• Nino Bule
    11.5k

    Intervjua, bio je kod stjelje i ne znam di sam ga jos slusao, na kraju krajeva ja ne znam je li on uopce akademiju upisao
  • Ivanmtk
    678
    fgqwbst6qxxtacq1.jpg ovaj dio mi je top.
  • Patak
    2.2k
    Da, dobro je opisao trenutnu situaciju sa klincima. Lokomotiva i sad Rudeš su krenuli ozbiljnije u razvoj nogometne škole, i to je dobro za razvoj nogometa u Zagrebu
  • Eduardo
    17.6k
    na kraju krajeva ja ne znam je li on uopce akademiju upisaoNino Bule

    Ima B licencu što mu je dovoljno da bude pomoćnik u mlađim kategorijama. Do sada je možda položio i za A, nakon čega mu preostaje još samo doći do UEFA Pro licence kako bi mogao voditi momčad kao samostalan trener. Čim je upisao akademiju, znači da nekakav interes za tim poslom postoji.
  • Neki tip
    19.3k
    Da ne spamam temu procjene prodanih godišnjih za ovu sezonu, prokomentirat ću ovdje.

    Veseli me, naime, jako velik broj onih koji prognoziraju da će biti prodan veći broj godišnih ulaznica nego prošle godine!

    Osobno sam prognozirao malo manje od 4k prodanih što je pad od cca 25% u odnosu na prošlu godinu (kojoj sam bio blizu u 30 ulaznica), uz pretpostavku da će cijena za zapad znatno utjecati na prodaju, kao i ukidanje prodaje za sjever i zapad gore.

    Ekipa sa sjevera gore neće se kompletno preseliti na sjever dolje, jer su gore otišli nerijetko zbog cijene (očito među ultrasima nisu željeli biti, jer je cijena bila ista), a još više zbog činjenice da su onda za klince mogli dobiti besplatnu godišnju. Zapadu gore bi dolje moglo biti malo preskupo.

    Za sjever dolje će sigurno rasti broj prodanih godišnjih, na valu rasta grupe, pozitivnih promjena u klubu, odlične atmosfere na tribini kroz cijelu godinu i vani i doma.

    E sad, ako cijena za zapad zapravo i ne utječe previše na kupnju na toj tribini (jer puno ljudi gunđa, razumljivo, ali kupit će na kraju ulaznicu, znam takvih i osobno podosta), a za sjever se poveća za recimo 50%, što mi uopće nije nezamislivo, dapače, mogao bi se lako dogoditi takav scenarij, onda scenarij ukupnog povećanja prodaje u odnosu na prošlu godinu uopće nije nemoguć i držim fige da se ostvari!

    Utjecat će na prodaju itekako i prva dva pretkola u kojima sudjelujemo (dakle 2. i 3.), jer će kupnja godišnje kod mnogih ovisiti o Europi, sasvim logično i očekivano.

    Da rezimiram, u prognozi se igram @Klenxa, opreznije da se ne razočaram, a obaranje prošlosezonske razine uz ovakvo povećanje cijena od preko 60% bio bi fantastičan znak da se Dinamo potpuno vratio, da s novim stadionom NE SMIJE nigdje više zapeti, ali i da Hrvati puno više kukaju nego što nemaju.. (za što i inače mislim da je slučaj).
  • LM1995
    1.7k
    Za sjever dolje će sigurno rasti broj prodanih godišnjih, na valu rasta grupe, pozitivnih promjena u klubu, odlične atmosfere na tribini kroz cijelu godinu i vani i doma.Neki tip

    + jedina tribina na kojoj je cijena za mlađe od 18 godina niža nego za punoljetne (90€).
  • NitkoBitan
    12.2k
    Utjecat će na prodaju itekako i prva dva pretkola u kojima sudjelujemo (dakle 2. i 3.), jer će kupnja godišnje kod mnogih ovisiti o Europi, sasvim logično i očekivano.Neki tip

