• Patak
    2.2k
    Tako je!
  • 3 kornera
    25
    Sutala ako damo za ispod 30 los je posao, a Petku salji ugovor faxom u Rotterdam
  • Nolifer
    6.5k
    Jel sletio u Zagreb onaj Edo iz Pariza? Kakva je situacija?
  • Ludovic IX
    5.1k
    mi ćemo teško nadomjestiti ivanušeca i/ili petka a i livakovića ako odu. To su igrači realne vrijednosti od 10-20 miliona eura i nije realno da ih zamijene igrači od 1-3 miliona i da očekujemo sad čuda. naravno da ti igrači za godinu dana mogu postat igrači od 10-20 miliona ali i ne moraju.

    recimo, mi smo dali 4 za b.šutala i zapravo očekivali čuda ali realno, i dino perić je igrač od 4 miliona. ništa b.šutalo bolji nije.

    mi smo došli na razinu da igrači od 24-28 godina koji vrijede 3-4 miliona nisu pojačanja već prinove. Igrači od 19-23 koij toliko vrijede su igrači koji mogu postat pojačanja u roku godinu dana.

    moje osobno stajalište - mi moramo uzet ove mlađe najbolje iz HNL-a ali stvarno najbolje. potrošit sad da zaradiš kasnije jer nam se to obično isplatilo (na mislim tu na čabraje, juriće i takve jer to su bili mutni poslovi). ako ode ivanušec pa uspijemo vratiti oršu onda smo koliko toliko na istom. ako ode petko i to zato jer smo se ciganili za par stotina tisuća eura, mi takvog igrača nećemo dobiti. možda dobijemo igrača od 10-15 golova u HNL-u ali ćemo izgubiti one druge stvari što je petko radio za momčad.

    mi jači nego sad možemo biti samo ako ostanu petko i ivanušec (ili dođe orša) a dobijemo bolje desno krilo i boljeg l.beka.. odlaskom bilo koga od njih dvojice, mi smo nagodinu slabiji
  • Droljo
    4.8k
    Mi imamo jebene sreće da nitko od debila iz jakih liga nije dao 10 mil za livija već godinama. Koji panjevi. Strašno
    Nek si kupuju kepe za 80 miljona :lol:
  • Klenx
    4.1k
    Mi imamo jebene sreće da nitko od debila iz jakih liga nije dao 10 mil za livija već godinamaDroljo

