• reziser
    6.2k
    da vam malo pokvarim dan
    (bem ti zakone....)
    zdravko i zoran u teretani u međugorju
  • masacusec
    3k
    ZM: Popišao sam se narodu u usta, posrao se narodu u usta, zašto se ne bih i izdrkao?
  • Nolifer
    6.4k


    Da bum prost sada, vježbaju guzove za prdekanu ili?
  • Nolifer
    6.4k
    DAVOR MITROVIĆ, sudac Županijskog suda u Osijeku koji je zadužen za provedbu izvršenja zatvorske kazne Zdravku Mamiću po pravomoćnoj presudi ovog suda koju je potvrdio i Vrhovni sud RH, izdao je na Mamićevo ime i platni nalog za plaćanje oduzete imovinske koristi.

    Kako doznaje Jutarnji, riječ je o iznosu od 25.539.718,70 kuna te još 10.000 kuna paušalnog iznosa koje Mamić mora platiti u roku od osam dana.

    Ako to ne učini naplata će se, kako stoji u odluci, izvršiti prinudnim putem, a u slučaju nenaplativosti novčane kazne, ova kazna bit će zamijenjena kaznom zatvora.

    Uskok se oglasio o Zoranu Mamiću
    USKOK se danas oglasio o bijegu Zorana Mamića u BiH.

    Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

    "Zbog interesa javnosti, te povodom brojnih upita novinara o razlozima nepredlaganja mjera opreza u aktualnom kaznenom postupku, navodimo da USKOK nije predložio nadležnom sudu izricanje mjera opreza zbog opasnosti od bijega jer nisu bile ispunjene zakonske pretpostavke za podnošenje prijedloga. (22. 4. 2021.)

    Prije svega, podsjećamo da je USKOK, nezadovoljan odlukom suda o visini izrečene kazne, podnio žalbu na prvostupanjsku presudu i očekivao da će ona, s obzirom na u njoj iznesene razloge, biti usvojena (izricanje kazne u trajanju od pet godina ili više) u kojem bi slučaju istražni zatvor bio obligatoran.

    Nadalje, prema odredbi članka 98. stavka 5. Zakona o kaznenom postupku nakon podizanja optužnice pa do pravomoćnosti odnosno izvršnosti presude mjere opreza određuje, produljuje i ukida prvostupanjski sud. To znači da mjere opreza može izreći, ako su ispunjene pretpostavke, prvostupanjski sud po službenoj dužnosti ili na prijedlog nadležnog državnog odvjetništva.

    U konkretnom slučaju, tijekom kaznenog postupka sada pravomoćno osuđeni Zoran Mamić uredno se odazivao sudskim pozivima te nije izbjegavao prijam pismena suda i USKOK-a. Osim toga ima prijavljeno prebivalište i vlasnik je nekretnina u Republici Hrvatskoj gdje žive članovi njegove obitelji i gdje se odvijala njegova poslovna aktivnost zbog koje je često napuštao Republiku Hrvatsku te se u nju vraćao.

    Cijeneći sve naprijed navedeno, sama činjenica da imenovani ima i državljanstvo Bosne i Hercegovine koje je ostvario na temelju svog porijekla, ne predstavlja zakonom predviđenu osobitu okolnost opasnosti od bijega iz članka 123. stavka 1. točke 1. Zakona o kaznenom postupku i stoga ne predstavlja dostatan temelj za predlaganje određivanja istražnog zatvora.

    Posebno ističemo da, sukladno važećim odredbama Zakona o kaznenom postupku, a dok se navedene odredbe u propisanoj proceduri eventualno ne izmijene, ako nema uvjeta za predlaganje istražnog zatvora onda nema ni uvjeta za predlaganje mjera opreza", stoji u priopćenju.
  • NORTE
    8.9k

    @Eduardo @marcio amoroso
    Zašto se ovakve postove odmah ne editira i javno upozori da iduća takva zajebancija ovdje nosi ban na par dana. Ne napadam mladog forumaša, znam da je to nekoliko godina stara "fora", ali na zoni ne smije bit tolerancije za ovakvo ismijavanje svetinje. Kakve veze lopovi i BJEGUNCI u BiH imaju s grbom kluba? Nemaju baš nikakvu funkciju u klubu, ni službenu ni savjetodavnu. Imaju samo pravomoćne osuđujuće presude i nove optužnice.
  • Nolifer
    6.4k


    Gle, ja sam prvi koji je protiv bilo kakvog ismijavanja, mjenjanja boje kluba na dresu, ovako il za zajebanciju općenito. Meni je bilo prvom ne shvatljivo, da to netko može napravit uopće i sa njima ih povezivat. To ti je moj stav oko toga. Za mene je grb Svetinja, Svetinja se ne dira. Meni je veća tragedija, kad vidim na Svetom dresu onaj utopljeni grb, a ne pravi originalni kako bi trebao biti, tako da o tome ne treba raspravljat. Mislim da svatko ko voli ovaj klub, je stalo do toga. Tako da sa mnom oko toga nemaš problema, meni je zapelo za oko to da su ga uopće išli modificirati na taj način, te sa moje strane nije nikakvo ismijavanje i sl, a stavio sam zato, jer eto neki deb... je išao to napravit, pa da se vidi na neki način ko to ismijava taj Sveti grb. Toliko. :wink:
  • marcio amoroso
    31.8k

    Vidi Jura. Moraš shvatiti da forum nije interna wap grupa u kojoj se razmjenjuju zajebancije. Naravno da se i tu svi volimo nasmijati i razmijeniti nešto smiješno, ali isto tako su neki na nešto osjetljivi i moraš to znati. Također je forum ipak malo ozbiljniji i ne mora se svaka zajebancija prenositi ovdje. Ako je tebi nešto zanimljivo ne mora značiti da je svima.
  • Nolifer
    6.4k


    Marcio, ok. Meni ne moraš takve stvari objašnjavati. Sve to kužim i sa moje strane frke nema. Tako da u redu, ako isto tako primjetim nešto kaj nebude pasalo prijavit ću i to je to. :wink:
  • vjeko1701
    5.9k
    Sve 5 svemu, al nećemo valja biti u manirama najvećih američkih snowflakeova i tražiti safe spaces od svega s čim se ne poklapamo. Nisam vidio post oko kojeg je rasprava, vjerujem da ste svi dobro postupili, samo kažem da baš ne treba na forumu hodati po jajima oko toga kaj ćeš objaviti i dal će nekoga posebno uvrijediti. Ono, samo neki "common sense" oko toga
  • Baneki
    708
    Čitam da je sutkinja Zoranu odbila molbu za služenjem kazne u BiH, i da mu je prvi dan 10. svibnja.
  • SAS1987
    13.2k
    Čitam da je sutkinja Zoranu odbila molbu za služenjem kazne u BiHBaneki

    Što sada to znaći u praksi za braču Mamić?
  • xavier
    11.1k


    U praksi znači da su naši odbili njegov zahtjev, raspisat će tjeralicu, ali kako on ima BiH državljanstvo, to ne znači da će ga ovi izručiti nego će kaznu služiti tamo...ALI to naravno ne znači ni da će je služiti odmah ni da će kazna biti ovakvu kako je odredio hrvatski sud.
  • Crusades1986
    9.5k
    Ako se ne javi do tada, bit ce raspisana tjeralica za njim.
  • SAS1987
    13.2k
    Znaći da ostaje sve po starom :smile:
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.