• deda
    42.1k
    Ne vjerujem da će se žuriti s odlučivanjem. Transferni rok još dugo traje i to je dobra stvar. Mi ćemo odigrati brdo službenih tekmi prije njegovog kraja. Tad ćemo već znati na čemu smo, da li ima ozlijeđenih, bolesnih, povrijeđenih itd.
  • Mali dioničar
    18.8k
    Julardžiju, taj dečko ima i oko i motorikumiro

Oko ima za prvu, motoriku za treću ligu.
  • miro
    8.2k
    razumijem kaj hoćeš reć, ali jednostavno moram spomenut da je Julardžija za Burtona - Zidane....a ima još nekih na popisu o kojima bi se dalo pričat, ali ok, konkurencija je zbilja velika, nadam se da će na kraju ispravno odabrat
  • deda
    42.1k
    Ljudi, možemo mi pričati o simpatijama, ali možemo prićati o nogometnom znanju. Kako ćemo ga utvrdit. Lako. Uzmemo 5 klinaca od 20 godina i odredimo svakom limit koji će dosegnut. Ja odgovorno tvrdim da vas 60 % ovdje pojma nema o nogometu, igri, taktici i tehnici, a o prepoznavanju talenta vjerojatno 85%.
  • Kwedi
    3.9k
    i to sve stoji da kurca znamo.

no iz neke sportsko-poslovne laičke perspektive, ak znaš da imaš igrača od dvadeset godina koji nije na proljeće u slavenu spojio neki kontinuitet, kad misli u dinamu?

također, late bloomeri - jel bi mogli na nekom uzorku od dvadeset godina mogli nabrojat samo uz dinamo koji se isplatio?
  • Bosna86
    12.6k
    Definiraj to… Upadaju li u tu kategoriju Oršić i Petković?
  • Mali dioničar
    18.8k
    Uzmemo 5 klinaca od 20 godinadeda

Statistički ako izmeš 5 klinaca koji igraju u Dinamu ili Dinamu II sa 20 godina, šansa da će zaigrati za A reprezentaciju (ako o tom nivou pričamo) je valjda 3%.

Iz jednog giganta kao što je Dinamo (jer je kod bilo kojeg drugog hrvatskog kluba vjerojatnost značajno niža) u zadnjih 20 godina je valjda 30tak igrača igralo za reprezentaciju. A Dinamovih 20 godišnjaka je bilo 400tinjak. Od 30tak Dinamovih reprezentativaca hrpa njih kad su bili 20godišnjaci nisu imali blage veze s Dinamom. Recimo Mandžukić, Livaković, Vida, Brozović...
  • Kwedi
    3.9k
    Ne. Govorim o igračima iz Dinamove škole. Meni ovako na prvu pada na pamet Tomo Šokota. On je tek ozbiljan nogomet u Dinamu počeo igrat s 22,23 godine.

Tko može danas čekati Marina, Haladonu ili Ćorkea 3-4 godine da kurcem pomaknu?

I sad, maknimo te potencijalne superstarove i uzmimo kategoriju ispod talente (Julardžija) koji očito nemre preskočit tu razinu juniorskog i seniorskog nogometa.

U Dinamu 2, koliko je već dvadesetogodišnjaka koji osciliraju u ekipi koja nema grč i imperativ rezultata, a opet od njih malo meda.

Sad kad si spomenuo Oršu i Petka, oni su bar otišli van, nešto sitno pokazali i vratili se te ovdje ulovili pravi kolosjek.

Ajd realno da gledamo tu analogiju i preskočimo školarice iz omladinskog pogona i da budemo konkretni skroz iako @Zambatine škude bi mogao oći iskopati jer mislim da mu je ovaj intimus; Marko Tolić - je li on kapacitet za Dinamo?

Pričamo o Baturini, drugim klincima, seremo po ovima na posudbama, a konkretan primjer late bloomera - je li on s 25 godina igrač koji može biti ništa više od rotacijskog igrača i za prvih 11 u utakmicama protiv Šibenika ili Istre?

Đuraseka drži se pod ugovorom, dečko ima 23 godne. Đira 22 godine.

