• Gringo
    1.5k
    otkud ti tvrdnja da država mudro šuti ako je Glavina sudjelovao u ocijenjaivanju i bio dio kruga koji je jednoglasno odabrao rješenje ? Ne misliš valjda ozbiljno da plenko nije vidio što se bira ? — CUCAK

Prije par dana je HDZ putem Facea objavio da itekako slušaju glas naroda i da odabrani stadion nije finalno rješenje.

Plenki je lisica pusti ti "dopisničara" Glavinu..
  • VolimDinamoOo
    854
    Ne znam za vas, al ja sam uvjeren da ce past ovo... previse je tu nezadovoljstva, a tomasevic ce se isto morat predomislit jer ce u suprotnom izgubit izbore, bio kriv ili ne sto je izabran ovakav stadion
  • Karlo Banic
    1
    5. mislim da nikome ne dolazi u ozbir al 2.-4. su opet bolji nego 1. bar meni
  • CUCAK
    797
    Činjenica je da je vlada glasala za ovaj stadion
  • Netkos
    375
    Tomašević je još na početku rekao da će oni pustiti struku da izabere i da se neće miješati. I on i Glavina su bili tamo više za ukras.
  • CUCAK
    797
    glasali su jednoglasno, ne znam jel za vrijeme glasanja bilo nećega ali prema van su izasli jednoglasno...
  • jedan u nizu
    20k
    Kada pricamo o financijama.

Ovo cudo kosta 120mil, kapaciteta 28k ljudi.

Pa neka mi netko kaze da pola ovih od 88 kosta milijardu, kako da ne.

Uostalom, Kranjca je kostati oko 40-45mil, kapacitet 11k.
    Dakle, 3 kranjce bi kostalo oko 175mil kapaciteta 33k

S tim da cijena za 3x veci kapacitet nebi bilo x3 nego vise x2, posto imas ''jedne temelje'', jednu konstrukciju krova, jedan krov i sl.
    Ima tu naravno vise unutarnjih radova, prostorija i slicno, ali nitko mi ne moze reci da bi Kranjca kapaciteta 35k kostala vise od budzeta za novi maksimir

Dakako da tu ima drugih radova okolo na cijelom kompleksu svetice, ali ionako racunaju da ce stadion kostati 175mil ,a ostatak 30mil.
  • emilperska
    18.8k

Glavina je kimao glavom, s druge strane HDZ je na FBu preko glavnog tajnika par sati poslije objavio da osluškuje bilo naroda i od tad se više nitko ne oglašava oko branjenja projekta.
  • shameless86
    2.3k
    vidio sam to na profilu od nenada bakica..ne znam dal je to od njega krenulo ili je samo kopirao
  • Markelo
    4.1k
    Nije se lako iz ovoga iščupat, bit će kritika i vladi ako odustane od ovoga. Postupak je proveden i rad je odabran. Zato smo u takvim govnima u kakvima smo. Jedino preostaje držat konstantan pritisak da kad stave sve na vagu, ono povuće na našu stranu. Kuj željezo dok je vruće kad se ohladi, đzabe onda udarati
  • Tom vg
    1.2k
    bullshit. Što je konceptualni dizajn detaljniji, to je lakše procijeniti troškove. 3lhd može sigurno dati vrlo precizan financijski okvir da ih se traži. S druge strane talijani sigurno nemaju pojma, jer ni osnovna statika nije riješena, to je mačak u vreći ako govorimo o troškovima.
  • jedan u nizu
    20k
    Cak je i stadion od CSKA Sofia kostao samo 50mil dolara, a ima kapacitet od 19k

https://stadiumdb.com/constructions/bul/stadion_balgarska_armia
  • CISCO
    1.3k
    Aj sad ovak.

Taj stadion nek se nekim čudom izgradi, pa kakvu on karizmu uopće može imati? Stadion koji je odjeban prije nego što je zabijena prva lopata?

Novi Maksimir po ovom rješenju praktički kreće u život kao neželjeno dijete.

Umjesto onog osjećaja „jebote, jedva čekam da ovo izgrade“, dobili smo „kaj je, pobogu, ovo i zakaj baš to?“.

I sad bi taj stadion od prvog dana trebao vući za sobom sav teret sprdnje, nezadovoljstva i činjenice da ga dobar dio ljudi jednostavno nije prihvatio.

Karizma stadiona ne nastaje iz obrazloženja ocjenjivačkog suda, arhitektonskih fraza i rendera, nego iz osjećaja ljudi da je to njihov stadion.

A ovdje ćeš prvo godinama morati popravljati odnos koji si sjebao dok stadion još nije ni postojao.

Teško je stvarati novi simbol Maksimira kad mu je početna priča katastrofična.
  • vlatkomarkovic
    4.3k
    Dečki rekao sam nekim kolegama u inbox jučer, prije objave boysa, sada ću tu napisati, projekt je mrtav…. Možete me citati i držati za riječ…. S obzirom da su novine to prenijele u rukavicama…. Kako smo tu naslućivali, to će se i obistiniti, ide Thompsonov doček 2.0.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet