• Bosna86
    11.1k
    Ovo može biti čak i dobro za nogomet... Nema spora da je ovo sve zakuhala UEFA, Sky i slični... Bili su previše pohlepni i došla je maca na vratanca... Ovo je trenutak da se stvari vrate u normalu... Par stvari se mora vratiti u normalu... Za početak, Uefa mora prestati sa klecanjem, respektom i sličnim stvarima... Nogomet je emocija, a mržnja je sastavni dio toga... Mora se prestati sa tim spikama samo ljubav i slično.. Rivalstvo je osnova svega... Ako se ovi odvoje, postoji mogućnost da se smanji broj prelazaka iz jedne ekipe u drugu... Svi mi obozavamo igrače poput Ademija... Zašto se sada ne bi počele stvarati ekipe koje će biti na okupu nekoliko godina i s kojima će se svaki navijač moći identificirati... Vjerujem da svatko od nas zna nabrojati prvu postavu Milana od prije 15 g, bez obzira za koji klub navija
    Dalje, cijene ulaznica moraju ići dole... Nije normalno da let do neke destinacije kosta manje od cijene karte... Spustiti cijene karata, napraviti bar jednu stajaću tribinu... Posljedicno, ovo je trenutak da UEFA prestane sa kažnjavanjem klubova radi zastava i bakljada... Zna se sta je barbarstvo, a sta lijepa atmosfera

    Ako se sad napravi kompromis, ljestvica će se samo pomjerati i opet ćemo za koju godinu doći do ovoga gdje smo sada... Nabiti ih nogom i nek se koprcaju u dugovima, a nogomet vratiti tamo gdje pripada
  • BBB Mataa998
    1.2k
    Preuzeto sa jedne stranice,potpisujem svaku riječ.
    "UEFA je napravila korak ka osnivanju Superlige, kad je uvela da neprvaci najjačih liga europe u njoj sudjeluju, a još veći korak kad su odlučili da bi od 2024. god svaki klub odigrao minimalno 10 utakmica, naravno popuštajući klubovima poput Citya, Barce, PSG-a, kojima nikad dosta milijuna, a sad im je i to premalo pa su odlučili igrati neku svoju ligu nalik na NBA ili nalik na košarkašku Euroligu.Smatram da bi Ligu Prvaka(kao što je to bilo nekad) trebali igrati samo prvaci svojih zemalja i samo u jednom slučaju dva kluba(npr Bayern prvak Europe, a Dortmund prvak Njemačke), a neprvaci nek igraju Ligu Uefe ili Konferencijsku Ligu, to bi bilo najpoštenije. Uvesti naravno i salary cap, da ne mogu neki trošiti puste milijune na pojačanja, da prije 21. god igrač ne smije napustiti nacionalnu ligu, da klubovi koji su dužni milijune eura nemaju ulaznih transfera itd...Onda bi nogomet imao smisla i bio zanimljiv. Sama riječ kaže Liga prvaka , što znači liga osvajača nacionalnih liga Europe. Onda bi tamo mogli igrati i prvaci Češke, Austrije,Hrvatske,Danske, Švedske.kao nekada, i te lige bi bile jače, i ti klubovi konkurentniji klubovima lige petice. I to bi bio draž nogometa. Nekad je Steaua znala izbaciti Bayern, Porto Barcelonu, Rosenborg Reala..itd..Takva Liga Prvaka je vjerujem bila u duši i srcu svakom iskrenom navijaču. Ova liga bogataša je smisao sama sebi i tim vlasnicima iz Emirata, Katara itd.."
  • db-izbjeglica
    11.8k
    ma ne treba, nije problem ako igra više klubova iz najjačih liga, treba kvalitete.
    ne treba baš 4 ili 5 komada, ali recimo 2-3 je čisto OK.
  • Mulec86
    386
    Ta liga je gotova stvar i to na kraju krajeva tako i mora biti. Već sam ranije napisal pa ću i ponovit. To su klubovi ugašenih pogleda koje boli ona stvar za navijače,nacionalnost, tradiciju i emociju.

    Spremni su već sutra ujutro igrat u Ferdinandovcu, ako im ponude dolar više. Jednostavna je perspektiva tih isforsiranih elitnih klubova jer njihova vrijednost najmanje znači u sportskom smislu, a puno, puno više u financijskom. Boli njih briga jel oni igraju međusobno 200 puta u ligi s 5 klubova i primaju ogromnu svotu love ili igraju u nacionalnom prvenstvu i šatro tamo imaju rivalitet međusobno pa tak mame publicitet. Teško je objasnit jednom navijaču Uniteda da se njegov klub već godinama ne može poistovjetit s sportskim duhom jer potroše milijarde eura na igrače pa onda osvoje možda neki turnir u rangu četiri kafića. Jel to sport? Sportski duh?