    Gotovo sigurno cemo igrati barem jedno europsko natjecanje(sanse 99,7%)
    Liga prvaka - 3 tekme u grupnoj fazi i ganjamo to 3. mjesto za moguci play-off u EL
    Europska liga - 3 tekme u grupnoj fazi; prva dva mjesta vode dalje u play-off a 3. mjesto vodi u play-off KL
    Konferencijska liga - 3 tekme u grupnoj fazi, prva dva mjesta vode u play-off i to ne bi trebao biti neki problem

    Svatko zeljan europskog izazova ce i sa kupnjom godisnje prije Superkupa doci na svoje na ovaj ili onaj nacin. Ako se nekome gleda iskljucivo Liga prvaka onda fino moze promijenit klub za koji ce navijat.
  • Patak
    2.2k
    Nije po ELO rejtingu, nego prema simulaciji na temelju ELO rejtinga, no već sam napisao, sumnjivo mi je to jer su to prošlogodišnjim rejtinzi.
  • Infinity
    15.2k
    Ja ne vidim svijet u kojem je tih 0.3% ostvarivo. Morali bi tri puta ispasti u kvalifikacijama da se to ostvari. Mislim da je nemoguce.
  • vjeko1701
    5.9k
    Nije po ELO rejtingu, nego prema simulaciji na temelju ELO rejtingaPatak

    Koja je razlika tu? Kad god je nešto na temelju nečega znači da se radi preko neke simulacije ili matematičkog modela koji koristi to nešto, u ovom slučaju ELO koeficijent.

    Ja ne vidim svijet u kojem je tih 0.3% ostvarivo. Morali bi tri puta ispasti u kvalifikacijama da se to ostvari. Mislim da je nemoguce.Infinity

    Nije da se ispadanjem u 2. pretkolu KL ide direkt u 3. pretkolo KL a ne EL?
  • Zagi
    5.1k
    Nema razlike, naravno.
    Ali stoji da se momčadi poprilično mijenjaju na tom nivou unutar transfer rokova pa je prema tome točnost vrlo upitna.
  • Patak
    2.2k
    ELO rejting se računa na temelju međusobnih rezultata. Razvio ga je fizičar i šahist Arpad Elo. Pokazuje trenutnu snagu pojedinog igrača šaha prilično dobro. Ako izgubiš meč, pada ti rejting, ako pobijediš raste, ima i točna formula pa možeš sam izračunati. Na temelju razlike u rejtingu možeš procijeniti vjerojatnost pojedinog ishoda sljedećeg meča. Igraju točno ti igrači.

    Za nogomet se to isto može raditi ali ako su se momčadi dosta promijenile onda ti izračuni vjerojatnosti pojedinih ishoda postaju neprecizni, pogotovo kad trebaš sukcesivno procjenjivati nekoliko mečeva zaredom, pa se nepreciznost pojedinog meča dalje propagira dalje i sve postaje samo još nepreciznije. Za ovu procjenu od tri kola zaredom sa izmiksanim momčadima simulacija postaje dosta neprecizna.
  • vjeko1701
    5.9k
    Znam kaj je ELO rejting ali ako gledaš ovakve simulacije, rade se na bazi velikog broja ponavljanja koji onda daje statističku vjerojatnost nekog ishoda

    Znači uneseš sve podatke za klubove koji sudjeluju i onda pustiš simulaciji da stotine tisuća puta simulira utakmice pretkola, izvlačenja itd...i dobiš za svaki klub statističku vjerojatnost da prođe/ispadne. Dogura u ovo ili ono natjecanje...itd.

    Al to nije moja poanta. Moja poanta je bila da "prema ELO rejtingu" i "na temelju ELO rejtinga" je ista stvar jer u svakom slučaju se radi preko neke simulacije/matematičkog modela.
  • Infinity
    15.2k
    Nije da se ispadanjem u 2. pretkolu KL ide direkt u 3. pretkolo KL a ne EL?vjeko1701

    Ne, ide se u EL. Ispadanjem u prvom pretkolu LP se ide u drugo pretkolo KL.
  • Ivdzo11
    3k
    Tek od 3 pretkola krecu kvale za Europsku Ligu
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.