• LA BOMBA
    684
    Tako je. Zabrane gostovanja u Buenos Airesu su jednostavno odraz toga što Argentina ima toliko klubova sa vatrenima navijačima skoncentriranih na malom području, i nesposobnu policiju koja ne može nuditi sigurnosti.

To su klubovi u Buenos Airesu i svi ti klubovi imaju navijačke grupe, barra bravase. Sad zamisli kako je to ludo kad su dozvoljena gostovanja i svi se kreću po gradu.

map-of-football-clubs-in-greater-buenos-aires-v0-g3jtc8lq63sc1.png?auto=webp&s=72beff371a1ddff6e72ceac824778123d7222aa1

Ni jedan grad na svijetu nema toliko nogometnih klubova kao Buenos Aires.

Zato su i barra bravasi uvijek bili tako naoružani, jednostavni trebali su se osigurati dok su se kretali po gradu. Prve barra brave su osnovane već negdje prije 100 godina za potrebe osiguravanja svojih klubova i igrača koje su napadali navijači drugih klubova.

Pa i u Europi bi imao problema ako bi ne znam u Rimu (grad sa sličnim brojem stanovništva kao Buenos Aires) imao 60 navijačkih grupa i večina tih klubova bi igrala međusobno.
  • Zagreb1992
    2.9k

tema je tribina i ne vidim zaš ne bi stavio argentince i te latinose..iako neka se drži samo tribine , a ne ovih dilanja i tih pizdarija..Bolje mi je to vidjeti nego one debilne Poljake
  • LA BOMBA
    684
    Ovo je odlična pjesma navijača Instituta Cordoba, ta melodija je u zadnje vrijeme popularna u Južnoj Americi a oni su je prvi uveli (Argentinci su smislili većinu navijačkih melodija na južnoameričkoj sceni, ostali kopiraju od njih).

Pjesma puna emocija, klasični argentinski stil navijanja. Navijanje na roštilju uz bubnjeve i trubače!

"Na kolijevci jedna zastava
    koju je stavio moj stari
    tako je počela ova priča
    mog života zajedno sa tobom
    ako ti objasnim razloge
    zbog kojih danas dolazim
    obečao sam ti vječnu ljubav
    od dana kad sam te upoznao
    nije me briga gdje igraš
    bit ću uz tebe sa dečkima iz mog kvarta
    ako ću dobiti otkaz jer dolazim navijati za tebe
    baš me briga"
  • Slavonac86
    685
    EU tribine nikad neće biti razine kao Latino tribine, isto tako Latino tribine nikad neće biti na razini kao EU tribine, svatko je svijet za sebe i drago mi je što je tako
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.