• pencilneck
    652
    Istovremeno nitko ni da priupita zašto se Maksimir ne bi gradio u etapama, a Dinamo igrao za to vrijeme bez selidbe, kao što je to najnormalnija stvar u Njemačkoj, Italiji i svim civiliziranim zemljama gdje se ovakve stvari planiraju unaprijed i optimiziraju se troškovi.

    Niti jedan jedini upit od strane novinara, niti jedan spomen u medijima o toj najjeftinijoj, najefikasnijoj i najbržoj opciji. Nevjerojatno...
  • SAS1987
    13.5k
    Istovremeno nitko nu da priupita zašto se Maksimir ne bi gradio u etapama,pencilneck

    Prije dva mjeseca je @Captain America pisao o tome... Ja nisam građevinar pa nemam pojma o tome al iz business perspektive bi mi bilo logičnije i sa puno manje rizika graditi stadion po etapama da ti se ne dogodi scenarij Valencije. Al naravno, sve ovisi o troškovima.

    Ja bi premjestio travnjak nekih 20m južnije i u prvoj fazi napravio novi sjever i istok a u drugoj fazi novi jug i zapad. Ak ima ikakav business value i ak se financijski isplati bi trenutaćni sjever pretvorio u poslovnu zgradu ili ga srušio.

    Pričo sam s frendom arhitektom koji je radio i na studiji za novu Kranjču i kaže da je to značajno skuplja opcija i da se s razlogom najčešće izbjegava takav pristup.Captain America

    Pito sam ga baš zbog Kranjče jel uopće ikad bila opcija postupna gradnja Maxa i reko je da nije zbog puno većih troškova i duljeg trajanja samog projekta. Kad sam mu spomenuo Bilbao, protuargument je bio Real kak je s razlogom prešo na Valdebebas za vrijeme koronetine da što brže rješe Bernabeu. Jasno da Realu nikad nije bilo u planu igrat na stadiončiću od 10K i gubit profit od ulaznica makar i smanjenog kapaciteta Bernabeua.Captain America
  • pencilneck
    652
    Mislio sam na novinare i medijske djelatnike koji imaju prilike izravno ispitivati donositelje odluka o planovima za stadion. U javnom prostoru nema niti jedan jedini spomen rušenja i gradnje Maksimira u etapama. To mi je apsolutno nevjerojatno.
  • xavier
    11.1k


    Zato što nema logike u tim tekstovima. Nitko ne napiše koje bi bile realne opcije i što se može napraviti nego samo rade tekstove na osnovu raznih rendera i "pametnih" izjava.
  • db-izbjeglica
    12.9k
    Stadion se bez problema napravi na sadašnjoj lokaciji, bez da dinamo igdje treba zamjenski stadion.

    Mislim, trenutno se istok ne koristi, svejedno je jel tamo neopotrebljiva tribina ili gradilište.
  • Krizy
    36.8k
    4 godine, 317 stranica a stanje gore nego na prvoj stranici :groan:
  • Eduardo
    17.6k
    Što se tiče Maksimira ove sezone;
    • 20.779 - Salzburg
    • 20.607 - Chelsea
    • 20.572 - Milan

    Ukupno;
    • 61.958

    Usporedbe radi s Bjeličinom sezonom s istokom u funkciji.
    • 29.385 - Manchester City
    • 28.863 - Atalanta
    • 28.316 - Shahktar

    Ukupno;
    • 86.564

    Ostvaren plus od 24.606 gledatelja. Hoće to i na ovoj ruševini od stadiona kad smo koliko toliko konkurentni. S novim stadionom ide to još + 10.000 gore. To je skoro 100.000 ljudi, a pričamo o TRI (3) jebene utakmice. To je sad skoro 90.000 ljudi koji riskiraju zdravlje na ovim ostacima stadiona. Ruku u vatru dajem da se ne daj Bože nešto dogodi da bi sva ova piskarala koja danas pišu kontra novog stadiona bili prvi koji bi upirali prstom u glavne i odgovorne te tražili ostavke svih živih i neživih.
  • Crta
    40
    Taman kad misliš da ne može luđe;sgkfvks4ap3dvgte.jpg
  • Infinity
    15.3k
    Jos cemo na kraju dobiti je*eni atletski stadion :fear:

    Moji kriteriji po pitanju stadiona su stvarno niski, al atletski ni u ludilu.
  • xavier
    11.1k
    Meni stvarno fascinira svaki ovakav novi članak...kao da je problem cijelo vrijeme kakav stadion izgraditi, a ne volja i tko će ga platiti.
  • masacusec
    3.1k
    Piši propalo! Dvije svjetonazorski dijametralne strane ne mogu se složiti da je snijeg bijele boje, a kamoli ratificirati kakve dogovore oko gradnje novog stadiona
  • SAS1987
    13.5k
    ne brini. Jucer je student radio planove igranja Dinam u Velikoj, danas ZETov šef servisnog teama gradi stadion a sutra cemo mozda mi raditi nacrte za stadion :rofl:

    Svakom danom sve luđe i luđe ideje. Jedino mi je zao da nema rendera unutrasnjosti stadiona da vidimo ovo cudo :lol:


    ...Čovjek koji se jako zainteresirao za jeftinije i bolje rješenje je jedan arhitekt amater, a po zanimanju bravar! To je Radislav Ujdur, ZET-ov šef servisnog tima, koji je uz Dinamov stadion svakodnevno prolazio, jer stanuje u Maksimiru, a radio je u Dubravi, pa se nije mogao oteti dojmu velike prevare. Zato je sam počeo proučavati kompletnu problematiku, uvjete i mogućnosti gradnje na istoj lokaciji...
  • xavier
    11.1k
    ...Čovjek koji se jako zainteresirao za jeftinije i bolje rješenje je jedan arhitekt amater, a po zanimanju bravar! To je Radislav Ujdur, ZET-ov šef servisnog tima, koji je uz Dinamov stadion svakodnevno prolazio, jer stanuje u Maksimiru, a radio je u Dubravi, pa se nije mogao oteti dojmu velike prevare. Zato je sam počeo proučavati kompletnu problematiku, uvjete i mogućnosti gradnje na istoj lokaciji...SAS1987

    Pa ovo je sve :rofl:
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.