• OBIGB
    1.1k

Ja tebe razumijem, ali zadnje 2-3 sezone se stvara narativ od toj nekakvoj famoznoj zloj grupi koja uzima karte i članovi te grupe dociraju ostalima u smislu veće ili manje vrijednosti. To nije točno, ali je točno da veći postotak ljudi sa sjevera iz grupe u gostujućem kavezu je puno bolja opcija nego kada je obratno (čast izuzecima). U Bratislavi nisam bio, al neka mi netko kaže na što to liči kada ima veći broj “padobranaca”, na tribini manjeg kapaciteta, u odnosu nor kada nas ode sličan broj na neko HR gostovanje. OK, nisu nužno svi sa zapada padobranci, ali vjerujem da razumiješ poantu.
  • masacusec
    6.5k
    Svugdje i u svemu jest nepisano pravilo, ustaljeni obrazac, logički algoritam da kada netko 39 godina, dolazi u isti restoran, kod istog frizera, kod iste babe na placu po banane, da ima pravo izbora i da je na vrhu liste gostoprimaca te da se takvima daje prednost, posebna pažnja i tretman. Amen!
  • Thor
    1.1k
    ak pricamo o Bratislavi prosle godine na njoj nisam bio pa ne znam. Bio sam Munchen,Salzburg i London. Kaj je bilo tamo evo sad citam nesto ali ne znam nista o tome.
  • Fabercaster
    545
    Čitam neke upise i nemrem vjerovat da neki misle da grupa nebi trebala posebno dobivati svoj kontingent karata. :roll: Kaj su neki prespavali zadnjih 15ak godina? Mislim da bi 50-50 podjela bila poštena, ali znači ne konkretan broj, već postotak. Tak bi kad je malo karata dostupno svaka strana se malo žrtvovala za onu drugu. U konačnici mislim da je to ionako jedino bitno kad je ukupan broj dostupnih ulaznica stvarno jako mali? A to je u Europi stvarno rijetka situacija, kao na primjer evo sad s Malmo-om.

Što se ostalih 50% karata tiče koji ide godišnjacima mislim da tu uopće nema dvojbe o kriteriju prava prvokupa. Postoji samo jedan koji mislim da je pravedan za apsolutno SVE navijače...a to je dolaznost na domaće utakmice. Znači za tekuću sezonu svaki navijač ovisno o svojoj dolaznosti u prethodnoj sezoni spada u određenu kategoriju: 100% dolaznost, 90%-100% dolaznost, 80%-90% dolaznost, 70%-80% dolaznost...i nakon toga ja bih rekao slobodna prodaja članovima.

S obzirom da živimo u 2025. godini ja stvarno mislim da se prodaja može urediti tako da se svakih nekoliko sati otvara mogućnost kupovine godišnjacima u sljedećoj kategoriji. Unutar same kategorije princip tko prvi njegovo. Ako se netko ljuti jer je popušio...ha nek ode u Singapur na dan prodaje karata tamo je navodno najbrži internet. Samo nek pazi da dobro izračuna vremensku zonu :grimace:

Evo primjer na što konkretno mislim:
    Ako je dostupno 500 karata, 250 karata ide grupi, znači ostaje 250 za vlasnike godišnjih karata.
    Godišnjaci sa dolaznošću 100% prošle godine mogu kupiti kartu za gostovanje od 9:00h
    U 11:00h kupnja se otvara za godišnjake sa dolaznošću od 90%-100% ako je ostalo karata
    Za godišnjake sa dolaznošću od 80%-90% kupnja karata se otvara u 13:00h ako ih je ostalo
    Itd. itd. dok se karte ne prodaju. Ako slučajno karata ostane, iste idu u slobodnu prodaju za članove kluba.

Ako netko misli da je ovo "lagan" kriterij, evo ja ću vam posvjedočiti kao netko tko je jedan od onih stotinjak koji su bili na svakoj domaćoj tekmi prošle sezone da to ponajmanje ovisi o voljnom elementu ili faktoru kao što je vremenska prognoza :sweat: . Jako, JAKO puno sreće, životnih okolnosti a i zdravlja se mora poklopiti, i opet nije zagarantirano da ćete uspjeti otići na svaku tekmu. Evo stvarno mi tu vjerujte na riječ kao primjer, ili ako poznajete još nekoga poput mene pitajte ga i garantiram da ćete dobiti isti odgovor. Ako nekog i zanima...da taj niz se zasad protegnuo i na ovu sezonu a unazad nisam siguran, nisam brojao. Iako sam si vjerojatno zacoprao sad sve i već za Osijek me neće biti na Sjeveru :lol: :lol:

Ugl. mislim da je ovo odličan način za fer, poštenu i što je najvažnije TRANSPARENTNU podjelu karata, jer kad netko krene pričat o fer i ne fer podjelama mislim da nema slađe nego ga poklopiti sa pitanjem...a zašto nisi došao na Slaven Belupo? S druge strane ako netko poput mene tko je stvarno redovan poželi recimo otići u Malmo na utakmicu (ja osobno ne idem jer si to ne mogu priuštiti) mislim da je zaslužio na osnovu vjernosti koju je pokazao prema klubu iskoristiti "luksuz" da se ne mora tresti hoće li doći do karte ili ne ma koliko male šanse bile da se to zaista dogodi. A time se također i potiče ljude da dolaze uvijek na stadion, a ne da biraju utakmice kak ih volja.
  • Dino
    4.5k
    Jel si te javilo pola Zone? :lol:
    — SAS1987

Niko :(
    superSantos

Kakav nevaljalac...i dalje se nemre pomirit s kartama za bratislavu
  • Thor
    1.1k
    Nacelno postujem i takav raspored kako si predlozio obzitom da zadovoljavam kaj se mene tice osobno i taj kriterij.95% dolaznost na sve domace tekme. No.problem je kaj sustav nije tocan i tocnost dolazaka od prosle godine se ne moze uzeti kao relevantan. Mozda kada sustav bude 100% tocan bi i to bio nacin. @"Fabercaster"
  • Liks90
    3.6k
    Stanje za Osijek

1015
  • lukaoj
    1
    Kakav je ovo sad jug za Osijek? Kohorta odustala?
  • lukaoj
    1

Mislim da bi opcenito dolaznost se trebala gledati. Evo ja nisam godisnjak jer ne postoji godisnja za zapad gore, ali bio sam svaku utakmicu ove sezone i na par gostovanja, a i planiram ić na svaku do kraja sezone. Jedini razlog zakaj nemam godišnju je jer idem na zapad gore, a ne dolje. Klub može lako u sustavu vidjeti da sam ja bio na svakoj utakmici do sad jer sam član.
  • The Undertaker
    8.9k
    Kakva je praksa u drugim klubovima?
  • ZrnTSCHeZ
    1.6k
    Pohvala klubu kaj karte za europsko gostovanje idu online :clap:

Kaj se tiče rasprave oko raspodjele, toga uvijek bude jer se dio navijača opravdano osjeća zakinutim.

I ne mislim pod time na fejs/instagram/prigodne simpatizere, već na vrlo redovite navijače s ohoho staža

Pripadnici grupe drugima predbacuju "mogli ste doći u KC, a ne na fotkanje po Münchenu" dok istovremeno njih samih ne bude na tom Slavenu 900+ par dana nakon kaj su tolko karata za Minken uzeli.

Ne bude ih tolko ni u Bjelovaru, ni u Predavcu...ne bude ih vjerojatno ni 412 (nisam brojil, odokativno) kolko u potpunosti dobe za Rujevicu...pa onda ta predbacivanja ispadnu malo licemjerna

Spika o "strogim kriterijima" za internu podjelu i bez "alo rođo/pajdo" stavljanja ljudi na popis pada u vodu dok dođeš na tu istu Rujevicu pa onda s par metara udaljenosti na istoku vidiš strukturu ljudi u kavezu gdje ima i djece iz nižih razreda osnovne škole, gdje se dio stari(ij)ih ljudi odmah odvoji sa strane prema istoku i gdje 15-20% njih ne sudjeluju u navijanju. I nisu ovo prazna naklapanja nego fakti koji se mogu potkrijepiti foto/video dokazima.

Takvim postupanjem se ruši kredibilitet i izaziva sumnje

Dalo bi se to sve urediti da bude fair kak je i jedan od kolega par postova ranije izložil (sličan sustav naravno već ima hrpa ozbiljnijih europskih klubova), ali s obzirom na to da se nažalost (razočaravajuće) odustalo i od domaće dolaznosti, ta ideja, iako posve razumna, djeluje u ovome trenutku kao utopija.

Možda jednog dana...a do tada bude za svako napeto gostovanje "here we go again" gdje bu jedna strana izražavala nezadovoljstvo, a druga se sprdala.
  • BlueVelvet
    343
    ajde da se ne lazemo nikad nece biti fer, grupa ce dobiti koliko trazi a ostatak ce se onda dijeliti nacinima na koje se dijeli...

to je jednostavno tako i s time se treba pomiriti.

jel to najfer, jel neli klinac iz grupe kak ide dvije godine dobije prije nekog sa 20 godina staza? dobije.
    jebiga.

tako je kako je.

na klubu je da taj ostatak dijeli posteno i fer koliko moze i to je to.

ne valjda gubit zivce
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.