Isto tak bi mogli i ostale igrače malo ogoliti i vidjeti gdje su i šta su.

Čisto kao info, mislim da je u Dinamu 2 prošle sezone nastupilo ili bilo na klupi 52 igrača.

Kam sa tim svim stipendijskim i profi ugovorima?
  • Mali dioničar
    18.8k
    Dinamo 2 navodno dečki imaju plaće po 10.000€.

Dragovoljac navodno plaća 10.000 kuna.

Jel ikome čudno da ekipa hladi jaja u Dinamu 2 umjesto da igra za “Dragovoljac”...?
  • deda
    42.1k
    Ja se slažem da njih barem 5-6 već treba dobit nogu jer neće nikad bit igrači za D. Ali jebiga tu je i faktor rikverca
  • Kwedi
    3.9k
    Ovo sve gore navodim, onda se pokušava nečije karijere spasiti s posudbom u Dnipro pa da malo prodiše igrač da se proba razlika uloženog kompenzirati s kakvim transferom.
    Nešto ala Šemper.

Koliko god Dinamo bio vrhunski klub, iako bu @deda me poklopio kak ozbiljan klub mora imat 70 igrača pod ugovorom - zadnjih nekoliko godina se sve više i više dovodi igrača i onda nije to "lokomotiva priča" već kao "dobar je, al možda bude za Dinamo" i onda se pretače iz šupljeg u praznog i dešavaju se situacije da na pripreme ide 40 igrača, onda ga balo baciš u Dinamo 2, malo u Istru, malo raskid ugovora i tako u krug.

Rikverc je faktor, jasno ko dan, no s druge strane kvaniteta je više opravdanje da ćorava koka pogodi zrno.

Ajmo taj dio preskočit i probat taj filter napraviti kvalitetnijim, a ne nakucavanjem igrača jer eto ima se meže se.

Da ne govorim na razini omladinske škole, prije godinu dana sam to pisao - od Banja Luke pa do Berna se dovodi sve kaj zna tehnicirati i onda ih šibaš okolo-naokolo; od HAŠK-a pa do Trnja da ti ne rade gužvu na parkingu.
  • Dudu
    2.8k
    Na stranu i decki iz skole, meni je vise enigma, zasto dugotrajne ugovore dobivaju polovnjaci iz vana.. Korejci mislim da imaju jos 3 godine, pa Gyamfi, Danicic i slicni, tko je za njih procjenio da su igraci za HNL uopce...
  • marcio amoroso
    47.7k
    Ja mislim da oni u klubu itekako znaju šta rade. U protivnom ne bi bili ovako uspješni. Jednostavno se više isplati dovesti 30 igrača i dati im po 100 tisuća godišnje. To ti je 3 milijuna eura. Jedan Roko Baturina koji je posuđen u jebeni Bravo donese milijun eura. Dovođenjem svakoga tko zna bilo što smanjiš rizik da nešto propustiš.

Ja danas nešto razmišljam. Da sad prodaju Livakovića, Ristovskog, Ademija, Ivanušeca, Oršu i Petkovića opet sa nekim ulaganjem od 5-10 milijuna za krilo i napadača imaš top ekipu, a od tog novca što ostane možeš Maksimir Arenu napraviti. I opet imaš jeben potencijal u momčadi sa Bulatom, Majerom, Jakićem, Baturinom, Vasiljom, Franjićem, Jankovićem itd. Jednostavno nema kraja proizvodnji novca.
  • Mali dioničar
    18.8k
    Livakovića, Ristovskog, Ademija, Ivanušeca, Oršu i Petkovićamarcio amoroso

Tvoja teza je ok samo vidiš da su najvredniji igrači kupljeni iz drugih klubova, a nisu bili školovani kroz Dinamo 2 za goleme plaće.
  • marcio amoroso
    47.7k

Vidi, nekada netko iskoči tko je kupljen. Nekada netko tko je prošao kroz Dinamo2.
    Ja osobno nisam siguran da Karrica ili Janković koji jesu prošli kroz Dinamo2 nece donijeti Dinamu puno dobroga.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.