• Dinamosaur
    3k
    ali i ocekivanorecikaj86

zbog cega?

nakon ove tekme, Dinamo mozes jos samo 5 puta pogledat doma na Maksu ove sezone.
    Oko 3700 je bilo u 10mj., ajd moguca kisa bila, europa se igrala itd.

kakvo je sad opravdanje, e bas ne dam 10€ lokomotivi?!?

Svak koji moze ce svejedno doci navijati, podrzati, pogledati svoj Dinamo doma na Maksu
  • NitkoBitan
    35.8k
    BBB najavili (jednu u nizu) koreografiju za obiljezavanje 40 godina grupe. Tocka, kraj price, dolazak obavezan.
  • recikaj86
    734
    pa znam sve je meni jasno al vrtimo jednu te istu pricu, tko dovoljno voli klub ce doc na veliku vecinu utakmica. Mi ocito nemamo taj veliki broj "stalnih" navijaca.
  • deda
    44.6k
    Jesenas je bilo 3.354 gledatelja na utakmici Lokomotiva - Dinamo. To je nekakvo mjerilo. Slična posjeta će i sada biti.
  • fakin
    3.4k
    može li netko objasniti zašto smo 2006. imali tako dobru gledanost, a zadnje 2 sezone kad imamo demokratski klub, kakav smo željeli, ne možemo doći do tih brojki?
  • Dinamosaur
    3k
    ne bi trebala bit mjerilo. Sad cekas naslov, na sjeveru obiljezavanje 40g grupe, vrijeme dobro.
    Izgleda da nam vecina navijaca dolazi samo kad je tekma nahajpana, idu svi pa idem i ja, i obrnuto
  • Paggini
    78.4k
    može li netko objasniti zašto smo 2006. imali tako dobru gledanost, a zadnje 2 sezone kad imamo demokratski klub kakav smo željeli, ne možemo doći do tih brojki?fakin

Sad imamo 10 000 u prosjeku, tad smo imali 12 000 (plusminus), uz dostupnost istoka, kao i dvije godine bez titule uz ligu za bedaka sezonu prije, što isto igra ulogu. Nit je razlika toliko velika da se uspoređuje "kako je tad bilo toliko puno, a sad toliko malo", nit su razlozi i okolnosti jednake, al bitno da si se nasrao eto, konstruktivni kritičaru.

Samo sezonu poslije smo imali 7000 po utakmici, recimo, uz opetovani pad godinama nakon. Dok trenutno imamo tu negdje brojke par godina zaredom.
  • NitkoBitan
    35.8k
    Neki dan sam prolazio kroz rasprave iz starih dana foruma hr bas iz tih godina i stav je bio da je novi stadion od 20 tisuca mjesta bio sasvim dovoljan za skoro sve tekme osim derbija i europskih, , a sad mislimo kako ce nam na novom Maksimiru PROSJEK prvenstvenih utakmica bit izmedu 15 i 20 tisuca ljudi. Cak mi se cini da je tada bilo manje pobornika stadiona od 30+ tisuca mjesta nego danas.

Bio sam klinac tih godina pa ne razumijem problematiku u srz ali je zapravo fascinantno kako tada posjeta nije bilo znacajno bolja nego sad. Hrvatska i Zagreb su imali vise stanovnika nego danas, dobna struktura je bila mlada, online doba nije uzelo toliko maha, prvenstvo je bilo kudikamo "zanimljivije"...
  • KtcGoat
    3.2k
    Mislim da taj problem posjecenosti nadilazi nas i zapravo je slika cijele nacije. Jednostavno nemamo tu kulturu odlaska na sportska dogadanja kakva imaju neke druge zemlje, zasto je to tako nemam pojma. Jedino ako je nesto u trendu, onda su svi tu. Meni osobno je nabitnije za nas da imamo neki pozitivni pomak i lagani rast iz godine u godinu, a onda cemo i vremenom (valjda) doci tamo gdje zelimo :smile:
  • Paggini
    78.4k
    Neki dan sam prolazio kroz rasprave iz starih dana foruma hr bas iz tih godina i stav je bio da je novi stadion od 20 tisuca mjesta bio sasvim dovoljan za skoro sve tekme osim derbija i europskih, , a sad mislimo kako ce nam na novom Maksimiru PROSJEK prvenstvenih utakmica bit izmedu 15 i 20 tisuca ljudi. Cak mi se cini da je tada bilo manje pobornika stadiona od 30+ tisuca mjesta nego danas.NitkoBitan

