• Filip B
    244
    iako apsolutno ne vjerujem da ce prije roka otvoriti stadion, ne vidim zasto se tribine i ostali sadrzaji ne bi paralelno dodavali kako idu, ne mora se cekati na armiranobetonske elemente na juznoj tribini da sjeverna bude gotova sa sjedalicama.
  • Goncalo Santos
    2.8k
    ovo nema smisla niti se ovako radi po pravilima struke.

Stadion se izvodi kao jedinstvena cjelina i ne mogu se ugradivati sjedalice koje spadaju u zavrsne radove dok nije zavrsena ugradnja najbitnijih dijelova sto su armiranobetonski elementi.

Njihova ugradnja spada pod teske radove buduci da ukljucuje uporabu dizalica, betoniranje, armiranje, ... Za sve strojeve koji su potrebni za te radove potrebno je osigurati prostor za rad, isto tako i put za kretanje radnika. Sjedalice se tako mogu ostetiti i uprljati te smetati radnicima.

Isto tako ispod tribina se sigurno izvode i elektro i hidroinsatalacije.

Dakle posebne radnike treba dovesti za armiracke radove, betonske, instalacijske za struju i vodu te za ugradnju sjedalica. Nema smisla niti je izvedivo na gradilistu imati 20 vrsta radnika jer je to skupo, neucinkovito i bilo bi previse praznog hoda i cekanja koje kosta. Gradnja se mora radi ekonomicnosti odvijati po fazama, dakle kad se ugrade svi ab elementi, mogu doci druge ekipe.

Naplata usluga se isto najcesce odvija u fazama.

Gradevina mora dobiti i uporabnu dozvolu i proci tehnicki pregled u odredenom stadiju gradnje. Nadzor onda ne bi odobrio takav tip gradnje jer sta ako se utvrdi da neka tribina nema dobar nagib npr., ili beton nije dobre kvalitete, onda se sve sjedalice moraju skidati.
  • Jaja
    26
    Koliko ja znam sjedalice idu na kraju da se nebi ostetile. Dakle kad cijela konstrukcija cijelog stadiona bude gotova. Al ne tvrdim 100%, mozda si upravu.
  • deda
    42.1k
    Sjedalice se postave za 3-4 dana
  • Filip B
    244
    karikirao sam za stolice. Ne kuzim kako juzna tribina 120 metara udaljena od sjeverne utjece na sjevernu ali ok. gornji katovi nebodera kad se grade tek lijevaju beton, na nizim katovima je vec fasada postavljena i unutra idu instalacije... ali ovo nije skyscrapercity pa ne moramo u dubinsku raspravu
  • prefontaine
    5.7k
    ovo nije skyscrapercity pa ne moramo u dubinsku raspravuFilip B

Veliš, ja ću bubnut glupost, ali vi nemojte reagirati na tu glupost.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet