• The Undertaker
    10.3k
    Jedno je napisati da vam se ne sviđa a drugo je štancati stalno iste postove sa kolektivnim zgražanjem.
    Kao prvo, treba sačekati konačno rješenje odnosno detalje. Kako iz ovog rendera, bez dodatnih objašnjenja, netko može reći da li će stadion biti komforan, akustičan i funkcionalan?

Da ne odgovaram na svaki post pojedinačno..
    Ne, ne možemo ostati na ovomu jer je za sami klub važnija infrastruktura koja se na ovom renderu ne vidi ili nije detaljno prikazana.
  • mali M
    10.7k
    tako je, a to je i najžalosnija činjenica! Da klub, sportska perspektiva i navijači nisu imali praktički nikakvog glasa.. odma mi se bljuvalo kad sam vidio tko je u odboru za izbor stadiona, al rekao ajde valjda nisu takvi retardi, ali eto...
  • Crusades
    26.1k
    Jel može netko demistificirati jesu li svi članovi žirija imali istu "jačinu" bodova pri ocjenjivanju ili struka veću, a ne struka manju? Hvala unaprijed.
  • fakin
    6.4k
    Ako ovo nije prodavanje magle onda ne znam sto je

Na press konferenciji pitali smo Bobana zašto stadion nije zatvoren na kutevima, a on je odgovorio:

"Prije svega, pitanje je tradicije i identiteta starog stadiona te koliko mi Dinamovci živimo s tim stadionom. Koliko smo ga sanjali, koliko smo toga na njemu proživjeli, isplakali i slavili. Kada se donose ovakve odluke, postoji duboko poštovanje prema Dinamu, dinamovcima, njegovoj povijesti i identitetu. Iznad svega razmišljalo se o Dinamovcima.

Nismo htjeli napraviti još jednu standardnu arenu kod koje, kada pogledate fotografiju, praktički ne znate na kojem se stadionu nalazite jer svi izgledaju isto. Ovo je nešto potpuno drugačije, nešto izrazito urbano i zagrebačko

Ovo stvarno nisam očekivao od prvog demokratskog predsjednika Dinama
  • crophantom
    7.9k
    Kako iz ovog rendera, bez dodatnih objašnjenja, netko može reći da li će stadion biti komforan, akustičan i funkcionalan?The Undertaker

Pa mogu npr. Reci da ce kad zapuše sjeverac za gledatelje na zapadu vjerojatno biti manje komforan od ovog sad, sad ih je bar malo štitio onaj toranj između zapada i sjevera.
    Drugo, akustika, pa ono, logika ti govori da ovoliko otvoren stadion nece biti akustican ko neka normalna nogometna arena.
    Trece, nitko Naukovica i ekipu puškom nije tjerao da pricaju o sadržajima za članove na sjevernoj tribini, a sad po nacrtima vidimo da tih sadržaja nema.
  • markoli
    2.3k
    Bobanove izjave danas su neshvatljive. Ako je iskren, onda se bojim za ostatak mandata što nas još čeka, ako nije iskren onda bolje da je šutio ili nije dolazio na predstavljanje.
  • Mathiasovi Chageri
    9.4k
    Sve okej, ne vidim razlog da mi ne bi mogao normalno replicirat i da dobijes normalan odgovor...

Vidio sam jednu sliku Kuglofa (samo onu "naslovnu") i meni se ne sviđa. Ne izgleda mi kao nogometni stadion, nego kao ona arena za utrke u San Andreasu.
    Crusades

Ma postao sam oprezan u zadnje vrijeme jer su svi počeli sve shvaćati kao provokacije, a ne zdravu raspravu.

Ako nisi, evo ti file:
    https://stadion-maksimir.zagreb.hr/UserDocsImages//dokumenti/4nagrada.pdf

Ukusi su zaista različiti i ne moramo se nikako složiti, ali meni je ovo što više gledam sve nagrađene radove zaista najbolje. Od tribina do vanjskog okoliša.

ne pitas mene, ali ces mi oprostit.

Da je Kuglof izabran, s dvjesto milja kaj imamo za novi stadion, bi mozda napravili vanjsku konstrukciju.

Kuglof ima fantasticne detalje i svasta nesto, ali mi to s 200m nemremo izgradit. Nakraju bi ostali bez para i igrali bi na hitrecu.
    austrijanac

Natječaj je imao jasne kriterije, nekako sam naivnog razmišljanja da se netko nije prijavio za 200 milja natječaj sa 500 milja projektom jer ga to automatski eliminira iz nekakvog užeg izbora.

Tražio se novi nogometni stadion Dinama na kraju dana i moderni stadion u Zagrebu po prvi put u povijesti, a ne najjeftiniji rad.
  • 1986južnjak
    25
    Ne znam ozbiljnog covika da to misli. Ali gleda sam izjavu Bobana i time vrijeda moju inteligenciju i inteligenciju svih ostalih. Brane to i navijaju za to, mislili tako ili ne.
  • mali M
    10.7k
    Iznad svega razmišljalo se o Dinamovcima.

stari moj, 95% Dinamovaca ti je reklo da je ružno i da neće to.. kako si to točno razmišljao o "Dinamovcim".. Mislim, ono, rekao je u pozdravnoj rečenici za Tomaševića da je pravi Dinamovac, pa ono..
  • Tom Hanks
    5.8k
    Neka influenceri nađu drugo mjesto za snimanje.The Undertaker

Mi inače jako patimo na to ovdje
    Ajmo još mentalne gimnastike oko ovog kvazi stadiona
  • don
    22.1k
    "Prije svega, pitanje je tradicije i identiteta starog stadiona te koliko mi Dinamovci živimo s tim stadionom. Koliko smo ga sanjali, koliko smo toga na njemu proživjeli, isplakali i slavili. Kada se donose ovakve odluke, postoji duboko poštovanje prema Dinamu, dinamovcima, njegovoj povijesti i identitetu. Iznad svega razmišljalo se o Dinamovcima.

Nismo htjeli napraviti još jednu standardnu arenu kod koje, kada pogledate fotografiju, praktički ne znate na kojem se stadionu nalazite jer svi izgledaju isto. Ovo je nešto potpuno drugačije, nešto izrazito urbano i zagrebačko

ono kad Boban dođe na razinu Zajecovih izjava..
  • Jurki
    27.8k
    Kak smo ga docekali kao covjeka koji ce gledati za dobrobit Dinama, vrlo brzo se ispostavlja da nas lagano jebe.

Jesi bio kapetan Dinama, udario milocionera, kapetan Hrvatske reprezentacije.. ali u zadnjih godinu dana lagano sereš po svemu kaj si napravio.

Zvone :down:
  • Agramer86
    1.1k
    Stopirati rušenje i izgradnju novog stadiona.
    Pričekati još par godina da dođe nova vlast u klub te ponoviti natječaj.
    Za trenutačnu sam glasao tad i više nikad.
  • Fatos Beqiraj
    3.4k
    jebiga kad ni ti dajemo pare niti je nase zemljiste. Doslovno smo podstanari tu, isto ko kad zgradu neko pravi. A ako odbijes tu igrat nemas di.

a ja citam ove tetke svima je glavni komentar da je to pobjedilo jer je milanski ured
  • ElDorado
    15.1k
    Ajmo rušiti Bobana i DP zbog stadiona kojeg oni nisu birali.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.