    Nadamo se da ni neće.
  • Orc123
    5k

    Da, treba dovoditi najbolje mlade iz hnl ali po realnoj cijeni...tako smo i radili do sad. Jedan Majer i Ivanusec su placeni 2,5i 3 mil eura, a izdominirali su ligu u loxi. E sad dolazimo do problema a to je da su se svi u Hnl polakomili i da sad mi ne mozemo gotovo nikog dobiti ispod 2,5 mil eura. Dinamo jednostavno ne moze ni financijski ni rezultatski prosperirati ako ce placati te odstete iz prostog razloga jer ce tako potrositi cijeli budget za pojacanja na prinove a s druge strane prodat ce nosioce. Dal je realno da platimo kacavendu 4-5 mil eura ili Frigana isto toliko? Imamo mi isto tako puno talenta u svojim redovima i ne treba pokupovati pola hnl za nerealne iznose jer su nerealni! Prije bi krenuo po Stojkovica kojem sljedece godine istice ugovor i mogli ga bi dobiti za 1,5-2 mil eura sto je realno....ne moze Kacavenda, Stojke, Frigan biti zamjene za Petka, Ivanuseca, Sutala...pogotovo ne pred najbitniju
    sezonu u povjesti kluba. Koga bi rađe vidjeli Kacavendu za 4mil eura ili Tunizana besplatno? Ovaj nema ni jedne europske tekme i sklon ozljedama a ovaj preko 150 utakmica na najvisem nivou. Stojkovica bi doveo sigurno, a Frigana i Kacavendu samo ako odstete ne bi prelazile 2,5 do max 3 milje iako je i to previse. Mislim da ce se poslje ovog prijelaznog roka malo urazumiti ovi po hnl kad shvate da smo doveli par odlicnih igraca izvana za malu lovu jer smo popusili 15 mil eura na hnl prinovezadnjih 2-3g...
  • dinamo vitez
    214
    Kepa je legitimno dobar, ove godine je jedan od najboljih golmana u PL statistički, mada slažem se da ne vrijedi tih novaca. S druge strane jedan Leicester je platio Warda koji mu je 3-4 godine sjedio na klupi 10 milijuna a bio je najgori golman Premier lige. Zato i jesu ispali. Mislim da se Liviju i Petku moraju produljiti ugovori pod svaku cijenu.
  • Schpatz
    359
    Moram nekaj skomentirat. Tu se prica o tome puno o tome kako igraci od 1-2 milijuna nisu pojacanja nego prinove, da ce se tesko nadomjestit Petkovica, Livakovica, Sutala itd itd itd i da trebamo pojacanja od xy eura ili pokupovat sve najbolje od HNL-a ( znaci lako moguce i preplatit te igrace?).
    Zanimljivo je to da se sada da za naprimjer Frigana, Kacavendu i Stojkovica ukupno ca 12-13 milijuna eura, bili bi svi sretni, ocigledno. Ali se zaboravlja nesto... Nije isto igrat u velikom klubu i velikoj sredini di je svaka tekma pod povecalom i di si pod ogromnim pritiskom i igrat u Rijeci ili jos gore Lokomotivi.
    Uzmimo to ovako za primjer, Frigan. Nisam gledao Rijeku niti pratio Frigana, nesto sitno ali se dosta pise o tom decku. On je u Rijeci ili ce u Rijeci odigrat 2-3 top utakmice i pisat ce se o njemu hvalospjevi, nakon toga neka odigra 1-2 losije utakmice i 2-3 solidne utakmice, za Rijeku ce bit odlican. U Dinamu on mora imat razinu tih 2-3 utakmica kroz vecinu sezone jer ce se vec pricat o tome kako to nije igrac za Dinamo i da ga je Dinamo preplatio. Jer bi ih preplatio i prevelik je to rizik davat tolike novce za nedokazne igrace ili dokazane igrace za HNL.

    Koliko se sjecam, sve najbolje od HNL-a smo imali u sezoni isto 2004/2005 pa svi znamo di smo te sezone zavrsili...

    I sad svi koji misle da Dinamo od Europe i od prodaje igraca moze automatski kupit igraca od 5+ milijuna €, samo neka znaju da takvog igraca treba i platit na godisnjoj razini lijep novac. Da takav igrac nece trazi milijun eura po sezoni, a nama je dosad najbolje placeni igrac imao ca 900 000 € ako ne i manje

    Da Dinamo igra HNL koji je totalno nezanimljiv takvim igracima, da ako taj igrac ne dokaze svoju vrijednost, Dinamo ima velikih problema u financijskom smislu i da Dinamo igra jednostavno- HNL. Da Dinamo nema rasprodan stadion svaku tekmu, da nam liga nije toliko aktraktivna i da Dinamo nema sponzore od kojih se ulijevaju milijuni u klub jbg. I da se Dinamo ne moze borit s ponudama klubova iz liga petica a i jako tesko s klubovima iz vrha nizozemske, portugalske lige na primjer.

    Treba tu povuc tu crtu i bit svjestan da smo i do sad uvijek izbacili nekog talenta iz omladinske skole kojeg smo ubacivali u momcad plus kaj smo dovodili takve igrace kakve smo dovodili. Mi smo Petkovica doveli za milijun eura, ako se ne varam. I da sad opet dovedemo nekakvog "panja" iz Italije za milijun eura i da ima statistiku kao Petkovica tada kada je dolazio iz Italije, pola foruma ovdje bi se diglo na noge da kakvu mi to zamjenu za Petkovica dovodimo... Isto vrijedi i za Orsica kojeg smo doveli iz korejske lige itd itd, Ademi kao anonimac tada iz Sibenika i kaj je Ademi na kraju postao...

    A svi drugi igraci su nam iz nase omladinske skole ili igraci koje smo doveli za male pare ili besplatno a na kraju se dokazali kao pun pogodak, da sad ne nabrajam sve igrace koje je Dinamo izbacio zadnjih 20 tak god od Corluke, Eduarda, Modrica preko Kovacica,Brozovica,Olma pa sve do danasnje generacije.