Evo izjave Zajeca kad je vraćeno ime Dinamo.

Screenshot-20240214-194338-Facebook.jpg

Dinamo je uvijek imao taj problem dolazaka na utakmice, nije to novotarija, samo što je nama sad očito postao problem kad nas je u prosjeku 10 000, iako je sezona 2005/2006 bila teška iznimka, a ne jebeno pravilo. A sad već tri godine imamo i pozitivan rast i, za standarde Dinama, snažnu posjećenost, ali opet se jebeno sere.

Da tovari imaju 7000, brijem da bi ovdje bomboni ispadali iz usta ljudima koliko punimo stadion lol
  • Droljo
    26.2k
    tih godinaNitkoBitan

Kao neka smjena generacija. Tih godina sam išao na svaku a sada odem pet puta godišnje.
  • Neron53
    2.4k
    4500 do 5000 prodanih i 1000 sponzorskih i eto solidnih 6000
  • Sibirski plavac
    8.4k
    Da tovari imaju 7000, brijem da bi ovdje bomboni ispadali iz usta ljudima koliko punimo stadion lolPaggini

Apsolutno. Dobar dio, ne svi, ali dobar dio Dinamovog puka zadnjih godina kmeči oko naše posjete isključivo jer se magaradi digla ozbiljno na preko 20k. Da nam je jednaka posjeta ili da je njihova manja, nitko ne bi spominjao našu posjetu niti bi se zamarao kolika je u odnosu na druge.
  • Hnlovac
    4.5k
    Apsolutno

9500 prosjek u ovakvom gradu je malo. Isto kao što je sramotno malo koliko ljudi gleda Zvezdu i Partizan, isto kao što je jako malo da 10 000 ljudi gleda Ferencvaros, isto kao što je sramota da 5000 ljudi gleda Slovan Bratislavu.

Ni Poljaci nemaju bajnu posjetu s obzirom da ih je 40 milijuna i imaju tip top sređene stadione. Bugari užas, Rumunji slabi s obzirom na broj stanovnika. Rusi dobili 2018 svemirske brodove od stadiona, sad su im valjda 15% popunjeni (bili su tako i prije rata)

I onda svakavi likovi na društvenim mrežama zazivaju 50 000 kapacitet, a zadnji put su bili na PAOKu 2010

Slaveni (i susjedni narodi) nemaju kulturu odlaska na utakmice. Neki klubovi, poput Tovara, su iznimka očito, ali im pomaže kad se 20 godina bore protiv nekog.
  • Keyser Soze
    18.6k
    može li netko objasniti zašto smo 2006. imali tako dobru gledanost, a zadnje 2 sezone kad imamo demokratski klub, kakav smo željeli, ne možemo doći do tih brojki?fakin

Razlika prosječne posjete između sezone 2005./06. i 2024/25. je možda u 1000 ljudi gore dolje. Recimo 2006/07. smo imali dosta manju posjetu nego zadnje 3 sezone tako da nisi u pravu ako misliš da je tad bilo ne znam ni sam koliko ljudi u odnosu na danas, dapače, danas je to dosta bolje u HNL-u. Problematičnija je Europa gdje si na Werderu ili tako nekom imao 40k, a sad na Feneru imaš 13k, znači da je baza ljudi koji prođu godišnje kroz Maksimir jako mala odnosno uvijek jedni te isti ljudi idu na stadion, a s Kranjčom će bit isto tu negdje.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.