• Eduardo
    16.8k
    Danijel Pranjić novi je trener zagrebačke Dubrave, kluba iz 2.HNL.
  • Mali dioničar
    13.4k
    Frend je došao na super i ideju pa žicao Mlinku da mu se potpiše na stare kopačke. :fire:

    q1jjovh0pxl18ypu.jpeg
    atfwv11ani0birgj.jpeg
  • SAS1987
    13k
    ako dobro shvacam je Bjelica pristao ali se ceka odluka Osijeka?

    Steta da Borna Sosa nije na Zoni, on prica turski :grin:
  • vjeko1701
    5.9k
    Nekak mi to baš ne drži vodu.

    Članak od praktički 3 proširene rečenice, bez svojih stalnih pomoćnika...itd
  • markoli
    1.6k
    To bi mi bila jako čudna odluka s njegove strane moram priznati.
  • Eduardo
    16.8k

    "Želim vas obavijestiti o raskidu ugovora s CSKA-om. Imao sam sastanak s Upravom kluba, nakon kojeg je klub odlučio raskinuti našu suradnju. Glavni razlog za to različita vizija rada i budućnosti prve momčadi. Žao mi je što je ovako završilo jer sam se pripremao i s entuzijazmom očekivao novu sezonu. Želim zahvaliti klubu i navijačima zbog odličnog iskustva u dva lijepa mjeseca koje sam proveo u klubu. Svima u CSKA-u i cijeloj vojsci navijača želim zdravlje, sreću i uspjeh u budućnosti", rekao je Olić u razgovoru za CSKA-ovu stranicu.

    CSKA je objavio da je Olićevu poziciju preuzeo Aleksej Berezucki koji će biti privremeni trener.
  • badjibadara
    1.6k
    Tomislav Ivković novi trener FK Željezničar
  • Eduardo
    16.8k
    Da zalijepim ovdje pošto je bilo predugačko za Instagram.

    tjw8a93hskn4btb5.jpg

    Franck Manga Guela, nogometaš iz Obale Bjelokosti, rođen je 19.06.1986. godine.

    Guela je u Dinamo stigao u srpnju 2007. godine iz grčkog kluba - Kerkyra FC. Dinamo ga je doveo bez oštete, jer mu je u Kerkyri istekao ugovor, a i klub je ispao u niži rang te je postalo očito da će mladi Bjelokošćanin potražiti novo odredište za nastavak karijere. Tadašnji trener, Branko Ivanković izrazio je zadovoljstvo dolaskom popularnog Did'dya i time što je sposoban igrati podjednako dobro na više ofenzivnih pozicija.

    Iako je najavljivan kao brzi igrač koji će ubrzo potvrditi kvalitetu, nažalost Guela nikad nije ponovio igre koje je pružao u grčkom prvenstvu. Did'dy će u Dinamu ostati upamćen kao artist, žongler, dojmljiv igrač koji odlično barata loptom. No, njegov učinak u kolektivnom smislu uvijek je bio skroman.

    Do naslovnica medija nije stigao učinkom na zelenom terenu već nakon incidenta s klupskim kolegom Antom Tomićem koji ga je navodno rasistički izvrijeđao. Guela je ubrzo nakon toga prekrižen (slučajno ili ne) od strane kluba nakon samo godinu dana igranja, iako je imao potpisan ugovor na četiri godine. Po nekim navodima je on bio taj koji je zatražio od kluba raskid ugovora jer smatrao da zaslužuje veću minutažu što su trener Branko Ivanković i vodstvo Dinama objeručke prihvatili.

    Za Dinamo je odigrao 37 utakmica i postigao 2 pogotka. Vrijedi napomenuti kako je Guela imao čast biti dio momčadi koja je 04.10.2007. godine pobijedila Ajax u Amsterdamu rezultatom 3:2. Guela je u igru ušao u 69. minuti, a u 96. minuti je asistirao Mandžukiću za vodstvo Dinama od 3:0.

    U sezoni 2012 - 2013, u 2. pretkolu Lige prvaka, Guela se u dresu bugarskog prvaka Ludogoretsa našao nasuprot Dinama. Na sreću, u sad već legendarnom susretu Dinamo je izašao kao pobjednik i čekirao kartu za 3. pretkolo Lige prvaka i dvostruki okršaj s moldavskim Šerifom.

    Ipak, Franck je sa Zagrebom stvorio neraskidivu vezu. Kad je došao u Dinamo, bio je sam, pa mu se ovdje pridružio brat i nakon nekog vremena u Zagrebu pronašao curu. Franck je otišao, a brat ostao, oženio se i dobio dijete.

    Prije dolaska u Dinamo igrao je u još dva grčka kluba (izuzev Kerkyra FC iz kojeg je došao u Dinamo) Anagennisi Karditsa i Veroia FC. Inače, prije Grčke imao je i jednu kratku epizodu u Južno-afričkoj Republici (Mamelodi Sundowns FC). Nakon Dinama okušao je sreću u Larisi, Arm. Bielefeld, Lodogoretsu, Apollon Smyrnisu, Al-Oroobi i Al-Hamriyahu. Nigdje se nije zadržao duže od sezone, a zadnji angažman imao je u sezoni 16/17 u Al-Hamriyahu.

    Poprilično zanimljiva informacija je ta da za njega nikada nije plaćena odšteta. Uvijek je iz klubova odlazio kao slobodan igrač, bar ako je vjerovati Transfermarktu.

    Jednom prilikom za Večernji list izjavio je;
    "Nema loših sjećanja. Dinamo i ja zajedno nismo ostvarili što smo htjeli, a to je nogomet. Onda ideš dalje, no, iz Zagreba sam otišao bez ružnih rastanaka i repova".
  • Eduardo
    16.8k
    :clap: :grin: Jučer prije utakmice s Češkom. S Perišićem dijeli treće mjesto na vječnoj ljestvici strijelaca u reprezentaciji. 29 golova :strong:

    luu1z5gn0qbtph4o.jpg
  • SAS1987
    13k
    gfwmq3dnpky7gfdm.jpg

    Jaka slika :cool: Kada vidim Etto-a se odmah sjecam jedne utakmice... Trci Etto po desnoj strani, poprati akciju do kraja i zabije 1000 gol Dinama u HNL. Na tribini roštilj i pjeva se "mi smo kanibali pojest cemo vas..." :lol: Jel netko (stariji) ko ne zna o kojoj utakmici pricam? :grin:
  • markoli
    1.6k
    Tekma u Kranjči.
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.