• BluePhone67
    3k
    ČUDESNA PRIČA: EVO ZAŠTO JE DANI OLMO DOŠAO U DINAMO 2014. GODINE!
    AUTOR: F. G. | OBJAVLJENO: 12.03.2019 u 18:05

    FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL


    Bilo je to prije gotovo pet godina, ljeto 2014. godine i golemi naslovi u medijima kako u Dinamo dolazi Dani Olmo, veliki talent iz Barcelone.

    Na prvi pogled izgledalo je kao da se radi o šali, ali zaista, veliki talent iz famozne La Masije odlučio je doći u Zagreb. Danas je za Sportske novosti pomalo nevjerojatnu priču ispričao poznati zagrebački manager, Andy Bara.

    “Organizirao sam nogometni kamp Barcelone u Hrvatskoj. Tražio sam od Katalonaca nekog od trenera mlađih kategorija sa ‘težinom’. Dali su mi Miguela Olma, Danijevog oca. Tada je Dani imao 13 i pol godina i već su njega i oca ganjali najjači španjolski manageri. Miguel je rekao da bi želio malo mira i ja sam ih pozvao u Hrvatsku na ljetovanje. Cijela obitelj Olmo došla je na Krk”, započeo je Bara pa nastavio:

    “I ima jedna anegdota. Htio sam Daniju kupiti krafnu, kažem prodavaču ‘Daj malom popust, on igra u Barceloni’ a prodavač mi odgovori ‘Ma kakva Barca, dođi ti mali nama u Dinamo’ a mali Dani nakon što sam mu preveo što je prodavač rekao kaže ‘Onda dobro, doći ću u Dinamo’…Kad su europski velikani saznali da Olmo ne želi potpisati za Barcelonu počeli su opsjedati obitelj. Man. Utd, Real, City, Atletico…Najuporniji je bio Manchester United. Barcelona je prijetila tužbama! Ja sam obitelji Olmo predložio da dođu u Dinamo. Iskreno, rekli su da su čuli za Dinamo, ali ništa nisu znali o klubu, imali su pogled u najmanju ruku kao da sada nekome predložite da ide u Afganistan”, donosi Bara i zatim otkriva kako je došlo do famoznog transfera:

    “Dogovorio sam sastanak sa Zdravkom Mamićem, koji je odmah shvatio o kakvom talentu se radi. Mamić je Miguelu rekao ‘Tata, u Barci vaš će sin biti samo broj, ovdje kod nas će biti projekt Dinama’. Zdravko ko Zdravko, oduševio je Miguela svojim riječima, a meni je Miguel poručio ‘Andy, dajem ti sina, kojeg volim najviše na svijetu u ruke. Dani ti vjeruje’…Barcelona nije pojma imala da Dani dolazi u Zagreb, mislili su da je to dio igre nekog od velikana, te su slali ‘prijeteče’ mailove Unitedu, Juventusu i ostalim klubovima. Kad je Dani već potpisao Dinamu, Barca mu je slala poruke ‘Dani, ostavi se gluposti, trening je u ponedjeljak u 10’ i slično. Barca jednostavno nije htjela prihvatiti da je Dani otišao u ‘tamo neki’ Dinamo! Pokušala je Barca otkupiti ugovor, i to za četiri puta više novaca nego što Dani danas, ponavljam danas prima u Dinamu, a kamoli onda. No, Dani im je odgovorio ‘Ja nisam došao u Dinamo radi novaca, već zbog toga što sam ovdje projekt kluba’…Barcelona je nakon toga radila pritisak na Savez da ga ne zovu u U-21 reprezentaciju Španjolske, no, shvatili su da ga ipak trebaju…”

