• marcio amoroso
    32.5k
    Po onome šta su izjavili i Orša, a i Šimić se meni čini da se za Oršu u tom momentu jednostavno nije imalo para, a da on nije htjeo da čeka.
  • Orc123
    5.2k

    Naravno da ne...on ce tek pokazati jel pravi igrac za Dinamo za godinu ili dvije...sad bi bilo idealno neka posudba godinu dana i da se privikava na seniorski nogomet.
  • Patak
    2.2k
    Ja razmišljam skroz obrnuto. Dinamo treba dugoročna rješenja za neku kvalitetni iskorak u Europi. Špika to je, a Ivanušec nije, Oršić je to mogao biti. Špika može i karijeru tu završiti, nije nositelj ali ne možeš imati 11 nositelja u ekipi, nismo City
  • Efes Pilsen
    6.9k
    meni se cini da smo mi bili spremni cekat kraj prijelaznog roka i ustedit nesto + cista situacija manje - vise gdje smo s europom i izlaznim transferima.
    Orsic poslije onakve polusezone sigurno nije htio ostat dolje odradivat samostalne treninge pa se prikljucit ekipi bez ikakvih utakmica. Njegovo pravo, ali izletat s izjavama kako ga Dinamo, eto, ipak nije toliko zelio je budalasto da ne kazem nesto gore.
  • Zagi
    5.2k
    Znači doveo bi ajmo reć Oršu da je besplatan.
    Pa Stojkovića koji će mu biti rotacija.
    A Rukavina će biti po posudbama do 21. godine gdje će mu davati minutažu na kapaljku jer zašto bi.
    Onda ćeš sa 21 godinom reći da to nije to, nit je talent više niti prevaga.

    Ovce i novce. Ne ide to tak.
  • Zagi
    5.2k
    Dinamo treba dugoročna rješenja za neku kvalitetni iskorak u Europi.Patak

    Naveo si igrače pa pretpostavljam da ne misliš na trenera. Trener mora biti dugoročno rješenje.

    Što znači dogoročna rješenja u igračkom kadru? Kako bi ta momčad izgledala?
  • Orc123
    5.2k

    Ne, nego bi poslao Rukavinu u klub gdje ce steci seniorsko iskustvo jer je ocito da nece dobiti vise od 2-3 utakmice tokom cijele sezone ako ostane s 1. Momcadi...Maro katinic ti je primjer kako se lijepo razvija i igra standardno u bravu, Sucic standardno u Zrinji...ako ima kvalitete igrat ce....naravno u dogovoru s klubom...slovenci to sve lijepo ispostuju...i Gorica je ispostvovala Brekala a Stefulj u celju je igrao na pocetku dok ovi nisu shvatili da bolje da igraju s igracem manje nego s njim....tako da, 1. God na posudbi za njega bi bila top....najveci nasi igraci su bili po posudbama bit ce i on ...ne vidim problem...
    Dovoljno je mlad da odigra jednu sezonu na posudbi o vrati se bogatiji za seniorsko iskustvo...ako ima kvalitete nametnut ce se a ako ne cao...i za Marina smo mislili da ima kvalitete pa kifla....
  • Infinity
    15.3k
    Ja razmišljam skroz obrnuto. Dinamo treba dugoročna rješenja za neku kvalitetni iskorak u Europi. Špika to je, a Ivanušec nije, Oršić je to mogao biti. Špika može i karijeru tu završiti, nije nositelj ali ne možeš imati 11 nositelja u ekipi, nismo City
    23m
    Patak

    Dinamo treba dugorocna rjesenja, ali mislim da si sa Spikicem fulao. Odmah da kazem, bio sam njegov najveci fan, pred pocetak prosle sezone sam ocekivao da eksplodira, ali se pokazao obicnim flopom. Spikic u Dinamu moze biti eventualno rezerva.

    Igrace koje mozemo uzeti za primjer kao dugorocno rjesenje su Ristovski i Misic. Mogu odigrati veliki broj sezona, dati puno Dinamu, a realno nikad nece biti napeti klubovima koji su njima napeti. Potencijal da tu igraju do kraja karijere, tj. sve dok su Dinamu od koristi.

    Igraci poput Petkovica, Orsica, a da ne pricamo o igracima poput Sutala, Gvardiola, Olma ce dolaziti i odlaziti. Samo me muci kad netko od njih ode negdje poput Southamptona ili Trabzonspora.
  • Patak
    2.2k
    Momčadi koje su dugo na okupu imaju veće rezultatske uspjehe dugoročno. Evo ti Real Madrid kao primjer, mogli bi svake godine promijeniti momčad, ali ipak drže kostur momčadi na okupu. Pa i Dinamo kad je prestao biti export import firma i složio ekipu koja je na okupu par godina, stigli su i uspjesi. S te strane gledam da Dinamo dugoročno može računati na Mišića, Špikića, Perića, i igrače slične kvalitete, a ne na Baturinu, Ivanušeca i Šutala koji će otići za godinu dvije. Tu je mogao biti i Oršić, mogao bi možda Petković i Livaković.
  • Zagi
    5.2k
    Export import nikad nije bio problem.
    Problem je što od exporta velika večina novaca nije reinvestirana u klub nego je .... nestala
  • Droljo
    5.1k
    Hehe. Sad opet gore kolega spomene štefulja. Mi smo za tu legendu milijunsku odštetu platili :lol:
    Svima koji su bili uključeni u posao sa rijekine i igračeve strane dati Nobelovu nagradu za biznis a ovima s naše napravit brončane skulpture ispod zapada za dugo sjećanje :yikes:
  • emilperska
    3.2k

    Napisao već par puta, pa me dio admina popljuvao, ali evo ponovit ću jer je Vice jučer pisao članak o Dinamovom lošem moneyballu, a dio napisanih stvari je ovdje iznešen još prije od par forumaša ;)

    Štefulj, Bulat, Nevistić, Čabraja, Bočkaj, Deni (fulao sam prazni gol protiv Seville) Jurić, Kastrati, Sandro (dao sam 0 golova) Kulenović - 15,6 milijuna na odštete + famozni ugovori Ivi Pintu, Duji Čopu, Dilaver drugi mandat, Emreliju i Drmiću pitaj Boga koliko love.
    Nije to stvar genijalnosti pregovoračkih magova iz Rijeke, nego vožnje unazad od strane naših iz Tijuane. I sad sve te krivine i loš moneyball se očekuje od Šimića da ispravi u jednom roku,
  • mali M
    3.5k
    I sad sve te krivine i loš moneyball se očekuje od Šimića da ispravi u jednom rokuemilperska

    s ovim se u potpunosti slažem..
  • Captain America
    14k
    I sad sve te krivine i loš moneyball se očekuje od Šimića da ispravi u jednom roku,emilperska

    I upravo zbog toga treba spustit rampu na sve odlaske s obzirom na izvjestan bonus od Gvardiola i vjerojatni upad u Ligu prvaka koji će pokrit budget. Ostanak 4 reprezentativca nam osigurava naslov prvaka, još koji milijun od bodova u LP, a Šimiću daje jednu vrstu mira gdje bi se mogao posvetit slaganju ekipe za novi format LP.
  • Droljo
    5.1k
    Mene brine ako se eventualno ozljede mišić i petković. Šta onda? Ostaješ na drmiću (koji isto može otpast ko ratkapa dok ulazi u kadu) i juniorima...
    Recept za dobit 10 komada na gostovanju kod Atletico Madrida recimo...
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.