• Maksim Maksimirski
    4.5k
    Napisao već par puta, pa me dio admina popljuvao, ali evo ponovit ću jer je Vice jučer pisao članak o Dinamovom lošem moneyballu, a dio napisanih stvari je ovdje iznešen još prije od par forumaša ;)

    Štefulj, Bulat, Nevistić, Čabraja, Bočkaj, Deni (fulao sam prazni gol protiv Seville) Jurić, Kastrati, Sandro (dao sam 0 golova) Kulenović - 15,6 milijuna na odštete + famozni ugovori Ivi Pintu, Duji Čopu, Dilaver drugi mandat, Emreliju i Drmiću pitaj Boga koliko love.
    Nije to stvar genijalnosti pregovoračkih magova iz Rijeke, nego vožnje unazad od strane naših iz Tijuane. I sad sve te krivine i loš moneyball se očekuje od Šimića da ispravi u jednom roku,
    emilperska

    Malo pretjeruješ, ajmo po redu:

    Nevistić je sezonu prije dovođenja bio golman sa najviše obrana u grupnoj fazi Europske Lige i po mnogima je bio u idealnih 11 grupne faze EL. Bio je naravno i najbolji igrač Rijeke po izboru navijača. Top golman HNL-a koji zapravo i nije promašaj jer nije ni dobio šansu da brani a i još ima ugovor i vidjet ćemo što će biti sa njim.

    Bočkaj je bio najbolji igrač Osijeka i jedan od najboljih igrača HNL-a u trenutku dovođenja. Navijači Osijeka su bili bijesni što ga se prodalo a Dinamo je valjda prvi put u povijesti u stilu Hajduka slavodobitno napravio video predstavljanja igrača. Bilo je to za Badnjak a Bočkaj je bio poklon ispod bora. Tada je vladalo javno mnijenje da je Dinamo dobro prošao jer je za 2,8 milijuna doveo najboljeg igrača glavnog konkurenta za titulu. Meni je Bočkaj i dalje vrhunski za HNL. Prošlu sezonu je u ligi dominirao asistima, imao je negdje 8-9 asistencija u prvih 15-ak kola i nakon toga je zabetoniran na klupu. Bio bi prvi asistent lige da je nastavio igrati u prvih 11. Za Europu nije ali za HNL je bomba.

    Bulat i Jurić su bili glavni igrači onog Šibenika koji je bio hit lige i koji je prvi put u povijesti dobio Dinama na Maksimiru golovima Jurića. Bulat je sa 18 godina bio najbolji igrač tad odličnog Šibenika i bio je smatran najvećim talentom hrvatskog nogometa. Onda je slomio nogu i sad se vraća. Trenutno je Bulat u prvih 11 Dinama i ima tek 21 godinu. Polako sa njim, vidjet ćemo još što će biti.

    Kastrati je možda blagi promašaj ali i on je otišao u Legiju za milijun eura tako da nije potpuni debakl. Čabraja je doveden i preplaćen samo radi Špikića i to je opće poznato. Dilavera (a i Theophila) bih ja i sada radije imao kao trećeg ili četvrtog stopera radije nego Bernabeua i Perkovića. Drmić je bio drugi strijelac lige i najbolji igrač Rijeke, predviđalo se da će u Dinamu još više zabijati i da će biti uvjerljivo najbolji strijelac lige.

    Da zaključim, neki su promašaji, neki su još u klubu i vidjet ćemo što će biti ali u trenutku dovođenja skoro svaki taj transfer je imao određeni kontekst i opravdanje. Možemo mi sutra dovest Frigana i on može slomiti nogu poput Bulata ali to ne znači da taj transfer u trenutku realizacije nije imao nikakvog smisla.
  • vjeko1701
    5.9k
    Ja bi na ove neke ponude odgovorio:

    "Hvala vam na vašoj poruci. Ova šala nas sve sve u klubu nasmijala i uljepšala nam ovo jutro."
  • Droljo
    4.9k

    A štefulja nisi spomenuo :snicker:
  • emilperska
    3.1k

    Meni i dalje nije jasno forsiranje teze da je 3 mil za Nevistica + 400k godisnje place × 3 dobar posao u situaciji kad si imao Zagija kao rezervu. Kad Livi ode, za te pare ulupane u transfer i placu se moze u roku 10 dana nac golman ranga Nevistica, a taj gap od par kola je mogao Zagorac bez beda pokrit. Ne krivim ja nikoga nista, ali bas to branjenje 4,2 mil EUR ulozenih u Nevostica prije tri godine je jedan od krivaca za ovo sto imamo danas.
    Kad se brane transferi Jurica i Bulata, Stefulja se ne spomimje. Deni Juric imao solidnu sezonu u Sibeniku i to je 1,2 mil + placa. Hvala Tijuana :heart:
  • Droljo
    4.9k
    Krivog si kvoutao al da se uključim. Mislim da je livi bio siguran za transfer kad su dovodili nevistića pa mu je to propalo i imamo to što imamo...
  • emilperska
    3.1k
    ma tebe sam jer se sprdamo oboje s transferom Stefulja hahaha
  • Facke
    2k
    Jednostavne Orsa nije stel cekati. A po mene je tu gresku napravil. Sto posto sam siguren da bi bu se javil neki bundesligaski klub ili spanjolci. Ovak je prihvatil prvu pravu ponudu. A Orsa je svoje najbolje za Dinamo dal. Iste ko Ademi. A promjene u ekipe treba il nam se bu dogodil scenarij da su igraci siti.
  • Nogo
    1.3k
    Spominjala su se mnoga imena koja su na radaru Dinama? Je li netko od njih blizu? Tko? Je li najbliži Japanac Kaneko, kako stoje stvari s Urugvajcem Satrianom, imate li bar neko ime koje može razveseliti Dinamove navijače?

    - Imamo listu igrača koji su nam zanimljivi. Tržište se mijenja iz dana u dan. Netko je bliže, netko je dalje... Neću previše o konkretnim imenima jer je već i sada izašlo previše imena u javnosti. Neka točna, neka netočna... Zadržat ću za sebe taj dio, ali svakako će ti igrači biti pojačanje za Dinamo. Važno nam je također da igrač koji dolazi bude svjestan da dolazi u Dinamo i da to cijeni jer znamo koliko je Dinamo dobar klub za svakog mladog igrača.



    Nadam se da će doći željena pojačanja. Ova nam je sezona jako bitna. Šimić i CO neka samo rade u tišini i idemo ove sezone jako
  • Facke
    2k
    Svida mi se kaj je Simic rekel. Lepe i smirene. Bez ikakve panike. Zamislite da je Zdravko jos tu kak bi taj intervju zgledal. Prve bi se vredal i svima jebal mater, raspravljal se vuru vremena s novinari i pobral bi se.
  • Droljo
    4.9k
    Valjd nam nebu i to propalo. Japanci su častan narod, ako je dao riječ valjda će doći.
  • Captain America
    13.6k
    Uvijek se dovode 2 u paketu zbog lakše prilagodbe.
  • Nolifer
    6.6k
    Kazua Mure?

    xr3mob5aqhg1zh5r.jpg


    Valjda Miure
  • LM1995
    1.7k
    Valjda MiurexFire

    Imao je stvarno kratku igračku karijeru pa mu Ničota nije stigao zapamtiti ime :lol:
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.