    Ja ne znam kome je u interesu gledat takve klubove i maštat da je to "nogomet" osim onima za koje je između ostalog ta liga i stvorena.

    uefa (namjerno malim slovom) ima priliku formirat natjecanja na neki zdraviji način, otvaraju im se mjesta za nove klubove i stvaranje novog marketinga van tih golijata na kojima preživljavaju već dugi niz godina.


    Sve ovo može dobro doć nogometu i konačno oslobodit mjesta nekim manjim sredinama da budu konkurentna u nogometu i na taj način stvarati nove povezanosti sa samim sportom

    Uostalom dal sam jedini koji da nema Dinama ovaj nogomet nebi ni gledal ni pratil jer je odvratno komercijalno sranje gdje se uspjeh kupuje, a talent i želja za prestižom ponizuje?

    P. S. Zamislite reprezentacije na euru bez tih igrača iz prodanih klubova, show teški. Mogla bi neka mađarska onda postaz i favorit skupine smrti (sarkastično ili ne procijenite sami)
  • zgšd
    156

    Koliko sam ja shvatio, mozda grijesim:
    -oni bi igrali tzv superligu: 18-23 utakmice
    -i ligu prvaka: 10 utakmice (u skupini, novi format) + doigravanje
    -i domace prvenstvo: 38 utakmice
    -i oni bi igrali jos i kup i ligakup

    Ima vise utakmica, nego kaj godina ima dana

    Imas apsolutno prav, nema smisla da ovi napumpani igraju protiv jedne atalante, athletic bilbaa, a jos manje protiv beneventa, elche i slicnih. Pored tzv superlige, sumnjam da ce i dalje htjeti igrati primeru, Seriu, iako sluzbeno to (jos) zele.. . Bogatasima nikada nije dosta, a neki frosinone sigurno ne bu napunil blagajnu od tih klubova
  • SAS1987
    13k
    Mislim da novi format lige prvaka više nema smisla ako nekih 20 klubova stvarno napusti UEFA. Ili ostaviti takav kao sto je sada ili dati vise mjesta klubovima iz centralne i istocne europe.
  • agramZ
    2.2k
    inace trenutno stanje premier lige :razz:
    690.jpg
  • Krizy
    33.6k
    Attachment
    Mv_dQDUij3_WtZLL (9M)
  • og1986
    2.9k
    Bila zanimljiva debata na France 24 kanalu.

    Gdje su diskutirali da se ovo sve već događalo u 90im kada na SP u Americi vlasnici klubova iz Europe pričali sa MLB i NFL kako oni to rade i franšiziraju. Tada je EU rekla kako će uvesti u rimski sporazum da se tako nešto ne dogodi u nogometu jer je on više od ekonomskog sporta.

    Naravno ništa od toga nije na kraju bilo. Ali su isto tako prozvali navijače engleskih klubova koji vole govoriti kako su oni jedno sa klubom, a odavno su izgubili taj identitet i cijelo vrijeme su šutjeli. Te predviđaju kako će isti ti navijači šutjeti i dalje te da je ova liga logičan potez pošto su svi (UEFA, klubovi i navijači) bili tihi kada su milijarderi ulazili s novcem i gradili klubove na velikim dugovima.
  • db-izbjeglica
    11.8k
    stream za monday night football

    svašta im govore neville i carragher
  • Dragon1Warrior123
    2.8k
    Moglo bi biti prilično nereda u Engleskoj, njihovi fanovi su dosta zajebani (bili bar, ne znam baš u zadnje vrijeme kakvi su njihovi ultrasi) Isto tako i fanovi Intera i Milana, ali Juve, Real, Barca, Atletico imaju dosta plastične fanove i ne vidim da bude nekakvog prevelikog bojkota kod njih.

    Za sada mi se sve čini da bude bilo puno lajanja i onda budu najednom svi prestali samo da se ovi klubovi ne isključe jer imaju preveliku reputaciju umjesto da ih izbace iz svega i novi klubovi iskoče. Mislim razumijem i fanove koji se premišljaju, isto bi i mi da je Dinamo ovakvo šta napravio, ali ovo je odvratno i podsjeća me jako na što se događalo u skoro svima drugima industrijama. Košarka, NBA. Videoigrice totalno uništene, holiwood isto, muzička industrija je isto često sprdnja da ne nabrajam dalje. Kada se bogatima nešto sprdi oni to naprave i ljudi ih ne mogu sprečit ili jednostavno odustanu, nadam se samo da su fanovi nogometa dovoljno fanatični da ovo neće proći jer ovo boli za gledat nekoga tko je fan nogometa.
  • Dragon1Warrior123
    2.8k
    Bolje da nije ništa rekao što se mene tiče...
  • db-izbjeglica
    11.8k
    leeds na zagrijavanje izašao sa majicama na kojima je logo lige prvaka i piše "earn it"
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.