresao na ovo dok nisam skužio na kaj misliš.
  • Bosskovitz
    7.9k
    Eto, sve je u nasim rukama. Cetiri pobjede i prvi smo.
  • jedan u nizu
    6.4k
    Padnu Rudeš i Hajduk, i na zavrsavamo polusezonu sa -4 i 2 utakmice manje.
    Stvari se polako vracaju na mjesto ....
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.