• LA BOMBA
    736
    Navijači San Lorenza na gostovanju na 1/32 finala argentinskog kupa protiv niželigaša prošle godine. Igralo se na neutralnom stadionu u Quilmesu.

Odluka da su se dozvolila gostovanja na utakmicama argentinskog kupa pokazala se odličnom.

Navijači gladni gostovanja dolaze u velikom broju i na gostovanja protiv malih klubova. Vraća se ona prava argentinska fešta i dernek! Neki klipovi tih gostovanja mi izgledaju baš old school, tribine pune na više od njihovog dozvoljenog kapaciteta, vatrometi, ludilo po gradu prije utakmice.
  • NORTE
    21.8k
    Nedavno je bila livada između Spartakovog Uniona i Forrest Teama Sparte Prag, s obzirom da to pratiš kakva je pozicija Sparte jer ne vidim da su nešto aktivni tj. djeluju sa malo informacija? Da li su to bivši Prague Boys ili je ovo novo formirana ekipa?zadnjired

I mene je iznenadio taj susret Uniona i Sparte.
    Pratim općenito navijačke scene Europe, livade onako usput.

Koliko se meni čini Spartini su dosta aktivni, moguće i zbog toga što je Slavia zadnjih godina puno 'truda' uložila u stvaranje ekipe za livade i u lizanje s Poljacima (što za njih valjda ide jedno s drugim).

Nisam dosad upratio da Spartini nastupali pod ovim imenom FTSP.

Prague Boys koliko znam su se ugasili prije sad već 'dosta' godina, mislim da je pala i jedna od krpa grupe s tim imenom.
    https://iili.io/fwZ2waj.jpg

Rekao bih da je ovo sad skroz nova ekipa za livade, iako je to uvijek nekako povezano, samo valjda nove generacije.
  • LA BOMBA
    736
    Newell's Old Boys.

• Paulie
    646
    a zašto ne otvorit posebnu temu za latinsku ameriku (ili ostatak svijeta) a ovo ostavit samo za europu?
  • Mihael2305
    994
    potpisujem, potrebno što prije napravit temu za gospodina Bombu i njegove latinčane
  • zadnjired
    312

Neke info kažu da je livada bila održana u Srbiji vjerojatno su im teren osigurali cigani s obzirom da su jedni s njima u bratstvu a drugi im ližu pakšu.

Praška scena mi je ok, definitivno Slavia mi je top za koreografije dok Spartini njeguju neki hool britanski stil s obzirom na njihovu tradiciju i film Proć. Znam da je spika da Slavia regrutira profi MMA borce pa i od tuda proizlaze njihovi uspjesi na livadama.
  • Paulie
    646

nemam fkt niš protiv latinosa al čisto da se rastereti tema
  • Infinity
    20.7k
    Zato sto je ovo forum Dinama, a ne svjetske navijacke scene. Ova tema je sasvim dovoljna za citav svijet. Nije da se dnevno pise po 200 postova, pa da se treba razdvojiti nesto. U cetiri godine se napisalo oko 2000 postova ili manje od dva dnevno.
  • Doktor Kunić
    5.9k
    a u zadnjih 9 mjeseci? :sweat:
  • Infinity
    20.7k
    Oko 670 ili 2.5 po danu.
  • NORTE
    21.8k
    Neke info kažu da je livada bila održana u Srbiji vjerojatno su im teren osigurali cigani s obzirom da su jedni s njima u bratstvu a drugi im ližu pakšu.

Praška scena mi je ok, definitivno Slavia mi je top za koreografije dok Spartini njeguju neki hool britanski stil s obzirom na njihovu tradiciju i film Proć. Znam da je spika da Slavia regrutira profi MMA borce pa i od tuda proizlaze njihovi uspjesi na livadama.
    zadnjired

Čitam da je livada održana u listopadu u Srbiji.
    Inače Spartini su tad bili u Rijeci, a prije toga obišli i Zadar gdje su precrtali grafit Tornada.

Moguće da je to bilo na prijedlog Sparte, u tom mjesecu Zvezda nije imala nikakvu veću tekmu u Srbiji da se Rusi pojave, a Unionu je to prva livada u Europi od Putinove invazije prije 4 godine.

Za taj film nisam čuo.
  • Zagreb1992
    3k

A tko te tjera da čitaš ovo ? Neka stavlja slobodno dok je u sferi tribine , a ne tko dila s kime i tko se penje po busevima ..Općenito se isplati i upoznati drugačije scene van europe..Nisu to ništa manje vrijedni nego izdanja u Njemačkoj , Grčkoj itd
  • zadnjired
    312

To je stari češki film u kojem se tematiziraju navijači Sparte koji divljaju u vlaku pri povratku sa gostovanja.

https://m.imdb.com/title/tt0093786/

Već kad smo kod širenja vidika u navijačkom smislu meni je simpa Kazahstanska scena gdje postoje Ultrasi i Huligani koji odrađuju livade i bodre svoj klub.

https://youtu.be/lIj8MwJ7kOE?si=Gs8XYlQWSXCh7vXd
  • Zagreb1992
    3k
    https://www.youtube.com/watch?v=QVOL2bru0J4

Ritam pjesme mi je čak zarazan :D pogotovo kad se bubnjevi tome dodaju
  • LA BOMBA
    736
    Još jedna legendarna stara pjesma sa argentinskih tribina, Newell's Old Boys.

Melodija je iz ove pjesmi Los Secretos de mi Almohada. Većina melodija koje se pjevaju na argentinskim tribinama je uzeto iz ovog žanra muzike koji se zove cumbia. To je muzika koja izkazuje strast i emocije, i sastavni je dio kulture južnoameričkih navijača.

bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.