    Hocu reci, ako slucajno odu i Petkovic i Livakovic i Ivanusec, bit ce ih nemoguce nadomjestit i ocekivat da cemo kroz 1-2 godine imat takve rezultate u Europi kakve smo imali dosad ali treba imat povjerenja u upravu i treba dat upravu priliku da sastavi momcad sto je kvalitetnije moguce za nase prilike i da se nadu pravi igraci za Dinamo i definitivno dati opet priliku nasim mladim deckima, jer talenta sigurno ima.
  • Orc123
    5k
    Naj svjesvjeziji primjer je Perkovic iz Istre koji je veliki talent i dosao je za 2,5 mil eura ali i kad nije bilo Perica on nije bio ni kod Cackea ni kod Biscana u prvih 11...e pa sad pokupuj takvih 3-4 i potrosi 10-12 mil eura a nisi kupio pojacanje....treba naci balans jer nije isto biti najbolji u Rijeci ili Istri ili Loxi, ili najbolji u Dinamu....isto svjez primjer Drmic koji je bio najbolji igrac Rijeke i puno jos dominantniji od Frigana, a kod nas grije klupu. 1-2 bas velika talenta plus par gotovih igraca...sve to po nekim realnim cijenama po nas.
  • Schpatz
    359
    I jos nekaj kaj se tice ugovora za Livakovica, Petkovica... Da se vama stavi na stol ponuda ajmo rec, ne znam, Real Sociedada ili Villarreala, Betisa itd s godisnjom placom od 3-4 milijuna eura, tko bi od vas ostao u Dinamu? Tesko da bi itko ostao

    Normalno je i ljudski tezit novim izazovima, gledat gdje ce se vise zaradit, neko novo iskustvo, ali prije svega osigurat si taj novac. To je cinjenica. Cak niti Ajax, Porto ne mogu zadrzat svoje kljucne igrace kada po njih dodu klubovi iz liga petica. To je tak, to je trziste, to je nogomet.

    I mi svi mijenjamo poslove ako imamo bolju mogucnost za buducnost, posebice kada je rijec o vecoj placi i osobnom napretku.

    Hocu reci, nema cmizdrenja niti takvih pizdarija, ako ce ih se prodat, neka ih se proda, siguran sam da ce Uprava napravit sve kaj je u njihovoj moci da ti igraci ostanu jer su i oni svjesni kakvi su to igraci, ali ako ce doci do rastanka, doci ce do rastanka.

    Idemo dalje, bit ce novih Petkovica, Livakovica.

    Samo bez tog cmizdrenja.
  • Beowulf112
    301
    Što se Plenki ne upetlja u transfer Petkovica i Livakovica..ako može Macron moze i Plenki...proglasit ih nacionalnim blagom i nedati van
  • bluelions
    236
    Za transfere unutar Hrvatske lige:
    Primjer Portugala:
    - Benfica prodaje igrače za teške milijune, ponekad i preko 100, budžet ipm je velik. Petar Musa je recimo provjeren igrače Češke i Portugalske lige. Još uz to i mlad pa se može još razviti. Dali su 5 miliona Boavisti.
    - Sporting koji prodaje igrače za 40 milijuna kupuje provjerene igrače Portugalske lige + koji čak imaju ponešto internacionalnog iskustva za 3 milijuna

    A kvaliteta Portugalske lige je relativno dobra.
    Ok plaća se potencijal, ali unutar Hrvatske lige nema teorije da se plaća jednog igrača 4-5 milijuna.
    Od 2 do 3 max ako je talent čisti + mali postotak ako baš.
    Lako se isticati u Rijeci/Lokomotivi trenutno i biti među najboljima, par golova slabom Hajduku, Slavenu i Gorici. Onda slabi/prolazni protiv Dinama i hop 5 milijuna. E nemože :-)
  • marcio amoroso
    32k
    https://www.index.hr/mobile/sport/clanak/u-dinamo-se-vraca-10-igraca-biscan-ih-vodi-na-pripreme/2471336.aspx

    Index piše da se deset igrača sa posudbe priključuje pripremama.

    Marin
    Janković
    Tolić
    Emreli
    Kulenović
    Vasilj
    Barišić
    Soldo
    Ćuže
    Sučić

    Jel to znači da su ostali otpisani?
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.