• DrawTube
    2.8k
    Ako da nadam se da će konfiguracija konačnog rješenja biti slična Pampasu - tribine izdignute metar, dva od travnjaka s ogradom i max 10 metara od prvog reda sjedalica do aut linije
  • Nino Bule
    11.3k
    Ovo je idejno rjesenje, ali ko sto je kolega xavier rekao tocna udaljenost od terena i takve sitnice (pa i tocan kapacitet) su podlozne promjeni
  • pencilneck
    638
    Najvažnije je da su sredstva u proračunu osigurana, da je vlasništvo nad kompletnom parcelom riješeno i da ne ovisimo ni o kakvom dogovoru i pregovoru između Grada, Crkve, države, Pere i Mate. Ovo 100% ovisi o Gradu tako da ako se ne ostvari nema se nikoga za kriviti osim Tomaševića. Vjerujem da je i proljeće 2025. planski stavljeno kao okvir dovršetka budući da su tada lokalni izbori.
  • pencilneck
    638
    I definitivno ne stoji ono što je Šikić govorio da će se nogomet igrati kontinuirano u Kranjči dok traje etapna obnova, dakle i Loksa i Rudeš (ako prije toga ne ispadnu iz lige) će morati igrati negdje drugdje.
  • vjeko1701
    5.9k
    Rudeš već traži da ga se pusti na njegov stadion a Loksa bi mogla u Zaprešić valjda.
  • Nino Bule
    11.3k
    Loksa bi mogla u Zaprešić valjda.vjeko1701

    Mogli bi i na maksimir kad bi se radilo samo o dinamu i njima dok se kranjca ne zavrsi
  • vjeko1701
    5.9k
    Mogli bi, da, al ne vidim razlog da se djeli prvoligaški stadion kada je dostupan jedan čisto solidan a mislim da je izgradnja stadiona dovoljna "izvanredna" okolnost da se dopusti igranje 5 metara van županije.
  • Nevo7
    570
    Lokomotiva za vrijeme izgradnje Kranjčevićeve ide na Maksimir, a Rudeš u Zaprešić (iako to krši neke pravilnike HNS koji kažu da klubovi moraju igrati u svojoj općini/županiji, ne znam više točno). Ali ako HNS/ZNS/GZ pomognu Rudešu sa potrebnim ulaganjima za njihov stadion, i oni bi mogli igrati kod sebe...
  • Mali Zeus
    9.3k
    da i ovod ide, možda čak i logičnije. ZK izvatci 2 ZK uloška u kojima su čestice na kojima je stadion, Hitrec Kacian, pomoćni tereni, parking itd.
    Attachments
    ZK-19432-GRAD-ZAGREB (58K)
    ZK-24266-GRAD-ZAGREB (55K)
  • NORTE
    9k
    Grad Zagreb je na službenoj facebook stranici objavio video novog stadiona Zagreb u Kranjči.

    U sredini travnjaka prikazan dinamov grb, na jarbolima dinamova zastava, na ulazu na sjevernu tribinu grafit 1986, uz istočnu tribinu nekoliko košarkaških i malonogometnih terena za rekreativce...

    https://m.facebook.com/zagreb.hr/videos/%EF%B8%8F-rekonstrukcija-stadiona-u-kranj%C4%8Devi%C4%87evoj-ogroman-iskorak-za-sportsku-infrastru/627641545970446/

    U najavi piše da je Maksimir jedan od 4 prioriteta sportske infrastrukture u Zagrebu, uz obnovu Doma sportova, bazen u Španskom i stadion Zagreb koji se otvara 2025. i tad kreće rušenje i izgradnja novog Maksimira.
  • Oluja
    3.6k
    Dok se prva lopta ne zakotrlja na novom Maksimiru za mene vrijedi ona- obecaj, nista te ne kosta
  • Fanboy
    2.1k
    “Već sada dobio sam informaciju da je ovaj projekt naručen putem narudžbenice, ne znamo koliko je koštao, a izradio ga je prijatelj i kolega od zamjenika Luke Korlaeta. Osim toga, on je suprug vijećnice Možemo na razini Grada Zagreba u mjesnoj samoupravi”, kaže Petek.

    Barišić: Definitivno se ide u gradnju stadiona, sve bi moglo biti gotovo za tri-četiri godine
    Informacija je točna – potvrdio je to i arhitekt Vladimir Kasun, koji je, uz pokojnog Borisa Koružnjaka, autor idejnog projekta. “Moja supruga je nezavisni kandidat bila na listi za vijeće mjesnog odbora Cvjetnica na listi Možemo. Mislim da je to apsolutno nevažno u čitavoj priči”, kaže arhitekt...
  • Patak
    2.2k
    Zanimljivo je da je ugledni arhitekt Koružnjak umro u studenom 2022. Kad je uopće bio javni natječaj za idejni projekt za Kranjču? Ili ga nije uopće bilo ako se radilo o običnoj narudžbenici?
  • Draž
    1.1k
    Neka se ustane i pokojni gradonačelnik pa ga zajesno sa kumom Penavom sagradi.
    Samo da već jednom dobijemo taj stadion(e).
  • Jaro
    5.4k



    Stigao je i odgovor Grada Zagreba - poručuju da je za izradu idejnog projekta provedena jednostavna javna nabava, a natječaj nije trebalo provesti.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.