• Masto
    2.6k
    veci amateri su ovi sto su to birali a kazu za sebe da su profi, jadna majko
  • CISCO
    1.5k
    https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/plenkovic-nezadovoljan-projektom-stadiona-maksimir-razmatra-rusenje-natjecaja-15750729?cx_linkref=jl_home_g2_g3

Premijer Andrej Plenković prvi se put javno osvrnuo na pobjedničko idejno rješenje za novi stadion u Maksimiru, koje je nakon predstavljanja izazvalo brojne reakcije javnosti, osobito među navijačima Dinama.

Novinari su ga pitali o projektu te podsjetili da je Vlada jedan od partnera u izgradnji novog stadiona. Plenković je odmah naglasio da ulogu Vlade smatra znatno većom.

"Vlada je malo više od partnera. Ona je stvorila pravne pretpostavke, nakon dogovora sa Zagrebačkom nadbiskupijom, da se uopće krene u realizaciju projekta za novi Maksimir. Dok sam bio u SAD-u, itekako sam pratio reakcije nakon što su objavljeni rezultati natječaja i rad povjerenstva u kojem su dominirali stručnjaci", rekao je Plenković.

Podsjetio je da je načelni dogovor Vlade i Grada Zagreba bio da se izbor budućeg izgleda stadiona prepusti struci kroz međunarodni arhitektonski natječaj."Načelni dogovor Vlade i Grada bio je da se prepusti struci međunarodni natječaj koji bi trebao donijeti Zagrebu, Hrvatskoj, Dinamu i reprezentaciji, svima koji vole nogomet, rješenje s kojim bi svi bili zadovoljni. Ja osobno ovim rješenjem nisam zadovoljan, to zna i kolega Glavina. Kad vam nešto na prvu ne sjedne, onda imate dojam da treba slijediti osjećaj", rekao je.

Plenković je tako otvoreno poručio da mu se pobjedničko rješenje ne sviđa. Dodao je i da je, prema njegovu dojmu, slična reakcija stigla od velike većine Dinamovih navijača.

"Poštujem struku, ali mislim da treba vidjeti što je prije moguće postoje li pravne pretpostavke za poništavanje natječaja. Mislim da bi to, što se mene osobno tiče, a i većine ljudi u Vladi, bilo najbolje i najbrže, s ciljem da se organizira drugi, možda pozivni natječaj, kojim bi se došlo do rješenja s kojim bi ipak, dugoročno gledano, trebali biti zadovoljni i publika i nogometna struka. Stadion se ne gradi za pola godine ili godinu dana. Moramo naći rješenje koje je dobro", poručio je Plenković.

Time je premijer prvi put otvorio i mogućnost poništavanja provedenog natječaja te raspisivanja novog, potencijalno pozivnog natječaja. Naglasio je da prije toga treba utvrditi postoje li za takav potez pravne pretpostavke.

Plenković je potom objasnio i što mu konkretno smeta kod odabranog projekta. Prema njegovu mišljenju, pobjedničko rješenje previše podsjeća na postojeći Maksimir, dok je očekivao potpuno novi stadion.

"Moj je dojam bio, ako se željelo napraviti hommage (posveta) izvornom stadionu, onda OK. Ovo je više nalik na obnovu Maksimira nego na novi projekt. Ali mislim da smo svi očekivali novi Maksimir. To bi bilo najbolje i najsvrhovitije. Riješili bismo se svih muka kojima se bavimo. Meni je tako izgledalo iz New Yorka i ne mislim da ja trebam riješiti taj problem", rekao je Plenković.
  • kajsitilud
    1.7k
    podnosenje zalbi ce bit sigurno. Frend mi radi u jednoj od firmi koja se prijavljivala na natjecaj i reko je da ce se oni gotovo sigurno prijavljivat. Zalba pak kosta 60k eura tako da je nekakav plan da se nekoliko ureda zajedno prijavljuje ako sam dobro shvatio.

Isto tako, mislim da nije pametno da se ponistava natjecaj jer obzirom da ured mora bit anoniman u prijavi, morala bi se predlagat nova idejna rjesenja jer se ovim natjecajem sad zna koji ured nudi koje rjesenje. Jedino ako novi natjecaj vise ne bi morao biti anoniman - tu ne znam kolko ima mjesta za takve stvari.

Ja bi osobno da se odjebe talijane, a odabere se neko od 20+ bolesno dobrih prijedloga i vozi...

EDIT: vidim da je Plenki odgovorio na moja pitanja :grin:
  • NitkoBitan
    39.8k
    Plenki sve miliji i drazi!
  • CISCO
    1.5k
    Još će postati Sveti Andrej zaštitnik Dinamovih navijača...majku ti milu :rofl: :rofl: :rofl:
  • Masto
    2.6k
    Još se jedna osoba treba izjasniti, milky
  • Unodinoii
    325
    Ma lik igra 4D šah s Tomicom , ostavio mu je grad da ga upravo na ovakvim stvarima poentira kad zatreba
  • Xpert1992
    1.3k
    Kak smo svakim danom sve bolje volje. :razz:
  • db-izbjeglica
    22.2k
    radovi su objavljeni, nema smisla raditi novi natječaj, ovi klošari su dobili nagradu i ok.
    međutim, nadam se da ne postoji pravna obaveza da se njima mora ponuditi projekt, nego samo da im se može ponuditi projekt ili da barem nije definirana cijena.

ponudit im 500 000 eura za projekt cijelog stadiona, hoćete - nećete, a neće sigurno. :grin:
  • Thor
    4.3k
    Kao sto sam ranije u komentaru napisao...rijesit ce to politika i to ona koja ima kesu...i eto javio se Gazda i reko gazda,gasi internet,motaj kablove! :cool:
  • Logistika
    1.6k
    https://ibb.co/36Sp9qC ali sto je najjace ti gledas te njihove slike i nemas pojma sta je to i kako ce biti. Evo po ovoj slici i istok i zapad i sjever su tribine u jednoj etaži. Onda ima slika gdje gornja etaza ide preko donje,pa onda presjek tribine gdje nije tako. Znaci ja ne znam evo jel bi to tako bilo sa drugima,jel to inace tako bude i kao idejni projekt. Al ne kuzis ideju na kraju. Bas cirkus cirkus ovaj projekt i da ima prolaz za neku sredinu,opet je ofrlj. I da ga zelis jbt skuzis nakon par pogleda koliko je cudno sve
  • Paggini
    100k
    Plenkoviću je ovo došlo toliko neočekivano i toliko lagano na volej, kojeg će iskoristiti 1/1 i gledati da se to sruši.

Tomašević je u potpunom kaosu sa ZETom, ovaj shitshow mu nije trebao nikako, vjerojatno će se složiti bez ikakvih zahtjeva, ne treba mu još da na ovom gubi bodove.

Boban se izjasnio.

Arhitekte treba dovesti u red, ako ne i odjebati potpuno jer imali su svoju priliku i u potpunosti su ju sjebali i osramotili se.

Bit će sve to dobro.
  • Olmic
    6.1k
    Plenkovic nije glup covjek, samo treba poentirat
  • FazeN
    9.2k
    međutim, nadam se da ne postoji pravna obaveza da se njima mora ponuditi projekt, nego samo da im se može ponuditi projekt ili da barem nije definirana cijena. — db-izbjeglica

Kak bi rekli, dok tinta nije suha, ništa nije konačno.
    Vjerujem sad iskreno da je to to i da ovo ruglo neće svanuti u Zagrebu.
    Divan osjećaj
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube