• miro
    3.2k
    znači ak se prodaju Gvardiol, Majer i Olmo, uđemo u LP, prodamo Šutala i Livija i izgradimo si pol stadiona?
  • marcio amoroso
    32.5k

    Pa to sve skupa je preko 100 milijuna, a budžet je maks 60 pa si računaj.
  • Lynx17
    2.6k
    tocno za neki Bosanac.
  • emilperska
    3.2k

    Pitanje koliko ide Dinamu od Sutala..glavata spodoba je tu nakacena 99%. On sluzbeno nije njegov, ali kao da je. U slicnoj shemi s Morom nama je po "Barisic leaks" ostalo jedva 50%, ostalo igrac pa valjda Tijuana
  • scooniepenn
    1.9k


    Upravo to. Nije nikakav problem ispregovarati da rate od nekog transfera krenu sjedati primjerice s 1.1.2024. sa češćom dinamikom umjesto kroz par inicijalnih tranši u 2023. pa da izbjegneš plaćanje poreza na dobit, a istovremeno zatvaraš dio proračuna za iduću sezonu. Mislim da se to već i radilo, ne bi to bio presedan u poslovanju za Dinamo.
  • Ludovic IX
    5.5k
    o čemu ti pričaš? Misliš da bi sadašnja uprava sa simicwm dozvolila da se transfer dijeli posrednicima? I igraču ko modricu i lovrenu? Pričaš gluposti
  • emilperska
    3.2k

    Jedno je prihod, jedno novcani tijek..
  • scooniepenn
    1.9k

    Nije to do kraja točno. Kolio sam čuo imamo i takvih slučajeva kao kod Olma, a i drugačijih kao kod Gvardiola i recimo Majera. Naime, Olmo je kod pregovora o transferu ulazio u zadnju godinu ugovora, a Mali Pep je imao još mislim 3 godine ugovora tako da nije bilo nikakve logike pristajati na ovakav isti aranžman, posebno što niti lova koju je u startu platio RBL nije bila da nas sruši na leđa.
  • emilperska
    3.2k

    Naravno da ne bi sefe. Ali uprava je tu 3 mj. Ugovor s Sutalom prvi 2018...
    Hocub reci, nitko ne zna javno sto je Zoki potpisao s njim..
  • scooniepenn
    1.9k

    To je dobro poznata stvar, ali ne shvaćam što je sporno u ovome što sam ja napisao. Porez na dobit se plaća za ostvarenu dobit u kalendarskoj godini u Hrvatskoj. Dakle, ako nešto nije fakturirano u 2023. kako bismo točno mogli na to platiti porez na dobit kad ne samo da ta sredstva nismo primili, već nisu niti fakturirana. Uzmimo na primjer da bi za neki hipotetski transfer mogli primiti 3 od 6 rata u visini od 3 milijuna Eura u 2023. i 3 u 2024. da smo išli na takav dogovor. Mi se dogovorimo da ćemo u prva 3 mjeseca 2024. fakturirati u 3 obroka po 2 milijuna Eura, dakle ukupno 6 milijuna Eura, a u 2023. ništa i to je to.
  • Nino Bule
    11.6k
    Zadnja dva koja su bila 50/50 vlasnistvo sa jednom agencijom su coric i moro, nakon toga koliko ja znam tu praksu su zamjenile druge prakse izvlacenja novaca tako da skoro sigurno imamo 100% sutala kao i gvardiola i svih novijih transfera
  • emilperska
    3.2k

    Prihod se knjizi odjednom od transfera ne po ratama ili fakturama. Osim ako je rijec o posudbama s obvezama otkupa npr. Rog kojeg smo tek 2017.evidentirali, ali u cijelosti, a naplata je isla do 2019.
  • emilperska
    3.2k

    Slazem se.. ali za ove igrace koji su njegovi ili od tzv.managera koji su manageri reda radi, a zapravo sin radi sve, fkt ne bih dao ruku u vatru da nesto nije potpisano izmedu 2019-2021. Dao Bog da sam skroz u krivu
  • Nino Bule
    11.6k

    Saznalo bi se to, na kraju antolic je kad je sve puklo bas o coricu i mori pricao da je vidio da novac ide iz dinama, mislim da nakon toga jednostavno nije imao dovoljno potpisa u upravi da nove ugovore slaze po toj praksi, ne jer ne zele krast nego nisu ludi stavljat svoj potpis na nesto sto bi mogao biti predmet istrage. Rađe su mu isplacivali nebulozne menadzerske provizije za denija jurica, ili tovarili igrace na ugovore koje ne zasluzuju da ovi njemu rikverc daju, puno bezbolnija šema.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.