    Danas je taj ‘mali klinac’ postao vođa Dinama i najvrijedniji igrač hrvatskog prvaka. Naime, Dani prema transfermarktu vrijedi čak 15 milijuna eura. Je li vrijeme za transfer ovog ljeta? Vjerojatno da…
  • Beowulf112
    301
    Samo da on zakuca jednu u cetvrtak i odvede nas u cetvrfinale.Pa cemo mu dignut kip ako treba.Decko je igracina i pravi profesionalac i uzor kako na terenu tako i van njega.Vise od svega bi volio da ostane i da bude dio jednog mocnog dinama koji ce napast ligu prvaka i proljece u ligi prvaka ali ako se budu zelje mimoilazile zelim mu svo dobro u karijeri.
  • xavier
    11k
    iskreno, uvijek s dosta skepse čitam takve priče jer svatko voli dodati puno zanimljivih "anegdota" koje se uopće nisu dogodile.
  • BluePhone67
    3k
    Olmo pozvan u mladu repku spanjolske za dvoboje izmedju Rumunjske i Austrije
  • Infinity
    14.9k
    Na pitanje ostaje li na Maksimiru za Ligu prvaka, talentirani Španjolac kao iz topa je ispalio:

    - Da, naravno.


    Olmo je najveći talent u Dinamu trenutno, želi ga pola Europe, a od njega se očekuje da će postati najveći transfer u povijesti kluba s Maksimira. No nakon prvog potvrdnog odgovora malo se ispravio:

    - Uvijek dajemo sve od sebe da budemo prvaci, da se sljedeće sezone možemo boriti za Ligu prvaka. Ovaj ciklus smo ispunili, imamo još Kup - rekao je Dani.

    Iako se očekuje da je ova sezona njegova posljednja u Dinamu, Dani je prvim odgovorom iznenadio. A onda ipak otkrio - pa ništa se još ne zna...

    - Vidjet ćemo što će biti - tajnovit je ostao Olmo.


    Ostani i postani vjecan :pray: :pray: :pray:
  • 000
    941
    Bol jučerašnjeg poraza danas je već prešla u motivaciju za nove pobjede za naš grb. Naučiti ćemo iz naših grešaka i pretvoriti ih u iskustvo da se iste ne ponavljaju. Velike stvari su pred nama!!!


    Velike stvari su pred nama!!?
    Velike stvari su pred nama!??
    Velike stvari su pred nama???
  • Eduardo
    16.8k
    Ostaje :wink: i biti će najveće pojačanje sezone.
  • dinamo vitez
    213



    Evo i slike kad je slavio rođendan prije 3 tjedna:

    D5_UqNxXsAYuZvz.jpg

    Na svakoj slici koju objavi prevladava plava boja i Dinamovi grbovi/motivi. Mislim da mu se klub itekako urezao u srce. Ni traga La Masiji, Barceloni ili bilo čemu drugom. Ne vidim ni po stranicama specijaliziranim za transfere nekog pretjeranog interesa stranih klubova, vjerujem i nadam se da ćemo ga gledati i najesen u plavom.
  • Dudu
    2.6k
    Volio bih da ostane, ali samo ako potpiše novi ugovor, jer ističe mu na ljeto 2021. Sačuvati ga jednu sezonu bez novog ugovora bilo bi jako loše jer riskiraš ozljedu zbog koje možeš izgubiti svu potencijalnu zaradu ili je značajno smanjiti jer bi za dvije zime mogao otići besplatno. Ugovor barem do 2022., idealno 2023. i nek ostane još tu.
  • marcio amoroso
    31.4k
    I ja bi volio da Olmo ostane a da novac dobijemo od prodaje Stojanovića, Perića i Gojaka npr. Ili još bolje od nagrade za ulazak i prezimljavanje u lp. Nažalost mislim da od tog nema ništa, posebno nakon izjave Miguela Olma. Po njegovoj priči Dani definitivno ide i oni imaju jasan plan za njegovu karijeru, plan u kojem se Dinamo ne uklapa za sljedeću sezonu.
  • Dudu
    2.6k
    Hah to bi bilo idealno, ali ja sam uvjeren da ide na ljeto.. Stojanovića bih i poklonio nekom, kad god on primi loptu ili ide na duel, meni odmah u misli da će izgubit loptu i da će kontra ili da će dobiti žuti/crveni...
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.